Dr. Haydar Dümen Sayı değil kalite peşinde
HABERİ PAYLAŞ

Sayı değil kalite peşinde

Erkekler cinsellik denince skor düşkünü oluyor. Abartılı beklentiler ortaya dökülüyor. Ama kadının çektiği sıkıntıyı unutuyorlar. Şunu anlayın; ilişkide önemli olan sayı değil, kalite. Ne kendinizi ne de eşinizi yorun. İki taraf da yaşadığından memnunsa sorun yok demektir.

Kan gelmiş

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte olduk. Üzerinde pijama vardı. 9-10 saat sonra idrarını yapınca kan gelmiş. Acaba kızlık zarı bozulmuş olabilir mi? Doktora gidelim mi?

CEVAP

Değerli okurum, ilk önce doktora gitmenin gereği yok. İdrarla da kızlık zarının ilgisi yok. Yokluk içinde varlık aramanız yanlış.

Haberin Devamı

Artar mı?

18 yaşındayım. Uzun süre mastürbasyon yapmamak sperm sayısını artırır mı?

CEVAP

Değerli okurum, artsa ne olacak, artmasa ne olacak? Hayat koşusuna erken başlamışsın. Umarım tökezlenip düşmezsin.

Korkuyorum

Sevgilimle ilişkiye girdim, o dışarı boşaldı. Ben meninin içeri gitmesinden korkuyorum. Acaba hamile kalma ihtimalim var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, 1 hafta sonra durumunu bildiren mailini bekliyorum. Adetini göreceksin, üzülme.

Çok istekliyim

18 yaşındayım ve çok istekliyim. Önüne geçemiyorum, sürekli mastürbasyon yapma ihtiyacı hissediyorum. Bu normal midir?

CEVAP

Olabilir güzel yavrum. Bir biçimde nasıl olsa yapacaksın. Karşı cinsle duygusal ilişkilerin olabilir. Mutlaka arkadaşlık, dostluk kur. Arada biriyle de flört durumuna geçebilirsin. Ama bütün bunlar sınırlı, estetik boyutta olsun ve saygınlık içersin.

Neden meni gelmiyor?

18 yaşındayım, 3 kez ilişkiye girdim. Ama ikisinde de benden meni gelmedi. Mastürbasyon yaparken hiç sorun yaşamıyorum. Nedeni ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, alışamadın. Şartlanma böyle. Bir de kafana takıyorsun sanıyorum. Kendi haline bırak. Tedavilik bir şey değil. Evlendiğin zaman her şey düzelecek.

Kız ilişkiyi istemiyor

22 yaşındayım. Güzel bir ilişkim var ama kız arkadaşım ilişkiye girmek istemiyor. Onun için yapmadığım şey kalmadı. Daha ne yapmam lazım? Bana yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, namuslu ve sorumlu olmalısın. İnsan haklarına, demokratik kurallara saygılı olmalısın. İki taraftan biri istemiyorsa zorlama olmaz. Kız doğru yolda.

Haberin Devamı

Geçmişi unutayım mı?

Kız arkadaşım geçmişte aşık olmuş ve ön sevişme yaşamışlar. Bana kız olduğunu söyledi. Onu çok seviyor, kaybetmek istemiyorum. Geçmişini unutup devam mı etmeliyim yoksa ilişkimi bitirmeli miyim?

CEVAP

Değerli okurum, bu kadar kuşkuyla evlilik olmaz. Kimin ne kadar, kiminle seviştiğini nasıl anlayacaksın? Temel hareket noktan kızı sevmiş olman. Bu güzel duygunu yok etmeye neden ve nasıl razı oluyorsun? Varsayalım ki sevdiğinle evlendin. Onun kızlık zarı da esnek. O zaman seyreyle gümbürtüyü. Sana da yazık ama o kız için felaket. Önce bilim sonra akıl, mantık ve vicdan var. Bir de bunların üzerinde yürek. Karar evlenmeye kalmışsa, bana da güveniyorsan o kızı kaçırma.

İhtimal nedir?

18 yaşındayım. Erkek arkadaşımla birlikte olduk, kan gelmedi. Adet günüm geçti. Acaba ben hâlâ bakire miyim bir de hamile kalma olasılığım nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, hamile kalma olasılığını bilemem. Kızlık zarın kanamadığına göre esnek zara sahipsin.

Haberin Devamı

10 kez boşalmış

Sohbet sırasında bir arkadaşım, gecede tam 10 kez boşaldığını söyledi. Acaba böyle bir şey mümkün mü? CEVAP Sevgili okurum, şaşırmış olabilir. Sayı saymasını bilemiyor olabilir. Ama biliyor da olabilir. Bundan sana ne?

İlişkiye girdik

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik ve sevgilimin üzerine boşaldım. O da temizlenmemiş, oturunca ıslaklık hissetmiş. Meni içeriye girmiş olabilir mi? Vajinanın üzerine akan meniyle hamile kalınır mı?

CEVAP

Değerli okurum, bu ıslaklıktan gebe kalma şansı çok zayıf. Ama kadının cinsel organına boşalan meniden gebe kalma şansı var. Şimdilik beklemedesiniz. Sen rahat et, bir şey olmayacak. Bundan sonrakilerde kadının cinsel organına boşalmamaya dikkat edin.

Çok çekingenim

25 yaşındayım. İlk deneyimimi genelevde yaşadım, başarılı olamadım. Günde 1 kere mastürbasyon yapıyorum. Kızlara ilgim var ama çekingenim. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, genelev defterini kapat. Oradaki başarısızlık kural gibidir. Mastürbasyonu haftada 3’e indir. Kızlarla cinsel değil, arkadaşça ilişkiler kur. Gerisi kendiliğinden gelir. Her şey sizden yana; doğa da, psikoloji de, fizyoloji de. Pek fazla zaman yitirmeden onlara dost elini uzat.

Her kızı istiyorum

18 yaşındayım. Penisim çok küçük. Her gördüğüm kızla ilikiye girmek istiyorum. Ama bu yüzden alay konusu oluyorum. Bir kız gördüğümde mastürbasyon yapasım geliyor. Ne olur yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, böyle devam edersen bir taraftan kompleks, bir taraftan istekler, ruhunda çatışma yaratır. Yanlış yollara bile düşersin. Her gördüğün kız senin kullanmalık malın mı? Her oyunun kuralı var. Arada bir mastürbasyon yap. Kızları mastürbasyon malzemesi gibi değil, yüce varlıklar olarak gör. Ruhun gelişsin. İşte o zaman elini uzatır, “Ver elini” dersin. Onlar da geri çevirmez.

BÖYLE SORU YOK!

Her kadını istiyorum

19 yaşındayım. Hormonlar üst düzeyde. Her gördüğüm kadınla ilişkiye girmek istiyorum. Mastürbasyon çare mi? Günde kaç kez öneriyorsunuz? Günde 4 defa ile kendimi rahat ve huzurlu hissediyorum.

CEVAP

Ne diyeyim okurum? Sen mastürbasyona takılmış gidiyorsun. Mastürbasyon dizginleri elinde. Doyumsuzluk üst sınırda. Hesap yapalım. Senin evlenmen 25’i bulursa, 6 yıl her gördüğün kadınla ilişkiye girersen iş mi şimdi?

Seninki doğru yol değil. Kendini dizginle, kadınların geleceğini karartma. Macera peşinde koşma. Aile geçimi ve sorumluluğun için benim hesap makinem bozuk çalıyor, olmaz da olmaz diyor. Hesap çürük çıktı delikanlım. İlişki kurabileceğin samimi ve güvenli bir gelecek kur. Her kadına da o gözle bakma derim.

GÜNÜN SORULARI

İlk deneyimimdi

20 yaşındayım, 2 gün önce ilk cinsel deneyimimi yaşadım. Bir dakika sürmedi. Haftada 2-3 kez mastürbasyon yapardım. Zararı olmuş mudur? Partnerim 27 yaşında, ilişkiye zararı ya da faydası olur?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalma gelmiş, demir atmış. Önce ona bakalım, standartları bulalım. Bu da evlilik güvencesi ve vicdanın tok sesine bağlıdır. Partnerine gelince; yola devam, aşkta çifte standart olmaz. Ruhlar anlaşıyor, duygular uyuşuyorsa hiç kimsenin bu konuda söz hakkı yoktur diye düşünüyorum.

Kan gelmedi, neden?

Erkek arkadaşımla defalarca birlikte olmamıza rağmen kızlık zarımdan kan gelmedi. Nedeni nedir?

CEVAP

Sevgili yavrum, neden açgözlü gibi davrandın. Defalarca beraber olduk kısmını anlayamadım. Kan gelsin diye mi defalarca birlikte oldunuz? Yoksa zevkin katmanlarına ulaşabilmek için mi? Sorun sadece kan ise bir jinekoloğa gidebilirdin. Kaç yaşındasın? Mesleğin ne? Okul bitti mi, annen, baban yaşıyorlar mı? Toplumda kendine yer edinebildin mi? Bütün bu sorularıma “Hayır” diyorsan, ben de sana ‘Hayır’ diyorum. Uygun koşulları oluştur, biyolojik yapının mantıklı tarafını kullan.

GÜNÜN SÖZÜ

Duyguda özverinin fazlası verenin hayatını karartır. Alanı şımartır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder