Dr. Haydar Dümen Ruhsuz ilişki yoruyor
HABERİ PAYLAŞ

Ruhsuz ilişki yoruyor

Cinselliği yaşamak için mutlaka duygu olmalı. Çünkü duygusuz, sıradan bir ilişki iki tarafı da yorar. Oysa cinsellik istekle ve sevgiyle yaşandığında hem kadını hem erkeği mutlu eder. Bu mutluluk hayatınızın her alanına hatta yüzünüze bile yansır, özenli olun.

İrade mi, akıl mı?

18 yaşındayım. İradem bana bir yandan “Cinsel ilişkiye gir” diyor. Diğer yandan aklım ise “Daha yaşın küçük, zamanın geldi” diyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, irade aklın ürünü yani çocuğudur. Akıl yönlendirir, irade harekete geçer ya da durur. Mektubundan tam anlamayamadım. Sen aklının dediğine uy. Bak ben de aklına uydum. İki akıl 100 iradeye bedeldir, kullanana helal olsun.

Haberin Devamı

Orgazm olamıyorum

23 yaşında kızım. Şimdiye kadar tüm erkek arkadaşlarımla bir boyuta kadar ilişki yaşadım ama kızlığım bozulmadı. Mastürbasyonla orgazm olabiliyorum. Ama sevgilimle orgazm olamıyorum. Acaba ilişkiye girersem düzelir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, birçok kadının şikayetini dile getiriyorsun. Sen kızsın, tamam. Kadınların vajinal orgazm oranı neredeyse yüzde 50 dolaylarındadır. Sen klitoris orgazma alışmışsın. Kuşkusuz söylediklerinin de etkisi var. Sosyal ve psikolojik güvence içinde değilsin. Yani kızlık zarını kaybetmeme korkun var. Ne de olsa ortam ya da yaptığın işi içine sindiremek gibi etkenler de rol oynar. Salt bunun için bir denemeye kalkmanı da önermiyorum. Frene bas. Sınırlarını iyi koru.

Erken boşalıyorum

18 yaşındayım. Erken boşalma sorunu yaşıyorum. Mastürbasyon yaptıktan bir dakika sonra boşalıyorum ve bu beni çok rahatsız ediyor. İleride sorun olacağını düşünüyorum. Bana bilgi verir misiniz?

CEVAP

Yavrum, mastürbasyon yaparken duraklamayı, böylece geciktirmeyi öğreneceksin. Birkaç hareket bekle. Gene birkaç hareket bekle. Önce 2 dakikaya çık. Aradan bir erken de olsa moralini bozma. Derken derken umarım bir 6 ay sonra 5-10 dakikaya çıkar. Bu beklemelere cinsel fantezileri değil, ciddi düşünceleri eklersen bu tabloyla kazancın iki katı olur. Ne var ki telaş etme. Zaten ileride çözümlenecek bir sorun. Daha çok gençsin.

Haberin Devamı

Kız ilişkiyi istemiyor

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdik. Bu durum 3 ay öncesine kadar devam etti. Sevgilim 3 aydır benimle ilişkiye girmek istemiyor. Sizce bunun nedeni ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşın bir vicdan muhasebesi yaptı. Kendi yanlışlarını ve senin bazı olumsuzluklarını yakaladı. Geleceğini düşündü, hevesini aldı. Doğru yola girdi. Kızı baştan çıkartmaya uğraşma. Hayatına ve yollarına dikenli teller döşeme.

Kafayı yemek üzereyim

22 yaşındayım, çalışıyorum. Sevgilim 18 yaşında. Onu deliler gibi seviyorum. Sevgisi kanımda dolaşıyor, evlenmek istiyorum. İlişkiye girdik ama kanama olmadı. Neden olabilir, kafayı yemek üzereyim.

CEVAP

Sakın ha değerli okurum. 18 yaşında bir çocuk o. Aklına gelen şu kuşkuları nerede uygulama fırsatı bulacaktı? O sana bütün masumiyetiyle geldi. Zar da esnekti. Bütün olay bundan ibaret.

Dalga geçiyorlar

18 yaşındayım. Kızlar tarafından çok beğeniliyorum. Penisim ereksiyon halindeyken bile 8 santim. Arkadaşlarımınki ise 14-16 santim arasında. Benimle dalga geçiyorlar. Bunamlıma girdim.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, tabii bunalımda olacaksın. Kimin öyle arkadaşı olsa o bunalıma girer. Sen de bu konuyu birebir ürolog arkadaşa giderek çözmeye çalış.

Hamile miyim?

21 yaşında kızım. Adetlerim düzensiz diye doktora gittim, ilaç verdi. Bu arada partnerimle sürtünme yoluyla ilişkiye girmiştim. Üzerinden 1 hafta geçti ama ben adet göremedim. Test yaptım, hamile olma ihtimalim var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, sanırım doktorun verdiği ilacın etkisi oldu. Bana göre hamile değilsin. Hamile olsan da çok aceleye ne gerek var? İkinci adetini görmeyi bekle.

Eşimin canı çok acıyor

23 yaşında, 1 yıllık evliyim. Eşimin vajinası çok acıdığı için ilişkiye giremiyoruz. Sizden çare bekliyoruz.

CEVAP

Değerli okurum, bunları yüzüncü kere yazıyorum ve söylüyorum. Bir kadın doğum uzmanı “İltihap, mantar gibi engeller yok” diyorsa geri kalan bizim sorunumuz. Onu çözüyoruz. Uzaktan yazmakla olmadığı için duruma göre bakarsınız.

Nişanlım geç boşalıyor

30 yaşında kadınım. Sorunum nişanlımın geç boşalması. Benden neredeyse 1 saat sonra boşalıyor. Bu kez de ben hiçbir şey anlamıyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Kızım, sana değil, nişanlına yardım etmek gerekir. Ama geç boşalmalar için de fazla bir şey yapamıyoruz. Hele bir evlenin bakalım. O zaman karı-koca olarak el ele tutuşup bir uzmana başvurursunuz. Hekime de tedavi fırsatı doğar.

Eğrilik sorun yaratır mı?

27 yaşındayım. Penisim sol taraf doğru eğik duruyor. Bir kez geneleve gittim, sorun olmadı. Bir de sertleşince eğrilik kayboluyor ama sol taraf biraz daha cılız kalıyor. Kızlık zarı bozmada zorlanır mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, o kadar eğrilikler fizyolojiktir, sakıncası yoktur. Benim merak ettiğim kızlık bozma ile bu sorunun ne ilgisi var? Böyle bir şey yok.

Kızlık zarı esnek mi?

Sevgilimle defalarca birlikte olduk ama kan gelmedi. Kızlık zarı esnek mi?

CEVAP

Sevgili okurum, olabilir.

BÖYLE SORU YOK!

Elektrik süpürgesiyle boyu uzar mı?

23 yaşındayım. Penisim 9 santim. Makine mühendisi bir arkadaşım “Elektrik süpürgesi de aynı görevi görüyor, hatta daha etkili” dedi. Her gün penisimi elektrik süpürgesiyle çeksem uzar mı? RUMUZ: SÜPÜRGELİ UFAKLIK

CEVAP

Değerli okurum, sakın ha! Cadı misali süpürgene binip uçma hayalleri kurduysan unut. Mühendis arkadaşın kendi işine baksın. Zayıf noktanı kullanmış, seni fena işletmiş. Böyle bir şey mümkün olsaydı her evde en az iki elektrik süpürgesi olurdu. Senin mühendis bir kere denesin bakalım, ne olacak görelim. Sonra eve iki süpürge alalım, biri yerleri süpürsün, diğeri erkeklerin aksesuarı olsun. Elektrik sayacı döndükçe işler tıkırında. Süpürgeli ufaklık, iyisi mi sen arada evi süpürüver, yatak odasında sana daha yardımcı olacak.

GÜNÜN SORULARI

Yeterince sertleşmiyor

31 yaşındayım, 5 günlük evliyim ve penisim ilişkide yeterince sertleşmiyor ve çabuk boşalıyorum. Düşünmekten psikolojim bozuluyor. Yol gösterin. Peniste eğrilik var. Nasıl mücadele edeceğim bu sıkıntılarla? RUMUZ: KORSAN

Değerli okurum, evliliğiniz daha çok yeni, zamanla öğreneceksin. Yaşına göre acemiliğin dışında bir sorun olduğunu sanmıyorum. Eğitim yetersizliğinden ya da yanlış ve çarpık bilgiler nedeniyle Türk erkeklerinin çoğunun başından geçen problemler bunlar. Hepsi boş kuruntular. Yolun sabırdan geçiyor okurum. En kısa zamanda bir uzmandan yardım al, mutluluğun daim olsun.

Orgazm olamıyorum

20 yaşında kadınım. Sevgilim 35 yaşında. Seks hayatımız düzenli ama ben orgazm olamıyorum. Sevgilim geciktirici hap kullandı, 4 saat sürdü, yine olmadı. Neden acaba?

Kızım, kadınlarda orgazm güçlüğü çok yaygın. Nedeni ise kadının doğuma programlı olması. Kendi cinselliğini öğrenirsen kendine daha çok yardımın olur. İlişkide ‘orgazm olamayacak mıyım?’ diye düşünür, aklını oraya takarsan bu her şeyin doğallığını bozabilir. Şu geciktirici hap neymiş? Haydi kolay gelsin. Hapı adını yazıp bana gönderiver kızım, bilgilenelim, bilgilendirelim.

GÜNÜN SÖZÜ

İhanetin meyveleri çürüktür, uzun yaşamazlar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder