Dr. Haydar Dümen Şansınızı zorlamayın
HABERİ PAYLAŞ

Şansınızı zorlamayın

Aşık olmak, sevmek güzel de kıymetini bilene. Gençler, önce birbirinizi tanıyın. Ardından flört edin, duygularınız gelişsin. Cinselliği yaşamak için aceleci davranırsanız başınıza büyük işler açarsınız. Siz siz olun, şansınızı çok zorlamayın.

Belim ağrıyor

Karımla haftada 3 kez ilişkiye giriyoruz. İlk bir aydan sonra belim ağrımaya başladı. Acaba ilişkiye girmekle ilgisi olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, onunla bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Zorlayıcı birleşmeler yerine sen sırt üstü yatarak birleşmeler yapabilirsin. Bel hareketleri ve jimnastik yap ki kaslar güçlensin. Olabilecek bel fıtığı da önlesin. Bu durumlarda sert yatakta yatmak önerilir.

Haberin Devamı

Penisim büyür mü?

18 yaşında olmama rağmen penisim 10 santim. Hep böyle mi kalacak yoksa büyüyecek mi? Evlenince ne yaparım?

CEVAP

Değerli okurum, evlilikte kötü bir durum yaşamayacaksın. Sanırım penisin de artık büyümeyecek. Tek yapacağın enerjini iyi kullanmak. Kilo almamak ve olayı kafana takmamak.

Yırtıldı mı, yırtılmadı mı?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdim ama yüzeysel. Hiçbir acı hissetmezken oradan birkaç damla kan geldi. Acaba kızlık zarım bozulmuş mudur? Test de yaptıramıyorum. Cevap verin.

CEVAP

Sevgili okurum, bir ihtimal daha var. Yani iş şarkılara kaldı. Bana göre bozuldu ya da zedelendi. Ancak kızlık zarının bozulup bozulmadığını gösterecek bir test yok. Bu doğrudan doktora giderek öğrenebileceğin bir durum. Bana sorarsan da doktora gitmene gerek yok çünkü gitsen de yapılacak bir şey yok. Geleceğini iyi hesapla, ona göre hareket et.

Fantezi kuruyorum

19 yaşındayım. Kızları görünce hemen fanteziler kurmaya başlıyorum. Bu yüzden bende erken boşalma sorunu var. Ben sapık mıyım? Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, her şey düzelecek. Hayaller gerçekleşecek. Kimi zaman duvara çarpar gibi bir kayaya çarpacaksın. Dersini alacak, büyüyüp hayatı öğreneceksin. Bu arada da yaşam arabanın direksiyonunu kazasız belasız kullanacaksın, oyunu kuralına göre oynayacaksın. Gerisi şansa ve yeteneğine bağlı.

Rahat olamıyorum

20 yaşında kızım. İlk kez bu yıl erkek arkadaşımla öpüştük. Sevgilim dokunmak istiyor ama kaçıyorum. Rahat olmam gerektiğini söylüyor ama ben rahat davranamıyorum. Yol gösterir misiniz?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, yol basit. Elini tut. El, güzel bir organdır ve saygıdeğerdir. Uygarlık, insanlık ve sanat adına ne çıkmışsa o iki elin ürünü olarak çıkmıştır. Güzeldir, çünkü kendine özel sıcaklığı vardır. El ele tutuşmak toplumsal ve bireysel açıdan da sorun yaratmaz. İlk öpüşmeler heyecanlı, acemi, korkak bir ruh potansiyeli içinde gerçekleştiğinden olumlu ya da olumsuz sende bir kanı uyandırmasın. Arkadaşını şimdilik yitirmemeye çalış.

Alay eder mi?

21 yaşındayım. Şimdiye kadar hiç ilişkiye girmedim. Çok istiyorum ama penisim 13 santim. İlişkiye girdiğimde kızlar benimle alay etmez mi?

CEVAP

Değerli okurum, kız niye alay etsin? Normal bir penis. Kızlarla ilişkiye girip girmeme olayı için ben buradan bir şey demiyorum. O sana kalmış. O duyguların içinde her şey olmalı. Doğanın gücü de inkar edilmemeli. Ama her güç de iyi yönde kullanılmalı.

Utanıyorum

18 yaşındayım ve geceleri rüyamda sürekli cinsel ilişkiye giriyorum. Sabahları çok utanıyorum. Ne olur bana bir çare bulun.

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, rüyalar iç dünyamızın karanlığından fışkıran, çoğu akla ters düşen komposizyonlardır. Sadece seni yorar ve üzer. Eğer aldırmazsan zamanla azalır. Aklına takarsan çok daha rüya görürsün. Boşver gitsin.

Yener miyim?

20 yaşındayım. İlk cinsel denemem iyi geçmedi. Bu yüzden çok tedirginim. Acaba ileride bu problemimi yenebilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, tabii yenersin. Her şeyde ilk denemeler yanıltıcı ve şaşırtıcı olur. Zamanla usta olup çıkarsınız. Aceleye gerek yok, önünde yıllar var. Tek sorun kendini sorgulama. “Ya başaramazsam”, “Ya olmazsa” dersen başaramamaya davetiye çıkarırsın. Demedi deme.

Sertleşmiyor

40 yaşındayım. Uzun zamandır sertleşme olmuyor. Evlilik çağına geldim. Günde 4-5 kez mastürbasyon yapıyorum ama sertleşme olmuyor. Yol gösterir misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, bu kadar mastürbasyona can mı dayanır? 30 yıldır mastürbasyon yapıyorsun. Penis de bıktı, usandı. Önüne konulan yalancı yemeklere de iştahı kapandı. Tabii o da ziyafet sofrasına oturmak istiyor. Kim bilir gönlünden neler geçiriyor? Önce evleneceksin. Bir süre sabredeceksin. Eğer o süre içinde düzelmezse o zaman uzmana gideceksin.

Çok erken boşalıyorum

33 yaşında, 11 yıllık evliyim. Çok erken boşalıyorum, 1 dakika sürmüyor. Sertleşmede de zorlanıyorum. Yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum ciddi biçimde profesyonel bir yardım almak zorundasın. Bu konuyla ilgili uzmanları biliyorsun.

Alay ederler mi?

26 yaşındayım. Penisimin boyu 14 santim. Küçük diye alay ediyor. Cinsel isteğim çok ama ereksiyon olmuyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, cinsel organının boyu normal. Sertleşme işini abarttığını sanıyorum. En azından gece uyurken sen fark etmesen de sertleşiyordur. Ama hiç sertleşmiyorsa, o zaman bir uzmana gitmende yarar var.

BÖYLE SORU YOK!

İlişkim olsa sıkıntı çeker miyim?

21 yaşındayım. Şu ana kadar herhangi bir kızla cinsel ilişkim olmadı, günde 1 veya 2 kere mastürbasyon yapıyorum. Ama bir kızla birlikteliğim olursa sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum. Yine de bir sorunum olur mu diye sormak istedim.

CEVAP

Yavrum, günde 1-2 kere mastürbasyon çok. Başka işin yok mu senin yahu? Bu kadar çok zamanı nasıl bulabiliyorsun bu yaşta? Vallahi sıkıntı çekmezsin desem olmaz, sen büyük mastürbatör kadına geçişi sağlayamazsın bu gidişle desem olmaz.

Sen depoyu boşaltmamaya bak, kalan su damlaya dönüşür. Bir kuyudan ne kadar su çekersen o kadar kurur, hiç su çekmezsen yine kurur. Bak buraya dikkat et, haftada 1-2 defa normaldir demek istiyorum. Ortada fol yok yumurta yok. Şimdilik kafandan bu kuruntuları at.

GÜNÜN SORULARI

Hakim olamıyorum

18 yaşında kızım. Aşırı istekliyim, kendime hakim olamıyorum. Her dakika mastürbasyon yapmak istiyorum. Kimseyle sevişmedim. Üniversiteye hazırlanıyorum. Bu istekli halim ne olacak?

CEVAP

Sevgili okurum, zor bir dönem geçiriyorsun. Erkeklerle ilişki de kurabilirdin. Bu nedenle seni kutlu yorum. Ayrıca iradesiz değilsin, sadece kendinle başa çıkamıyorsun. Bu gerilim aile ilişkilerine ve derslerine yansıyabilir. Hormonlar bu coşkuyu frenleyemiyor. İsyana gerek yok. Mastürbasyon aklına gelince bazı işlerle uğraş. Gelelim kritik bölüme: Mastürbasyon yap da ona şartlanırsan erkekle ilişkide orgazm güçlüğü çekersin.

Özgüvenim eksildi

34 yaşındayım, erken boşalıyorum. Bu bende özgüven eksikliği yaratıyor. Yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Değerli okurum, erkeklik ve enerji için doruklarda bir yaştasın. Bu erken boşalma Türkiye’de yaygın. İlişki veya evlilik düzenine dinamit atar gibi bir illet. Bu şartlar 14-15 yaşlarında başlıyor, 10 yıl devam ediyorsa, alışkanlık yerine oturuyor. Kadın ne yapsın? Evli, bazılarının çocuğu var.

Cinsel mutluluk bitmiş. Bu konuda çok az erkek çare arıyor. Ötekiler durumu kabulleniyor. Cinsellik kararınca yaşamın mutluluk kaynakları da kuruyor. Aile içinde olmayacak şeylerden kavga çıkıyor. Neyse uzatmayalım. Tedavisi var, bunu bil yeter.

GÜNÜN SÖZÜ

Hayal karın doyurmaz ama iştah açar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder