Dr. Haydar Dümen Söylenene kulağını tıka
HABERİ PAYLAŞ

Söylenene kulağını tıka

Erkekler genellikle ilk denemelerinde başarısız oluyor. Çünkü elverişsiz koşullarda, korkunç bir heyecanla ilişkiyi deniyorlar. Sonuç çoğu kez hüsran oluyor. Beyler, kimseye aldırmayın, kulağınızı tıkayın. İlk denemede olur böyle şeyler, sakın canınızı sıkmayın. Tecrübe kazandıkça işler yoluna girer.

Yerinde duruyor mu?

22 yaşındayım. Duş aldığımda tazyikli suyu vajinama tuttum. Duştan çıkınca 3-4 damla kan geldi. Kızlık zarım bozulmuş mudur? Eğer zedelenmişse kendini yenileme ihtimali var mı? Jinekologtan yardım almalı mıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, sanırım bozulmadı. Ama kızlık yapılarının değişik özelliklerinden dolayı bir zedelenme olmuş olabilir. Ancak bu konuda jinekologtan yardım alma gereksinimin yok.

Hayallerim bitmiyor

Bu aralar cinsel isteğim arttı, sürekli hayaller kuruyorum. Hayallerimde karşı cinsel ilişkiye giriyorum. Bana ne tavsiye edersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, başka şeyler düşün. Ders çalış, geleceğini düşün. Türkiye’nin durumuna kafa yor. Bilime ve insanlığa katkım ne olur diye kendinle hesaplaş.

Zar bozuldu mu?

Uzun zaman önce bisikletten düştüm ve vajinamdan kan geldi. Acaba kızlığım bozuldu mu? Bozulduysa diktirmeli miyim? Zarım bozulduysa ilişkide acı çeker miyim?

CEVAP

Bozulmadı kızcağızım. Zar bozulsa da dikilmesi öyle sıradan bir olay değil. Acı ise bünyeyle ve kişinin psikolojik yapısı ile ilgili.

Sevgilim olsa geçer mi?

Bu yıl üniversiteye başladım. Son 1 yıldır çok mastürbasyon yapıyordum, bir ara azalttım. Son zamanlarda yine aşırı istek duyuyorum. Sevgilim olursa tüm bunlar geçer mi? Artık mastürbasyon yapmak da istemiyorum.

CEVAP

Değerli okurum, arada yap. Gençliğin güzel ve bitmez tükenmez enerjisini dağıt. Oku, öğren, el becerilerini geliştir, spor yap. Zaman bulursan mastürbasyon da yaparsın. Kız arkadaş bulmanla mastürbasyonun ilgisi yok. Yani kız olunca onunla ilişkiye girmeyi mi kast ediyorsun? Bu da başka bir sorun ve soru. Üzerinde çok düşünmek gerekir.

Sadece öpüşebiliyoruz

19 yaşındayım. Okuduğum ve çevreden duyduğum kadarıyla herkes ilişkiye girmiş. Ben öpüşmekten öteye gidemedim. Çünkü sevgilim izim vermiyor. Ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, sevgiline uyacaksın. Ama her ilişki cinsel birleşmeyle bitmez. O yol sakıncalı, taşlı bir yoldur. Belki insana zevk verir ama tehlikesi de büyüktür. Bir de buna sorumluluk eklediğinizde öyle gözü kapalı gidilecek bir yol değildir.

Neden sertleşmiyor

Sertleşme sorunum 6 aydır sürüyor. İlişkide penisim sönüp kalıyor. Porno izlerken ise sertleşme oluyor ama tam değil. Mastürbasyon yaparken de sorunum yok ama ilişkide bir türlü sertleşme olmuyor.

CEVAP

Değerli okurum, iki ay ne kız ne kadın ne mastürbasyon hepsini bırak. O biraz dinlensin. İki aydan sonra tekrar dene. Eğer yeniden sertleşme sorunu yaşarsan elbette uzmana gidecek, nedenini arayıp bulacaksın.

Penisim boyu yeterli mi?

18 yaşında, 90 kiloyum. Penisim 11-12 santim. Acaba boyu bana yeter mi? Küçük olduğunu düşünüyorum, kilo ile ilgili mi?

CEVAP

Oğlum, doğru duymuşsun, kilo ile ilgisi var. Kasık yağlarını erit yani kilo ver. 11-12 santim penis yeter. Yağı erimiş olsa kilon boyuna denk düşse görüntü 1-2 santim fark eder.

Haberin Devamı

Acı çekiyorum

25 yaşında kadınım. Erkek arkadaşımla düzenli ilişkim var. Onun penisi epey büyük. Acı çekiyorum. Onu çok seviyorum ama geri çevirmek istemiyorum. Bu acıya ne kadar dayanırım? Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, aklıma gelen bu çocukla evlenip evlenmeyeceğin sorusu. Buna bir karar ver. Sonra bu acının giderilmesi için yollar ara. Eğer vajinada iltihap yoksa bu tür acıları çözüyoruz. Olay tatlıya bağlanır.

Kız benimle alay etti

20 yaşındayım. İlk denememde başarısız oldum ve kız benimle alay etti. Bu duruma çok üzülüyorum. Bu yüzden kadınlardan nefret etmeye başladım. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, ilk ilişkide başarı sağlayamayanların oranı hiç de az değildir. Bir bakıma kural gibidir. Kızın alay etmesi onun densizliğiyle ilgilidir. Ama bütün kızlar, kadınlar densizlik etmiyor ki? Sen yola devam. Başarısızlıklara aklını takmazsan sonuca daha çabuk ulaşırsın.

Kız çok utangaç

18 yaşındayım, 6 aydır sürdürdüğüm ilişkim var. Onunla ilişkiye girmek istiyorum ama elini bile tutamıyorum. Kız çok utangaç. Ona nasıl açılırım. Beni fırsatçı olarak görmesini istemiyorum. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, yol belli. Adam ve insan olma yolu. Daha küçüksünüz. Kızın ruhuyla oynama. Ne yani “Evet” dese götürüp odaya mı kapatacaksın? Dersini aldığını sanırım.

Boşalırken ağrı giriyor

Okul nedeniyle kız arkadaşımdan ayrıyım. Arada telefonda cinsellikten konuşuyoruz. Boşalırken enseme dayanılmaz ağrılar giriyor. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Olayım değerli okurum. Telefonda sosyal, sanatsal, şiirsel şeyler konuşun. Arada yemeğe acı biber koyar gibi geleceğin zorlu günlerinden soslar ekin. Acınası insanlara ve hayvanlara yardım edin. Başın ağrıyorsa mastürbasyonu bırakıver. Bunu da ben mi öğreteyim?

Neden yamuk?

Penisim yamuk. Cinsel ilişkiye girerken zorluk çeker miyim? Bunun tedavisi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, fizyolojik ve normal sınırlarda eğriyse sorun yaratmaz. Ama eğrilik derecesi çok ileri ise, ilişkiye engelse ameliyatla düzeltilir.

BÖYLE SORU YOK!

Karım isteksiz

Sekse çok düşkünüm, 2 çocuğum var. Eşimle iki günde bir ilişkiye giriyoruz. Karım yine de kızıyor. Bu ilişki aralığı normal mi? Yoksa eşim benden sıkıldı mı? Cinsel hayatımız monotonlaşıyor mu? Değişik fantezileri de istemiyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, normal bir sayıdan söz ediyorsun. İstersen bunu haftada 2’ye ya da 3’e ayarla. Bu kadar özveriyi senden istiyorum. Erken boşalman varsa tedavi ol. Çünkü kadın bu işten bir şey anlamıyordur. Bu yüzden kaçabilir. Yorgundur, ev işi, çocuk her neyse. Evde ona yardım et. Hayat paylaşım demek. Paylaşım deyince erkeklerin aklına hep yatakta paylaşım geliyor. Kendini gözden geçir. Karınla cinselliğin dışında sıcak ilişki kur. İstersen kendi pusulanı orada bul, engin denizlere açıl.

GÜNÜN SORULARI

Penisim küçülüyor

Benim penis iyice küçülüyor. İnternetten baktım, buna gömük penis deniyor. Hangi doktora gitmem gerekiyor?

Değerli okurum, doğuştan ya da sünnet hatası olarak gömük penis oluşur. Cerrahi eğitimi olmayan kişilere asla sünnet yaptırmamak gerekir. Üroloji uzmanına başvurabilirsin. Keşke penisinin ereksiyon halinin de kaç santim olduğunu yazsaydın. Umarım, organik yani bedensel bir sorunun yoktur. Sorunun senin kendi yorumunla ilgili olmasıdır. Uzmana görün, radikal bir yanıt alacaksın. Lütfen sonucu da bana bildir.

Büyüklere ilgim çok

22 yaşındayım. Arkadaşlarımın zorlamasıyla ilk kez pavyona gittim. Benden yaşça büyük kadınlarla içli dışlı oldum. Şimdi büyük kadınlara ilgi duyuyorum. İleride benim için sorun olur mu?

Sorun olmamış ki sorun olsun değerli okurum. 30 yaşına doğru evlenirsin. Şimdilik bu deneyim ders olsun. Zamanı gelince ‘Huyu huyuna, suyu suyuna’ uyan biriyle evleneceksin. Başka türlüsü olmaz. Acele işe şeytan karışır. Hiç olmazsa şeytanla arkadaşlık yapma. Zamanla kendi yaşıtlarına ilgi duyacaksın. Söylediklerin acemilik psikolojisine uygundur.

GÜNÜN SÖZÜ

Sınırsız sevgi, sınırsız para gibidir. Bazen mutluluk yerine mutsuzluk getirir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder