Dr. Haydar Dümen Sayı mutluluk getirmez
HABERİ PAYLAŞ

Sayı mutluluk getirmez

Erkeklerin çoğu aklını penis boyuna, ilişki veya mastürbasyon sayısına takıyor, kendini arkadaşlarıyla kıyaslıyor. Beyler, dilin kemiği yok diye yazıyorum. Siz ‘Ne kadar doğru söylüyorlar’ diye düşünmüyorsunuz. Sayılar mutlu etmez, unutmayın.

Zarar verir mi?

20 yaşındayım. Günde 5-6 defa mastürbasyon yapıyorum. Kızları görünce kendimi tutamıyorum. Çok mu mastürbasyon yapıyorum? Zararı olur mu?

CEVAP

Okurum, olur. Fazla yapıyorsun. Zaten iraden felç olmuş. Ruhunu da mastürbasyona şartlarsan evlendiğinde eşin yatak odasında seni beklerken, ondan gizli mastürbasyon fırsatı ararsın. Böylece işe yaramaz duruma gelirsin. Her şeyinizi iyi, düzenli ve geleceğe yönelik yönde kullanın. Önce aklınızı, mesleğinizi ve arada bir de cinselliğinizi.

Haberin Devamı

Ya kısır olursam?

22 yaşında kızım, ilişkiye girmedim. Evlenene kadar olmayacak. Ben mastürbasyon yapıyorum ama kısır olurum diye de korkuyorum. Siz ne dersiniz?

CEVAP

Kızım, mastürbasyon gerek hormonal gerekse fizyolojik, yani bedensel cinsel işlevlerin antrenmanıdır. Her türlü antrenmanda organlar gelişir, en iyi görevlere hazırlanır. Cinsellikte de böyledir. Tek sorun antrenmanın dozunu kaçırmamak. Ayrıca kısır mısır olmazsın, bu da nereden çıkıyor?

8 kez boşalıyormuş

30 yaşındayım. Bir arkadaşım 1 saat içinde mastürbasyon yaparak 8 kez boşaldığını söylüyor. Acaba ona inanmalı mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sana ne. Neyi doğru ölçmüş, neyi yanlış ölçmüşse kendine. Sekizse 8, isterse 9 yapsın. Cinsel fesada uğrasın. Sen kendine bak. Arkadaşlığını sürdür ama asla o sayılara özenme.

Rüya görmüyorum

18 yaşındayım. Ben ergenliğe girdiğimden beri rüyamda hiç kimseyle ilişkiye girmedim. Bunun nedenini açıklar mısınız?

CEVAP

Yavrum, bedenin iştahı açılmış da bu iştah rüyalarında seni harekete geçirecek kadar daha kabarmamış. Biraz bekle, bir dalga gelecek ki ardı arkası kesilmeyecek. Günün birinde gerçeği önünde dururken rüyalar aleminde dolaşmayı özlemene gerek yok. Çünkü sapasağlam bir delikanlısın.

Kasıklarım ağrıyor

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girmediğim zamanlar kasıklarım ağrıyor, bu normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, kasık ağrıların normaldir. Oradaki iç kasların ve dokuların spazmından (kasılma) kaynaklanır. Bu senin elinde değil. Boşalınca geçer.

Haberin Devamı

Durumu değişir mi?

18 yaşındayım, kızlık zarım bozuldu sanıyorum. Geç evlenmeyi planlıyorum. O zaman kadar bir şey yapmazsam zarda bir değişiklik olur mu? Kanar mı?

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarı kendi kendini tamir etmez. Zamanı geldiğinde çaresini düşünürsün. Geçmiş olsun. Ama sakın keyfini bozma. Giden gitmiş, ardından bakarsan gözlerini yorarsın. Ruhunu kedere boğarsın. Onlar daha kötü.

Neden sevgilim yok?

18 yaşındayım, yakışıklıyım. Ama hiç sevgilim olmadı. Çiftleri görünce psikolojim bozuluyor. İntihar etmeyi bile düşündüm. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, yok artık. Bak ben derdine çare buldum bile. Bu kadar sorunla intihar edecek bir ruh koftur. Kızlar da bunu fark ediyor. Ne intiharı be! O beden senin değil, hepimizin. Yediğin lokmalarda herkesin alın teri var. Bunların bedelini ülkeye ödemeden borçlu gitmek yok. Hem de ne uğruna. Kızlara güven ver, onları sakın korkutma.

Hoşuna gitmiyor

27 yaşındayım, 6 aydır görüştüğüm bir hanım arkadaşım var. Sorunum erken boşalma. Ön sevişmeden sonra 10 saniye içinde boşalıyorum. Bu partnerimin hiç hoşuna gitmiyor. Ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, önerim bir an önce tedavi olman. Tedavi için doktorun önüne oturmak gerekir. Doktor da sana ilacını verecek. Bütün olay doktoru seçmekte. Hangi doktor bu olayı nereye kadar götürecek? Hangisine güveneceksin? Bu seçimlerin hepsini sen yapacaksın.

Zevk almıyorum

38 yaşında, 14 yıllık evli kadınım. Bir çocuğum var. Eşimle ilişkiye girdiğimde hiç zevk almıyorum ama eşim alıyor. Bu konuda ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, vajinal orgazm olayı tüm kadınlarda yüzde 50 oranında gerçekleşiyor. Ancak klitoris orgazm, gerekse cinsel zevklenmenin öteki boyutları seni orgazmaı taşıyacak olan duygusallık, erkeğinin ustalığı, fanteziler ve diğer yan etkiler işe karışınca biraz zorlanıyoruz. Biraz sabret. Gerekirse bir psikiyatırdan profesyonel yardım al.

Penisi büyütür mü?

28 yaşındayım. Cinsel organımın boyu sadece 12 santim. Daha büyük olmasını istiyorum. Penisi büyüten bir alet çıkmış. Bu doğru olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, gün geçmiyor ki böyle bir alet çıkmasın, internette satılmaya başlamasın. Penisin normal, ne diye daha da büyütmek istiyorsun? Bu konuyu kafana takma, biliyorsun önemli olan boyu değil, işlevi.

Nasıl uzatabilirim?

22 yaşındayım. Geçen hafta kız arkadaşımla ilişkiye girdim ve çok kısa sürede boşaldım. İlişkinin tadına varamadım. Bu süreyi doğal yollarla nasıl uzatabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalmadan söz ediyorsun. Evlendiğin zaman düzelecek. Şimdilik alışmaya çalış.

BÖYLE SORU YOK!

Zora girince sertleşmiyor

26 yaşındayım. Hayat kadınlarıyla ilişkiye giremiyorum. Benimki strese giriyor. Sadece ilişkiye girmeye mecbur olduğum zamanlarda sertleşmiyor. Defalarca farklı ülkelerde denedim, başarılı olmadım. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, senin ufaklıkla al gülüm ver gülüm olmuş, bir anlaşma yapmış gibisiniz. Onda sorun olunca sana ihraç ediyor, stres olunca da sen onu organa havale ediyorsun. Benim teşhisime göre, sen atını nazlı yetiştirip avuçlarınla yedirerek beslemeye alıştırmışsın. İnadı bu yüzden.

“Iıhh” deyince bir daha başını kaldırıp önündeki tabağa bakmıyor. Üzerine gitsen, küsen çocukların bir yerlere saklanması gibi korkudan büzülüp saklanıyor. Önerim: Aç bırak huysuz haylazı. Sık sık okşayıp şımartma. Zamanı gelince “Ben ettim, sen etme” diyecek.

GÜNÜN SORULARI

Beni hiç düşünmüyor

26 yaşında kadınım, 2 ay sonra evleneceğim. Nişanlım, erken boşalıyor ve beni düşünmeden dönüp arkasını yatıyor. Ben evlilik kararını yeniden gözden geçirmeyi düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

CEVAP

Kızım, nikah kıyılmadan kocan olmuş nişanlın. Erkeklerin yüzde 40’ı erken boşalma sorunu yaşıyor. “Durumum ne olur, ne yapmalıyım?” diye soruyorsun. Onu gönlün bilir. Olan olmuş, alın yazım buymuş diye klasik eş rolü oynar, yaşar giderdin. Bir çözüm yolu var mı diye soruyorsun. Beni nişanlının erken boşalması değil, arkasını dönüp hemen uyuması düşündürüyor. Cinselliği bakkaldan un almak sanıyor galiba. Eğer böyleyse işte onu düzeltemeyiz. Vakit varken iyi düşün, yanma yıllar boyunca.

Diktirmek istemiyorum

Kızlık zarım yırtıldı, nasıl evlenebilirim? Diktirmek de istemiyorum. Yardım eder misiniz?

CEVAP

Çok kolay güzel yavrum, bu dünyada olmaz olmaz. Öyle kolay olur ki, şaşırır kalırsın. Biriyle tanışacaksın, karşılıklı aşık olacaksınız birbirinize. Sen dürüst davranacaksın zamanı gelince, oldu bitti işte. Sordun da söylüyorum dikişi bilmem ben. Zarını diktirecekler sıraya girsin, herkes yaptıklarının bedelini maddi, manevi ödesin.

GÜNÜN SÖZÜ

Mutluluk konfeksiyon giyim gibi hazır değildir. O kişiye özel bir kostümdür. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder