Dr. Haydar Dümen Paylaşmadan olmuyor
HABERİ PAYLAŞ

Paylaşmadan olmuyor

Cinsellikte önemli olan her iki tarafın da mutlu olması. Çünkü eşlerden birinin mutlu olması, diğerini içinden çıkılmaz labirentlere iter. Bu da çoğunlukla kadının derdidir. Erkeğin kendisini anlamadığı düşünen kadın için yatak odası kabusa döner. Unutmayın, cinsellik paylaşılırsa güzeldir.

Kan geldi

22 yaşındayım. Kızlara, sekse çok düşkünüm. Bir hafta önce sevgilimle birlikte oldum. Normalde ben 2-3 kere birlikte olurken, bu kez 4 kez denedim. Meniyle birlikte kan geldi. Çok tedirginim. Ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, kendinizi fazla zorluyorsunuz. Aç gözlülük yapıyorsunuz. Orgazm olurken meninin fışkırması için meni kesesi şiddetle kasılır. Fazla sayıdaki birleşmelerde kan gelebilir. Çünkü içeride kılcal damar patlar. Bu ilişkileri sayıdan çok kaliteye indirseniz ruhunuzla olayı süsleseniz mutlu yaşarsanız.

İşe yarar mı?

29 yaşındayım. Piyasada satılan penis büyütücü haplar var. Gerçekten söylendiği gibi işe yarıyor mu? Tavsiye eder misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, nasıl tavsiye edeyim ki? Öyle bir şey olsaydı ben rahat ederdim. En azından kimseden ‘Benimki küçük mü?’ diye mail almazdım. Çoğunuzun ruh sağlığı yerinde olurdu. Yine çoğunuz psikolojik olarak rahat ederdiniz ama bir bölümünüz kazandığınız bu güven duygusu ile kim bilir sokakta nasıl dolaşır, sokakta, kadın ve kızlar üzerinde nasıl bir etki bırakmaya çalışırdınız. Doğa neylerse güzel eyler, işine karışmayalım, haplara alışmayalım, asla işe yaramaz.

Hamile miyim?

23 yaşındayım ve nişanlıyım. 3 gün önce nişanlımla çok ileri gitmeden bir şeyler yaşadık. Vajinasına biraz meni bulaşmış olabilir. Normalde ilişkiden 1 gün sonra adet görmesi gerekiyordu ama gecikti. Acaba hamile kalmış olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, asla ve asla ve 3’üncü kez asla. Çünkü adet gününe 5-6 kala yapılan birleşmelerde gebe kalma şansı çok azdır. Bu durum sizi kandırmasın, sakata gelmeyin. Doğanın sürprizleri olabilir. Seninkisi gebe kalmadı, birinci neden bu. İkinci neden: O kadar yüzeysel bulaşmalarda da gebe kalma şansı yine çok zayıf. İki olumsuz neden bir olumlu sonuç yaratmayacağından bu kez atlattın.

Haberin Devamı

Korkuyorum

25 yaşındayım. Bir kadınla birlikte oldum ve başarılı değildim. Şimdi ikinci ilişkide de aynısı olacak diye korkuyorum. Hemen boşaldım ve hiçbir şey anlamadım. Bu sorun belli bir süre sonra düzelir mi?

CEVAP

Değerli okurum, evet belli bir zaman sonra düzelir. Heyecanlı ve önyargılı olursan uzar. Ama heyecanını yenemezsen yine de kısa sürede biter. Evlendiğinde ya da sürekli bir birlikte olabileceğin arkadaş yakaladığında tıbbi tedavisi var. Onu o zaman düşünelim. Ama sen şimdi mastürbasyon yaparken durarak, bekleyerek yap. Mastürbasyona başlamanla bitim süresi 10 dakikadan aşağı olmasın. Kendini şartla, evliliğe sağlam gir.

Birlikte mutlu olsak?

Üç yıllık evliyim. Eşim her birlikte olduğumuzda acı çektiğini söylüyor. Sürtünme ile orgazm olabiliyor, vajinal birleşmede olmuyor. Bunun bir tedavi şekli ya da ilacı var mıdır? Orgazmı eşimle birlikte yaşamak istiyorum.

CEVAP

Değerli okurum, birçok kadında olan bir sorundan söz ediyorsun. Hiç merak etme, düzelecek. Bunun için zamana ihtiyaç var. Bir, iki ay daha acıdan yakınırsa bir jinekolojik muayeneden geçmesi gerekir. 5-6 ay sonra vajinal orgazma geçememişse tekrar yazarsın, çözüm bulmaya çalışırız.

Haberin Devamı

Boyu çok küçük

32 yaşındayım. Cinsel organım çok küçük. Bekarım, bir sevgilim var. Ama onunla ilişkiye giremedim çünkü utandım. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, ereksiyon hali kaç santim? Hemen onu bildir.

Yarıda kalıyorum

33 yaşında kadınım. Cinselliği sevdiğim halde boşalamıyorum. Sorun, erkek arkadaşımın ön sevişmeyi uzun tutması ve benim hassas noktamı bilmemesi. İlişki ne kadar uzun sürerse sürsün hep yarıda kalıyorum. Klitorisi bilmiyor sanırım. Bu sorunumu nasıl aşabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, doğanın sana verdiği bir özelliği, bir yapıyı söylemekten niye utanıyorsun? Doğanın lütfettiği özellikle kadınlar için bir armağan olan o küçük cevher, süs için oraya konulmadı. İşe yarasın diye orada. Yani yüce doğa, yüce güç gerek görecek ama sen bizim kızımız bundan utanacaksın. Bu olmaz. Çünkü cinsellik sonuna kadar paylaşıldığı zaman iki taraf da mutlu olur. Devreye klitoris girerse kesinlikle orgazm olacaksın. Bundan kuşkun olmasın. Bu da doğaldır.

Bozulmuş mudur?

25 yaşındayım. Yaklaşık 1 yıl önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. Benden mercimek büyüklüğünde kahverengi leke geldi ama kan gelmedi. Sonra birkaç defa ilişkiye girdik, yine kan gelmedi. Kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP

Bozulmadı, sevgili okurum, kızlık zarın esnekti. Gelen o kan dediğin şey de içeriden, rahimden geldi. Sana bir zararı yok. Karşı koyamıyorum 24 yaşında kızım ve 2 yıldır erkek arkadaşım var. Onunla öpüşmeye başlayınca onu istiyor, karşı koyamıyorum. Bu durum beni çok endişelendiriyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Güzel yavrum, kızsın. Söylediklerin bir adım öteye geçerse korkuların gerçekleşebilir. Dikkatli ol, hem bedenine hem ruhuna özen göster.

Kendime güvenemiyorum

Şimdiye kadar kimseyle ilişkiye girmedim. Arkadaşlarla geneleve gitmeye karar verdik ama kendime güvenemiyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, 1 yıl daha sabret. Bir yılın sonunda bana mail at. Ruhun olaya alışsın. Orada rastlayabileceğin olumsuzluklara psikolojin direnç kazansın.

BÖYLE SORU YOK!

Ne yaptımsa uçuramadım 25 yaşındayım. İş gereği sürekli kadınlarlayım. Bir ay önce bir ilişkiye girdim. Benim kuşla bağlantıyı yitirdim. Ölü gibi, ne yaptıysam uçuramadım. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, kuşun ayağına bağladığın ipi kopardın öyle mi? Söyle bana kuşunun nasıldı yemi? Önüne koyduklarını mi, yemedi mi? İştahı hep açık mıydı yoksa gözleri kaçık mıydı? Bak, bunlar önemli. Kuş deyip geçme. Onun da canı var, kendine uygununu arar.

Aradığını bulamazsa küser uykuya dalar. Seninkine de bu oldu. Uyku başına vurdu. Ama sana anlatamadı. Ben tercüman oluyorum. O ne dediyse aynen söylüyorum: “Baba, beni dağa, taşa salma, rahat bırak. Elin de olsun benden uzak. Eğer bildiğini okursan, ben de sana kurarım ki bir tuzak, senin uçak olur topal at.”

GÜNÜN SORULARI

İkna edemiyorum

26 yaşındayım. 3 yıldır kız arkadaşım var, 24 yaşında. Seneye evleneceğiz. Cinselliği yaşamıyoruz. Ne dedimse onu ikna edemedim. Ne yapacağımı şaşırdım.

CEVAP

Okurum, evliliğinizi şimdiden tebrik ediyorum. O da senin için yanıp tutuşuyor ama iradesi sağlam. Taş gibi kız derler ya, öyle. Ona da benden selam söyle. Ben bir gün onun hayallerine girdim, bak neler gördüm. Seni fazla şımartmamaya kararlı. Yemeklerine çok dikkat edecek, kilo aldırmayacakmış. Sen elini yüzünü yıkarken lavabonun başında havluyla beklemeyecekmiş. Sen havalardasın, kız işi ciddi tutuyor. Haberin ola, nikahı fazla uzatma.

Soğumaya başlıyorum

18 yaşında kızım, 4 aylık ilişkim var. Erkek arkadaşımla buluşunca çok istekli oluyoruz. İş ilişkiye girmeye gelince soğuyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Kızım, içindeki heyecan seni o gence itiyor. Oysa anan ve baban başına bir dert gelmesin diye endişeli. Yavrum, kurdun, kuşun yemi olma. Arkadaşına kanma. Önünde 60 yıllık cinsel yaşam var. Sermaye harca harca bitmeyecek. Şimdiden mücevher kasasından bir delik açtırırsan boşalır. O delik yama tutmaz. Oysa anan ve baban asla seni unutmaz, yarı yolda koymaz.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşktan deliye dönmek yerine aşktan akıllanma süreci başladığında ömür yarılanmış demektir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder