Dr. Haydar Dümen Ruhunuzu doyurun
HABERİ PAYLAŞ

Ruhunuzu doyurun

Cinsellik önemli. Çünkü yemek yemek, uyumak gibi bir ihtiyaç. Ama bedenden önce ruhu doyurmak, doğru zamanı beklemek ve cinselliği uygun kişiyle yaşamak gerekiyor. Ruhunuzu doyurmadan kendinizi ilişkinin içinde bulursanız bunun zararı herkese dokunur

BÖYLE SORU YOK!

Hemen fantezi kuruyorum

21 yaşındayım, şimdiye kadar hiçbir kızla yakınlaşmadım. Nerede bir kadın görsem hemen fantezi kurmaya başlıyorum. Kızlarla diyalog kuramıyorum, hep aklıma cinsellik geliyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bu da geçer be diyelim, konunun üzerine eğilelim. Artı, eksi iki kutup arasında kalan bölüm vardır; ne artıdır ne eksi. Bu nedenle çekim gücü yoktur. 15-20 yaş arasına mastürbasyon dönemi diyelim. 20’den önceyi ilişki olmadan dostça, elini tutmaca, gözüne bakmaca, sınırlı şakalar yapmaya ayıralım. 20’den sonra etiğe ve ruha uygun bazı denemelere başlayalım. Beğendiğin bir yemeği hayal edersen, onu ulaşılmaz sayarsan, beyin o yemeği önüne koyduğunda umduğunu bulamaz. Gerçekleri gösteren aynanın geç karşısına, çıplak bir beden yani sen. Kızlar, kadınlar çevrende uçuyorlar döne döne. Var tedavisi, üzülme sen abisi.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Kocama yaklaşıyorum ama...

28 yaşında kadınım, çok istekliyim. Kocam beni istemiyor ama yine de ona yakınlaşmaya çalışıyorum. Bu duruma üzülüyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, bebekler mama yemeye başladıklarında mamaya ağzını, biraz da dilini dokundurur, tadına alışık olmadığı için beğenmediğini asla yemez. Ana-baba ter döker. Bebek nuh der, peygamber demez. Oyunlar, oyuncaklar, çocuk başını çevirir, nayııır, nolamaaz da direnir. Aradan bir süre geçer. Ne oldu bu çocuğa ya? Aynı mamaya doymak bilmez. Babası “Normal beslensin” dedikçe, anası “Helal olsun, yemesini öğrendi, daha ne istiyorsun?” der. Yani değerli okurum, bebeklik oyununda biraz daha zaman geçsin, her şey düzelecek. Israr edersen o direnecek. O zaman işler başka yöne yönelecek. Sanırım bir uzman devreye girecek.

Benim kuş hiç ötmüyor

20 yaşındayım, 1 yıl önce kız arkadaşımla ilişkiye girdim. Her şey yolundaydı. Şimdi benim kuş hiçbir şekilde ötmüyor. Ne yapacağımı bilemiyorum.

Haberin Devamı

CEVAP

Değreli okurum, eskiler anlatırdı: Çöpçatan kadın-erkek çöplerini birleştirir, yani evliliğin yuvasını çatarken bir iyiyle, bir kötüyü, bir güzelle bir çirkini seçermiş. Bu işi yaparken uyuklayınca bazen bir iyi bir iyiye, bir güzel bir güzele rastlar, böyle şanslar olurmuş. Kadın-erkek konusunda ciltlerle kitap yazılır, yine de sonuç budur. Sevgili okurum, durum sende de öyle olmuş. Peki biz ne güne duruyoruz? Bu soruna bir çözüm ararız. Bunun için senin gibi sağlam olana değil, sorunlu olana bakarız. Yani kocan, seninle birlikte önümüze gelmeli. Biz de ruh analizi yaparak çözüme gitmeliyiz. Çaresine bakıp elden geleni yaparız. Ne var ki tek tabanca ile ancak geçmiş olsun diyebiliriz.

[[HAFTAYA]]

***

Vajinam niye farklı?

21 yaşında kızım. Vajinamın içinde olan kısmın sol tarafında uzun, et parçası gibi bir şey var. Hiç kimseninki öyle değil. Neden benimki böyle? Bu konuyla ilgili ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, senin yapacağın bir şey yok. Zamanı gelince ufak bir operasyonla alınır. Dert edinilecek bir durum yok. Onun alınıp alınmamasına da bir kadın doğum uzmanı karar vereceğinden bir kere de onun fikrini alırsın. Olay biter ama bana göre şimdi değil taaa evleneceğin zaman. Çünkü ortada hiçbir şey yok.

Ne yaptımsa küçülmedi

20 yaşındayım, penisim boyu normalden çok uzun. İlişkiye girince can yakıyormuş. Bunun için aktarlardan bitkisel ilaçlar aldım ama hiçbir işe yaramadı. Bir türlü cinsel organımı küçültemedim. Bunun için ne yapabilirim. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Sevgilim okurum, o küçülmüyor ama tıbbın getirdiği yeni olanaklarla ileriki yıllarda, 3-5 yıl sonra belki yeni ufuklar açılır. Umarım senin o zaman biraz paran olur ve bu işe bir çare bulunur.

İlişkiye girmek istemiyorum

32 yaşındayım. Bir ay önce evlendim. Eşim 24 yaşında ve ilk kez benimle ilişkiye girdi. Bundan eminim ama eşimin vajinası çok geniş. Bu beni çok rahatsız ediyor. Yeni evli olduğumuz halde eşimle ilişkiye girmek istemiyorum. Ne yapmak gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, bazı kadınlarda cinsel organın dokusu esnektir. Vajina doğum için programlandığında böyle sorunlar yaşanabilir. Anne olduğu zaman normal doğum yapacaksa, vajina biraz daha genişleyecek. Ben bilimsel bir temele dayanmamak koşuluyla kişisel tercihim olarak sezaryenle doğumdan yanayım. Bu bilgilerin ışığında böyle bir kararı şimdiden alırsanız vajina estetik cerrahi yöntemlerle daraltılabiliyor. Böylece sorun ortadan kalkar.

Kadınlar hâlâ ilgimi çekiyor

27 yaşındayım, evliyim. Bekarken kadınlar çok ilgimi çekiyordu. Evlendikten sonra da bu huyumdan vazgeçemedim. Yanlış olduğunu farkındayım ama duramıyorum. Acaba sorunum ne olabilir? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sen psikolojik açlıktan sözediyorsun. Yani önüne gelen kadınları neredeyse çiğnemeden yutacakmış gibi bir cinsel açlık bu. Yani ruhun doymamış. Kadınına yazık etme, kendini hemen topla.

Kız gebe kalabilir mi?

Yüzeysel sevişmelerde kızın üzerinde iç çamaşırı varsa hamile kalır mı? Ne olur bana cevap verir misiniz? Erkek arkadaşımla böyle bir şey yaşadık ve ben çok korkuyorum.

CEVAP

Kalmaz, kalmaz, kalmaz.

Erkeklerden kaçıyorum

5 yıllık çok güzel bir ilişkim vardı ama bitti. Onunla ilişkiye girmiştim. Şimdi tüm erkeklerden kaçıyor, kendi kendimi tatmin ediyorum. Bunun ileride yani evlendiğim zaman sorun olmasından korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, alıştığın yola devam. O sorun değil. Yaşadığın ruhsal durumun ayrılık sendromuna girer. Zaman en iyi ilaç olacak. Beyin yeni bir koşullanmaya hazırlanana kadar bazı acılar, bazı sancılar yaşayacak, yaşayacaksın. Önce ruhun iyileşecek, sonra işler yoluna girecek.

Gördüğüm her kıza ilgi duyuyorum

16 yaşındayım. Her gördüğüm kıza ilgi duyuyorum. Bu ergenlikten dolayı olabilir mi?

CEVAP

Doğaldır yavrum. Bu işler böyledir. İlgi duya duya önce kime ilgi duyup duymayacağını öğreneceksin. Yani seçim yapıp seçici olacaksın. İlgi duyduğun biriyle de eğer karşılık görürsen bir ilişki süreci yaşayacaksın. Flörttür, arkadaşlıktır. Sonucu evlilikle bitecekse, evliliktir. Değerli okurum, insanız. Olması gereken bunlardır. Sen de olması gerekenleri yaşıyorsun. Ortada herhangi bir sorun yok. Ama ilgi duyduğun o renkli uçurtmanı fırtınalı havalarda uçurma.

Cinsel organımı nasıl büyüteceğim?

17 yaşındayım, sorunum penisimin gelişmemesi. Yaşıtlarımın penisi daha büyük, benimki ise sadece 7 santim. Acaba ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, eğer ereksiyon halinde 7 santim ise hemen bir üroloji uzmanına başvurmalısın. Eğer sönük hali 7 santim ise o sertleşince normalin de üstüne çıkabilir. Karar senin.

Günde 5 defa ilişkiye giriyoruz, sıkıldım

22 yaşındayım, 1 yıldır kız arkadaşım var. Sevgilim cinsellikten çok keyif alıyor. Bu yüzden durmadan ilişkiye giriyoruz. Artık yoruldum, sıkıldım. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, kural tek ve kesin perhiz. Kız arkadaşın da kendine “Dur” desin. Dizginlerini biraz çeksin. Böylece orta yolu bulun ki işleriniz düzene girsin, birbirinizden de bıkmayın.

GÜNÜN SÖZÜ

Akıl baştan gidince yeri boş kalır, orayı da öteki akıllar doldurur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder