Dr. Haydar Dümen Suçlu aramaktan vazgeçin
HABERİ PAYLAŞ

Suçlu aramaktan vazgeçin

Kadın cinselliği geç öğrendiği için kolay kolay orgazmla tanışamıyor. Ancak bunu kafanızda büyüttüğünüz sürece ilişkiden beklediğiniz zevki alamazsınız. Önce kendinizi suçlamaktan vazgeçin ve cinselliğin tadını çıkarmaya bakın.

Neden geç boşalıyor?

23 yaşında kadınım. Erkek arkadaşımla birlikte olduk. Çok uzun sürdü ama boşalamadı. Bende sorun olduğunu düşündüm, bulamadım. Sevgilim uzun zamandır hep mastürbasyon yapmış, bundan mı? Evlenmeyi düşünüyoruz. Bu ilerde problem yaratır mı?

CEVAP

Sevgili okurum, geç boşalma biraz zor düzeliyor. Ama evlendiğinizde çözülebilir bir sorundur. Şimdilik derin düşünceleri bırakın. Kendinizi yapılandırmaya bırakın. İş, güç sahibi olun. Hayata programlanın. Flört ya da sevgili olmak bunun bir parçasıdır. Ama bu yaşlarda seks tam tersine yapılanmanın yarasıdır.

Haberin Devamı

Aşık olmak istiyorum

18 yaşında kızım. Ben erkek arkadaşımın olmasını çok istiyorum. Aşık olmak istiyorum. Ne önerirsiniz? Sevgilimin olması için ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili yavrum, sevgilin de olsun, aşık da ol. Ama bunlar romantik düzeyde kalsın. Yani hislerin, duyguların estetik ve şiirsellikle beslensin. Böylece gelecekte kuracağın düzende ve edineceğin arkadaşınla kaliteli ilişkilerin oluşacak. Eğer bunu günlük yaşama indirgersek bir yanda sevgili, elde telefon, internetin karşısında yazışma. Akıl oralarda, ders önünde buralarda, annen öteki odalarda, varsa başkaları kapılarda bekler. Canın çıkar be yavrum. Acelen ne? Daha önünde uzun yılların var.

Kızlık zarım yok mu?

22 yaşında kızım. Nişanlıyım. Nişanlımla birçok kez ilişkiye girdik. Benden kan gelmedi. Kızlık zarım bozulmadı mı yoksa bende kızlık zarı yok mu?

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarın bozulmadı. Zar orada, sanırım esnekti.

Deniyorum

25 yaşında, nişanlı kızım. Cinsel ilişkiye girmeye korkuyorum. Kendimi hazır hissettiğimde 2-3 defa denedik ama sonradan reddettim. Rahat olmak ve bunu başarabilmek için ne yapmalıyım? Ne olur yardımcı olun.

CEVAP

Okurum, biraz cilve, biraz naz, biraz öpücük, yüzmüş kuyruğuna getirmişsin. İçindeki duygular öyle uygun görüyorsa gerdek gecesine kadar bekleyiver. Ama ikiniz de “Denemeden bu işi yapmayacağız, 50-60 yıl sürecek birliktelikte kumara zar atmayacağız” derseniz hayat sizin, yol sizin. Oraya bizim kararımız işlemez.

Haberin Devamı

Bir kez bile olmadı

41 yaşındayım, 20 yıllık evliyim ve hiç vajinal orgazm olmadım. Klitoral orgazmda problem yok. Eşimle de klitoral orgazm yaşıyorum. 39 yaşındayım. Bu problemi nasıl aşabilirim? İlaç ya da tedavi var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, tedirgin olma, kendini yargılama. İlişkide ‘Olacak mıyım, olmayacak mıyım’ diye düşünme. Olayı kendi akışına bırak. Hem vajinal hem de klitoral teknikler kullanılarak vajinal orgazma transfer sağlanabilir. Bunun için teknik bilmek, sabırlı olmak gerekiyor. İlk aşamalardaki başarısızlıklarda “Yine olmuyor” diye strese girmemek gerekir. Çünkü o zaman ters tepiyor.

Tecrübesi yok

Sevgilim 26 yaşında. Daha önce ilişkiye girmedi, hiç tecrübesi yok. 1.5 aydır erken boşalma sorunu yaşıyor. Mastürbasyon yapıp film izlediğinde etkileniyor ama boşalamıyor. Bu durum nasıl düzelir?

Haberin Devamı

CEVAP

Kızım, zamanla alışır. Yani ben iki sevgiliye nasıl yöntem tarif edebilirim ki? Bir kere bunun adı cinsel ilişki olduktan sonra konulur. Öyleyse zaman lehinizde çalışır. Ama değilse durum budur. Buna alışmanız, idare etmeniz gerekir.

Acımaya başladı

18 yaşındayım, ilişkiye girmedim. Kız arkadaşımla öpüşürken penisim acıdı. Sonraki 2 saatte de devam etti. Sizce bu neden olabilir?

CEVAP

Okurum, neden olacak? Azgınlığından. Oraya kan doldu, gerildi. Dokular basınç altında kalınca tabii ki ağrıyacak. Korkulacak bir şey değil. Ama defalarca aynı şey olursa, bir üroloji uzmanı ona bakmalı. Ola ki içeride bir sorun vardır.

Birden boşalıyorum

20 yaşındayım, 3-4 gün mastürbasyon yapmasam durup dururken boşalıyorum.

CEVAP

Oğlum, gün aşırı ritme gir. Altı ay sonra iki günde bire geç.

İlk geceden korkuyorum

30 yaşında, nişanlı bir kızım. İlk geceden çok korkuyorum. Eşime ve kendime ileride düzelmeyecek sorunlar yaratmak istemiyorum. Bu konuda ne yapabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, şimdilik bir şey yapman gerekmiyor. Zamanı gelince yani evlendiğinde eşinle el ele vereceksiniz. Arkanızda doğa var, her şeyin yolunda gideceğini düşünüyorum. Olmazsa vajinismussan, tedavisi var, üzülme.

Geneleve gidelim mi?

Arkadaşlarım geneleve gitmek için ısrar ediyor. Biz ne yapalım?

CEVAP

Okurum, önce geneleve gitmek için sabırlı olun, epey bir süre bekleyin. Gitmeye karar verdiğinizde bile mehter marşıyla gidin.

İstemeden sertleşiyor

Penisim istem dışı ereksiyon oluyor. Okulda ya da kız arkadaşımın yanında zor duruma düşüyorum. Sevgilimle uzun süre öpüşünce testislerime korkunç bir ağrı giriyor, mastürbasyon yapınca geçiyor. bunların bir çözümü var mı?

CEVAP

Yavrum, bırak. O bildiği yoldan yürüsün. Senden daha iyi biliyor. Karışma ona. Sertleşecekse sertleşin. Uyuyacaksa uyusun. Onun da azgınlıkları geçecek. Tabii zaman zaman da mastürbasyon yapacaksın.

BÖYLE SORU YOK!

İkincide benimki sönüveriyor

Sevgilimle ilişkiye girerken 1 dakika olmadan boşalıyorum. İkinci ilişkide sevişmeyi uzun tutuyorum. Penisim ereksiyon halindeyken ilişkiye başlıyorum ama vajinadayken sönüp gidiyor. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, önce yaşın, kilon ve boyun ne? Malumunuz kondisyon meselesi. Sonra beyin haritanı çıkaralım. Okul ya da diploma durumun nedir? Sana kolay geliyor. Sor soruyu öttür boruyu. Kız arkadaşın kimden, kimlerden? Ne iş yapar, yaşı kaç? Eğitimi var mı, eli ekmek tutuyor mu? Birbirinizi nereden buldunuz? Bunlar bir yana, sen korkarım sigara da içiyorsundur. İşler iyice karışmadan gelelim sönüp giden organına. Oğlum, bak bu işlere biraz ara ver. Gecede tek bir ilişki için erken boşalmanı tedavi ettir, kızı da, kendini de mutsuz etme.

GÜNÜN SORULARI

Sabahları neden sertleşmiyor?

Her gün mastürbasyon yapıyorum. Bu ara azalttım. Spor yaparken bir arkadaşım bana 1 doz ilaç vermişti. Streoid etkisi geçeli 1 yıla yakın zaman oldu ama sabahları sertleşme olmuyor. Psikolojim çok bozuk.

Değerli okurum, haftada 1-2 kere mastürbasyon yapmak makbul olanı diyerek ve bu yazdığımızı milyonlarca kere tekrarlayarak başlayalım söze. Kaç yaşındasın? Bir partnerin var mı? Duyamadım. Varsa, cinsel ilişki sırasında da sertleşme zorluğu çekiyor musun? Bana bunları da yaz oğlum. Değerli okurum, aldığın bir kerelik steroid cinsel işlevini etkilemez.

Kız arkadaşım “Evliliği bekleyelim” diyor

Kız arkadaşım ile birlikte olmak istiyorum. Ama o yanaşmıyor. Bana sürekli “Evliliği bekleyelim” diyor. Ben de bu durumdan hiç hoşlanmıyorum. Ne olur yol gösterin.

Vah benim oğlum. “Haydar Hocam bana mutlaka yardım eder” diye düşündün, koştun bilgisayarın başına. Yazdın bana bu maili sabırsız acemi. Ama duvara tosladın, şimdiden haberin olsun. Asıl olan kız arkadaşının rızası. Hoşlansan da hoşlanmasan da yapabileceğin tek şey sevgili kız arkadaşından ‘rıza’ beklemek. Hadi oğlum, biraz akıllan, yol gösterimi için ise GPS satan bir dükkana yollan.

GÜNÜN SÖZÜ

Gerçeklerde hayaller gibi kabul görseydi dünya daha yaşanmaya değerdi. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder