Dr. Haydar Dümen Sayı peşine düşmeyin
HABERİ PAYLAŞ

Sayı peşine düşmeyin

Cinsellikte her şeyi kararında yaşamak çok önemli. Doyurucu, sağlıklı, mutlu birliktelik yerine sayıların peşine düşer, rekor kırmayı amaçlarsanız zararlı çıkarsınız. Çünkü bu işin sonucunda ruhunuz, bedeniniz yıpranır, sevdiğiniz kişinin de hayalleri yıkılır, mutsuz olur.

Erken boşalıyorum

26 yaşındayım. Erken boşalıyorum. Ürolojiye gittim, fiziksel bir sorun çıkmadı. Psikiyatriye gittim, sorunum geçmedi. Bu sorundan nasıl kurtulurum? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, hayat bu. Teğet de geçer, ezer de geçer, deler de geçer. Bugünler de geçer. Bizlerin uzmanlık alanımızdasın, soluğu kapının önünde almalısın.

Haberin Devamı

Kaç kez ilişkiye girilir?

40 yaşındayım. Nişanlım ise 30 yaşında. Biz ayda bir görüşüyoruz. Bir günde 6-7 kere ilişkiye giriyoruz. Sizce bu durum normal mi? Bir insan günde kaç defa ilişkiye girebilir?

CEVAP

Okurum, şunu 1-2’ye indir desem beni dinleyecek misin? Ya da 40 yılda bir buluyorsun fırsatı değerlendir, 20’ye çık desem gücün yetecek mi? Sen bu soruyu sevgiline sorsan da biraz ona uysan. Bir ihtimal erken boşalman olabilir. Bir de o açıdan olaya bakabilirsin. Günün birinde evlenirsen bu sayı haftada 2-3’tür. Kitabın dediği bu ve gerisi size kalmış.

Benimki sertleşmiyor

25 yaşındayım, 5 ay önce evlendim. Evlenmeden önce penisim normaldi, sertleşiyordu. Evliliğin ilk günlerinde zorlandım, hafif eğrilik ve sertleşme sorun başladı. Çok zor durumdayım.

CEVAP

Değerli okurum, şu anda bir sorunun yok, dert edinme. Evliliğin geçiş döneminde böyle şeyler yaşanabilir. Ancak atı kamçılar gibi 1-2 kamçı için de bu konuda, herkesin bildiği o malum ilaçlardan birleşmeden 1 saat önce, 1 tane alırsan, o sorun ortadan kalkar. Sorun sürerse, bir doktora gitmen uygun olur. Sanıyorum, birkaç kez ilaç kullandıktan sonra sistem kendi kendini düzene sokar.

Arkadaşlar inanmadı

Bekarım, kız arkadaşımla bir gecede en az 10-15 defa birlikte oluyorum ve ertesi gün de aynı şeyi yaşamak istiyorum. Bu benim için bir sorun yaratır mı? Arkadaşlarıma anlattığımda bana inanmadılar ve dalga geçtiler. Ben ispata hazırım. Yardım edin.

CEVAP

Okurum, kızgınlık döneminde bazı boğalar, aslanlar günde 100 kere, 200 kere birleşme yapabilir. Kesinlikle sende erken boşalma vardır. Yoksa bu sayıya ulaşamazsın. Yani bir bardak suyu 15 yudumda içersin. Bir başkası da aynı suyu tadına vara vara, keyfini çıkara çıkara, kendini ve eşini mutlu ederek içer.

Haberin Devamı

Asıl olan, karnını doyurduktan sonra mideye hak tanımaktır. Yani onu zorlayarak dengeleri bozmamaktır. Okurum, doğru söylediğine inanmıyorum ama doğruysa elindeki rezervi bitirme. Enerjini yararlı olabilecek alanlara kaydır.

Sözlümden kaçıyorum

26 yaşında kızım. Cinsel olarak isteksizim. Deneyimim yok. Sözlüm beni öpmek istediğinde kaçıyorum. Birkaç yıl önce ufak da olsa kıpırtı hissediyordum ama artık hiçbir şey yok. Evlendikten sonra da böyle olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum,

1) Aseksüalite yani cinsellikten hoşlanmamak.

2) Bastırılmış duygulardan dolayı cinselliğin kıpırdanmaya dahi gücünün kalmaması.

3) Korkular ve güvensizlik.

4) İleri derecede kendini beğenmişlik ve onur.

5) Henüz elektrik alacağın erkeği bulamaman. Zaman geçiyor, tren hızla uzaklaşıyor. Arkasından koşsan da yetişemeyeceğin duruma gelmek üzere. Şu yaşlarda senin cinsel eylem açısından değil, duygular açısından içinin kıpır kıpır olması gerekirdi. Beyinden salgılanan prolaktin diye bir salgı var. O salgının fazlalığı mı buna engel? Hadi onu bir ölçtürüver.

Haberin Devamı

Acı duymadım

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla 6 yıldır ilişkim var, benden ne kan geldi ne de acı hissettim. Birbirimizi çok seviyoruz ama ayrılabiliriz. Yaşadıklarımı başkası anlar mı? Doktora gitmem gerekir mi? Kızlığımın bozulup bozulmadığını da merak ediyorum.

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarın esnek olduğu için kanamadı. Kimseye söylemezsen, doktor dahil bir başkası ilişkiye girip girmediğini anlamaz. Ama esnek kızlık zarı kanamadığı için diyelim ki evlendiğinde kocana ya da ailene kan gösterme zorunluluğun varsa bu senin suçun değil. Bu bir yaratılış özelliği. Başını dik tut.

Her şeyden soğudum

26 yaşında, 8 yıldır evli kadınım. Eşim 40 yaşında. İlişkide hemen boşalıyor, arkasını dönüp yatıyor. Genç, güzel kadınım ve cinselliğe düşkünüm. Beni hiç önemsemiyor. Cinsel hayatım kötü gidince her şeyden soğudum. Eşim ilk evliliğinde aldatılmış acaba sebep bu olabilir mi? Ne yapmam gerekli?

CEVAP

Sevgili okurum, işin biraz zor ve sabır istiyor. Eşin çok yönlü bilmece gibi. Yani bir labirente giriyorum, önüm kapanıyor, çıkamıyorum. Eşin uzak duruyor, ilgisiz. İlgi olmadan hiçbir şey olmaz. Peki kocan senin gibi gencecik bir kadın dururken neden ilgisiz, neden arkasını dönüp yatıyor? Bana göre ruhunda fırtınalar kopuyor. Erken boşalması tedavi edilmeli. Ondan sonrasını konuşalım.

İsteği nasıl artar?

44 yaşındayım, evliyim. Eşim benden 2 yaş küçük, depresyon nedeniyle ilaç kullanıyor. Bu ilaçlar isteksizlik yapıyormuş, doğru mu? Eşimin cinsel isteğini geri kazanmasını nasıl sağlayabilirim?

CEVAP

Okurum, sabırlı ol, eşin anti depresanları yavaş yavaş kessin. Eşinin en iyi anti depresanı sensin. Ona sıcak, sevecen davran. Teselli et, güven ve umut ver. Onu estetik fanteziler, güzel sözlerle mutlu et. Üzerine çok varma. Her şey yoluna girecek ama ne kadar sürede olur işte onu bilemem oğlum.

Kız hamile kalır mı?

Yüzeysel sevişmelerde kızın üzerinde iç çamaşırı varsa gebe kalır mı? Erkek arkadaşımla böyle bir şey yaşadık.

CEVAP

Sevgili okurum, kalmaz. Ama niye bu işlere kalkışıp sonra da korku yaşıyorsunuz vallahi anlamıyorum.

Böyle soru yok!

Gecede 11 kez ilişki mümkün mü?

Bir arkadaşım kız arkadaşıyla bir gecede 11 kez birlikte olduğunu iddia ediyor. Ben 3 kez ilişkiye girince ayağa kalkamıyorum ve bayılıp yatıyorum. Bende mi sıkıntı var yoksa bu arkadaşın hayal gücü çok mu geniş?

CEVAP

Eh be oğluuum! Vallahi senin arkadaşın şeytanın süt kardeşi. Her birleşmeye hazırlık, soluklanma, ihtiyaç molası, su, yemek falan filan... Oldu mu sana yarım saatlik zaman. 11 kez, eder 6 saat. Arkadaşa sor bakalım buna ne der? Senin arkadaşın niyeti bana bozuk geldi, kusura bakma ama sanki seni biraz saf belledi. Kanma, her şeyi gerçek sanma, attırma ve atanlara da aldırma. Hadi bakayım, benim iyi okurum, kış kapıda, soğuklar geliyor. Sakın kafayı üşütme, şapka tak.

Günün soruları

Eşim yardım etmiyor

22 yaşında kadınım. İki senelik evliyim. Eşim sekste kendini düşünüyor. Ben hiç orgazm olmadım. Doktora başvurmamı istedi. Sorunun bende olduğunu düşünüyor. Artık ilişkiye girmek istemiyorum. Neden eşim bana yardım etmiyor?

CEVAP

Şimdiden aklı tasalı, dertli okurum. Toplumca mutluluk peşindeyiz, cinsellikte bilgisizliğin eşiğinde dorukları düşlüyoruz. Yavaş yavaş bu heyecanlara ruhun alışacak. Senin adam da alışacak. Sorun gibi görünen şeyler deneyimlerle aşılacak. Başarabilirseniz yani eşini ikna edersen el ele tutuşun, bir uzmandan yardım alın, faydası olur.

Kız korkuyor

Kız arkadaşım benimle seks yapmak istiyor ama çekiniyor. Onun bu çekingenliğini nasıl üstünden atacağım?

CEVAP

Okurum, seks yapmak isteyen kız arkadaşın. Ama çekingen olan da o. Hem korku tüneline girmek istiyor hem de çekiniyor. Yaşınız belli değil. Ne olacak yani? Seks yapacaksınız ve herkes kendi yolunda mı yürüyecek? Yoksa niyetiniz ciddi mi? Ben trafik memuru değilim. Sizin bileceğiniz iş. Ortada bir ayıp varsa beni bu ayıbınıza ortak etmeyin. Ama mutluluğunuza gidecek yolda gerek bedensel gerek ruhsal engeller varsa onları çözmek için 24 saat nöbetçiyim.

Günün sözü

Kendi kendine yetmiyorsan öğrenmenin binlerce kapısı var. Birini tıklat yeter. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder