Dr. Haydar Dümen Ruhunuza da kulak verin
HABERİ PAYLAŞ

Ruhunuza da kulak verin

Gençlik yıllarında cinsellik merak ediliyor ve neredeyse hayatın merkezine yerleşiyor. Tüm konuşmalar, hayaller onun üzerine oluyor. Ancak yarını da düşünmek gerekli. Gençler, dikkatli olun, bedeninizden gelen sesi dinlerken ruhunuza da kulak verin. Kimseyi kırmayın, üzmeyin.

Pişman oluyorum

25 yaşındayım. Her gün mastürbasyon yapıyor sonra pişman oluyorum. Haftada bir kez yapmam gerekiyor ama dayanamıyorum. Bir de yolda yürürken kızların bacaklarına bakıyorum. Penisim sertleşiyor. Yoksa ben sapık mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sapık falan değilsin. Her gün mastürbasyon çok. Haftada bir gün olabilir. Şunu gün aşırıya indirirsen, sanırım hem iradenle büyük savaş yapmazsın hem de o boşalma zaten gerekli. Bir tek karşı geldiğim şey suçluluk duygusuna kapılmaman. Bazı olaylar vardır ki ‘Öyleyse öyledir’ diyerek geçer gidersin. Suçluluk duygusu mastürbasyonun kendisinden daha zararlı olur, psikolojini bozar.

Haberin Devamı

Sevgilim hamile mi?

Ben 1 yıldan beri kız arkadaşımla ilişkiye giriyorum. Sevgilim doğum kontrol hapı kullanıyordu ama şimdi “Hamileyim” diyor. Ben bunun imkansız olduğunu sanıyordum ama bana “Hapın koruma oranı yüzde 100 değil” dedi. Böyle bir şey mümkün mü? Ben hapı yuttum gibime geliyor.

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşın gebe kalmış olabilir. Haplarda bir gün unutmak bile risk faktörü. Yani gebelik olabilir. Gelelim senin hapı yutmana. Doğayla bu kadar oynama olmaz. Çıplak olarak karda dolaşırsan zatürre olursun. Bu tür ilişkilerde bir kaçamağın bile bedeli ağır olur. Sen hapı yutmazsın. Bir biçimde çözüm arayacağınızı umuyorum. Ama en sonunda kız, çocuğu doğurur kucağına verirse hapı değil zokayı yutarsın.

Hep hayal kuruyorum

18 yaşındayım. Sürekli tahrik olmuş bir vaziyette geziyorum. Herkes için kötü düşünceler aklımdan geçiyor. Karşılaştığım herkesi seks objesi olarak hayal ediyorum. Bunun bir ilacı var mı?

CEVAP

Değerli okurum, ilacı yok ama tıbbi meditasyonu var. O azgın atın dizginini çekmek. O da sana kalmış. İstediğin gibi bir ilaç yok. Ama tam aşık olacak, romantik yaştasın. Mutfaktan yemeği alıp sofraya oturmadan yemek gibi bir şey. Her türlü oyun kuralına göre oynanmalı. Bu da hayat oyunu. Dikkatli ol, kendini harcama. Başkalarının erdemi senin de erdemin olsun. Yoksa hayatın bu tempoyla hiç de iyiye gitmez. Seks manyağı damgasını yersin. Benden söylemesi.

Haberin Devamı

Korkuyorum

Sevgilimle ilişkide korunuyorum. Ama o ısrarla içine boşalmamı istiyor. Rahatça boşalmak için ne yapabiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, onun tekniğini bu yaşıma kadar ben öğrenemedim. Rahatça boşalmak dediğin ne ki? Prezervatif tak, takmam. Dışa boşal, boşalmam. Kız sürekli koruyucu hap alsın, olmaz dedikten sonra ‘Keyfime göre sevişeyim gebelik de olmasın’ yani. Oh ne ala. Her şeyin bir bedeli var, doğanın da düzeni. Doğa sana göre kanun yapmaz.

Zarım zarar gördü mü?

20 yaşında kızım. Evlenmeyi düşünüyorum. Bir yıl kadar önce çarpma sonucu cinsel organıma darbe aldım ve iç çamaşırımda kan gördüm. Zarım yırtılmış olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, kesinlikle kızlık zarın zarar görmedi, yerinde duruyor. Hiç kendi kendine kuşkulanıp mutluluğuna gölge düşürme. Ama şunu da unutma. O nazik bölgenin bir yerinden kan gelmiş olabilir. Kızlık zarı sağlamdır. Eğer esnekse ilk gece kanama olmayabilir. Bu özelliği geçirdiğin kaza ile bir bağdaştırma.

Haberin Devamı

Yırtılmış mıdır?

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik, kanama olmadı. Esnek olduğunu düşündüm. Ancak sevgilim bunu kafasını taktı. İkinci kez ilişkiye girdiğimizin sabahı kız arkadaşımın iç çamaşırında kan gördük. Sizce bu kızlık zarının yırtıldığının işareti midir?

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarının zedelenmesi ve yırtılma işaretidir. Bazen böyle olur.

Baba olamazmışım

18 yaşındayım. Arkadaşım bana “Eğer 1 gün içinde 3 kereden fazla boşalırsan çocuğun olmaz” dedi. Doğru mu?

CEVAP

Yavrum,o doğru değil ama şu doğru: Evlendiğinde eşinle ilişki bile kuramazsın. Bu kadar mastürbasyona alıştıktan sonra hayatın boyunca ona mahkum olabilirsin.

Gebe mi?

İki gece önce kız arkadaşımla birlikte kaldık. Öpüştük. İç çamaşırları üzerimizdeyken sürtünme yoluyla boşaldık. Acaba kız arkadaşım hamile mi?

CEVAP

Okurum, sakın bir daha böyle yaramazlıklar yapmayın. Çünkü: Nerede duracağınızı ayarlayamayabilirsiniz. Sonunda gençlik ve tutkular var. İradenin sıfır olduğu anlar var. En iyisi başlayıp o noktalara gelmemek lazım. Giysili giysili el ele parklara gidin. Denizi seyredin, birlikte kitap okuyun. Bir büfede karnızı doyurun. Hadi bakalım, hayat sizin. Seçin seçin alın.

Tiksiniyorum

18 yaşındayım. Önceden sık mastürbasyon yapıyordum. Eskisi kadar yapamıyorum. Mastürbasyon yaptıktan sonra kendimden tiksiniyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Okurum, kendine fazla zarar verirsen yani her gün bazen de günde birkaç kere yaparsan iyi olmaz. Daha doğrusu doğru olmaz. Tabii yapacaksın yoksa kanalların tıkanır. Bunu haftada 1 -2 kereye indirirsen oh ne ala.

Yerinde duruyor mu?

20 yaşında kızım, 2 yıl önce kötü bir olay yaşadım. Doktora gittim, zarımın bozulmadığını ve yüzde 50 kan geleceğini söyledi. Bana yardım edebilir misiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, zaten doktor kız olduğunu söylemiş. Ben yeniden söylüyorum. Kafanı takıp boş yere ruh sağlığını bozma.

BÖYLE SORU YOK!

İlişkiye girme isteğim artar mı?

30 yaşındayım, bekarım. İlişkiye girme isteğim yok ama mastürbasyon isteğim var. Haftada 2 kere yapıyorum. Bunun tersi olması için ne yapmalıyım?

CEVAP

Dakikalardır düşünüp duruyorum kız mısın, erkek misin diye? Yok yok, kesin erkeksin rumuzsuz ve adsız okurum. Baş belası bir salgının cirit attığı, sosyal alanların kapalı olduğu bu ortamda bir de üstüne ekonomik zorluk eklenince kimin yeni aşklara yelken açmak isteği olabilir ki? Kim, nerede, nasıl biriyle tanışıp, hangi imkanlarla sohbeti koyulaştırabilir? Bu etkenler olunca sıradaki en iyi şeyin mastürbasyonmuş gibi gelmesi normal ve doğal. Ancak onun da bir limiti olmalı. Sen bu limitlerin içindesin şimdilik. Hayat normal akışına döndüğünde, sen de olağan ritmine kavuşacaksın.

Günün soruları

Penisimden kan geldi

29 yaşındayım, kendimi eşime saklıyorum. İki gece önce uyurken ereksiyon oldum. Sabah uyandığımda kan gördüm. Penisten geldiğine eminim. Dokununca ve mastürbasyon sırasında ağrı oluyor. Ne yapmalıyım?

Değerli okurum, kendini eşine saklayarak güzel yapıyorsun da, yıllar hızla gelip geçiyor. Bak yaş olmuş 29, Cahit Sıtkı Tarancı’ya göre yolun yarısı yaklaşmış. Elini biraz çabuk tut da boşa gitmesin gençlik cevheri. Soruna gelirsek, penisten kan gelmesi ciddi soruna işaret edebilir. Tıbbın ayıbı olmaz. En acilinden bir üroloji uzmanına görün.

Uyuyamıyorum

Yazılarınızı her gün okuyorum. Artık mastürbasyon yapmaktan bir şey düşünemez oldum. Dikkatim çok dağınık, gözlerim kararıyor, halsizleşiyorum. Yapmazsam uyuyamıyorum. Ne önerirsiniz?

Okurum, her gün okuyorsan yazılarımı, seni affedeceğim. nerede bu bolluğun pazarı? Okursan arada bir, ne yapsan her gün okuyan fakir? Mailine sıra bekliyor, çünkü kurtuluşu benden diliyor. Ama sen yine yırttın. Çünkü Haydar Hoca’nı da taa can evinden vurdun. Yakışıklı oğlum, mastürbasyonu azalt, sert yatakta yat. Televizyonda magazin programlarını unut, belgesellere doğru kay. Yüzden aşağı 3’er 3’er say. Dikkatin dağılsın, bak ne güzel uyursun.

GÜNÜN SÖZÜ

Hekimin dört gözü olmalıdır. Öteki ikisinden biri akıl diğeri yürektir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder