Dr. Haydar Dümen Soğuk kadın yoktur
HABERİ PAYLAŞ

Soğuk kadın yoktur

Kadının orgazm derdi biliniyor. Bu sorun ilişki yerine oturdukça, eşler arası uyum arttıkça çözülüyor. Cinsel ilişkideki mutluluk için kadın kadar erkeğe de görev düşüyor. Kadının ruhunu okşamalı, ona sahip çıkmalı, ilişkiye ve orgazma alıştırmak için elinden geleni yapmalı ki huzur olsun.

Cinsellik kabus gibi

38 yaşında, 2 çocuk annesiyim. Eşimle birleşmeden zevk alamıyorum. Bu yüzden bana cinsellik kabus gibi. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, evlilik zor yıllara gelmiş. Orgazm olamama kadınların yüzde 50’sinde yaşanır. Vajinal orgazm olmak istemen ve beklentin senin soğuk bir kadın olmadığını gösteriyor. Erkeğin usta mı? Onu bilmiyorum. Çünkü çoğu şey erkeğin elindedir. Yani kadın bir mermerse, erkek bir heykeltıraştır. Ondan bir baş yapıt çıkarabilir. Her şeyi zamana bırak, eşinle açık açık konuş.

Haberin Devamı

Konsantre olamıyorum

30 yaşında kadınım. 6 yıllık evliliğim bitti. İlişkiden hiç zevk almadım, orgazm olmadım. Şimdi sevgilim var ve aynı şeyleri yaşıyorum. Mastürbasyonla da tatmin olmuyorum. İlişkiye konsantre olamıyorum. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, bu kadar uzaktan, bu kadar sözcükle bir psikiyartri uzmanı olarak ne diyeceğimi bilemiyorum. Pusulamı kaybetmiş durumdayım, yönsüz kaldım.

Ama Freud’un ünlü ‘Soğuk kadın yoktur ama kadının ateşini yakamayan erkek vardır’ saptaması da bu konuda bilimsel kitaplara geçmiştir. Belki de bu konuda şanssız bir kadınsın. Unutma ki dünyada kadınlar orgazm zorluğu çekiyor. Orgazm olanların da abartılarını kulak asma.

Ses geliyor

32 yaşında evli kadınım. Eşimse 36 yaşında ve 4 yaşında bir kızımız var. İlişkide orgazma ulaştığımda vajinamdan sesler geliyor. Kendimi kasıyorum ve eşim anlıyor. Büyük bir sorun mu, doktora gideyim mi?

CEVAP

Sevgili okurum, doktorluk problemin yok. Birçok kadında görülür. Cinsel birleşmenin ritminde vajina içinde hava birikir. Bu hava dışarı çıkarken ses çıkarır. Kadınlar bundan çok utanır. Oysa erkeğin umurunda bile değildir. Erkek o sırada ne kadar aslan ya da kahraman kesilmişse, o kadar mutlu olur. Her şey yolunda, keyfine bak.

Haberin Devamı

Zevk almıyorum

24 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye giriyor ama zevk almıyorum. Mastürbasyon yaptığımda sonuç yine yanı, zevk alamıyorum. Erkek arkadaşıma bundan bahsetmedim. Neden zevk alamıyorum ya da zevk almak için ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili kızım, erkek arkadaşınla ya da bir başkasıyla evlenirsen günün birinde, biraz da profesyonel yardımla orgazmı yakalama şansın olabilir de ama olmayabilir de. Şimdilik kafana takma. Erkek arkadaşına orgazm olmadığını söylemene gerek yok.

Penisim daha çok uzar mı?

18 yaşındayım, cinsel organım 13 santim. Bu konuyu kafama takıyorum. 1.83 boyundayım, kilom da 78. Acaba penisim uzar mı?

CEVAP

Değerli okurum, o boy normaldir, yeter. Kafaya takacak bir sorun yok. Aslanlar gibi boya sahipsin. Kasıklarında yağ birikmesin, şişmanlama. Yağ penisi yutmasın.

Korkuyorum

Eşimde ayrılalı 8 yıl oldu. Birlikte olduğum biri var. Onunla cinsel ilişkiye girmek istiyorum ama boşalamayacağım korkusu yaşıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, korkuları yenmenin çaresi korkunun üzerine gitmektir. Kaçtıktça korku karabasanı büyür. Üzerine gittikçe de siner. Epey zaman geçmiş. Korkuya bu kadar ödün verilmez. Bünyen hocan olsun. Bir de düzenli yuva. Dışarıdaki denemelerle sonuç zor.

Haberin Devamı

Yaklaşmıyor

20 yaşında kızım. Bir yıldır erkek arkadaşım var. Buluşunca o kadar yakın davranıyorum, o hareket bile etmiyor. Acaba neden?

CEVAP

Sevgili yavrum, senin oğlan korkuyor. Ya çok çocuk ya da var bilmediğimiz bir korkusu. Fazla sataşma, sınırları aşma. Böyle tehlikeli oyunlara bulaşma. Biraz büyüyüver kızım.

Evliliğim tehlikede

29 yaşındayım ve 10 yıllık evliyim. 9 yaşında bir kızım var. Son 2 yıldır ilişkiye girer girmez boşalıyorum. İkinci ilişkiyi istemiyorum. Evliliğim tehlikede. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalmanın tedavisi var. Evliliğin kurtulacak. Bu açıdan mutluluğu bulacaksın. Hekimler ne güne duruyoruz.

Hemen boşalıyorum

27 yaşındayım, erken boşalıyorum. Ailem beni evlendirmeye çalışıyor. Doktora da gittim ama çözüm bulunamadı. Psikolojim bozuldu, daha ön sevişme sırasında boşalıyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, gençler birbirinize benziyorsunuz. Erken boşalma mastürbasyonla başlayan bir süreç. Ve sürüp gidecek bir olay. Evlendikten sonra onu tedavi ederiz. Ama şimdi hayır. Kitaplara göre erken boşalmanın tanımlaması şöyledir.

Duyarlı bir kadın 3.5-4 dakika ritmik uyarılarla orgazm olabilir. Bu durumda normal boşalmanın alt sınırı 3.5-4 dakikadır. Onun altı erken boşalmaya girer. Ama bir erkek 10 dakika ilişkiyi sürdürüyor, partneri 15 dakikadan önce orgazm olamıyorsa erkekte erken boşalma söz konusu değildir. Burada cinsel uyumsuzluktan söz edilir.

Çok isteksizim

42 yaşında, 21 yıllık evli ve 2 çocuk annesiyim. Ayda 2-3 kez eşimle ilişkiye giriyorum. O da isteksizce. Bunun nedeni nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, isteksizlik büyük sorun. Bu konuyla ilgili yardımcı bir ilacımız yok. ‘Soğuk kadın yoktur ama ateşini yakamayan erkek vardır’ sözünün yanında ‘kocasını hadım eden kadın’ tipi de söz konusu. Bana öyle geliyor ki, senin isteksizliğin kocana olumsuz yansımış.

Kocanla senin arandaki ilişkide kimi olumsuzluklar, ekonomik, ailesel, kişisel sorunlar rol oynamış olabilir. Biraz kitap okur, uyarıcı filmler izler, fantezileri düşünürsen işler yoluna girebilir.

BÖYLE SORU YOK!

Estetikle büyür mü?

24 yaşındayım. 1.75 boyunda, 60 kiloyum. Penisim 12-13 santim, sekste özgüvenim eksik. Estetikle penisimi büyütmeyi düşünüyorum. Ameliyatın zararı olur mu?

CEVAP

Okurum, elin, kolun, gözün, kafan ne kadar normalse penisin onlardan daha iyi. Kusursuz, kendi yapına uygun bir organı illa ki kusurlu hale mi getireceksin? Yapma be evladım, bunları hangi ruh haliyle düşünüyorsun? Sana bağımlı bir organ, sev, sarmala ki sana itaat etsin.

Sekste güven ya da güvensizlik santimlerle ölçülüyorsa sen pekiyi derece ile sınıfı geçtin. Haydar Hocan karnenin kenarına bir de yıldız konduruverdi. Gelelim boy ve kiloya; o da ideal, benden alkış aldı. İster kullan, ister yan gel yat. Artık mutlu ol.

GÜNÜN SORULARI

Erkekler niye böyle?

21 yaşında kızım. Erkek arkadaşım olan her erkek 1 hafta dolmadan birlikte olmak istiyor. Cinselliğe karşı değilim ama zamanı değil diye düşünüyorum. Sorun kimde?

CEVAP

Sevgili okurum, duyguların, mantık ve iraden ile adeta şansa zar atıyorsun. Evlilik yaşının da kapısı çalınıyor. Okurum, dikkatli yol alıyorsun, kutlarım. Ama zamanı da gelmiş, yavaşça kapını arala ve seks zorunlu olmadan ilişkiye yumuşak ol.

Bazı erkekler başka şeylerin peşinde olabilir, dikkat! Arkadaşlık ilişkilerin olabilir. 1-2 yıl daha evlilik için bekle derim. Erkekleri denetle, kapkaç türü olmasın.

Rezil oluyorum

18 yaşındayım, çok sık mastürbasyon yapardım, şimdi 4 günde bir yapıyorum. İlişki istediğimde benimki ayaklanmıyor, rezil oluyorum. Ne yapayım? RUMUZ:BEDEL

CEVAP

Çok gençsin. Vücudunun kıpırdanışlarının anarşik döneminde organ ne yapacağını şaşırır. İlişki için erken. Önünde 70 yıl var. Günün birinde birini seveceksin, asla cinsel oyunlara girmeyeceksin.

Kaçan tavşanı yakalama oyunu oynamayacaksın. Kendine hakim ol, kendini var et. İleride hangi mesleği yapmak istiyorsan şimdilik buna yoğunlaş. Cinsellik zaten cepte keklik.

GÜNÜN SÖZÜ

Bilim insanı bilimin kazanımlarını katkıda bulunan ya da bu uğurda çaba harcayan kişidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder