Dr. Haydar Dümen Rekor kırmak marifet değil
HABERİ PAYLAŞ

Rekor kırmak marifet değil

Erkekler cinsellik söz konusu olunca sayı ve santimlerin peşine düşüyor. Her duyduğuna inanmak istiyor, kahvedeki sohbete takılıyor. Beyler, cinselliği sevmek, keyif alarak yaşamak çok güzel ama her şey gibi tadında bırakın, eşinizi canından bezdirmeyin.

Üç kez normal mi?

Arkadaşım 34 yaşında ve 2 yıllık evli. Cinselliği çok seviyor. Gecede 3 kez ilişkiye girdiğini söylüyor. Acaba doğru mu söylüyor yoksa anlattıkları abartı mı?

CEVAP

Yavrum, dediği doğru. Sayıca obur. Bu tempoyla cinsel yaşamı ne olur bilinmez. Anlayamadığım bundan sana ne. Sen keyfine bak. Ölçülerini kendine göre tut.

Haberin Devamı

Üç aya evleniyorum

33 yaşındayım. Penisim 11 santim. Ben çok küçük olduğunu ve evlendiğim zaman karımı mutlu edemeyeceğimi düşünüyorum. Üç ay sonra evleneceğim. Bunalımdayım. Ne olur cevap verin.

CEVAP

Değerli okurum, evlen. Bunalımda olacak bir şey yok. Doğanın yarattığı her şey kendi içinde ölçülü ve dengelidir. Tıp kitaplarına göre penis normal diye yorumlanır. Çünkü kadının vajinası 8 santim dolaylarındadır. Girişteki ilk 2-3 santimi duyarlıdır. İşlevi yerindeyse sorun yaşamazsın.

İlişkiye giremedik

27 yaşındayım. İki ay önce evlendim. Gerdek gecesi ilişkiye girerken eşim o kadar çok bağırdı ve tepkili davrandı ki psikolojim bozuldu. Artık bir şey istemiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sabırlı ve sakin ol. Sendeki sistem bozulmaz. Üzülüp kaygılanırsan sorunun çözümü uzar. Ama bu arada o bilinen haplardan alarak atı bir kamçılarsan saplandığı yerden çıkar. Bunların dışında eşinin sorununun çözülmesi gerekiyor. Ben vajinismus olarak değerlendiriyorum. Umarım öyle değildir. Öyle de olsa, çözeriz.

Zararı olur mu?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla sevişiyorduk, vajinasının üzerine boşaldım. Bunun bir zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, olan olmuş. Bekleyelim, bakalım. Bu arada da biraz dua edelim.

Memnun olan yok

18 yaşındayım. Mastürbasyon yaparken sorun olmamasına rağmen ne zaman ilişkiye girsem sertleşme hemen bitiyor. Kimse durumdan memnun değil.

CEVAP

Okurum, mastürbasyonu azaltacaksın. Konsantrasyonu kadına yoğunlaştıracaksın. Alışacaksın ama zaman alacak.

Tedavim mümkün mü?

44 yaşındayım ve evliyim. Günde 4-5 sefer ilişkiye giriyorum. Karım artık çok yorgun. Bunun tedavisi var mı?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, erken boşalman yoksa işin çok zor. Ama erken boşalman varsa bu tedavi edilir. Burada elbette sen aşırı enerjiden yana haksızsın. Eşine yazık değil mi? Artık olgunluk dönemindesin. Biraz irade, biraz başka yöntemlerle bu iş çözülür. Aynı tempo zaten sonuna kadar gitmez.

Korunmasız ilişkiye girdim

Aralık ayında korunmasız ilişkiye girdim. Sizce hastalık kapmış olabilir miyim?

CEVAP

Okurum, büyük olasılıkla hayır. Ama olmaz olmaz deme, olmaz olmaz.

Sertleşmiyor

38 yaşındayım, 4 yıl önce o mavi haplardan içtim, ilişkilerim iyiydi. Şimdi sertleşmiyor. Üroloji uzmanına gittim, iğne yaptı, jel verdi. Sonuç alamayınca beni psikiyatri bölümüne gönderdi. Ne yapacağım?

CEVAP

Okurum, gereksiz kamçılayarak ereksiyonu sağladığın için olaya duyguları katmadın. Yani bir yemeği iştahla, masanın adabına uygun yemek yerine, karnın doysuna yöneldin. Ruhun isyan etti. Ürolog seni bu yüzden psikiyatıra gönderdi. Ruhunun isyanını bastıracak. Altı ay perhize gir. Sonucu bekle, çünkü senin lehine gelişecek.

Haberin Devamı

Kız korkuyor ama istiyor

Penisim büyük. Kız korkuyor ama ilişkiye girmeyi çok istiyor. Bana ne önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, kitaplara baktım, önerecek bir şey bulamadım. Bir yerde not var, onu okuyorum. Organla uzlaşmanı sağla. Kimsenin kanına, canına dokunma. Sabırlı ol, üzerine çökmüş bu çileyi çekmeye hazırlıklı ol. Kız arkadaşına da zarar verme.

Sorun olur mu?

19 yaşındayım, sevgilimle haftada 2 kez ilişkiye giriyoruz. Bu sorun yaratır mı?

CEVAP

Değerli okurum, yaratmış bile. Alışmış, bir periyoda bindirmişsiniz işi. Bir gün ayrıldığınızda yine canın çekecek, deli gönül, bir başkasını arzu edecek. Yahu oğlum, kıyım makinesi mi olacaksın?

Penisim yamuk

29 yaşındayım ve ikinci evliliğimi yapmaya hazırlanıyorum. İlişkiye girerken pozisyon konusunda zorlanıyorum çünkü penisim sola doğru eğimli. Partnerimin istediği pozisyonu yapamıyorum. Sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, sorun yaratıyorsa bir operasyonla düzeltiliyor. Nasıl olacağını üroloji uzmanlarıyla konuşursun.

Çok pişmanım

21 yaşında kızım. Daha önce ilişkilerim oldu ama geriye dönüp bakınca pişmanlık duyuyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Okurum, aklın başına gelmiş. Hayatta her kötü şey bile bir kazanımdır, ders almasına bilene. Hayat senin, gözünde büyütme. Ama önündeki yılları harcama.

Erken boşalıyorum

30 yaşında, 7 yıllık evliyim. Şimdiye kadar düzenli ilişkim olmadı, eşim de mutsuz. Çünkü çok erken boşalıyorum, 1 dakika sürmüyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum ciddi biçimde profesyonel yardım almak zorundasın. Bu konuyla ilgili uzmanları biliyorsun, önerim bu yoldadır.

BÖYLE SORU YOK!

Prezervatif yırtıldı

Eşimle ilişkiye girdik, kondom yırtıldı. Boşalmamıştım ama zevk suyundan hamile kalır diye ertesi gün hapı aldı. Üç hafta sonra boşaldığım gibi prezervatif yine patladı. Eşim yine ilaç almak zorunda kaldı. Adet gördü ama hamile kalmış olabilir mi?

CEVAP

‘Çatlak, patlak, yusyuvarlak, kremalı börek, sütlü çörek...’ Pardon değerli okurum yanlış oldu, çocukken oyun oynarken söylediğimiz tekerlemeydi bu. Öncelikle kullandığın kondom markasını değiştir okurum. Zırt pırt sizi yarı yolda bırakan markalara güven olmaz değil mi ama. Bende de böyle sorular sabır patlatıyor; ama ne yapacaksın psikiyatır olmak en absürt sorulara bile sakinlikle yaklaşmayı gerektiriyor. Demedi deme bu böyle sürerse eşin ya artık sana gülecek ya da Dokuz ay sonra çocuğunuzu kucağınıza verecek.

GÜNÜN SORULARI

Her şeye küsüyor

25 yaşındayım, kız arkadaşım da 23 yaşında. Kız arkadaşıma adet döneminde nasıl davranacağımı şaşırıyorum. Her şeye küsüyor. Asıl merak ettiğim adet görmesini bahane mi ediyor?

CEVAP

Aman oğlum, bahsettiğin bahane olayını kadınlar duymasın, vallahi tefe koyarlar seni. Ne ağrılı, ne sıkıntılı dönemdir o. Daha ilk gün başlar sancılar. Çalışıyorsa işe gidecek, okuyorsa dersler başında, günlük işler yakasında. Ee yavrum bu sancılarla istek mi kalır, mutlu mu olur? Kadında can kalmamış, sen beklentini kadına bağlamış, “Belki bu akşam, bu akşam” diye de hayale dalmışsın. Nazlanır da küser de tabii. Biraz anlayış, biraz kız arkadaşının sırtını sıvazlama, oldu da bitti işte.

Ona kıyamıyorum

24 yaşındayım, 10 yıllık ilişkim var. Sevgilim ilişkiye girmek istiyor ama ben kıyamıyorum. Onu çok seviyorum. Her istediğinde reddediyorum. Morali bozuluyor, “Beni sevmiyor musun ya da sen erkek değil misin?” diyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli genç okurum, 10 yıldır kime aşıksın bir düşün hele. 14 yaşında ancak eriştin ergenliğe, o günden beri gözlerini yumdun hergeleliğe. Sadece onu sevdin, dur durak bilmedin. Ona kıyamam gibilerinden fazla şaklabanlık yapma, kız arkadaşının güven duygusunu yerinden oynatma. Çok seviyorsun madem, adını koy. Hayatınıza verin iyi bir yön.

GÜNÜN SÖZÜ

“Dürüstüm” demek kolaydır zor olan onu taşımaktır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder