Dr. Haydar Dümen Sonra pişman olmayın
HABERİ PAYLAŞ

Sonra pişman olmayın

İlk yıllarda gençlerin başında kavak yelleri eser. İşte cinsellik için en tehlikeli yıllar bunlardır. Çünkü gençler, merak eder ve zamansız cinselliği yaşar. Gençler kendinizi koruyun, sonuçlarını düşünün. Çünkü son pişmanlık fayda etmez.

İlgisini nasıl çekerim?

20 yaşındayım, öğrenciyim. Bir kızı çok seviyorum. Ama onun duyguları benim gibi değil. Onun ilgisini nasıl çekerim? Beni görmesini nasıl sağlayabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, asla onu sevdiğini söylemeyeceksin. Amma, onu kendine alıştıracaksın. Derslerinde yardım edeceksin, ufak tefek sorunlarını açarsa, sevecen bir ağabey gibi mantıklı önerilerde bulunacaksın. Temiz giyineceksin, pırıl pırıl olacaksın.

Haberin Devamı

Onun hoşlandığı konular keşfedeceksin. Bir tür duygusal pusuya yatacaksın. Bu sırada sabredeceksin. Bir yıl sonra, inanıyorum arkadaşlığınız başlar. Olmazsa bu umutsuz sevdadan vazgeçip yüreğindeki ateşin yönünü değiştireceksin.

Zevk almıyorum

27 yaşında kadınım. Daha önce evlenip boşandım. İlişkiye girdiğimde zevk almıyor, orgazm olamıyorum. İlişkide soğuma ve mide bulantısı başlıyor. Eşimle cinsellik yüzünden ayrıldım. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, cinsellik evlilik binasının ana kirişlerinden biridir. Tek başına binayı tutmakta işe yaramaz ama onsuz bina yıkılır. Senin cinselliğe karşı tavrın evlilikte de öyleyse, eşin haklıdır. Bana göre yeniden bir yuva kurmak zorundasın. Çünkü hayat tek başına çekilmez. Her türlü sıkıntı ve risk yaşanır.

Çok beğendiğin ‘o özel insanı’ zaman yitirmeden bulabilirsen, ilacını da doktorunu da bulursun. Çevrene o gözle bak. Bu arada profesyonel yardım al. En azından gemini dalgalardan kurtarmasak bile gideceğin yönü bilirsen hedefe doğru bir yol alabilirsin.

Benden uzaklaşır mı?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşım var. Erkek arkadaşım sürekli benimle ilişkiye girmek istiyor. Ben de korktuğum için girmiyorum. Ne yapmalıyım? Sizce birlikte olmazsam benden uzaklaşır mı?

CEVAP

Sevgili kızım, uzaklaşırsa uzaklaşır, pasaportunu verirsin o kendine başka diyarlarda isteklerini giderecek bir arkadaş bulabilirse gitsin. Çünkü 18 yaşında başlayan bir eylemin 2 yıl sonrasını ben kestiremiyorum. Sıralayalım.

Haberin Devamı

1) Bıkar, seni terk eder.

2) Sen bu işten pişman olur, onun iç yüzünü görünce ona tekmeyi vurursun.

3) Cinsel birleşmeden zevk almayabilir, paniklersin.

4) Ya hamile kalırsan?

Kendine hakim ol, önünde 60 yılın var. Erkek arkadaşını da ya postala, ya da seninle adam gibi arkadaşlık yapsın.

Azaltamıyorum

20 yaşındayım. Çok mastürbasyon yapıyorum. Azaltmaya çalışıyorum ama olmuyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, azaltacaksın. Yani biri gelip elinden mi tutacak? Ya da bazı ilaçlar verip seni serseme mi çevirmemiz gerekiyor? İradesizliğin bir faturası olur. Ancak kendine sen yardım edersin.

Çekiniyorum

18 yaşındayım, aşırı derecede isteğim var. Ama bir şey yapamıyorum, çekiniyorum. Ne olur bana yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, çekin biraz daha. Günün birinde çekinemeyeceğin bir fırsat olursa önce aklını sonra yüreğini defalarca tart. Dengele. Yanlış şeyi yapma. Başkalarına da zarar verme. Acemilik çekebilirsin. Bunu da dert etme. Oğlum biz her şeyi çözeriz.

Kızlar penisimden korkuyor

18 yaşındayım, penisim 17 santim. Kızlarla ilişkiye girmek istiyorum. Kızlar penisimden korktuğu için ilişkiye girmek istemiyor. Sizce ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, korkutma ve girmeyiver. İstemiyorlarsa elbette girmezler.

Vajinamın şekli bozuk

26 yaşında, nişanlı kızım. Cinsel organımın şekli bozuk, iç dudaklarımdan biri sarkık. Nişanlım görmek istiyor. Ben çok utanıyorum. İlişkiden zevk de alamıyorum. Ne olur bana çare bulun.

CEVAP

Sevgili yavrum, cinsel organın görüntüsü öyle sandığın gibi erkeği çok etkilemiyor. Tabii evlendiğinde göstereceksin. Biraz sarkık oluversin canım, ne gam.

Çok canım yandı

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşım benden 5 yaş büyük. Son ilişkide canım acıdı, kan geldi. Kızlık zarım patlamış mıdır?

CEVAP

Sevgili okurum, evet patlamıştır. Patlamamışsa neyi kanıtlamak istiyorsun? Ne olacak? Müzeye mi koyacaksın yoksa turşusunu mu kuracaksın? Kararını vermişsin, senden 5 yaş büyüğün de niyetini bilemiyoruz. Bak bakalım, bir yokla derdi nerelerde?

Baba olacak mıyım?

22 yaşındayım. Askerden yeni geldim. Evlenmeyi düşünüyorum ama penis boyum beni korkutuyor. Ereksiyon hali 11-12 santim. Çocuk sahibi olabilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, çocuk sahibi olursun. Ancak bunun penis boyuyla ilgisi yok. Sonucu sperm sayısı belirler. 10-11 santim penis yeterlidir. Kadının ruhunu öğren, onu duygusal olarak mutlu et.

Hemen boşalıyorum

20 yaşındayım, 30-35 yaşındaki kadınlar bana çekici geliyor. Hepsiyle sevişmek istiyorum. Bazılarıyla bakışıyorum, o zaman bile boşalıyorum. Psikolojim bozuk mu? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kesinlikle psikolojini düzeltmen gerekir. Arabanın dingili ya da direksiyonu bozulmuşsa ve senin de ne yapman gerekirse onu yapacaksın. Yanlış yola çıkmayacaksın. Bakarken bile orgazm olduğun o kadınlarla beraber olsan 10 saniye sonra kadın seni tekmeyle dışarı atar. Konuları tek yönlü düşünmeyin, oyunu kuralına göre oynayın. Beğenine karışmıyorum o sana ait. Ama yürüyeceğin yolun projesi de bana ait.

BÖYLE SORU YOK!

Üç kez ilişkinin sakıncası olur mu?

Günde 3 kez ilişkiye giriyorum, sakıncası olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, aklında nasıl sakıncalar var? Ne gibi zararlar olabilir diye düşünüyorsun? Mide ağrısı çekmeyeceksin, durduk yere başın ağrımayacak, depresif takılmayacaksın. Spor yapmasan da formun bozulmayacak eğer aşırı yemek yemezsen. Ancak eşin yorulacak. Belki de cinsellikten sıkılacak. Sonunda seksten soğuyacak, köşe bucak senden kaçacak.

Senin iştah kabarık, evde doymayınca dışarıdaki yemekleri hayal edip daha çok acıkacaksın. Restoranda yemek pahalı, bol bol para harcayacaksın. Zaman akıp gidecek, bir bakacaksın çalışacak ne zamanın ne de enerjin kalmış. Görüyorsun zararın boyutlarını ben de kestiremiyorum. Neden-sonuç ilişkisi koptu, sorunun amacını bulamıyorum.

GÜNÜN SORULARI

Neden kimseyle olamıyorum?

30 yaşında erkeğim, evlenip boşandım. Aşık olmadan, sevmeden bir kadınla olamıyorum. Neden birini sevmeden olmuyor? Psikolojik bir durum mu?

CEVAP

Değerli okurum, insan hiç sağlıklıyım ya da çekiciyim diye dert yanar mı? Sen aşkı tatmışsın ve her ilişkide aşkı arıyorsun. Diğerlerine göre kız olsun da ister Ayşe, ister Fatma. İşte işi bu kadar basite indirgiyor, hep aynı hatayı yapıyor hemcinslerin. Yani yavrum, bu mailin karşısında Hocan dokuz takla da atsa, sorun olmayan sorunun yanıtının doğrusunu bulamaz.

Aynı şeyleri yapar mı?

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik ama sonra ayrıldık. Tek kuşkum şimdi eski kız arkadaşımın aynı şeyleri başkalarıyla yapması. Bunu engellemek için ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, ayrılmışsın. Yani kız şu anda senin duygusal, fiziksel esaretin altında değil. Kızın her şeyi sana sorarak mı yapmasını istiyorsun? Bu onun insanlık ve özgürlük hakkı. Aslında erkeklik kıskançlığının ve kompleksinin etkisi altında seni hayat boyunca unutmasın istiyorsun. Ama biz erkekler, bu duygular içimizde varken bile birileriyle ilişkiye girebilir, kaçamak yapabiliriz. Allah kadınlarımıza kolaylık versin. Yavrum, ne kadar saygı duyarsan, o kadar saygı görür ve sevilirsin. Bunu hayatın boyunca unutma.

GÜNÜN SÖZÜ

Mutluluğu beklemekle değil arayıp bularak yakalayabilirsiniz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder