Dr. Haydar Dümen Sabırlı olmayı deneyin
HABERİ PAYLAŞ

Sabırlı olmayı deneyin

İkili ilişkiler hassas dengeler üzerine kurulu. İki kişiyi o bir anlık elektrik buluşturur, ardından yerini sevgiye bırakır. Ancak birini sevmek cinselliği yaşamak anlamına gelmiyor. Önce sabırlı olmayı deneyin. Karşınızdakini tanıyın, ondan emin olun, yanlışa düşmeyin.

BÖYLE SORU YOK!

Ayrı yatıyoruz

1.5 aylık evliyiz ve 15 kere birlikte olduk. "Gülmüyorsun, birlikte olmak istemiyorum" diyor. Gülerek yaklaşınca da beni uzaklaştırıyor. Eşim 41, ben 37 yaşındayım. Kilo ve alkol sorunu var. 3 gecedir ayrı yatıyoruz zaten, hiç umurunda da değil. Yardım edin. RUMUZ: MUTSUZ GELİN

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, yolun çok başında bu gibi sorunlar ile karşılaşmana çok üzüldüm. Belli ki eşini seviyor ve bu durumdan kurtulmak, aile olmak istiyorsun. Hakkın ama eşinin de bunu istemesi lazım. Eşinle konuş, ne istediğini öğren, birlikte evlilik terapistine gidin. Sana söyleyemediği bir durum vardır belki. O yüzden bir uzman eli değmeli ilişkinize. Ama bu uzman kesinlikle bir aile büyüğü değil, sakın unutma.

GÜNÜN SORULARI

Sonumuz ne olacak?

23 yaşındayım, can sıkıntısından günde 3-4 defa mastürbasyon yapıyorum. Bizim sonumuz ne olacak?

CEVAP

Değerli okurum, siz kimsiniz, kaç kişisiniz? Madem birkaç kişisiniz, neden başka işle meşgul olmuyorsunuz da oturup hep birlikte mastürbasyon yapıyorsunuz? Şaka bir yana oğlum, önce can sıkıntına çözüm bulmalısın.

Aksi takdirde ileride doğacak sorunlar erken boşalma, ereksiyon güçlüğü, karşı cinse adapte olamama, yalnızlık ve depresyona kadar gidecektir. Unutma her şeyin azı karar, çoğu zarardır.

Yeterince sertleşmiyor

Eşimle ilişkiye girmeye başladık ama kendimi sert hissedemiyorum ki kızlık zarını patlatıp içeri giremedim. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, belki de cevap soruda gizlidir. Kim bilir bilinç altında patlamalardan korkuyorsundur. Bu da senin sertleşmene engel oluyordur. Yahu patlama nedir? Olayını anlatacak başka kelime bulamadın mı? Eşini ne olarak görüyorsun? Olmadı okurum olmadı. Eşine saygı duy ki saygı göresin. Evlilik müessesesi önce saygı gerektirir. Saygı olmazsa sonunda fena patlarsın bunu bil. .

Haberin Devamı

Yırtılmış mıdır?

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. Tam birleşme olmadı. Cinsel organını vajinama yaklaştırıp itti. Acıyınca geri çekildim. İki doktora gittim. Biri bakire olduğumu, biri de zarın sağ tarafının yırtılmış olduğunu söyledi. Benimle evlenmek isteyen biri var ama kararsızım. İlk gece kan gelir mi?

CEVAP

Sevgili yavrum, hemen evlen. Evlendiğin zaman kanayacağını umuyorum. Korkuların sürebilir, belki birleşme güçlüğü çekebilirsin. Bunun adı da vajinismus. Onu da çözeriz kızım. Ortada bir sorun görünmüyor. Her genç kızın yaşadıklarından benzer bir örnek sundun. Sevdiğin kişiyi kaçırma. Mutluluklar diliyorum.

Sakalım çıkmıyor

18 yaşındayım. Ama 2-3 yaş daha küçük gösteriyorum. Bu yüzden arkadaşlarımın yanında hep küçük düşüyorum. Hâlâ sakalım çıkmadı. Sizce bütün bunların sigarayla bir ilgisi olabilir mi?

CEVAP

Değerli yavrum, yaşından küçük görünmen ileriki yaşlarda çok işine yarayacak. 40 yaşına geldiğin zaman 30 yaşındaymış gibi gözükeceksin. Böylece kızlar etrafında pervane olacak. Ama karın kıskanıp üzülecek.

Haberin Devamı

Sen de elbette ciddi bir koca olacaksın. Karından başkasına bakmayacaksın. Gelelim şu sakal sorununa: Bu bir bünye ya da genetik sorunu. Çocukların olur, görevini de yerine getirir. Asla ve asla sigara içme, bunları da dert etme.

Beni öpmüyor

Erkek arkadaşımla 9 aydır süren ilişkim var. Ama beni daha öpmedi. Onunla öpüşmeyi, ilişkiye girmeyi istiyorum. İkimiz de eğitimliyiz. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, anlaşılıyor ki ikinizin de eğitiminde eksik bir yan kalmış. Gelelim seninle öpüşmeyen erkeğe; pek çok şey aklıma geliyor.

1) Korkuyor

2) Cesaretsiz

3) Mikroptan iğreniyor, yani obsesyonu var.

4) Harama dudak açmıyor.

5) Senin sabrını deniyor. Olur ya askere falan gidince 1 yıl kadar yokluğunda bir yaramazlık yapar mısın, yapmazsınız, sabırlı mısın, onu ölçüyor.

6) Eskiden Türk filmlerinde ilk öpüşmenin bedeli tokat yemekti. Tokat yemekten korkuyordur vs. Okurum, arkadaşın seni öpmüyorsa ben ne yapayım?

Korkuyorum

22 yaşındayım. Askerden izne geldim. Askere gitmeden önce bir kız arkadaşım vardı ve benimle ilişkiye girmek istedi. Ben de ona "Askerden dönmemi bekle, o zaman evleniriz ve istediğin olur" dedim. Şimdi döndüm ve ilişkiye girmek istiyor. Hocam, ben şimdiye kadar hiç ilişkiye girmedim. Bu yüzden çok korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, doğru kararı sen vermişsin. Önünüzde uzun yıllar var. Kaçan fırsat yok. Bilemedin, 1-2 yıllık bir sabır. Bu arada hem duygularınız oturur hem kararlarınız kesinleşir. Hem de ailenizin sosyal değer yargılarına ve onların büyüklüklerine saygı bakımından gölge düşürmezsiniz. Her bakımdan doğru yoldasın. Böyle devam et.

Bir damla yeterli mi?

Erkek arkadaşımla ilişkiye girdim ve üzerime boşaldı ve menisi benim cinsel organıma aktı. Arkadaşım "Bir damla da olsa hamile kalmak için yeterlidir" dediler. Bu doğru mu?

CEVAP

Değerli okurum, tabii canım. O ihtimali çok zayıf bir konu üzerinde kafa yormaya değmez. Bana göre hamile kalmadın. Hiç dert edinme. Ama insanız, bu sperm denen ufaklıklar akılsız varlıklar. Bazen yolunu şaşırıverip yumurtaya doğru yol alırsa korkulan şeyler oluyor ama normal bir arabaya binince yanlış bir rotadan da kaza olabiliyor. Keyfine bak.

Kız keyif almıyor

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla 2 defa ilişkiye girdim. İlişkiler sonucunda fazla keyif almadığını söylüyor. Sevgilimin daha fazla keyif alması için ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kadınlar öyledir. Alışmaları gerekir hem de fizyolojik ve psikolojik olarak zevk konusunda, erkekler kadar düğmeye basar basmaz ateşlenir biçimde bir yapıya sahip değillerdir. Tabii öğreneceğin şeyler var. Kadının, kızın ruhunu nasıl anlayacaksın?

O geçiş süresindeki duygusallığı nasıl kullanacaksın? Bunların hepsi zaman ister. Sofraya bir tencere yemek konulsa, sen de yemeğe başlasan, onu seyreden hoşlanır mı? Hoşlanmaz. Ama masayı dışarıyı gören bir yere çektin. Beyaz örtüler, iki papatya. Zamana ihtiyacınız var. Bundan sonra da sorma kıza.

Pişman oluyor

20 yaşındayım. Kız arkadaşım çok çekingen davranıyor. Buluştuğumuzta yakınlaşmak istiyorum ama kaçıyor. Yüzeysel olarak sevişiyoruz. Sonra da pişman oluyor. Bunun sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, kız aldığı eğitim, aile terbiyesi, biraz da inançları ve korkularından dolayı yaptıklarından pişman oluyor. Ve aslında yaptıklarınız hem yasal hem toplumsal onaylı değil. Kız arkadaşın sorumluluklarını bilen biri. Sen de onu biraz zorluyorsun.

Bence çok zorlama, orta çizgiyi bulun. Fazla pişmanlık suçluluk duygusu yaratır. Suçluluk duygusu ise cinselliği körletir. Çok aceleye gerek yok.

Dayanamıyorum

25 yaşındayım. Her gün mastürbasyon yapıyorum, sonra da pişman oluyorum. Haftada bir kez yapmam gerekiyor ama ben dayanamıyorum. Bir de yolda yürürken kızların bacak ve kalçalarına bakıyorum. Penisim kendiliğinden sertleşiyor. Sapık mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sapık falan değilsin. Halk deyimine göre sapına kadar erkeksin. Her gün mastürbasyon çok. Haftada bir gün olabilir. Şunu gün aşırıya indirirsen, sanırım hem iradenle büyük savaş yapmazsın hem de o boşalma bir bakıma zaten gerekli. Bir tek karşı geldiğim şey suçluluk duygusuna kapılmaman.

GÜNÜN SÖZÜ

Duygunuz mantığa yenik düşerse depresyon kapıdadır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder