Dr. Haydar Dümen Pişmanlığın ayak sesi
HABERİ PAYLAŞ

Pişmanlığın ayak sesi

Cinselliği yaşamak için acele eden gençler, ilişkinin üzerinden bir süre geçtikten sonra karın ağrısı çekiyor. Bunlar pişmanlığın ayak sesleri. Düşünmeden davranıp sonra "Ne olacak?" diye soruyorlar. En iyisi adımları sağlam atın ve sonuçlarına katlanın. Unutmayın, son pişmanlık fayda etmez.

Erken boşalıyorum

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girince çok erken boşalıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli yavrum, ne dersem onu mu yapacaksın? Sözle peynir gemisi yürüse bu konuda bir makale yazar, tüm erkekleri bu dertten kurtarırdım. Erken boşalmanın tedavisi var.

Haberin Devamı

Bozulmuş mudur?

27 yaşındayım. Sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Biraz ileri gittik ama kan gelmedi. Eğer kızlık zarı yırtılsaydı peniste kan olmaz mıydı? Sevgilim ilk kez ilişkiye girdiğini söylüyor. Kızlık zarı yırtılmış mıdır?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı niye bozulsun? Kaygan ortamda girişe uygundu. Biraz da esneyiverdi. Kız doğru söylüyor. Oldu da bitti maşallah, ileride evlenirsiniz inşallah.

Biraz uzuyor

22 yaşındayım. Erken boşalıyorum, sadece 1-2 dakika sürüyor. Cinselliği düşününce çabuk boşalıyorum, aklıma getirmezsem biraz daha uzun sürüyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, psikolojik, heyecan ve antrenmansızlık. Şimdilik doktora başvurmayacaksın. Bu konu tedavi sürecine bağlı. Varsayalım ki yemek iştahın yok. Doktor da sana iştah şurubunu verdi. Onu deneyeceksin ama ortada yemek yok, aynı bunun gibi. İdare et, sürekli partner bulunca hangi uzmanı kafana yatıyorsa ona git.

Sarılınca sertleşiyor

18 yaşındayım. Sevgilime sarılsam ya da onu öpsem cinsel organım sertleşiyor. Kıza karşı cinsel isteğim yok. Niye böyle oluyor?

CEVAP

Değerli okurum, cinsel organın sertleşip sertleşmemesi insanın iradesine bağlı değil. Bir tür içgüdüsel mekanizma. Yavrum; sertleşmese daha mı iyiydi? Sertleşsin diye eczane eczane dolaşıp paraları döksen daha mı keyifliydi? Bari doğanın işine karışmayın. Bozmakta ustasınız. Onarmakta bilgi hastasısınız. Doğallığına karışmayın.

Bozulmuş mudur?

19 yaşında kızım. 20 yaşında sevgilim vardı. Onunla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik ama tam beraber olmadık. Şimdi sevgilimden ayrıldım. Yaşadıklarımdan çok pişmanım. Kızlık zarım bozulmuş mudur?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili kızım, bozulmadı. Pişman olmuşsun. Bu bir ders gibi kafanda kalsın. Onu unut, ruhunu incitme. Bu yaşlarda ruhsal yaralanmana razı değilim. Yaşamın içinde bunlar vardır. Daha büyük zararlardan kaçın.

Gebe kalır mı?

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişki yaşadık. Acaba hamile kalır mı?

CEVAP

Sevgili okurum, zayııf bile olsa ihtimal var. Ama spermlerin nereye boşaldığı da önemli. Üzerine boşalmamışsa bu risk son derece azalır.

Diktirebilir miyiz?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdik. Benimle aynı yaşta. Sevgilimin kızlığı bozuldu diye korkuyorum. Zarını diktirebilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, bu işlere ben karışmıyorum. Elime tıbbi bir sorun gelirse onu yanıtlıyorum. Senin kız arkadaşınla ilişkiye girip girmemenden bana ne! Girme desem her şeyi bir yana atıp "Baş üstüne mi" diyeceksin? Girme desem “Emredersiniz efendim” diye bana cevap mı vereceksin?

Haberin Devamı

Zarım bozuldu mu?

Bir ay sonra düğünüm var. Eski erkek arkadaşımla görüştük ve sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Bir damla kan geldi. Vajinamdaki yanma birkaç gün geçmedi. Acaba kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, bana göre zedelenme söz konusu. Aklıma yırtılma gelmiyor. Ama ilk gece kanama olmayabilir ihtimali de aklımdan gitmiyor. Hani esnek zarlar var diyoruz ya öyle de olabilir. Hele bir evlen.

Kötü hissediyorum

Günde en az 2-3 kez mastürbasyon yapıyorum. Yaptıktan sonra kendimi kötü hissediyorum. Sorun nedir?

CEVAP

Değerli okurum, işarettir işaret. Deprem dalgaları gibi ileriki yıllarda evlendiğinde 7.4 şiddetinde deprem görecek demektir. Bu deprem bazı şeyleri yıkacak. Bir seni erken boşalmaya koşullandıracak. Evlendikten sonra eşinden zevk almayacak zaman zaman mastürbasyona döneceksin. Cinsel dengelerin bozulacak. Pornocu olacaksın. Hadi bakalım istersen devam et.

Sorun kimde?

22 yaşındayım. Hiç cinsel deneyimim olmadı. Pişman değilim. Bu kadar insan niye bu işe kafayı takıyor? Sorun onlarda mı yoksa sorun bende mi?

CEVAP

Değerli okurum, anlayamadım. İnsanlar birbirini görerek coşuyorlar sanırım. Ama sorun onların değil, senin de değil. İradeyle tutku arasındaki örtülü savaşta kimilerinin irade silahları zayıf. Kimileri de dengeyi senin yaşını geçip daha da uzatarak bir başka alanda kurmaya çalışıyor.

Bana göre belirli yaşlarda belirli deneyimler olabilir. Bunun sınırı da 20'dan sonra başlar. Sen koşullarını uygun bulursan içinden de öyle gelirse 1-2 yıl içinde deneme yapabilirsin diye düşünüyorum.

Kaçmış olabilir mi?

Adet dönemimdi. Erkek arkadaşım çıplaktı, bende pantolon vardı. Başka yere boşaldı. Ardından adet gördüm. Ama ikinci adetimi görmedim. Acaba sperm vajinama kaçmış olabilir mi? Yoksa psikolojik mi?

CEVAP

Sevgili okurum, kaçmaz kaçamaz. O engelleri asla aşamaz. Sizi koruyan doğanın gücü öyle acımasız değildir. Yarı yolda kuyruklarını koparır. Psikolojik değişimden sanırım adetin birkaç gün gecikmiş. Hadi bakalım, iyi tatiller. Annene daha çok sarıl.

BÖYLE SORU YOK!

Teklifimi reddetti

27 yaşındayım. Penisim 10 santim. Sevgilime 2 kere evlenme teklif ettim. “Penisin kısa, seninle evlenemem” dedi. Ne yapacağım, çok üzülüyorum.

CEVAP

Okurum, sevgilinin dünyadan haberi yok. Bu konularda hayal peşinde koşuyor. Akıllı olsa, hemen teklifini kabul eder. Evlendikten sonra zevk alıp almayacağını bana sorsa, orgazm olabileceğinin garantisini de veririm. Böylece o sende gördüğü dezavantajı kendine avantaja çevirebilir.

İstediği bir şey olmayınca “Bak nelere razı oluyorum. Sesimi çıkarmıyorum. Bu isteğim olsa ne kadar mutlu olacağım” gibi timsah gözyaşları dökse işte seni en nazik yerinden yakaladı. Kız arkadaşına bunu okut, 10 santimlik seni yaya bırakmaz. İşler iyi. Benden size mutluluklar.

GÜNÜN SORULARI

11 santim yeter mi?

24 yaşındayım. 91 kiloyum 1.80 boyundayım. Penisim sertleşince 11 santim, normal mi? Evlilik için sıkıntı olur mu? Yalnız evlilikte değil, sıkıntı hayatın içinde de geçerlidir.

CEVAP

Değerli okurum, kuruntu yapmaz, eşini huzursuz etmez, denklemi yerinde kullanır, geleceğe yönelik uyumlu davranırsan sorun olmaz. Evliliğin öteki sorunlarını da halledersen geri kalan yüzde 10 sıkıntı olur.

O da aşk çiçeklerine su vermek gibidir. Yaşamın can sularıdır. Yani evlilik fidanın hayat suyuyla beslenirken parazit filizler düzeninizi bozmasın. Sizde her şey normal görünüyor. Mutlu olmak elinizde, unutmayın.

Süreyi ayarlıyorum

21 yaşındayım, sporcuyum. İlişkide ilk sefer 1 dakika sürmüyor. Ama 2, 3 ve 4’üncü ilişkilerde sorun yok. İkincisi sonrasında süreyi kendim ayarlıyorum. Sıkıntı var mı?

CEVAP

Okurum, erken boşalman tozlu yolda araba sürmek gibi. Taşa mı takılırsın yoksa çivi lastiği patlatır seni tehlikeye mi sürükler bilemedim. Zaman, amaç ve yeteneğini iyi kullan. Kaderin sana iyi ortam ve pürüzsüz bir meslek vermiş.

Sıkıntı yok. İyi koşullarda mutlu yaşayabilmen için şans senin yanında. Şimdilik tek sıkıntı cinsel oburluğun. Bu da kişiden kişiye değiştiği için sana ne diyeyim?

GÜNÜN SÖZÜ

Dalında gül her zaman koparılmış güllerden daha güzel ve canlıdır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder