Dr. Haydar Dümen Şans kadından yana
HABERİ PAYLAŞ

Şans kadından yana

Kocasını seven, evliliğinden memnun olan ama ne yapsa da orgazmı tadamayan pek çok kadın var. Diğer yanda da şanslı olanlar var. Cinselliğe alışmakta sorun yaşamayan, orgazmla çabuk tanışan hanımlar var. Onlar da, eşleri de ilişkinin tadını çıkarıyor.

Kız 3-4 kez orgazm oluyor

20 yaşındayım, kız arkadaşım 18 yaşında. Bir yıldır beraberiz. İlişkiye giriyoruz. İlk defa ilişkiye girmesine ve bakire olmasına rağmen zevkten deli oluyor, 2-3 defa orgazm oluyor. Acaba bu kız sorunlu mu? Kendimden şüpheleniyorum. Ne olur bana yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Çok seviyor seni şaşkın. Senin kız hararetli ve canlı. Ateşli ve duyarlı, daha ne istiyorsun? Gözün korkuyorsa, ilişkinizi sınırla. İleride evleneceksen bu kıza bulunmaz nimet diye bak. Ama bu yaşta evlenmeyi düşünürsen her ikinizin de hayatı çıra gibi yanabilir.

Zar esnek mi, değil mi?

20 yaşındayım, 2 aylık nişanlıyım. Penisim 15 santim. İlk ilişkimizde kan gelmedi. Zar bu kadar esner mi? Bana yardım edin yoksa nişanlımdan ayrılacağım?

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarları epey yüksek oranda esnektir. Yani esnedi diye, sevdiğin, nişanlandığın, hiçbir suçu olmayan kızı çöp sepetine mi atacaksın? Bana inanıyorsan zarı esnek. Ama “İnanmıyorum” dersen, bunun tespiti de yapılabiliyor. Ancak kızın duygularını ve ruhunu hesaba katmadan, garanti belgesi ister gibi bir uzmanın önüne de yatırılması insanca bulmuyorum.

Kanamış olabilir mi?

18 yaşında kızım. Tuvalete gidince vajinamı çok sert siliyorum. Bir gün 2-3 damla kan geldi. Kızlık zarım kanamış olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, böyle bir şey olamaz çoçuğum. Ama sertlikten de vazgeçsen iyi olur be. Yumuşak, sevecen olsan iyi olur.

Hastalık kaptım mı?

18 yaşındayım. 6 ay önce korunmasız olarak hayat kadınıyla ilişkiye girdim. Acaba hastalık kapmış olabilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, genelevdeki hayat kadınlarından genellikle hastalık kapılmıyor. Ama yavrum, senin için erken olmuş bu genelev işi. Ondan sonra ne oldum, ne olacağım diye bir kuşku, bir panik.

İçimde istek yok

28 yaşında kadınım, 10 aylık evliyim. Eşimle ilişkiye giremiyorum. İçimde hiç istek yok. Hazırlanırken kasılıyorum, ne yapayım?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, tedavi olmalısın. Evet, evet vajinismus.

Hamile miyim?

Erkek arkadaşım ilişkiye girdik, içime boşalmadı. Bir hafta sonra tekrar ilişkiye girdik, ben ertesi gün hapı aldım. Bunlara rağmen hamile kalır mıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, zayıf ihtimaller her zaman var. Ama hamile değilsin diye yorumluyorum.

Olgunlardan hoşlanıyorum

19 yaşındayım. Kendimden büyük kadınlardan hoşlanıyorum. Kızlara yaşımı büyük söylüyorum. Birçok kız arkadaşım var, benden büyükler. İlişkilerimden çok çabuk sıkılıyorum. Yeni kız arkadaşlar ediniyorum. Bu yönümden kendim de nefret ediyorum.

CEVAP

Değerli okurum, sadece sen nefret etsen iyi. Bu durumdan ben rahatsız olmaya başladım. Önüne geleni muz soyar gibi soyup kabuklarını atıyorsun. Ya bir gün sen attığın o muz kabuğuna basarsan bir anda nalları havada bulursun. Yavrum, 20-27 yaşları arası kızlar büyük değil, olgun dönemin güzel kızları. Hadi aklını kullan. Daha ufaklıklara da dokunma. Ayıp oluyor ya.

Haberin Devamı

Hiç zevk almıyorum

47 yaşında, 23 yıllık evli, 2 çocuk annesi kadınım. Eşim beraber olmak istiyor ama zevk almadığım için istemiyorum. Çok tartışıyoruz. 4 aydır beraber olamıyoruz. Boşanmanın eşiğine geldik.

CEVAP

Sevgili okurum, sanırım olaylar ayrılık yolunda gelişecek. Bir ölçüde eşinin hakkı var. Ama senin de zorla bir olaya katılman, ruhuna ve etine ihanet. İileride ne olacak? Yeniden bir evlilik için ne düşünüyorsun? Bütün bunlar hesabı yapılmalı. Pişmanlık duygusuna kapılmamak için bir uzmandan da bazı tavsiyeler ve bilgiler alınmalı.

Sertleşmiyor

36 yaşındayım, 3 yıllık evliyim. Bugüne kadar ilişkiye giremedik. Ereksiyon sorunu yaşıyorum. Bu durum psikolojimi bozuyor.

CEVAP

Değerli okurum, sorun seni ne kadar ilgilendiriyorsa aynı oranda eşinle de ilgili uyumsuzluklar söz konusu olabilir. Ama kesin olarak çözülecek bir sorundur.

Küçültmek mümkün mü?

20 yaşındayım. Kızlarla ilişkiye girmek istiyorum, penisim 19 santim olduğundan utanıyorum. Küçültmenin yolu var mı?

CEVAP

Değerli okurum, küçültmenin yolları yok. Utandığın şeyi yapma. Kendini yapılarını iyi kullan. Başkalarına da zarar verme.

Geç orgazm oluyorum

25 yaşında, 1 yıllık evli bir kadınım. Ben çok geç orgazm oluyorum. Bu durum eşimi zorluyor. İlişkimiz etkileniyor. Acaba ne yapabiliriz?

CEVAP

Sevgili okurum, kadınlarda boşalma sorunu çok yaygın. Çözümü zor. Sanırım fantezilerin devreye girmesi gerekiyor. Olayı da tek boyuttan çıkarıp romantik, duygusal ortamlarda yaşayın, biraz da sen kendini frenlemeden “Acaba gene mi geç boşalacağım” demeden olaya girin bakalım.

Zayıflasam işe yarar mı?

18 yaşındayım. Penisim ereksiyon halinde 8 santim. 1.72 boyunda, 80 kiloyum. Acaba kilomdan mı kaynaklanıyor? Zayıflasam işe yarar mı?

CEVAP

Değerli okurum, evet işe yarar. İnebilirsen 65 kiloya in. Sonra bana bir ölçü bildir. Ben de sana ‘Bravo bak, dediğin oldu” diye bol keseden selam göndereyim.

BÖYLE SORU YOK!

Çocuk gibi ağlıyorum

28 yaşındayım. Penisim 13 santim. Bazen başı deri içine giriyor. Eğitimli biriyim ama doktordan çekiniyorum. Eşimi tatmin edebilir miyim? 188 boyunda 90 kiloyum. Bunu düşününce bazen çocuk gibi ağlıyorum.

CEVAP

Okurum, deneme sürüşüne çıkmış bir şoför gibisin. Her organın bazı özellikleri ve manevraları vardır. Bilgi ve eğitim yeterli değildir. Deneyim ve denemekten geçer. Korkulan şey seni dinlemeyen organdır. Üzerine gittikçe penis sığınacak yer arar.

Oysa cinsel sınavda organ ‘Iııh’ deyince beyin ve mantık devreye girer. Yani sen deneme aşamasında bile kendine dert ediniyorsun. Her organ parçamızdır. Kuşku korkuyu büyütür. Çözüm ise korkunun panzehiri gibidir. Hiçbir şeyin yok. Hemen ilişkiye gir, kazançlı çık.

GÜNÜN SORULARI

Evlilikten korkuyorum

24 yaşında kızım. Çocukluğumda annem ve babamın kavgalarını gördükçe ilişkiye girmek, aşık olmak, evlenmek gibi şeylerden korkar oldum. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, aile içi travmalar özellikle çocukları iç dünyalarını olumsuz etkiler. Çocuk, yapılan hatayı örnek alıp ileride taklit edebilir ya da sendeki gibi aile kurmaktan endişe duyabilir. Önünde yaşanan ve deneyimlediğin hataları tekrarlamaktan kaçın. Kendi kendine örnek oluşturabilirsin. Ancak bu travmalar kendi başına altından kalkabileceğin boyutta değilse, uzman bir psikolog sana yardım edebilir.

Ateş çıkacakmış gibi

Altı aydır kapalı ortamdayım, elim sürekli penisimde, günde 2 kere mastürbasyon yapıyorum. Ateş çıkacakmış gibi oluyor ve erken boşalıyorum. Erken boşalma bir kadınla ilişkiye girince biter mi?

CEVAP

Okurum, köşemde hep bahsettiğim üzere aşırı mastürbasyon sakıncalıdır. Kadına transferde sıkıntı çıkabilir. Elinin, kolunun durmaması beyninin sadece ilkel tarafıyla hareket ettiğini gösteriyor. İnsan, düşünen bir hayvandır, unutma. Beynini rölantiden tez zaman çıkar. Hobi edin, kitap oku, film izle, ev işlerine ortak ol. Bir zahmet elin biraz iş tutsun.

GÜNÜN SÖZÜ

Nefretin sevgiden fazlaysa hatayı kendinde aramalısın. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder