Dr. Haydar Dümen Pastayı paylaşırken...
HABERİ PAYLAŞ

Pastayı paylaşırken...

Cinsellik pastaya benzetilebilir. Tabii pastadan eşler eşit miktarda yemeli ve tadını almalı. Yoksa problem çıkar. Birbirinizi dinleyin, paylaşımları artırın. Cinsellik aceleye gelmez, ilişkinin keyfini çıkartın. Zamanla her şeyin yoluna girdiğini göreceksiniz.

İlk gece ne yapacağım?

26 yaşında kızım. 1 ay sonra sonra evleneceğim ama ilk gece beni korkutuyor. Ağrı olmasından endişe ediyorum. İlk gece neler yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, her şeyden önce sakin ol, size mutluluklar. Unutmayın, bu yarısı senin, yarısı eşinin paylaşacağı bir pasta dilimi. Pastayı sert kesmeyin. Çatalla ağzınıza götürürken telaşlanıp acele etmeyin. Yutarken de acele etmeyin, boğazınıza kaçmasın. Her şey yavaş yavaş olsun. Bunun için eşinin seni rahatlatması gerekir.

Haberin Devamı

Adet görecekmiş gibi

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik, korundum. Ama kızın bu tarihe kadar adet görmesi gerekiyordu. Karnımda şişlik var sanki adet görecekmiş gibi hissediyormuş. Ben tedirginim. Hamile kalma olasılığı var mı?

CEVAP

Değerli okurum, nedense ben de kız arkadaşınla aynı şeyi hissediyorum. Üstelik hissetmekten başka yapacak bir şey yok. Bekleyiver 15-20 gün.

Pişmanım ama...

21 yaşında kızım. Erkek arkadaşımı çok sevdim, birlikte olduk. Ayrıldık. Çok pişmanım. Başka birini seviyorum ama ona gerçeği söyleyemediğim için ondan sürekli kaçıyorum. Ne olur bana bir akıl verin.

CEVAP

Sevgili kızım, olan olmuş. Şans senden yana dönmüş farkında değilsin. Ya sevmediğin adamla mecbur kalıp evlenseydin? Yandı Kerem’in arpa tarlası. İkinci arkadaşına boşboğazlık yapmana gerek yok. Neyi söyleyeceksin ki? Hele olaylar gelişsin. Bir çözüm yolu noktasında birlikte düşünelim.

Ne zaman belli olur?

29 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdik, istemeden içine boşaldım. Hemen vajinasını yıkadı. Hamile kalma ihtimali ne kadar? Hamile kalırsa ne zaman belli olur?

CEVAP

Değerli okurum, piyangoya benziyor. Kime rastlayacağı bilinmiyor. Bir sperm kurtulup yol bulmuşsa gebelik oluyor. Kız adetini görmezse, 15-20 gün bekleyin, test yaptırın.

BÖYLE SORU YOK!

Haberin Devamı

Kocam ilişkiye girmiyor

25 yaşında, 1.5 yıllık evli kadınım. Eşim ilişkiye girmek yerine kendi kendini tatmin ediyor. Bu ağrıma gidiyor. Ne yapayım?

CEVAP

Haklısın okurum. Cinsellik ikili oyun, ortaklaşa paylaşılan huzurlu bir doyumdur. Senin efendi sanırım kadın yüzü görmeden mastürbasyon arabasına binip hayali yollarda ve de kurduğu saltanatta kral gibi oturmayı marifet sanmış. Ver gülüm iyi de karşılığı al gülüm yok. Gelecek felaket. Bu gemi böyle yürümez. Senden saklanıp banyoya kapanmasına sıra gelecek. Her sözüne inanırsan sen bu lokmayı tek başına mideye indireceksin. Hayatını harcama, ileride yalnız kalma. Bu arada çocuk için hemen karar verme.

SEVGİLİM TEPKİ GÖSTERİYOR

22 yaşındayım, erken boşalıyorum. Kız “Ne çabuk” diyor. Bu iş ileride sorun yaratır mı? Kafama çok takıyorum. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, ileriye gerek yok. Gerçek dağ gibi önüne çıkmış. Aşkının kurbanı bu kız, önünüzdeki yolları bilmiyor. Hoş sen de bilmiyorsun ki o nereden bilsin? Durum düzelir sanıyor. Elbette geçecek ama bu hızla yaş da bu tempoda yerini alacak. 40 yaşında senin adamı yolda unutsan “Bakın ne buldum” diye kimse sahip çıkmayacak. Bulan ise bir koklayacak, o da nesi? Çürük elma kokusu. “Yok bu işin başka hokus pokusu, hadi aslanım, evinde bekleyenin var” deyip postalayacak. Kafaya takmaya erken başlamışsın.

Haberin Devamı

NİŞANLIM ORALI OLMUYOR

28 yaşında, nişanlı kızım. Nişanlımla ilişkiye girmek istiyorum. Ama o hiç oralı olmuyor. Sonunda ön sevişmeye razı oluyor. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, ya kuşkucu ya da uykucu. Yani ayakta uyuyor. Bunu bir kimlik sanıyor. Adama niyetin ne? Neden yolu kapatıyorsun diye sorarlar. Aslı yolu sen aramaya başladığın zaman o kaçıyor. Sanırım bunu erkeksi bir tavır olarak yorumluyor. Ama o noktaya gelene kadar olanları yan cebime koy diyor. Yanlış budur. Kendisinin başka sorun ve de hesapları vardır. Ben bu kapalı bilmeceyi sevmedim. Mantığıma aykırı bu olayda kalemi yürütemedim. Evlilik sonuçta ya evet ya hayırdır. Bu ara nağmeler kişinin egoizmasına bağlıdır.

Penisim küçük...

23 yaşındayım ama penisimin boyunun normalden ufak olduğunu düşünüyorum. Cinsel ilişkiye girmek istemiyorum. Nereye gitmeliyim, ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir yere gitmeden şu mübareğin boyunun ölçüsünü verseydin de bilimsel bir yorum yapsaydık.

Esnek mi, kan gelir mi?

Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Penisin yarısı vajinama girdi, kan gelmedi. Acaba zar esnek mi yoksa evlenince kan gelir mi? Bir de ilişkide çok yanma oluyor. İltihaptan mı kaynaklanıyor?

CEVAP

Sevgili okurum, yanmalar iltihaptan. Bu birleşmede vajinan esnedi. İlerideki bir birleşmede penisi çapıyla da ilgili olarak kanayabilir de kanamayabilir de. Bence iltihabın dışında tedavide yapılacak bir şey yok. Esnekse “Esnektir” diyeceksin.

Erken boşalıyorum

22 yaşındayım. 3 dakikada boşalıyorum. Partnerim bundan çok rahatsız. İlaçlara da güvenemedim. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, zamanla düzelecek ama tedavi gerekecek. Sorun olmaktan çıkacak.

Nişanlımı çok seviyorum ama...

28 yaşında kızım. Yakında evleneceğim. Nişanlımı çok seviyorum ama ilk geceden korkuyorum. Korkumu yenmek için bana ne önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, olay eşinde düğümlenir. Onun sabırlı davranması, sana anlayış göstermesi, korkutmaması, hemen amacına ulaşmak için telaşa kapılmaması gerekir. Sana söyleyecek bir şeyim yok. Sadece korkma derim ama yetmez. Biraz zamana ihtiyaç olabilir.

Ne kadar sürmeli?

20 yaşındayım ve erken boşalıyorum. Bu işin normali nedir? Ne kadar süre ilişkiye sürdürürsem erken boşalma biter?

CEVAP

Değerli okurum, 3-4 dakikanın üzerine çıkman gerekir.

Hastalık kapar mıyım?

20 yaşındayım. İlk deneyim için geneleve gideceğim. Korunacağım ama bir hastalık kapmaktan korkuyorum.

CEVAP

Değerli okurum, kapmayacağına inanıyorum ama dikkatli ol. Neden hemen zevk suyu geliyor?

23 yaşındayım. Ne zaman bir kızla konuşsam hemen zevk suyu geliyor. Kız arkadaşımın elini tutsam penisimde sertleşme oluyor. Bunun nedeni nedir?

CEVAP

Değerli yavrum, nazar değdirme! Tıkır tıkır işleyen saat gibi maşallah! Anan cebine çörek otu koysun, gömleğine nazar boncuğu diksin, gerisine karışma koyuver gitsin.

GÜNÜN SÖZÜ

Güzelliği korumak zordur. Ruhun güzelliğini sürdürmek ise daha da zordur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder