Dr. Haydar Dümen Takıntılardan kurtulma vakti
HABERİ PAYLAŞ

Takıntılardan kurtulma vakti

Erkekler cinsellik söz konusu olunca cinsel organın boyuna bakıyor. Kaç kez ilişkiye girdiklerini düşünüyor, kendilerini başkalarıyla kıyaslıyorlar. Beyler, önemli olan penisin boyu değil, yüreğiniz. Kadının yüreğini, ruhunu kazanın.

Zevk alsın istiyorum

22 yaşındayım. Kız arkadaşımla 2 defa ilişkiye girdim. Fazla keyif almadığını söylüyor. Sevgilimin daha fazla keyif alması için ne yapmalıyım? Sorun kimde?

CEVAP

Değerli okurum, kadınlar öyledir. Fizyolojik ve psikolojik olarak zevk konusunda, erkekler kadar düğmeye basar basmaz ateşlenmiyorlar. Tabii senin de öğreneceğin şeyler var. Bir kadının ruhunu nasıl anlayacaksın? O geçiş süresindeki duygusallığı nasıl kullanacaksın? Zamana ihtiyacınız var. Bundan sonra da sorma kıza “Zevk alıyor musun, almıyor musun?” diye.

Haberin Devamı

Ya yetmezse?

Penisim 11 santim. Çok ince ve ben karşı cinse yetmeyeceğini düşünüyorum. Büyütmek ve kalınlaştırmak istiyorum. Acaba mümkün mü?

CEVAP

Okurum, neden yetmesin? Yeter. Biraz büyü, okulunu bitir, işini kur. Kız arkadaşlarınla ilişkilerini iyi ve olumlu çerçevelerde sürdür. Tabii ki bazı fırsatları değerlendirirsin. Cinsellik torbadan kura çeker gibidir. Umarım sana iyi bir numara çıkar. Böylece huyu huyuna, suyu suyuna denk bir çift olursunuz. Duası benden, kaderin ipleri şanstan.

Hemen ateş alıyor

23 yaşındayım. Günde 4 defa mastürbasyon yapıyorum. Bu ileride sorun yaratır mı? Bir kız görünce dayanamıyorum, benimki ateş alıyor.

CEVAP

Okurum, senin tabanca ileride paslanıp tutukluk yapınca “Ne yaptım ben?” diyeceksin. Güzel ve taze eşin yatağında yatarken onu gözün görmeyecek. Tuvalete koşup mastürbasyon yapacaksın. Gerisi sana kalmış. İster devam et, ister geleceğini hesaba katarak iradeni kullan.

Esnekmiş

25 yaşında kızım. Sevgilimle sürtünme yoluyla ilişki girdik. İlişkiden sonra bana “Bakire değilsin” dedi. Kendimden eminim ama tedirgin oldum. Doktor kızlık zarımın esnek olduğunu söyledi. Evlenince sorun yaratır mı?

CEVAP

Sevgili okurum, kendinle barış. Kızlık zarı esnekse kanamıyor. Birçok kızda da bu böyle. Bunun kötü anlamı yok. Doğa öyle gerektirmiş, öyle yaratmış. Ayrıca kızlık zarı namusun, erdemin bekçisi olmuyor. Büyük olasılıkla evlendiğinde kanama olmayacak. Sen de esnek dersin olur biter.

Haberin Devamı

Orgazm olamıyorum

25 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla haftada 2 kez ilişkiye giriyoruz. Ben orgazm olamıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, kadınların orgazmı gerçekten büyük sorun. Pek çok neden bunu engelliyor. En azından vajinanın organik dokusu çoğu kişide duyarlı değil. Ama klitoris var. Yani sen rahatla, ön yargıdan kurtul. Partnerin de bu işte usta ve seni heyecanlandıran biriyse yollar açıldı demektir. Kafana bu kadar takma.

İlişkiye mi girmeliyim?

20 yaşındayım. Haftada 4 kez mastürbasyon yapıyorum ve bir kerede tatmin olmuyorum. Hemen ikinciyi de yapıyorum. Acaba ileride sorun olur mu?

CEVAP

Okurum, haftada 3-4 mastürbasyonu yap. Birinci mastürbasyonun kısa sürdüğünü sanıyorum. Bu da seni erken boşalmaya hazırlar. Üst üste orgazmlar yorucu olur. Ama tek formül her şeyin ortası yavrum.

Haberin Devamı

Vajinası acıyor

23 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Ama sevgilim orgazm olduktan sonra vajinasında ağrı ve yanma oluyor. Neden böyle oluyor?

CEVAP

Değerli okurum, galiba tahriş var. Orgazmdan önce kız bunu anlayamıyor. İlk aklıma gelen bu ama içeriden kasılma ağrıları da olabilir. Hem sen hem arkadaşın sakin, yumuşak bir yöntemi deneyin. Yarar göreceğinizi sanıyorum.

Acı çekiyor

Kız arkadaşımla ilişkiye girdiğimde canı çok yanıyor. Zevk almıyor aksine acı çekiyor. Şimdiye kadar 5-6 kez ilişkiye girdik durum aynı. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Okurum, sabredin, alışacak diyorum. Hemen çözümü de var ama bunun için bazı koşulların uygun olması gerekir.

Nasıl düzleştiririm?

18 yaşındayım. Penisim aşağı doğru eğik duruyor. Bir de 20 santim. Hem küçültmek hem de düzleştirmek istiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz?

CEVAP

Yavrum, biraz büyü. Penisi kullanma zamanın gelsin, şimdi penis uslu uslu yerinde dursun. Eğrilik gerekirse operasyonla düzelir. Ama büyüklüğü küçülmez. Şu anda sana da zararı yok.

İlacı var mı?

22 yaşındayım, erken boşalıyorum. Doktordan utanıyorum. Bir ilacı var mı?

CEVAP

Değerli okurum, ilacı var ama evlilik olmadan olmaz. Çünkü ilacı alacaksın ama nerede kullanacaksın? Dışarıda sevgilinle ya da genelevde kullanıldığında heyecan ilaçtan daha ağır basıyor. Sonuç alınmıyor. Bu da moralinizi bozuyor, dibe vuruyorsunuz.

Psikolojim bozuldu

21 yaşındayım. İki yıl önce genelevde deneme yaptım. Kadın kötü davrandı, psikolojimi bozdu. Şimdi bir şeyler yaşamaya cesaretim yok. Günde 3 kez mastürbasyon yapıyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Okurum, genelev denemeleri iyi olmuyor. Kadın aceleci, temiz değil, ortam huzursuz. Duygu yok, ön hazırlık yok. Oysa cinsellik son derece önemli. Özellikle ilk birleşmeler gelecek yılları belirliyor. Sen yaşadıklarını unut. Mastürbasyonu azalt. Daha çok gençsin. Bütün bunlar aşılacak. Duygusal ilişkilerle ruhunu besle.

BÖYLE SORU YOK!

Yaşça büyük kadınlara aşık oluyorum

24 yaşındayım. Gördüğüm her güzel kıza, genellikle benden yaşça büyük kadınlara aşık oluyorum. Ailem beni tam evlendirmek istiyor. Bu durumdan dolayı evlenemiyorum. Bu bir psikolojik sorun mu?

CEVAP

Değerli yavrum, sen artık evlilik sahnesine atanmak istiyorsan; bu iki kişilik oyunda, erkek ve baba rolünü alacaksın. Zordur yavrum, zor bu işler, insanı şaşırtır. Senin aklın hâlâ Ayşe’nin gözünde, Leyla’nın sözünde, Aslı’nın yüzünde. Ne evlenmesi daha oğlum? Sen nereden gelip nereye gidiyorsun? Aileni al adam gibi karşına, evliliğe henüz hazır olmadığını söyle. Sinirli sinirli, derinden soluma. Konuş oğlum, konuş bu konularda ailenle. Ama bu arada bir kadına sadık kalmayı dene.

GÜNÜN SORULARI

Bir haftadır sertleşmiyor

20 yaşındayım. Aşırı düzeyde mastürbasyon yapıyordum. Bir haftadır sertleşmiyor. Hayat kadınına gittim, bir şey olmadı, boşa para verdim. Psikolojim bozulmak üzere, lütfen yardımcı olun.

Korkma oğlum, ergenliğe eriştiğinde beri ‘aşırı düzeyde’ mastürbasyonla 6 yıl neye çalıştın? Bir düşün hele. Şimdi tık bile yok. Onu sen alıştırdın tembelliğe. Nefsini terbiye edemedin, her istediğinde dedin “he”. O kudurdukça, sen tıkladın. Şimdi uymaz olmuş sözüne. Kızları görünce yüzlerine bile bakmıyor. Rahatlıktan gevşemiş gibi kafasını kaldıramıyor. Neymiş yani genç adam, her yaptığımız eylemin bir sonucu varmış. Merak etme, durumun düzelecek, mastürbasyona son verilecek, insani boyutlara geçilecek.

Libidom mu yüksek?

18 yaşında kızım, kendimi bildim bileli mastürbasyon yaptım ve devam ediyorum. Aklımda cinsellik var. Bu kadar cinsellik düşünmemin sebebi libidomun yüksek olması mı? Sizce libidom yüksek mi? Zararı olur mu?

Hem genç hem de hanımefendilerin tatlısı. Bu ikisi geldi mi yan yana, kıyar delikanlılar canına. Sadece genç olsaydın, coşan kanına biraz sabırotu, nane katardık. “Kendime engel olamıyorum” deseydin sana bazı yöntemler öğretirdik. Libido öykülerini yerken sakın dişini kırma. Azan, kızan, oyunbozan olursa libidonla dürt onu. Aman bitmesin cezaevinde işin sonu. Zavallı libidoya patlamasın işin boyutu. Gelişmeleri bildir. Kendini sağlama al. Geleceğin hakkında planlar yap.

GÜNÜN SÖZÜ

Övgünün dozu aşarsa uzun vadede sövgüden daha yıpratıcı olur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder