Dr. Haydar Dümen Tecrübesizlik korkutur
HABERİ PAYLAŞ

Tecrübesizlik korkutur

Her konuda olduğu gibi cinsellikte de tecrübe önemli. Çünkü erkekler ilk denemelerinde çoğunlukla başarısız olurken, kadınlar zevk alamadıklarından yakınıyorlar. Olayları zamana bırakın. Cinselliğe alışıp tecrübe kazanınca taşlar yerine oturacak, sorunlar da ortadan kalkacak.

Heyecan bitmesin

Mutluluğun hiç kaybolmaması ve ilk günkü heyacanın aynı kalması için neler yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, ben bunu bilebilseydim, evimin dört duvarına çerçeveler asar, bir de yoldan gelen geçene el ilanı gibi dağıtırdım. Heyecanlanma yavrum, telaşlanma. Yaşamın kuralları var. O kendi kurallarını yürütür ve bildiğini okur. Akan bir nehir gibi. Bizler içinde birer su damlasıyız. Hayat bu yavrum. Adı böyle konulmuş bu nehir böyle akıyor.

Haberin Devamı

Çok terliyor

30 yaşında arkadaşım var. Ön sevişmede aşırı derecede terliyor. Normalde de terliyor ama bu kadar değil. Biraz kilolu. Acaba kilodan mı terliyor yoksa başka bir sorun mu var? Henüz tam olarak cinsel ilişkiye girmedik. Bu durum ilişkide de devam eder mi?

CEVAP

Sevgili kızım, büyük ölçüde kilodan. İkinci neden heyecan. Kendini zorladıkça terliyor, terledikçe performansı düşüyor. Bu kısırdöngü içinde sen onu sakinleştir. Fazla kilo onun hayatı için çok önemli. Heyecanlarının azalması da yine sağlığı yönünden yararlı olacaktır. Heyecan gereklidir ama ölçü asla aşılmamalı.

Ya ilişkiye girdiyse?

21 yaşındayım. Bundan 1 hafta önce 19 yaşındaki kız arkadaşımla birlikte oldum. Adetinin son günüydü ama kanaması olmadı. İlişkiye girdiğimizde acı çekiyordu, kanama olmadı. Neden kanamamış olabilir? Yoksa daha önce biriyle mi birlikte oldu? Nasıl anlayacağım?

CEVAP

Değerli okurum, önce aklına kızlık zarının esnek olduğu gelsin. Çünkü kız da hemen nikah masasına oturmadığına göre, onun senin cinsel geçmişini araştırması ne kadar hakkı değilse, senin de onun cinsel geçmişi üzerinde fikir yürütme hakkın yok.

Bir de yanlış hüküm yürütmeler var. Bunlar cehaletin ve bencilliğin ürünleridir. Birazcık mutluluğu korumaya çalışsan ne güzel olur. Boş yere üzülüyorsunuz.

Haberin Devamı

İsteksizlik başlıyor

20 yaşındayım. Seksi çok arzuluyorum ama yatağa girince içimde isteksizlik oluyor. Sizce bunun nedeni nedir? Ayrıca sık sık mastürbasyon yapıyorum ve kendimi böyle avutuyorum. İlk cinsel ilişkide penisimden bir bardak sperm geldi. Niye isteksizim?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyon alışkanlığından vazgeç, yavaş yavaş haftada 1-2’ye indir. İkincisi yatağa hazırlıksız girme. Duygusallık ekle ya da ön sevişme gibi tahrik ögelerine başvur. Sevgilin de biraz hareket etsin.

Acemilik ve alışkanlık süreci yaşıyorsun. Ön yargılı ve takıntılı başlarsan olayın biraz uzar. Ama doğal haline bırakırsan kısa vadede kendiliğinden çözülür. Çünkü çözülmeyecek bir şey yok.

Penisi küçük

23 yaşında, nişanlı kadınım. Nişanlımın penis boyu çok küçük. İlişkide tatmin olamıyorum ama o üzülmesin diye tatmin olmuş gibi yapıyorum. Onu çok seviyor ve terk etmek istemiyorum. Bir ay sonra düğünümüz var. Ne yapacağımı bilmiyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, nişanlının cinsel organının boyunun 12 santim dolaylarında olduğunu sanıyorum. Sertleşmiş halini cetveli alarak ölç. Oradan çıkan rakamı burada verdiklerimle karşılaştır. Bizim meslekte tecrübe çok önemli. Aslında önerim önce kendine bakman.

Haberin Devamı

Dünyadaki kadınları yarısı orgazm olamıyor. Sen o gruptaysan bunun nedenini nişanlına yansıtıyorsun demektir. Aslında duyarlı bir kadın yardımla ya da parmakla bile orgazm olabilir. Nişanlının kıymetini bil. Onunla eğlen, engelleri birlikte aşın.

Neden şişiyor?

20 yaşındayım. Şimdiye kadar bir kere ilişkiye girdim. Mastürbasyon yaptıktan sonra idrara çıkarken bende çok fazla yanma oluyor ve penisimde bir şişlik meydana geliyor. Sizce bir hastalık mı? Hastalıksa ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, anladığım kadarıyla hiçbir şeyin yok. Sanıyorum ki, mastürbasyon yaparken penisini sıkıyorsun ve meni gelirken zorlanıyor, idrar yolundaki duyarlı dokuları biraz incitiyorsun. Bu çok zararlı.

Meni kesesinde zedelenmeler, yaralanmalar olabilir. Aynı biçimde idrar yollarında da olabilir. Bazen de penisin kendisinde de anormal şişkinlikler olabiliyor. Düzgün mastürbasyonla olayın düzeleceğine inanıyorum.

Sertleşme sorunum var

39 yaşında, 12 yıldır evliyim. 15 gündür sertleşme sorunu yaşıyorum. Perişan durumdayım. Sertleşme olsa bile ilişkiye girerken kayboluyor. Hiçbir sağlık problemi yaşamadım. O haplardan alsam mı?

CEVAP

Değerli okurum, öncelikle gel şöyle otur ve sakin ol. Birçok evlilikte zaman zaman bu tablolar görülür. Yani beden kendini dinlenmeye alır. Eğer erkekler bunu sorun yapar, paniklerlerse, kendiliğinden birkaç ay içinde düzelecek bir olay sarpa sarar.

Yani bir şartlanmayla erkek, ne kadar istek duyarsa duysun penis sertleşir ama tam sonuca giderken yumuşayabilir. Erkekliğin doruğundasın. 15 gün sabret. Ardından söylediğin türdeki ilaçlardan, ilişkiden 1 saat önce 1 tane kullan. Cinsellik sınavı sevmez ama o mekanizma kendi kendine öyle kolay bozulmaz.

Orgazm olamıyorum

Beş yıl evlilikten sonra boşandım. Şimdi 6 aylık bir ilişkim var. Düzenli cinsel hayatım var, orgazm olamıyorum. Her şeyi deniyoruz. Onun bu durumdan sıkılmasından korkuyorum. Nasıl orgazm olurum diye araştırıyorum. Artık takıntı haline geldi. Ne yapabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, şanslısın senin orgazm olma potansiyelin var. Bu iyi bir şey. Yolun açık ama önünde çalı çırpı, taşlar var. Yani öncelikle o yolun temizlenmesi gerekiyor. Partnerinin kıymetini bil. Bence reçete ve ilacın şimdilik o. Çünkü orgazmı kolaylaştırıcı bir ilaç keşfedilmedi. Ancak fantezileri doğru yolda kullanın. Kendini denetlemeyi bırak.

BÖYLE SORU YOK!

Cinselliğe doymuyorum

27 yaşındayım, 4 kız arkadaşım var. Hepsiyle cinsel yaşamım var. Dışarıda tek gecelik ilişkiler de yaşıyorum. Mastürbasyon yapıyorum. Kendimi durduramıyorum. Bu doyumsuzluğun nedeni nedir?

CEVAP

Okurum, senin genlerine teke ya da aygır genleri bulaşmış olmalı. Ne yapalım genlerle savaşacak durumda değiliz. Bu iş nasihatla olsa ben her hafta Taksim Meydanı’na platform kurar, onbinlerce insana nasihat çekerdim. Ama nasihatla bu gemi yürümüyor.

Neyle oluyor? Siz gayret edeceksiniz. Ben yardıma koşacağım. Hem aleyhte hem leyhte bölümlerde. Yoksa ben seni sırtıma alıp Ağrı Dağı’na çıkamam ki? Şimdi nasihat geliyor. Yapma oğlum. İradene sahip ol, idare et durumu.

GÜNÜN SORULARI

İsteğim azalıyor

29 yaşındayım, 2 yıl öncesine kadar isteğim çoktu. Şimdi azalıyor, sertleşmede sıkıntı yok ama eskisi kadar seksle ilgilenmiyorum. Evlenmek istiyor, çok korkuyorum.

CEVAP

Değerli okurum, olgunlaşıyorsun, sorumlulukların artıyor. Öğrencilik yıllarında olduğu gibi okuldan gel, yapacak bir şey yok. Bari mastürbasyon yapayım değil hayat. Sen evlilikten korkma. Evlen, eşinle de güzel anlaşırsan her şey düzene girer. Gerekmedikçe aklına gelmez ama huzuru yakalarsan da aklından çıkmaz.

Aşık olamıyorum

19 yaşındayım. Hiçbir kıza aşık olamıyorum. Çıktığım tüm kızlarla sadece cinselliği düşünüyorum. İlişkilerim hep kısa sürüyor. Kendimi nasıl frenlerim?

CEVAP

Değerli okurum, evlenince ne olacak? Seni şıpsevdi, ayran gönüllü, Kazanova bozuntusu. Kazanova lüks yerlerde bir kadını elde etmek için düelloları bile göze alıyordu. Hayatını ortaya koyuyor, bir bedel ödüyordu. Çapkındı ama adam gibi savaşını veriyordu.

Sahi sen kaç kere milli oldun? Hoohoo hohoho. Dur bakalım. Hadi 6 ay şu kızlara ara ver. Kendi kendini eğit. Yeter artık de, beddua alma. Şu kızlara acı, ilerideki karını da aklından çıkarma.

GÜNÜN SÖZÜ

Bir savaşta, ön yargılı düşmanlarınız ne kadar çoksa sonunda kazandığınız zafer de o kadar büyük olur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder