Dr. Haydar Dümen Payınızı alıyor musunuz?
HABERİ PAYLAŞ

Payınızı alıyor musunuz?

Evliliği ayakta tutan cinsellik çifte tat vermezse işler içinden çıkılmaz olur. Erkeğin erken boşalması kadını yıpratıyor, isteksizlik erkeği dışarıya sürüklüyor. Payını alamayan huzursuz olur. İlişki kopma noktasına gelmeden önce önlem alın.

Neden inceldi?

18 yaşında, 87 kiloyum. 1.82 boyundayım. İki yıldır günde en az 2 kere mastürbasyon yapıyorum. Bazen sayı artıyor. Mastürbasyona başladığımdan beri penisimde incelme oldu. İlk zamanlarda geç boşalıyordum, şimdi ise erken oluyor. Bunların mastürbasyonla ilgili mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, her şeyden önce çok yiyorsun. Çünkü kilon fazla. Geç boşalman erken boşalmaya dönüşmüş. Ya oraya demir atarsa ve evlendiğinde de sevgili eşin yüzüne melul melul bakarsa işte o zaman sorun yaşarsın. Çözümünü tekrarlıyorum. İrade, sabır, hareket. Yalnız kalmamaya dikkat et. Kendini işine, dersine ver. Haftada 3-4 kere mastürbasyon yeter.

Aslında istemiyorum

19 yaşında kızım. Sevgilimle sevişiyoruz ama onu kırmamak için yapıyorum. Olaylar daha ileri gidecek diye de korkuyorum. Bunu ona nasıl anlatabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, anlatacak bir şey yok. O zaten anlıyor. İpek böceğinin yaprağı kemirmesi gibi ufak ufak kemire kemire amacına ulaşacak. Yeter ki senin yaprak kurumasın, dalından yere düşmemeye bak.

Orgazm olmuyorum

27 yaşında kadınım ve 3 aylık evliyim. Evlenmeden önce cinsellik yaşamadım. Eşimle birlikte olduğumuzda orgazm olamıyorum. O da kendini kötü hissediyor, kavga ediyoruz. Ne olur yardımcı olun.

CEVAP

Sevgili okurum, evliliğin ilk ayları dahası ilk yılları böyledir. Her şey düzelecek. Biraz birbirinizin huyuna ve suyuna gidin. Gerekirse özel bilgiler edinin. Ufkunuz açılsın. Bir uzmana da başvurabilirsiniz. Bana göre aceleye gerek yok.

Sertleşmiyor

25 yaşındayım. Sevişirken ereksiyon olamıyorum. Sevgilim öylece yatıyor. Ondan ayrılmak istiyorum ama olmuyor. İleride onunla evlenirsem yine aynı sorunlar devam eder mi?

CEVAP

Değerli okurum, yanlış sende. Kadın öylece yatıyor, her şeyi sen yapıyorsan yanlış. Çünkü bu iş pasta kapma yarışıdır. Bütün pastayı sevgilin yerse sen aç mı kalacaksın? Şahlanan at dizginlenmez. Yüzde 50’si partnerinden yana yüzde 50’si senden yana olsun ki şahlanan atını küstürme.

Haberin Devamı

Çocuğum olur mu?

24 yaşındayım. Evlenmeyi düşünüyorum ama penisim beni korkutuyor. Ereksiyon hali 11 santim. Baba olabilir miyim?

CEVAP

Okurum, çocuk sahibi olursun. Ancak bunun penis boyuyla ilgisi yok. Sonucu sperm sayısı belirler. 10-11 santim penis yeterlidir.

İlk denemede olmadı

20 yaşındayım. Bugüne kadar hiç ilişkiye girmedim. İlk denemede de ereksiyon olamadım. Bu durum beni bunalıma sürükledi. Benim çocuğum olmayacak mı?

CEVAP

Okurum, çocuğun olacak merak etme. İlk birleşmede pek çok genç ereksiyon olmaz. O heyecanla olur mu? O heyecanla doğru yolda bile yürüyemezsin, doğru dürüst konuşamazsın, dilin damağın tutulur. Tecrübe en iyi hocadır. Tecrübe de adım adım zamanla kazanılan bir yetenektir.

Sıvı geliyor

Sevgilimle öpüştüğümüzde zevk alıyorum. Yumurta akı gibi bir sıvı geliyor, bu nedir? Bir de kızlarda zevk suyu olur mu?

CEVAP

Kızım, her kadında belli bir ölçüde ıslanma olur. Doğanın bir ön hazırlığıdır. Doğanın bütün canlıları için kurduğu en başta gelen yasa canlıların üremeleri yani çoğalmadır. Ve doğa zamanı gelince üremenin kendince yollarını açar, hazırlık yapar. Psikolojik ve sosyolojik koyduğumuz kurallar başkadır. Doğa neden bu salgıyı yapar. Kayganlaştırıcı olan bu salgıyla birleşmenin kolaylığını ön hazırlığını oluşturur. Normaldir.

Haberin Devamı

İlişkiyi istemiyorum

27 yaşında, 4 yıllık evli kadınım. Bir oğlum var. Eşimle birlikte olmak istemiyorum, orgazm olmuyorum. Yardım eder misiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, bir cinsel soğukluk tablosu çiziyorsun. Cinsellik iki kişinin paylaştığı bir pastadır. Birlikte yerseniz verimli sonuçlar doğurur. İkiniz birbirinize yardım edin. Bu genel formül içinde özeli bulmaya çalışın. Önünüzde uzun bir yol var. Mutlaka bir çözüm arayın ve bulun.

Çok kısa sürüyor

Üç yıldır evliyim. Eşimle ilişkim kısa sürüyor. Benden önce orgazm oluyor ve devamını istemiyor. Beni rahatsız ediyor.

CEVAP

Sevgili okurum, eşinin uzmana gitmesi ve tedavi olması gerekiyor. Aksi taktirde bu hayat boyu sürer. O da sende tedirgin olur.

Hamile kalır mıyım?

20 yaşında kızım. Sevgilimle ilişkiye girdim. Meninin içeri gitmesinden korkuyorum. Acaba hamile kalma ihtimalim var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, bir hafta sonra durumunu bildiren mailini bekliyorum. Adetini göreceksin, üzülme.

İspat bekliyor

Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. Kızlık zarının esnek olduğundan bahsettim ama kafasına takıldı. Benden bir şeyler ispatlamamı bekliyor. “Doktora gidelim” diyor. Acaba kızlık zarı hiç oluşmamış olabilir mi? Öyleyse ben ne yapacağım?

CEVAP

Yavrum, zar oluşmamışsa doğayla mı kavga edeceksin? Kızlık zarı esnekse ne suçun var? Kimliğin, ruhun, duyguların sağlam olsun yeter. Zar yaratılmamış olsa da, esnek de olsa sen varsın. Erkeğe bu tür kanıtlarla gidilen evlilikler işin başında iradeyi ona teslim etmek gibidir. Yani “Senin dediğin olur paşam” anlamında. Öyleyse gidersin doktora. Önce kendin anlarsın ne, nedir, ne değildir. Ona göre bir tavır belirlersin.

BÖYLE SORU YOK!

Tüfek ateşlenmiyor

Sevgilimle ilişkiye girdiğimde 5 saniye sonra içindeyken tüfek iniyor ve namlusu yamuluyor. Ateşlemeye çalıştığımda ateşlenmiyor. Acaba neden?

CEVAP

Elde tüfek, namlu hedefe kilitlenmiş, kovboy çocukları olmuşsunuz. Delikanlı, yağız, süvari, levend olmadan, tarihimizin yiğitlerini unutup Amerikan kahramanlarının hayalini kurdunuz. Buraya bir nokta koyalım, senin ateşlemeye çalıştığında ateşlenmeyen merminin markasını soralım. Yoksa onlar da mı kovboy mermisi? İşte bu olmaz silahşör bozması. Sen deponu boşaltmışsın, tek başına çok asılmışsın. Aman makineci atarken dikkatli ol. Ne şaşırıp hedefte dur, ne de menzile gireni vur.

GÜNÜN SORULARI

Erkeklerden korkuyorum

30 yaşında kızım. Erkeklerden korkuyorum. Onların bana zarar vereceğini düşünüyorum. Hastalık kapacağımı sanıyorum. Panik atak yaşıyorum. Nasıl yuva kuracağım?

CEVAP

Kızım, kişiler ve toplum değişen, gelişen sosyal düzen içindedir. Bireyin dünya görüşü, çevreden aldığı izlenimler, akıl süzgecinden geçtikten sonra düşünce ve inanç olarak biçimlenir. Hiçbirimiz toplumun sosyal yapı ve gerçeklerinden kendimizi soyutlayamayız. Örneğin; insan önceden limon yemişse, limon kesilirken ağzı sulanır.

Ancak tadını hiç almamış birinin yanında limonun kesilmesi reaksiyon yaratmaz. İşte bu koşullanmalar, kişinin aklında çeşitli analiz ve sentezlere uğrayarak bir yanıtı doğurur. Kızım, seninki de şu anki durumunda yetiştirilme tarzın ve sosyal çevrenin etkisinin yeri çok büyüktür. Mutlu evlilik için atacağın ilk adım, psikiyatriste başvurmak olmalı.

Yamukluğu sorun olur mu?

Penisim ereksiyon halinde 11 santim ve yamuk. 27 yaşındayım, hiç ilişkim olmadı. Acaba bir zararı olur mu?

CEVAP

Aklı tasalı okurum, ne var bunda sorun edilecek? Organın yamuk olsa da, sen yamuk olma. Yamuk olmamak için de asla kıvırma. İhtiyacın olan uzunluk, 8 santimlik rahim yolu için. Onda da sorun yok. Kullanmasını bilen yolların ustasıdır. Elini çabuk tut, unutma başarı, tecrübeyle orantılı. Zamanı gelmek üzere, hemen evlen.

GÜNÜN SÖZÜ

Eğer al yüreğimi, ister karanlığa at, ister aydınlık yarınların düşlerine yat diyebiliyorsanız siz aşıksınız. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder