Dr. Haydar Dümen Sanal aşk ruhu yorar
HABERİ PAYLAŞ

Sanal aşk ruhu yorar

İnternet çağın en önemli bilgi kaynağı. Pek çok konuda hızlıca bilgileniyorsunuz. Böyle kullanıldığında çok yararlı. Ama sanal alemde aşk yaşamak ya da seks yapmak ne kadar akıllıca? Hayat sizlerin ama bu durum ruhunuzu yorar, sizleri üzer. Çünkü cinsellik sevgisiz ve duygusuz yaşanırsa tat vermez.

BÖYLE SORU YOK!

Sekse çok düşkünüm

10 yıllık evliyim. Sekse düşkünüm, 2 günde bir ilişkiye giriyoruz. Ama eşim istemiyor. Bu sıklık normal mi? Eşim benden sıkıldı mı?

CEVAP

Değerli okurum, normal bir sayı. İstersen bunu haftada 2 ya da 3’e ayarla. Erken boşalman varsa tedavi ol. Çünkü kadın bu işten bir şey anlamıyordur. Evde ona yardım et. Yemeği o yapmışsa, salatayı sen yap. Hayat paylaşım demek. Paylaşım deyince erkeklerin aklına hep yatakta paylaşım geliyor. Kendini gözden geçir. Karınla cinselliğin dışında sıcak ilişkini, yakınlığına bir bak, liste tut. Ya da haritasını çıkart. İstersen kendi pusulanı orada bul, engin denizlere açıl (Yani kadının) denizin kurumasın, okyanus olsun.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZLERİ

Boyundan rahatsızım

20 yaşındayım. Cinsel organım çok büyük, üzülüyorum. Kızlar benimle olmaya çekiniyor. Küçültmek istiyorum. Bu sorunu nasıl çözerim?

Değerli okurum, ne yazık ki ameliyatla küçülmüyor. Ama büyük penis isteyenlere haykırıyorum: Her şeyin normali iyidir. Büyük penis kadını rahatsız eder. Ağrı yapar, acı verir. Bir ihtimal ileriki yaşlarda sertleşmeyi sağlayan içerideki süngersi doku atılır. Onun yerine normal boyutta mutluluk çubuğu konulur. Buna penis protezi diyoruz. Ama bugünlerde bir kızın karşısına çıkarsan ona korku duvarı örersin. Panikler. Bu bakımdan dikkatli ol. Ve vicdan sahibi olmanı istiyorum.

Estetik mi yaptırsam?

36 yaşında, 5 yıllık evli kadınım. Eşim çok ilgisiz. Cinsel hayatımız yok gibi. Acaba cinsel organıma estetik yaptırsam mı?

Sevgili okurum, tehlike çanları çalmaya başlamış. 35 yaş kadının, en olgun, en güzel çağıdır. Sizin mutluluğun, cinselliğin doruklarını yaşama zamanınız. Her şey cinsel organın estetik ameliyatına bağlıysa, böyle bir fedakarlığı yap. Ama bana göre sorun erkeğin ruhunda. Monotonluktan bıktı, yorgun mu, bir dinlenme süreci mi istiyor? Yoksa dışarıdaki yemekler daha mı lezzetli geliyor gözüne? Çok üzerine gitme. Ama bundan sonra, geleceğin için hangi yönde olursa olsun, tavrını koy.

Haberin Devamı

Nasıl davranayım?

36 yaşındayım kadınım. 11 yıl önce evlilik yaptım, 10 ay sürdü. 11 yıldır kimseyle olmadım. Şimdi evlenmek istiyorum. İlişkiye girerken ne yapmam lazım? Acı olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, böyle yazmakla olmaz. Neyi, ne yapacağını ben buradan nasıl öğreteyim? 10 ayda öğrendiklerin sana yeter. Ama herkesin sorunu olabilir. Kalkar, uzmana gidersin. Derdini özel olarak orada dökersin. Uzman da sana gereken önerileri verir. Bu işin bilimsel yolu budur.

Sevgilim acı çekiyor

21 yaşındayım, kız arkadaşım da 18 yaşında. Birkaç kez ilişkiye girmeyi denedik ama çok acı çektiğini söyledi. Kızlık zarının kalın olduğunu, bozulunca çok kan gelebileceğini anlattı. Bu durumda ne yapalım?

CEVAP

Değerli okurum, dedikleri olabilir. Doğrudur ya da değildir. Yani kan gelmezse, acı duymazsa yol açık. Haydi vatandaş sefere marş marş mı olacak? Yoksa iştahınızı, iradeniz ve aklınız mı kollayacak? Yapmayın gençler. Bu kadar kolay ve ucuz değil bu işler. Bir oyun oynuyorsunuz. Hem bilgili ve kuralına göre oynayın hem de içinde birazcık sorumluluğun kokusu olsun.

Haberin Devamı

Hastalık kaptım mı?

22 yaşındayım. Bir hayat kadınıyla ilişkiye girdim, prezervatif kullanmadım. Sizce hastalık kaptım mı? Belirtileri nelerdir?

CEVAP

Değerli okurum, ortaya çıksaydı şimdiye kadar çıkardı. Geç ortaya çıkan bir mikrop almışsan ona da yapılacak bir şey yok. Tahmin ve ihtimal hesabına göre sorun yok. Bir şeyle karşılaştığında uzmana gidersin ve tedavi olursun.

Kız izin vermiyor

21 yaşındayım. Sevgilim de aynı yaşta. Ama kız arkadaşım benimle ilişkiye girmek istemiyor. Aslında istiyor ama çekiniyor. “Evlenmeden olmaz” diyor. Bunun için de en az 4 yılımız var. Ve o kadar yıl beklemek çok zor. Ne yapmamızı önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, zor bir soru. 4 yıl beklemek ikinizin de aleyhine sonuçlar doğurabilir. Bunlar da evlendikten sonra ortaya çıkar. Ve mutluluğunuz da olumsuz etkilenir. Ama kız arkadaşın tedirginliğinde haklı. Onun da koruması gereken kutsal değerleri var. Bazen öyle sorular soruyorsunuz ki kale gibi duvarın önünde yapayalnız kalıveriyorum.

İnternette seks yapıyoruz

2 arkadaşız. Kızlara yaklaşamıyoruz. Ancak çok fazla cinsel ihtiyaç duyuyoruz. İnternette sohbet edip seks yapıyoruz. Bu durumda hiç hoşnut değiliz ama elimizden bir şey gelmiyor. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Değerli okurum, herkesin hayat yolu kendisine aittir. İyisiyle, kötüsüyle insanlar yaptıklarını göğüsler. İnternet yoluyla zevklenme, mastürbasyon ya da orgazm doğal yolun dışında psikolojik açıdan da çok önerilecek bir yöntem değil. Bu sizin ruhunuzu yozlaştırabilir. Kullanılan sözcükler estetik boyuttan dışarı çıkmamalı. Ama sizlere şunu yapın ya da yapmayın deme durumunda değilim.

Gebelik ihtimali var mı?

Eylülde erkek arkadaşımla yüzeysel birliktelik yaşadım. Üzerimde kıyafet varken üzerime boşaldı. Hamile kalır mıyım? Olaydan sonra 2 kez adet gördüm ama korkuyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili kızım, gebe falan değilsin ama üzerine dökülen lekeleri iyice yıka. Unutma ki, bir gün böyle bir olay olur lekeli çıkarsın. Ailen görüverir.

İsteğim kalmıyor

Sorunum erken boşalma. Eskiden 2-3 defa ilişkiye girebiliyordum. Şimdiyse ancak 1 kere oluyor. Zaten isteğim kalmıyor, çabuk boşalıyorum. Partnerimi de mutlu edemiyorum. Geciktirici sprey ya da krem kullansam işe yarar mı?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalma konusunu evlilik koşulları oluşursa çözeceğiz. Şimdi fazla bir şey yapamayız. Sprey ve kremler kullanırsın ama hangisini nasıl kullanacağını da bilemezsin. Ayrıca ilaçlar var. Bunlar dediğim gibi devamlılık içinde tedaviye katkı sağlıyor.

Birlikteliğim yok

28 yaşında kızım. Benim kimseyle cinsel birlikteliğim olmadı. Ayrıca hiç mastürbasyon yapmadım. İlerde bu sorun olur mu, yoksa normal bir durum mu?

CEVAP

Sevgili okurum, bilemem ama ileride cinsel sorunlar yaşayacağını sanıyorum. Tren hareket etmiş. Biraz hızlan ve yakala. Ayakların yerden kesilsin artık.

Hiç ilişkiye girmedim

20 yaşındayım, günde 5 kere mastürbasyon yapıyorum. Bazen 8-9’a da çıkıyorum. Hem iş yoğunluğu hem de bu beni mahvediyor. Hiç ilişkiye girmedim. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, ne yapacağını sen artık düşün. Çölün ortasında kalmışsın. Bir süre sonra olabilecek her olumsuzlukta da elinde değil bu durumda olacaksın. Kimse sana “Git biriyle ilişkide bulun” demiyor. Ama bu kadar açgözlülüğü ve iradesizliği de insan içine sindiremiyor.

Sperm bulaştı

Kız arkadaşım adet dönemindeydi ve yüzeysel sevişiyorduk. İlişkiye girmedik. Prezervatif çıkmış, spermler onun vajinasına bulaşmıştı. Ama birleşme olmadı sadece vajinasına bulaştı. Sizce hamile mi?

CEVAP

Değerli okurum, bu koşullarda kız arkadaşın kesinlikle gebe kalmadı. Geçmiş olsun.

GÜNÜN SÖZÜ

Akılsız onur pusulasız gemi gibidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder