Dr. Haydar Dümen Sayıların peşinde...
HABERİ PAYLAŞ

Sayıların peşinde...

Haberin Devamı

Beyler kahvede ya da sohbette duyduğunuz her şeye inanıyorsunuz. Bir çift gecede 2 kez birlikte olur, kimi haftada 2 kez... Sayı değil, mutluluk peşinde koşun ki sorun çıkmasın. İkiniz de tatmin oluyorsanız boş yere kendinizi üzmeyin

GÜNÜN SORUSU

Zarım hâlâ duruyor mu?

23 yaşında kızım, ilk aşkımla birlikte oldum. Ama kanama olmadı. Bu ilişki 5 yıl sürdü. Doktor da esnek olduuğunu söylemişti. Acaba benim kızlık zarım hâlâ duruyor mudur?

CEVAP Sevgili okurum, eskiden çorapların üzerine çekilen 2 santim eninde kumaş dokulu lastikler vardı. Kullandıkça içindeki ince lastikler esnekliğini yitirir, lastik de çorabı tutmaz olurdu. Dışarıdan lastik görünümü değişmez. Ama esneye esneye varlığı da yokluğu da belli olmaz. Sendeki olan bu. Neyin peşindesin? 5 yıl lastik bile dayanamazken incecik zar ne yapsın? “Ben yokum” diye havlu mu atsın? Çok gerekliyse bir jinekoloğa git. Planını çıkart, çerçevele duvara as.


GÜNÜN SORULARI

Çok belli oluyormuş

26 yaşındayım, benim kuş çok büyük. Kız arkadaşım pantolonumdan çok belli olduğunu ve herkesin bana baktığını söylüyor. Ben ne yapacağım?

CEVAP Değerli okurum, bir gün Nasreddin Hoca “Şükür bugün hiç derdim yok” diye keyif sürerken komşulardan biri “Hoca, bizim Ahmet Efendi’nin eşeği bir sıpa doğurdu. Sıpanın kuyruğu kulağı yok” demiş. Hoca’yı almış bir dert. “Bu eşek günün birinde çamura saplanırsa, kuyruk yok, kulak yok, tutacak bir yeri de yok. Bu eşek çamurdan nasıl kurtulacak” diye uyumadan sabahı boylamış. Değerli okurum, kız arkadaşının gözü de öteki kadınların gözlerinde ise, bana göre gururlanıyor olmalı. Oğlum, sen bu işe aldırma. “Ben yiğidim” dersin sonra hafiften gülersin (anlarsın ya) kendini de biraz ağırdan satarsın.

Mastürbasyon yapıyorum

40 yaşındayım, evliyim. 1 çocuğum var. Karım ikinci çocuğumuza hamile. Hamilelik sebebiyle mastürbasyon yapıyorum. Ama bazen sertleşme olmadan boşalıyorum. Neden böyle oluyor?

CEVAP Değerli okurum, gebelikte değişik tablolar çıkar karşımıza. Biri hamile olan eşiyle ilişkiye girmiyordu. Neden dediğimde “İçeride çocuğum var, olmaz” diye durumun açıklamıştı. Bu gibi tablolar cinsel sistemin psikolojik dengelerinin kaybolmasından kaynaklanır. Durumun bugün böyle, yarın düzelecek. Sen de doğuma kadar sabrediver. Mastürbasyona da veda et. Ne olacak yani? Ölmezsin ya canım.

* * * *

5 kez mastürbasyon yapıyorum


17 yaşındayım. Haftada 5 kez mastürbasyon yapıyorum. Dışarı çıktığımda da gözümü kızlardan alamıyorum. Hepsiyle birlikte istiyorum. Ne olur yardım edin.

CEVAP Sevgili yavrum, haftada 5’i 3’e indir. Dışarıda kızlara insancıl, çaktırmadan bak. Onlarla birlikte olmayı aklından çıkar. Hadi bakalım biraz coşkulu da olsa gençliğini böyle yaşa.

3 kez ilişkiye girilir mi?

Arkadaşım 31 yaşında ve 3 yıllık evli. Cinselliği çok seviyor. Gecede 3 kez ilişkiye girdiğini söylüyor. “Doymuyorum” diyor. Eşi bıkmış. Kadın bir sefere ancak dayanıyormuş. Acaba doğru mu söylüyor yoksa anlattıkları abartı mı?

CEVAP Normal okurumu. Yani dediği doğru. Sayıca obur. Bu tempoyla cinsel yaşamı uzun süre garantide olmaz. Canım okurum, sana ne el alemin yaptıklarından? Sen keyfine bak. Ölçülerini kendine göre tut. Kadın var, ayda bir zor ister. Kadın var, her gün ister. Doğada bile ağaçlar, çiçekler aynı boyda mı?

Kan geldi

15 yaşındayım. Geçen sabaha kadar düzenli olarak 2-3 günde bir mastürbasyon yapıyordum. Yaparken kana benzeyen bir sıvı geldi. Korkuyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP Değerli okurum, mastürbasyonu azaltacaksın. İçerideki dokuları incittin. Kılcal damarların kanamasına neden oldun. İyi mi? Kanatıncaya kadar uğraşmak güzel mi? Ya daha büyük sorunlar çıkarsa.

Çok istekliyim ama zevk alamıyorum

2 yıldır düzenli seks hayatı olan kadınım. Çok istekli olmama rağmen ilişki sırasında hiç zevk almıyorum. Sağlık sorunu mu? Ne yapayım?

CEVAP Sevgili okurum, evrensel kadın sorunlarından biri. Zamanla birçok şeyi öğreneceksin ve eşinin de ustalığıyla bunlar aşılacak. Şimdi değil, gelecekte belki profesyonel bir yardım alırsın. Bunu kafaya takmazsan, kendini seks fantezilerine kaptırırsan beklediğine kavuşabilirsin.

Çocuğum olur mu?

19 yaşındayım. Şimdiye kadar hiç cinsel deneyimim olmadı. Haftada 5-6 kere mastürbasyon yapıyorum ama çok az meni geliyor. Benim korkum ileride çocuk sahibi olamamak. Sizce böyle bir şey olabilir mi?

CEVAP Çocuğum hiçbiri dert değil. Biraz bekle, sabırlı ol. Yumurtalar normalden küçük ise yani hâlâ bir badem büyüklüğüne erişmemişse endokrinoloji ya da üroloji uzmanlarına başvur.

Nasıl önüne geçerim?

19 yaşındayım. Bugüne kadar çok kız arkadaşım oldu, çok kez ilişkiye girdim. Erken boşalma sorunum var. Mastürbasyon yaptığımda 1 dakika içinde boşalıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP Sevgili okurum, tedavisi var. Mastürbasyonu duraklayarak yap, biraz zamanı uzat. Değişik ilişkiler heyecan yüzünden erken boşalmayı tetikler. Sürekli bir partnerin varsa ve de tedavi olmak istersen o zaman yardım istersin.

Zevk alamıyorum

16 yaşındayım. Penisim 7 santim. Hiç zevk alamıyorum. Bu beni üzüyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP Değerli okurum, bu ölçü sertleşmiş hali ise bir üroloji uzmanına başvurup nedenlerini ve çözümünü bulmaya çalışmalısın.

Ya kan durmazsa ne yaparım?

23 yaşındayım. Sevgilimle ilişkiye girmek istiyorum. Kızlık zarından gelen kanın durmama ihtimali varmış. Ya kan durmazsa ne yaparım?

CEVAP Değerli okurum, kızlık kanı belki kanamaz, belki durur. Asıl durmayacak olan kızın gözyaşları olabilir. Ondan kork. Hesabını denk yap. Adımlarını denk at. Ölçü: 3 gram vicdan, 5 gram akıl... Gerisi sana kalmış.

Gebe kalmış olabilir mi?


21 yaşındayım. Kız arkadaşım da 19 yaşında. Sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. İkimizin de üzerinde eşofmanlar vardı. İç çamaşırlarımıza boşaldık. Sevgilim hamile kalmış olabilir mi?

CEVAP Değerli okurum, yok. Hamile kalmadı. Umarım, aklınız biraz daha iyi çalışır. O da kamile kalır.

Nasıl uzatabilirim?


20 yaşındayım, kiloluyum. Penisim 8 santim. Uzaması için ne yapmam gerekiyor?

CEVAP Değerli okurum, kilon her zaman sorun oluşturacak. Hareketlerinde zorluklar ortaya çıkacak. Yorulacak, tık nefes kalacaksın. Şu anda yağlar 2-3 santim kasık yağını yutmuş durumda. Bak ona bile zararı var. Normal kiloya inersen penisin 10 santim olacak, sana yetecek

Neden meni gelmiyor?

18 yaşındayım. Bu zamana kadar 3 kez ilişkiye girdim. Ama ikisinde de benden meni gelmedi. Mastürbasyon yaparken hiç sorun yaşamıyorum. Nedeni ne olabilir?

CEVAP Değerli okurum, alışamadın. Şartlanma böyle. Bir de kafana takıyorsun sanıyorum. Kendi haline bırak. Tedavilik bir şey değil. Evlendiğinde her şey düzelecek.

GÜNÜN SÖZÜ

Yaşam, gözyaşları ile mutluluk arasındaki çizgide aklı ve şansı kullanma sanatıdır. H.D.

15

Sıradaki haber yükleniyor...
holder