Dr. Haydar Dümen Tadı tuzu kaçmasın
HABERİ PAYLAŞ

Tadı tuzu kaçmasın

Haberin Devamı

Atalarımız ‘Azı karar, çoğu zarar’ demişler. Çünkü yaşamın içinde dengeleri kurmak, aşkı, cinselliği, arkadaşlığı, dostluğu kararında yaşamak gerekiyor. Dengeler yerine oturmaz, iyi kararlar alınamazsa hayatın ne tadı ne tuzu kalır. Hiçbir şeyde aşırıya kaçmayın, uzak da durmayın

BÖYLE SORU YOK!


Daha uzun sürsün istiyorum

Kocam daha sevişmeye başlarken hemen boşalıyor. Ben daha uzun bir ilişki yaşamak istiyorum. Eşimi doktora götürmeye gerek var mı? CEVAP Sevgili okurum, “40 gündür ateşler içinde yanan en yakın akraban bir türlü ayağa kalkamadı, kalksa bile hemen düşüyor. Doktora gitmeme gerek var mı?” diye soruyorsun? Yanıt: Birazdan!!! “Evimin çatısında bir delik açılmış, ne zaman yağmur yağsa içeriye leğen koyuyoruz. Bir tamirci gerekir mi?” diyorsun Yanıt: Az sonra! Ya da “Arabamın benzin pompası iyi çalışmıyor. Gaza basınca fırlıyor, daha kapıdan içeri girmeden şak diye duruyor. Acaba bir ustaya götürsem mi?” sorularının tümüne birden tek yanıt: Hem de acilen gereklidir. Özel sorunun için ise, sorması bile kendin için zaman kaybıdır.

GÜNÜN SORULARI


Kızları geri çevirdim

19 yaşındayım, 55 kiloyum. 1.74 boyundayım. Penisim 11 santim. Boyunu kafama taktığım için ilişkiye girmedim, pek çok kızı da geri çevirdim. Sizce ne yapmalıyım? CEVAP Değerli okurum, cinsel konularda atalarımızın ürettiği, ders verici, kulak çekici söylem ve benzetmeler vardır. ‘Bizim oğlan bina okur, döner döner aynı şeyi okur’ demişler. Birileri de ‘Bir ileri bir geri, yavaş yavaş gel beri’ şarkısını bestelemiştir. Bunlardan biz de payımıza düşeni alırız. Sana gelince; kız geliyor heyecanlı. Bir ileri hızla geliyor, iki geri ağır ağır gidiyor. Değerli okurum, oyunun senaristi de aktörü de sensin. Yani “Kendime güvenemiyorum. Küçük müçük buluyorum” demek istiyor da mahcubiyetten öyle yorumluyorsan bu oyuna aynen devam etmen koşuluyla ben de sana mesleki doğruyu söylerim. Penisinin boyu yeterlidir. Evlilikte sana ve ailene istediğiniz mutluluğu verir.

Ufaklık hemen harekete geçiyor

26 yaşındayım. 4 yıllık kız arkadaşımdan ayrıldım. Cinselliği hiç yaşamadım. Benim ufaklık her gördüğüm ve konuştuğum kızda harekete geçiyor. Çok utanıyorum. Ne yapacağım? CEVAP ‘Geçti Bor’un pazarı, sür eşeği Niğde’ye’ değerli okurum. 4 yıldır senin eşeğin nalları yıpranmıştır. Çünkü Bor’un yolları taşlıdır. Yaşın, evlilik şansını arama, gözlerin de bu amaçla kızları tarama vaktindedir. Kız 4 yılını sonunun böyle olacağını bile bile harcadıysa kendi düşen ağlamaz. Ancak ben sinekten yağ çıkaracak kadar bu konunun ustasıysam sen bu işi yüzeysel idare etmiş, psikolojini genç kızların görüntüsüne göre şartlandırmışsın. O da şu: Yatılmaz ama göz banyosu yapılır. Böylece ‘kale içten değil, dışarıdan fethedilir’ kuralına bel bağlamış, mutluluğu böyle sağlamışsın. Zaten organda zırnık akıl yok. Ne yapsın? Bari onu baştan eğit.

* * * *

Sevişirken sertleşme oluyor ama...


35 yaşındayım. Eşim 46 yaşında. İlişkiye girdiğimizde penisi sertleşmiyor. Sevişme sırasında sertleşiyor ama hemen sönüyor. Ne yapmamız gerekiyor? CEVAP Değerli okurum, penisi sertleştiren kan dolaşım mekanizmasının ölçümünü yaptıracaksınız. (Renkli penil doppler) Laboratuvar ve hastanelerde yaptırırsınız. Rapordan sonra kararı biz vereceğiz.

Eşim ilişkiye girdiğimi anlar mı?

22 yaşında kızım. 1.5 yıl süren ilişkim oldu. Biz sürtünme yoluyla birlikte oluyorduk. Kızlık zarımda sorun olduğunu düşünmüyorum ama evlendiğimde eşim yaşadıklarımı fark eder mi? CEVAP Sevgili okurum, etmez. Sen mutlu evliliğinde hata yapmamaya bak.

Neden doymuyorum?

40 yaşındayım. Haftada 3 kere ilişkiye giriyorum ama hâlâ doymuyorum. Mastürbasyon yapıyorum ve bundan da vazgeçemiyorum. Bana zararı var mı? CEVAP Değerli okurum, çoğu zarar, ortası karar diyelim, olsun bitsin. Zarar deyince hepinizin aklına sular kesilecek, hortum çürüyecek gibi geliyor. Öyle olmuyor. Ruhun yağmurları kesiliyor. Rüzgarlar ona göre esmeyebiliyor. Ama sizin onlara da aldırdığınız yok. Her zaman orta yol.

İlişkiye girdikçe penis büyür mü?

Cinsel organım normal haldeyken küçük ama ereksiyon halinde 17 santim. Bunun nedeni nedir? Cinsel ilişkiye girince penis büyür mü? CEVAP Yavrum, diyelim ki senin boyun 1.75. “Bunun nedeni nedir?” diye bana sorarsan ben ne derim sana. Kimine göre normal. Kimine göre büyük. Ama asla küçük değil. Senin büyümesini ister gibi bir halin var. Bu kadar da saçmalamaya kapılarımız kapalı. Güle güle, seni kabul etmiyorum.

Sigara isteği arttırır mı?

25 yaşındayım. 15 gün önce sigarayı bıraktım ve cinsel isteğimde artış oldu. Eskiden günde bir kez mastürbasyon yaparken şu anda günde 5 kez yapıyorum. Acaba sigarayla cinsel istek arasında bir bağlantı var mı? CEVAP Değerli okurum, bu kadar kesin ve kısa bağlantı yok. Ama sigarayla oyalandığın boş zamanlarını nasıl kullanacağını bilmediğin için aklına cinsellik geliyor. O düşünceler de beynini deliyor olabiliyor ki elin aşağı gidiyor. Senin iradenin değil, organın dediği oluyor. Yavrum sakinle. Enerjini beyin aşamalarında kullan. Sağlıklı yollarda dolan.

Oğlumun cinsel organı çok mu küçük?

11 yaşında oğlum var. Penisi bana çok küçükmüş gibi geliyor. Bazen penisi hiç yokmuş gibi kayboluyor. Ne olur yardım edin. CEVAP Sevgili okurum, sanırım oğlun biraz kilolu. Önce ona bir bakın. Sonra üroloji ya da endokrinoloji uzmanına işin başında iken danışın. En azından rahat edersiniz.

Neden zevk suyu geliyor?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla telefonla konuşurken bile benden zevk suyu geliyor. El ele tutuştuğumuzda penisim sertleşiyor. Kötü durumdayım. Yardımınıza ihtiyacım var. CEVAP Değerli okurum, yardıma ihtiyacın yok ki yardım edeyim. İşin doğası böyle. Sende de bezler fazla çalışıyor. Ne yapalım?

Kızlık zarım kanadı mı?

23 yaşındayım. 4 yıl önce mastürbasyon yaparken kan geldi. Ama vajinama bir şey girmemişti. Nişanlıyım ve yakında evleneceğim. Doktora gitmem gerekiyor mu? CEVAP Sevgili okurum, kızsın. Doktora falan gitmeye de gerek yok. Kızlık zarı esnekse kanamaz. Hepsi bu kadar.

Sevgilim zevk almıyor

19 yaşındayım, sevgilim de 18 yaşında. 5 aydır ilişkiye giriyoruz ama sevgilim her şeye rağmen hiç zevk almıyor. En ufak bir belirti yok. Ne olur bize yardım edin. CEVAP Evet yavrum, ikiniz de adeta bataklığa düşmüş gibi yardıma muhtaçsınız. İki elimden birini sana, diğerini sevgiline uzatıyorum. Her ikinizi ayrı yönlerde yola koyuyorum. Hadi bakayım, beni daha çok sinirlendirmeden, başına bela açmadan bu işi bitirin. Kızın da geleceği ile oynama.

Ya çocuğum olmazsa?


20 yaşında kızım. Birkaç senedir mastürbasyon yapıyorum. Yaparken de korkuyorum. Acaba evlendiğim zaman sorun olur mu? Eşimle sıkıntı yaşar mıyım? Bir de mastürbasyon yapanların çocuğunun olmadığını duydum. Acaba tüm bunlar doğru mu? CEVAP Sevgili okurum, haftada birkaç mastürbasyonun sana bir zararı yok. Üstelik yukarıda saydığın korkuların tıpta yeri yok.

GÜNÜN SÖZÜ

Beyin hayalle beslenirken peynir ekmek damağa bal börek gelir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder