Dr. Haydar Dümen Söylentileri unutun
HABERİ PAYLAŞ

Söylentileri unutun

Kızlık zarı ile ilgili sorular bitmiyor. Hem kızlar hem de erkekler bu konu yüzünden bunalımda.

Dilden dile gezen söylentilerden kurtulun, içinizi de rahatlatın.

Kızlık zarı sandalyeden düşmekle, kabız olmakla, rüya görmekle, bisikletten, ağaçtan düşmekle, ağır kaldırıp taşa oturmakla bozulmaz.

BÖYLE SORU YOK!

Doyamıyorum

23 yaşında kadınım. 1 yıllık ilişkim var. Haftada 20 kere mastürbasyon yapıyorum. Aynı zamanda günde 3-4 kere ilişkiye giriyor, doymuyorum. Ne yapmalıyım? RUMUZ: DOYUMSUZ TAVŞAN

CEVAP

Haberin Devamı

Ne dedin ne dedin sevgili okurum? Nereye gider bu yolculuk? Bizden yanıtını alınca hemen bir uzmana git, sonucu değerlendirmede yoluna ışık tutsun. Psiko-biyolojik ya da psiko-sosyolojik bir takıntının çengeline takılmış gidiyorsun.

Doyumsuz tavşan takma adın bile insanı düşündüren, bulmaca gibi bir tablo. Her hafta uzman bir psikologtan yardım almalısın. Bilardo topu gibi olmuşsun. Oradan oraya zıplıyorsun. Hayat aleyhine işliyor. Topla kendini, git uzmana, uygula dediklerini.

GÜNÜN SORULARI

Beni kapıdan çeviriyor

22 yaşındayım, çakı gibiyim. Kız arkadaşımla ilişkiye girmek istiyoruz ama canı yanıyor. Sona doğru yaklaşıyoruz ama beni kapıdan çeviriyor. Bunun için ne yapmalıyız?

CEVAP

Çakı gibi delikanlı, nasıl çakı gibisin? Üzerinde gümüşten süsler var mı? Çakın kesinlikle paslı değildir. En az haftada 3-4 kere pasını siliyorsundur. Ceketin çakmak cebinde mi taşıyorsun? Yoksa biraz boyutlu mu?

Kızımızı o nedenle mi korkutuyorsun? Gelelim kapıya; kız hiç ziyaretçi kabul etmemiş. Hırlısı, hırsızı, uslusu, yaramazı var. Tabii korkacak. Okurum, bu kadar zahmete gireceğine bırak kızı gitsin.

Zindan oluyor

19 yaşındayım, seks deneyimim olmadı. Evlenene kadar da yapmak istemiyorum. Kız arkadaşınla buluşunca testislerim ağrıyor, buluşma zindan oluyor. Ne yapayım?

CEVAP

Evlenene kadar sadık kalmak isteyen okurum. Nasıl yemeği çok yiyince ya da aç kalınca midemiz ağrır, haber verir. Bu da öyle, boşaltmak gerekir ki kasık ağrıların olmasın. Gel bunu haftada 1-2 defa mastürbasyon yaparak düzenle rahat et.

Haberin Devamı

Böylece kızla gezerken rahat edersin. Ruhunu aşkla, sevgiyle doyur. Çünkü yaş henüz 19. Önünde kendini var etmen için güzel zaman var. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neden boşalamıyorum?

29 yaşındayım, 7 yıllık evliyim. İlişkiye girince boşalamıyorum. Mastürbasyon yapınca boşalıyorum. Sertleşme sorunum yok. Eşimle uyumumuz iyi. Acaba neden olabilir?

CEVAP

Değreli okurum, mastürbasyona şartlanmışsın. Her şey bu şartlanmadan kaynaklanıyor. Yani diyelim ki tatlıyı çorbadan önce yiyorsun. Şartlanmayı değiştirmek için bazı yöntemler kullanmak gerekir. O öneriler de bu sayfaya girmez.

Erkenden bitiyor

Benimki sevişme sırasında erkenden kusuyor, neden? Tedavisi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalma demişler adına, bu nedenle erkekler varamıyor tadına. Kimisi kendine kızıyor, kimisi organa. Evlendiğinde tedavi ile uyacak kendi şanına.

Hamile mi?

23 yaşındayım. Sevgilim 19 yaşında. Biz 10 gün önce ilişkiye girdik. Sevgilimin içine boşaldım. Acaba hamile kalır mı? Hamile olduğunu nasıl öğrenebiliriz?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, kız hamile kalabilir, öğrenmenin tek çaresi beklemek. Kız zaten sana haber verecek. Biraz adeti gecikmiş gibi olursa o zaman test yaptırırsınız. Her şey ortaya çıkar, bana göre hamile değil.

Zara bir şey oldu mu?

20 yaşında kızım, erkek arkadaşımla ileriye gitmedik. Bana çok sıkı sarıldı, canım yandı. Aynı gün hava soğuktu ve soğuk kayalıklarda oturdum. Bir gün önce de yüksek bir yerden atlamıştım. Kızlık zarına bir şey olmuş mudur? Bunun atlamayla ilgisi var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, bütün kızlara sesleniyorum. Korkmayın. Korku size yakışmıyor. İncecik, narin ruhunuzu zedeliyorsunuz. Atlamaktan, soğuktan, sarılmaktan, titremekten, heyecandan, bankta oturup derin derin düşünmekten, hayal kurmaktan, telefonda sanal seks yapmaktan, yüzeysel mastürbasyondan, bisiklete binmekten, düşmekten, ağır yük kaldırmaktan, kabız kalmaktan, kahkaha ile gülmekten, rüyada orgazm olmaktan, çok limon yemekten zar bozulmaz. Bu böyle biline.

Nişanlım hamile mi?

Nişanlım 20 yaşında ve bakire değil. Benden önce ilişkisi olmuş. Geçen gün ilişkiye girdik, adetine 2 gün vardı. 2 gecede toplam 3 kez ilişkiye girdik. 3’ünde de içine boşaldım. Üzerinden 4 gün geçmesine rağmen hâlâ adet görmedi. Hamilelik ihtimali nedir?

CEVAP

Değerli okurum, hamilelik ihtimali zayıf.

Esnek mi, bozuldu mu?

20 yaşında kızım. 1.5 yıl önce sevgilimle ilişkiye girdim, kan gelmedi. Doktora gitmeye korkuyorum. Acaba zarım bozulmuş mudur yoksa esnek mi? Ne yapmalıyım? Şimdi bana inanmıyor, ne önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili yavrum, kızlık zarın esnek. Biraz yürek, biraz cesaret. Bir jinekoloğa git, raporunu al. Adamının önüne koy.

Pişmanlık duyuyorum

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye giriyoruz ama bitince pişman oluyorum. Bunun sebebi nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, her kızın yaşadığı psikolojik duyguları yaşıyorsun. Bunların arasında iyi haber cinsel birleşmeden zevk almış olman. Korkun zamanla geçecek. Bunlar sorun değil. Ama pişman olacağın bir şeyi de yapma. Bu senin hayatın boyunca rehberin olsun.

Boşalamıyorum

18 yaşındayım. Penisim 7 santim. Mastürbasyonda boşalamıyorum. Kız arkadaşım da yok. Kendimden utanıyorum.

CEVAP

Değerli okurum, ne yaptın ki utanacaksın? Nerede bozukluk varsa, modern tıp sayesinde çözümler aranır, emin ol bulunur. Bunun için uzmanına, yani endokrinoloji ve üroloji uzmanlarına başvur. Aileni de yanına alarak harekete geç. Zaman kaybetme, asla psikolojini bozma. Gerisini bize bırak.

Bozuldu mu?

Kız arkadaşım daha önce ilişkiye girmiş ama dediğine göre kızlık zarı yırtılmamış. Biz daha önce ilişkiye girdik. Bana zarı hissettiğini ve iç çamaşırında damlalar gördüğünü söyledi. Acaba kızlık zarı bozulmuş olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşın doğru söylemiş. Bu kadar doğruya rağmen başı yine derde giriyor. Kızın hakkını yeme. Ne yapalım, zedeledin ya da bozdun. Bozmasan ne yazardı, bu işi yaptın ya? Sen kendini vicdanen aklamak mı istiyorsun yoksa kızı suçlamak mı? Bu konuyu bana yaz. Yanıtı ona göre alacaksın.

Büyütücü işe yarar mı?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla birçok kez ilişkiye girdik ama o hiç zevk almadığını söylüyor. Benim penisim 14 santim. Ufak olduğu için zevk almadığını düşünüyorum. Penis büyütücü ilaçlar işe yarar mı?

CEVAP

Değerli okurum, penisini büyütmeye ihtiyacın yok. Kızın zevk almaması iki nedene bağlı. Bir kendi doğasından ya da psikolojisinden. İki senin bu konudaki acemiliğinden ya da aceleciliğinden.

Şeker yüzünden mi?

58 yaşında, 7 yıllık şeker hastasıyım. Son 1 yıldır iktidarsızlıktan şikayetim var. Acaba bu duruma nasıl çare bulacağız? Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, senin aracılığınla bütün şeker hastalarına duyuru yapıyorum. Şeker hastalarında sertleşme mekanizmasında, damar sifonunda bir kaçak oluyor. Bu nedenle gerek korunmada gerek tedavide tüm hastaların kendilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Tedavisi var, ama ultrasonla birlikte birkaç tetkik yapıldıktan sonra karar veriliyor. Hadi bakalım, önce onları yaptır, bu arada diyetine dikkat etmeyi unutma.

GÜNÜN SÖZÜ

Yanlış ve doğrunun keşiştiği noktalarda yanlış yön gösteren tabelalara dikkat. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder