Dr. Haydar Dümen Taşlar zamanla yerine oturur
HABERİ PAYLAŞ

Taşlar zamanla yerine oturur

Genç kızlıktan çıkıp cinsellikle tanışanlar sancılı günler geçiriyor, mutsuzluğa davetiye çıkarıyor. Taşların yerine oturmadığı bu dönemde korku, heyecan, istek bir arada yaşanıyor, hem kafalar hem duygular karışıyor. Sabırlı olun, zaman her şeyin ilacı.

Neden olamıyorum?

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla haftada 2 kez ilişkiye giriyoruz. İlişki sırasında ön sevişme ve yeterli zamanımız olmasına rağmen ben orgazm olamıyorum. Acaba ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, kadınların orgazmı gerçekten büyük bir sorun. Pek çok neden bunu engelliyor. En azından vajinanın organik dokusu çoğu kişide duyarlı değil. Ama klitoris var. Yani sen biraz rahatla, ön yargıdan kurtulmaya çalış. Partnerin de bu işte usta ve seni heyecanlandıran biriyse yollar açıldı demektir. Bu konularda bilgilenin, okuyun ve öğrenmeye çalışın.

Haberin Devamı

O sıvı nedir?

18 yaşındayım. Penisim sertleşmeden bir sıvı geliyor. Akşam mastürbasyon yaptıktan sonra sıvı geliyor. Bir de kız arkadaşımla konuşurken böyle oluyor. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Okurum, o sağlığının işareti. Garanti belgen gibi. O meni değil, zevk suyu. Onun önlenmesi gereksiz ve doğru değil.

Ayrılmak istemiyorum

23 yaşındayım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte oluyoruz. Onunla birlikteyken bir türlü orgazm olmuyorum. Sevgilim bu durumdan çok rahatsız. Ondan ayrılmak da istemiyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, düzelecek. Aceleci, tedirgin ve yargılayıcı olma. Olayı akışına bırak. Önünde 50-60 yıl sürecek bir cinsel yaşamın var. Ama güzel kızım, işin neresinde takıldığını da bu yolla anlayamam ki önünüze bir çözüm koyayım.

Mutlu olmuyorum

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşım 26 yaşında. Sevgilimle sevişirken mutlu da tatmin de olmuyorum. Ayrı kaldığımızda onu özlüyorum ama birlikteyken tüm isteğim gidiyor. Öpüşürken bile zevk almıyorum. Ne yapmam gerekiyor? Benim sorunum nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, bunun adına genç kızlık sendromu diyelim. Bu dönem çocukluktan kadınlığa geçiş ara dönemi olup adı da gençlik yıllarıdır. Bu yıllarda hem heyecan, korku, sevgi, aşk, özlem hem de belirsizlik bu tür çelişkilere neden olur. Arkadaşını özlediğine göre duyguların ona yönelik. Ama tehlikeli sulardasın be kızım. Bir olay böyle başlamış, böyle gideceğe benzer. Eğer öyleyse zamana bırakalım ve bekleyelim görelim.

Haberin Devamı

Zararı olur mu?

18 yaşındayım. Günde 5-6 defa mastürbasyon yapıyorum. Yine de kızları görünce kendimi tutamıyorum. Çok mu mastürbasyon yapıyorum. Bana zararı olur mu?

CEVAP

Okurum, olur. Fazla yapıyorsun. Zaten iraden felç olmuş. Ruhunu da mastürbasyona şartlarsan evlendiğinde eşin yatak odasında seni beklerken, ondan gizli mastürbasyon fırsatı ararsın. Böylece işe yaramaz duruma gelir, çöpe atılırsın. Her şeyinizi iyi, düzenli ve geleceğe yönelik yönde kullanın.

İsteklerimiz büyük

18 yaşında kızım. Sevgilim her birlikte olduğumuzda üzerime boşalıyor. Acaba hamile kalır mıyım? İkimizin de yaşı küçük ama istekleri büyük. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Sevgili okurum, önce bu işe son vermek durumundasınız. Nereye ve ne zamana kadar sürecek? Böyle şey olur mu? Bir gün başınız belaya girer. Giysi üzerinden gebelik kalınmaz. Ama o noktada durup durmayacağınız da belli olmaz. Bu bir tuzak tutkudur. Doğa sizin gücünüzü aşar. Kendi kuralını ortaya koyar. Hadi bakalım bir de bebek doğar, ayıkla pirincin taşını.

Haberin Devamı

Ya tepki verirse?

18 yaşındayım. Sevgilimle 7 aydır birlikteyiz. İlişkiye girmek istiyorum ama o korkuyor. Ben de ona bir şeyler söylemeye çekiniyor, tepki vermesinden korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bekle. Gencecik çocuksun. Erken azıyorsunuz. Bu ülkeyi başka bir ülke mi sanıyorsunuz? Her taş kendi yerinde ağırdır. Her olay da yaşandığı ülkenin sosyal değerleriyle ölçülür. Bekle, beklemede kal. Duygusal ilişkiler insan ruhunu daha çok besler. Önce buna alışın.

Nefret ediyorum

Beş yıldır evliyim. Evliliğimizin ilk gününden beri hiç orgazm olmadım. Zaman geçtikçe eşimden nefret etmeye başladım. Ne yapmalıyım? Ne olur yardımcı olun.

CEVAP

Sevgili okurum, sen orgazm olamıyorsan eşinden niye nefret ediyorsun? Eğer eşinin erken boşalması varsa bu sorun. Ama o da tedavi edilir. Bana sorarsan sen eşini sevmiyor, beğenmiyorsun. Eğer tahmin ettiğim gibiyse, bu evlilik zaten engebeli yola girmiş. Onu değerlendirmek gerekir. Senin orgazm olma yeteneğinin yüzde 50’si eşinin elinde olsa, geri kalan yüzde 50 seninle ilgili. Böyle ciddi konularda bir uzmana danışmanın yararı olacağını düşünüyorum.

Zarım yırtıldı mı?

20 yaşındayım. Erkek arkadaşımla iç çamaşırlarımız üzerimizdeyken ilişkiye girmeye çalıştık. Benden 4-5 saat sonra 1-2 damla kan geldi. Çok korkuyorum. Acaba kızlık zarım yırtıldı mı?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı yırtılmadı.

Niye uzamıyor?

18 yaşındayım. Penisimin boyu 10-12 santim. Acaba mastürbasyon yapsam uzar mı? Arkadaşlarım cinsel organlarının 15-18 santim olduğunu söylüyor. Niye benimki küçük?

CEVAP

Okurum, 10 santim mi, 12 santim mi? Kesin rakam nedir? Hangisi ise senin evliliğini yürütür, mutlu eder. Başkasının penisi öyledir, cinsel fonksiyonları ve mutlulukları nasıldır? Hiç bunu merak ediyor musun? Sen kendini kendinde bulmaya çaba göster, kendi avantajlarını kullan.

BÖYLE SORU YOK!

Bıldırcın havalanmıyor

19 yaşındayım. Yaşıtlarımda her şey normal ama benim bıldırcın hiç havalanmıyor. Bunu kimseye söyleyemiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli yavrum, kimseye söylemedin ama dünya alem duydu şimdi. Bıldırcın avcıları yollara düştü. Fakat o avcıların tümü kız ve bıldırcın peşindeler. Her biri “Ben avlayacağım” diye yarışıyorlar. Ve köşe bucak seni arıyor. Senin bıldırcın ne kadar besili? Cılız mı, semiz mi? Mübarek hayvanın eti çok lezzetlidir.

Kimileri ağla yakalanır. Avcılar bunu iyi bilir. Sakın sen o ağa düşme. Merminin menziline de girme. Çünkü bıldırcın çok zeki bir hayvan değildir. Ola ki ürker uçuverir ve hiç ummazken “yuvam” diye bir deliğe giriverir. Eğer öyle olursa, sen bana mail atarsın, kanadı mı, kanamadı mı diye sorular sorarsın.

GÜNÜN SORULARI

Canım durmadan ilişki istiyor

18 yaşındayım. Canım durmadan cinsel ilişkiye girmek istiyor. Penisim 7 gün 24 saat ayakta. Bu doğal mı yoksa bir sorun mu var?

CEVAP

Değerli okurum, insanız canımız neler istemiyor ki. Bak benim de canım, her gün bir kitap yazıp yılda 360 kitabı raflara koymayı istiyor. Şimdi benimki olmayacak bir dilek değil mi okurum? Kızdırma beni, çek oğlum, çek çileni çek. Elini aşağılardan yukarı çek. Aklını ve iradeni de bağlamak için sağlam bir kazık seç. Kazık: İnsanlık ve eğitim olmalı. Durumunu bana arada yaz ki seni yönlendireyim.

İlk gece ne yapacağımı bilemiyorum

18 yaşında kızım. Evlenme zamanım geldi ama ben ilk gece ne yapacağımı bilmiyorum. Şimdiye kadar da hiç ilişkiye girmedim. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, biraz acele etmiş gibisin. Bana göre 18 yaş daha küçük. Üstelik bilgi düzeyinde de bir kırıntın yok. Umarım mutlu olursun. Ama ilk gece uzaktan verilecek yemek tarifeleriyle olmuyor. İki kişinin ustalığına, sevecenliğine ve psikolojisine bağlı. Önerim: Bir, iki yıl daha beklesen, alışsan, kemiklerin gelişse. Konuyla ilgili kitaplar okusan, mutluluk treninin rayları böylece döşenmiş olur.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk akide şekeri gibidir. Onu kırmadan eritirsen uzun süre tat verir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder