Dr. Haydar Dümen Stres zevki geciktirir
HABERİ PAYLAŞ

Stres zevki geciktirir

Haberin Devamı

Kadınlar orgazm için adeta kendiyle savaşıyor. Üzülüyor, eşini sevdiği halde başına gelenler dünyasını yıkıyor. Zaman sizlerin en iyi dostu. Her ilişkiye girdiğinizde ‘Bu kez orgazmı yaşar mıyım?’ diye yersiz strese kapılmayın. Çünkü stres zevk almanızı geciktirir...

BÖYLE SORU YOK!


Kuş evde havalanıyor ama...

25 yaşındayım. Benim kuş evde iyi havalanıyor ama ilişkiye girmek istediğimde uçamıyor. Bir de mastürbasyonda geç, ilişkide erken boşalıyorum. Neden böyle oluyor?

CEVAP Değerli okurum, evde yalnızsın aklına muzur bir fikir geldi. Çekildin köşene. Alamadım, veremedim, kızların kadınları hayalleri önünde. Sıraya dizilmişler. İlla ki biri var ya sen onu yedin bitirdin. Organ rahat, sen rahat. İster ayağa kalk, ister uykuya yat. Bu başa bu tarak. Organ ilişkiye alışık değil, heyecanlanıyor. Ne kadar yiğidin malı meydanda olsa da organın sahibi bundan puan alacak. Her sınav gibi bu da organik sınav. Yarım yamalak ilişkiyle orta derece ile sınıfı geçtin. Zamanla ilgiyi kadına kaydıracaksın. İstediğin performansa kavuşacaksın. Bunun için de tabii ki evlilikte koşullarında olacaksın.



GÜNÜN SORULARI

İsteğim bitti ne olacak?

6 aylık bir bebeğim var. Doğumdan önce eşimle ilişkimiz normaldi. Ama doğumdan sonra benim isteğim bitti. Eşimle sürekli tartışıyoruz. Bu geçici bir durum mu? Ben ne yapaağım?

CEVAP Sevgili okurum, senin bu durumuna sık tanık oluyoruz. Psikolojik tıp bakımından da yorumu şöyle: Gençlikten başlayarak kızlar bilinçaltında annelik kavramına öyle yoğunlaşıyorlar ki çocuk doğduğunda görev tamamlanmış gibi oluyor. Yani cinsellik defteri kapatılıyor. Bilimsel bakımdan da bu durum kanıtlanmıştır. Görüyorsunuz cinsel yaşamın nice boyutları ve ayrıntıları var. Dünya bu konuda hâlâ evrim aşamasında. Bize gelince; lafla peynir gemisi yürütülecek. Verilen sayıya göre çocuk üretilecek. Her terslik kadınlara, kızlara yüklenecek... Bu cümlenin gerisi size kalmış. Hangi kelimeyi koyarsanız bu sizin resminiz olacak. Sevgili okurum da bunu dert etmeyecek, psikolojik destek alacak.

Günde 3 yapmadan uyuyamıyorum

44 yaşındayım, denizciyim. Siz “Haftada 4-5 mastürbasyon” diyorsunuz ama ben günde 3-4 yapmadan uyuyamıyorum. Eve sık gidemiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP Değerli okurum, psikolojik sorunun var gibi geldi bana. Denizde zaman geçmez. Hayat monotondur. İnsan da rahatlamak ister. Senin meslek de geminin rotadan çıkması gibi seni cinsel hayatın rotasından çıkarmış. Öyle zaman gelir ki limana yanaşırsınız, inmek istemezsin. Yorumum böyle. Değerli okurum, o kadar değerli bir yaştasın ki kıymetini bilmeli, boşa harcamamalısın. Örneğin; el becerisi gereken bir şeyler yap. Gelirken eşe, dosta, karıcığına getir. Kitap oku. Gezdiğin yerler için günlük tut, resimle. Yabancı kültürün ve sanatın yüceliklerini ileride dinleyenlerine anlatırsan çok önem kazanır, psikolojini de tatmin etmiş olursun.

* * *

Defalarca ilişkiye girdik

24 yaşında kızım. Sevgilimle 2 yıldır birlikte oluyorum. Ama kan gelmedi. Ben bakire miyim?

CEVAP Değerli okurum, ellenmiş, koklanmış bir gül olarak kız değilsin. Kızlık zarına bakarsak kızsın. Kan evlendiğinde de gelmeyecek sanırım. Esnek yaratılmış bir kere, ne desem hikaye.

Hamile miyim?

18 yaşındayım. Adetimin bitmesine yakın sevgilimle birlikte oldum. Sevgilim boşaldı. Sizce hamile kalmış olabilir miyim?

CEVAP Sevgili okurum, hamile kalma yok.

Neden rüyamda kadın görmüyorum?

14 yaşındayım. Yaşıtlarım rüyalarında kadın görüyorlarmış. Ben mastürbasyon yapamıyorum. Bu beni korkutuyor. Canım sıkılmaya başladı.

CEVAP Sevgili okurum, sıkılsın canın. Otur oturduğun yerde. Ne yapacaksın rüyanda kadını? Sabah gözün açılınca anneni görüyorsun. Hele bir gel 17-18 yaşlarına, delikanlı ol. Oraya gelene kadar da ciddi şeyler düşün. Oku ve meslek edin. Anneni, babanı üzme.

Sevgilimle yakınlaşınca penisim sertleşiyor


16 yaşındayım. Kız arkadaşımla yakınlaştığımda penisim sertleşiyor ve sıvı geliyor. Nedeni ne olabilir?

CEVAP Değerli okurum, ne olsun istiyordun? Yuvasında boynu bükük, ezik büzük, miskin miskin otursaydı daha mı iyi olacaktı? İşte o zaman sen günde 3 mail atardın. “Yandım, bittim” diye.

Neden zevk almıyorum?

24 yaşındayım ve 2 haftalık evli kadınım. Eşimle ilişkiye giriyoruz. Ama benim orgazm konusunda sıkıntılarım var. Eşim çok acele ettiğimi söylüyor. Ama ben rahat değilim. Onu da mutsuz etmek istemiyorum. Bana yardım eder misiniz?

CEVAP Sevgili okurum, değerli kocan haklı, ona katılıyorum. Neredeyse yüzde 50’lere varan bir oranda kadınların sorunu bu. Zamanla aşılacağını sanırım. Hep meraklı bir bekleyiş içinde olursan daha zor aşılır. Acaba niye olmuyor sorusu stres yaratır. Yine zamanla bir uzmandan da yardım alınır. Sorun çözülmeye çalışılır.

Korunmadım, korkuyorum

19 yaşındayım. Bir ay önce bir hayat kadınıyla korunmadan ilişkiye girdim. Daha sonra arkadaşlarım bana o kadının AIDS’li olduğunu söyledi. Aileme bu konuyu anlatmaya korkuyorum. AIDS kapmışsam belirtileri nelerdir?

CEVAP Değerli okurum, bilmediğin insanlarla bilmediğin ortamda bu gibi ilişkiler olmamalı. Bu birleşmeler oluyorsa mutlaka prezervatif kullanılmalı. Ama her şey olup bitmişse zamanı gelince bir test yaptırılır. Çok kuşkuluysan o testi yaptır. Bana göre temizsin ama uzaktan da kesin bir şey söylemek zor.

Adetimi görmedim


22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik ve vajinanım içine boşaldı. 12 gün önce adet görmem gerekiyordu ama hâlâ adet görmedim. Sizce hamile kalmış olabilir miyim?

CEVAP Sevgili okurum, gebe kalmış olabilirsin. Kesin cevap ancak bir testle anlaşabilir.

Penisimi küçültmek mümkün mü?

Penisim çok büyük. Acaba biraz olsun küçültmek mümkün olur mu?

CEVAP Yok yavrum.

Ne zaman kan gelir?

21 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdim, kan gelmedi. Kızlığım bozuldu mu? Zarın esnek olduğunu söylediler. Ne zaman kan gelir?

CEVAP Esnek yavrum, esnek. Artık kan gelmeyecek gibi. Ama bir gün geliverirse bu defa da nereden geldiğini sorma. Zar bu kendi bildiğini okuyor, bize de sormuyor.

Sadece zevk suyu geliyor


19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla her buluştuğumuzda sevişiyoruz ama sadece zevk suyu geliyor. Sizce sebebi ne olabilir?

CEVAP Sevgili kızım, kızlarda ve kadınlarda böyle şeyler olur. Yani orgazm güçlüğü çekiyorsun. Olayı zamana bırak. Şimdilik özel bir tedavisi yok.

Gebe midir?

19 yaşındayım. 3 yıldır birlikte olduğum bir kız var. Son 1 yıldır ilişkiye giriyoruz. Bu aralar onun midesi bulanıyor. Ama ben hiç içine boşalmadım. Neden böyle oldu? Hamile olabilir mi?

CEVAP Değerli okurum, kız arkadaşını bilmem ama benim midem bulanıyor. 16 yaşında sen şamataya başla. 19 yaşında konuyu gebe mi, değil mi noktasına getir! Ben de gebe değil diyeyim. Ya gebeyse, ya gebeyse? Bu kızlarla bu kadar da sorumsuzca oynamayın. Ne diyebilirim ki?

Milli olmadım

16 yaşındayım. Hiç milli olmadım, normal mi? Çok mastürbasyon yapıyorum. Günde 4-5 kez yapıyor, boşalmıyorum. Ne yapayım?

CEVAP Sevgili okurum, büyü biraz. Elini aşağılardan çek. Kağıdı, kalemi al, dersinin başına geç. Kafanı kullan. İşine, okuluna yollan. Ne yaparsan yap. Yolun yol değil. Bekle, zaman her şeyi düzeltecek.

GÜNÜN SÖZÜ

Saman alevi aşklarının ateşini ani kararlar yakar. H.D.

16

Sıradaki haber yükleniyor...
holder