Dr. Haydar Dümen Şüphe en büyük düşman
HABERİ PAYLAŞ

Şüphe en büyük düşman

İlişkinin başlaması ve devam etmesi için en önemlisi güven, sevgi, anlayış ve saygı. Biri eksikse işler zorlaşır. Hele ki kıskançlık ve şüphe birinin içini kemiriyorsa aşkın tadı kaçar. Kavga başlar, sorunlar büyür de büyür. En iyisi bu korkunç düşmandan kurtulun, birbirinize güvenmeyi öğrenin.

Sadece öpüştük

26 yaşındayım. Kız arkadaşımla öpüşmekten öteye gitmedik. Ondan başkası ile cinsellik düşünemiyorum. Ama onun mantığı ileriye gitmeyi kabul etmiyormuş. Onu çok seviyor, aldatmak istemiyorum. Ne yapayım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, kızın mantığına uy. Yüzde 50 senin duyguların, yüzde 50 kızın mantığıyla ortaklaşa bir mönü hazırlayın. Senin aşkın, kız arkadaşına yönelişin övgüye değer. Aşksız yaşamak ruhsuz bir cana döner.

Ama aşk da sihirli bir değnek gibidir. Onu yıpratmadan kullanırsak ömrü uzun olur. Kız arkadaşının pek çok sorumluluğu var. Onu seviyorsan, sorumluluklarına saygı duyman gerekir.

Limon zararlıymış

Limonun kızlara zararlı olduğu söylenir. Ben ve çevremdeki kızlar korkar olduk. Ben böyle bir şeye inanmıyorum ama çoğu inanıyor. Bizi bu konuda aydınlatır mısınız?

CEVAP

Sevgili okurum, hurafe üretmekte dünyada rekor kırmış durumdalar. Limon yemezseniz çok önemli bir vitamin kaynağından yoksun kalırsınız.

Limondaki C vitamini sizi birçok hastalıktan korur. Onun yolu nere, öteki yer nere? Sizlere yazık ediyorlar. Sağlığınızla oynuyor, gelişiminizi engelliyorlar. Bolca limon yiyin, hastalanmayın, sağlıklı kalın.

Benden şüpheleniyor

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik ama kızlık zarına bir şey olmadı. “İlk denemede olmayabilir” dedim. Ama daha sonrakilerde de bir şey olmadı. Erkek arkadaşım benden şüpheleniyor. Ben daha önce kimseyle olmadım. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, neyi, nasıl kanıtlayacaksın bilemem ki? Erkek arkadaşın bencil ve katı. Asla kendi yolundan sapmayacak. Sanırım seni çok hırpalayacak. Senin de ve doktorun olarak benim de yüreğim yanacak.

Tertemiz kusursuz bir kız. Yapılacak bir şey yok. Şans senden yana olsun ama o da bunları bilsin. Ona uygun bir dille anlat.

Haberin Devamı

Sıkılır mıyım?

22 yaşında kızım. Sevgilimle ne zaman buluşsak öpüşmek istiyorum. Bana “Sen beni sevmiyorsun, kendi isteklerini karşılıyorsun” diyor. Evlenme teklifini kabul etmeli miyim? İleride ondan sıkılır mıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, onun egosu ne istiyormuş? Seninle yatağa girmek öyle mi? Ama bu egolar ortak olmalı. Elma tam ortadan ikiye bölünmeli. Evlilik konusuna gelince; bunu düşünmek için daha erken. İleride bıkacağını seziyorum.

Hem evlilik kaçan bir kuş değil ki hemen onu kafese hapsedesiniz. Bana göre sen bildiğin yoldan şaşma. Şimdilik evliliğin e’sini de düşünme. Kimlikler ve ilişkiler biraz yerine otursun. Düş kırıklığına uğramayın.

Hep böyle mi olacak?

21 yaşında kızım. İlişkiye girmek istiyorum, birkaç kez denedik, hep geri ittim. Ömür boyu böyle mi olacak?

CEVAP

Sevgili okurum, evlenene kadar geri iteceksin. Evlendikten sonra itmeyi unutacaksın. Ortak bir yol bulacaksınız. Takıldığınız yerde biz devreye gireceğiz. Şimdilik aynen devam.

Hoşlanmıyor

5 yıldır evliyim. Karımın cinsel sorunları var. Cinsel ilişkiye soğuk bakıyor, “Olmasa da olur” diyor. Ama ben olmazsa olmaz diyorum. Ben istersem oluyor, istemezsem olmuyor. Ne yapmam gerekiyor?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, zor bir konu. Kadınlarda soğukluk kolay giderilmiyor. Senin çok açık onunla konuşman, sevecen ve romantik bir ortam yaratman gerekiyor. Bazı teknik ve fantezileri de kullanmak zorundasın. İlaçla pek değil ama ruhsal ve psikolojik olarak bir uzmandan yardım alabilirsin.

Çok terledim

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdik. İlişkiden sonra bende ağrılar, kızda da yanmalar başladı. Bir de ilişki sırasında çok terledim. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, çok heyecanlısınız. Ter bundan. Alışacaksın. Bu ilişki daha başlarda. Kızdaki yanma bir süre sonra geçebilir. Sendeki ağrının da bir sorun olmadığına inanıyorum. ‘İlişkinize devam edin’ deme hakkına sahip değilim. Ama siz devam etmek niyetindeyseniz bir aşamadan sonra tıbbi karar verilebilir. Ortada sorun görülmüyor.

Eşim beni istemiyor

Piyasada penis büyütücü ürünler kalıcı çözüm sunar mı? Yoksa çözüm ameliyat mı? Örneğin 15 santim uzunlukta en fazla kaç olur? Eşim artık benimle olmak istemiyor. Yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, senin ağzından 15 santim çıktı. Bu anatomik kitaplarının dünya çapındaki normal ölçüsüdür. Ameliyatla taş çatlasa 2 santim büyür. Kalınlaşma olmaz. Cepten paralar akar, ruhun duymaz. Kadınların cinsel zevklenmeleri sadece penisle ve boyu ile ilgili değil.

Bozulmuş mudur?

18 yaşındayım. Birkaç yıl önce mastürbasyon yaparken biraz kan geldi. Acaba kızlığım bozulmuş mudur? Kızlık zarını hangi doktora diktirebilirim? Ne olur bana yardım edin

CEVAP

Çocuğum, kızlık bozulmadı ki diktiresin. Bir parça zorlandı, incindi sana haber gönderdi: “Bana fazla dokunma, narinim” dedi. Hepsi bu kadar. Evlendiğinde kanayacaktır.

Sertleşmiyor

24 yaşındayım, günde 2 kez mastürbasyon yapıyorum. İlişkiye girerken sertleşme sorunu yaşıyorum ve geç boşalıyorum. Bana yardımcı olur musunuz? Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, şu anda doktorluk bir sorunun yok. Mastürbasyonu azaltmazsan haftada 3-4’e indirmezsen ileride sorunlar çıkacak. Ve bu sorunlar büyüyecek. Doktorun işi de zorlaşacak.

Senin cinselliğin de kendi yolundan çıkacak. Aman yavrum biraz irade. Biraz da karşı cinse yönelme.

BÖYLE SORU YOK!

Üzerimde büyü mü var?

21 yaşındayım, yıllardır günde 2 kere mastürbasyon yaparım. Hiçbir kadınla olmadım. Kadınlarla iletişim kuramıyorum, mastürbasyon bağımlısı oldum. Bırakamıyorum, sözümü tutamıyorum.

Üzerimde büyü mü var, anlamadım. Sinirlerim altüst. Bir gülüyorum, bir depresyondayım. Bende bir değişiklik oluyor sanki. Ne yapayım?

CEVAP

Evet vallahi doğru söylüyorsun. Bir değişikliğin içindesin. Seni dürtülerin yönetiyor. Biz bu dürtüye şeytan diyoruz. Her zaman bizden hep sakıncalı şeyler istiyor.

Ah o ikinci ses, o da seni doğru yola sürüklemek ister ama nafile. Sen gel o ilk sese uyma. Psikolojik yardım al. Çünkü tek başına üstesinden gelemezsin. Destekle her şey yoluna girecektir.

GÜNÜN SORULARI

Boşalıyor muyum?

24 yaşında kızım, evlenmedim ve daha önce cinsel ilişkiye girmedim. Sevgilimle konuşurken benden şeffaf, yapışkan bir akıntı geliyor. Bu boşaldım demek mi oluyor?

CEVAP

Sevgili okurum, senin o bahsettiğin sıvı büyük ihtimalle boşalma değil, tahrik suyu olabilir. Senin cinsel yapının hassas ve iyi kullanılması gerektiğinin habercisi. Kızım, son derece sağlıklı bir cinsel yapın var. Umarım dengini bulunca evlenir, anne olursun. Dert etme, evlilikle düzelir.

Büyütücü alayım mı?

21 yaşındayım, 1.75 boyundayım, 70 kiloyum. Penisim 10 santim, çok küçük. Kasıklarım normal ama bacaklarım kalın. Ondan olabilir mi? Kız arkadaşım dalga geçer diye ilişkiye giremiyorum. Büyütücü kremler kullanmalı mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, 10 santim her koşulda 10 santimdir. Göz yanılsamalarına, oyunlarına ihtiyaç yok. 2020 yılındayız. Nasıl göründüğü değil, nasıl hissettirdiği önem taşır. Kız arkadaşın dalga geçmez. Çünkü büyük heyecan dalgası, öyle eften püften kuşkulara pabuç bırakmaz. Unut yavrum, büyütücüleri. Kız arkadaşınla §§çok mutlu olmanı dilerim.

GÜNÜN SÖZÜ

Neye inanacağın konusunda bir kuşkun varsa iki yol göstericin var. Aklın ve vicdanın. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder