Dr. Haydar Dümen Tehlike çanları çalmasın
HABERİ PAYLAŞ

Tehlike çanları çalmasın

Cinsellik önemli, evlilik kurumun da olmazsa olmazı. Ama iki kişinin iyiyi, kötüyü paylaşmak, bir ömür geçirmek için bir araya geldiği, çocuk yetiştirdiği bu birliktelik sadece cinsel zevkler üzerine kurulur ya da öyle düşünülürse çok geçmeden tehlike çanları çalar, düş kırıklıkları bitmez.

Beni terk eder mi?

22 yaşında kızım. Bir yıldır sevgilim var. Sekse çok düşkün. Ben o kadar düşkün değilim, zevk almıyorum. Erkek arkadaşım “Bu durum evlilikte sorun yaratır” diyor. Ne yapayım? Ya beni terk ederse?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, evliliği cinsellik eksenine oturtuyorsan, zevk alsan da almasan da, bir süre sonra büyük düş kırıklıkları yaşarsın. Çünkü cinsellik değişiktir, değişkendir. Zamana, zemine ve yıllara göre değişir. İnsanlar kendi içlerinde evrim geçirir ya da geriler. Bu yaşta cinsellikten zevk almaman doğaldır. Evleneceksin, zaman geçecek, cinselliğe alışacaksın. Unutma, cinsellik evlilikte çok önemli rol oynar ama evlilik salt cinsel zevkler üzerine kurulmaz.

Bozulmuş mudur?

24 yaşında kızım. İki yıllık ilişkim var. Erkek arkadaşımla sevişiyorduk. Onun penisinin vajinama battığını hissettim. Kalktığımda kan geldiğini gördüm. Erkek arkadaşım “Merak etme, tam birleşme olmadı” dedi. Birkaç gün önce yeniden beraber olduk, kan gelmedi. Sizce 10 ay önce yaşadığım birliktelikte mi bekaretimi kaybettim yoksa kızlık zarım kalın ya da esnek mi?

CEVAP

Kızım, ilk birleşmede olan olmuş. Birincisi karambole gelmiş, kızlık zarı etkilenmiş. Bana göre bir ölçüde zarar görmüş. Ama ikinciyi sen istemişsin. Bilinçli birleşmede zar esnek olsa ne yazar, kanamasa ne yazar. Zaten birincisinde sana haber vermiş.

Rengi turuncu mu?

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla eliyle vajinamı zorladı. Kızlık zarı bozulunca turuncu renkte kan gelir diye duymuştum. Bu kan az miktarda mı olur? Sizce kızlık zarım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, en azından kızlık zarın zedelendi. Üst tarafını ne sen sor, ne ben söyleyim. Şimdilik unut. Bundan sonraki davranışlarında sebep sonuç ilişkilerini düşünerek bir yol izle.

Haberin Devamı

Kalbim ağrıyor

18 yaşındayım. Aklıma ilişki gelse kalbimde bir ağrı oluyor. Ancak mastürbasyon yaptığımda bu ağrı olmuyor. Hiç ilişkiye girmedim. Sizce bu çok mastürübasyon yapmamdan mı? Hasta mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, insanlar acıkınca midede yanma olur. O yanma habercidir. Senin habercin de yüreğinden başlıyor. Alıştırdın kendini mastürbasyona, yapmak için bahane. Kalbim ağrıyor, mastürbasyon yapayım şu ağrı geçsin diye bir düzen tutturmuşsun. Ciddi kalp ağrıları böyle olmaz, tam tersi olur. Bilimsel sonuç almak istiyorsan kalbini de bir uzman dinlesin, sana bir şeyler söylesin.

Yırtılmış olabilir mi?

19 yaşında kızım, 1 yıllık bir ilişkim vardı. Birkaç santim içeri girdi ve “Bir şey olmaz” dedi. Eve geldiğimde çamaşırımda kan vardı. Ona söyledim, inanmadı. Bir ay sonra tam anlamıyla beraber olduk. Hiç canım yanmadı. Bu ne demek oluyor?

CEVAP

Sevgili okurum, o birkaç santim olayı bitirdi, kızlık zarı gitti. İkincisine de zaten yol açılmış. Herkes hayatından memnun. Şimdi ben ne diyeyim?

Doktora gitmedim

20 yaşında, nişanlı kızım. Bir ay önce ilişkiye girdik. Kan gelmedi. Esnek mi değil mi diye doktora gidemedim. Daha önce sürtünme yoluyla beraber oluyorduk. Penisi vajinama 1-2 santim girdi. Aynı akşam adet gördüm. Kızlığım bozuldu mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, kızlık zarın esnekti. “Neden?” diyorsan çünkü bunu koruyan sensin. Daha önce de ilişkin olmadığına göre bunu cinler, periler gelip bozmayacağından ben bu teşhisi koydum.

Neden yalnızım?

18 yaşındayım, kız arkadaşım olmadı. Kız görünce elim ayağım titriyor, boşalıyorum. Ne zaman bir kız arkadaşım olacak?

CEVAP

Okurum, mektubun yanlış geldi. Ben falcılık yapmıyorum.

Hemen boşalıyorum

Kız arkadaşımın elini tutsam bile hemen geliyor, kontrol edemiyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, çok heyecan, bir o kadar da erkeklik potansiyelinin işareti bunlar. Alışacaksın. Alışana dek ilaç gerekmez. “Ben bugün kız arkadaşımla bulaşacağım. Biraz sakinleştirici alayım. Bunu önleyeyim” dersen ilaçların insanlara etkisi değişiktir. Mücadeleni doğal yoldan yap. Zamanla irade güçlenecek. Sorunlar da düzelecek.

Mecbur hissediyorum

18 yaşındayım. Zevk aldığım için mastürbasyon yapar bazen de geneleve giderdim. Ama şimdi kendimi mecbur hissettiğim için yapıyorum. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Okurum, aklın bedeninden daha ileride. Ruhun artık örtülü bir masada hem gözü hem mideyi hem ruhunu doyuracak sofra istiyor. Ama açlık tavana vurunca, peynir ekmek bile olur diye yiyorsun. Kuşkuya gerek yok. Bu yolda yürümene devam et. Bir geçiş dönemi hazırla kendine. Hayat sana bazı olanaklar tanıyacaktır.

Evliliğim tehlikede

42 yaşındayım ve 10 yıldır evliyim. Bir çocuğum var. Birkaç aydır cinsel gücümde kayıp var. Eşim son derece mutsuz. Karımla ilişkiye girmek istemiyorum. Bunun sebebinin ne olduğunu öğrenmek istiyorum. Evliliğimiz zorda, ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, sana bazı sorular sormamız gerekiyor. Örneğin haftalık, aylık sayıyı vermemişsin. Gece sertleşmelerin oluyor mu, olmuyor mu bilmiyoruz. Bu nedenle bunun beyninde yani ruhunda bir şartlanma dediğimiz alışkanlığa dönüşmemesi için bir uzmandan çözüm almalısınız ki adını tam koyalım. Tedavi de ona göre olsun.

Böyle soru yok!

Kız öpüşmeye utanıyor

Sevgilimle 2 yıldır beraberiz. Ama o öpüşmek dahi istemiyor. Utanıyor, çekiniyormuş. Ne yapmam gerekiyor? CEVAP Kıymetli gençler, canımsınız vallahi. Ya bu konu, böyle ayaküstü düşünülüp buradan konuşulmaz ki. Diyelim ki, yağmurlu bir günde oturdunuz bir kafeye, gözleriniz döndü dolaştı kesişti birbiriyle.

Kızcağız alı al moru mor oldu. Yok yere zevkiniz kaçtı. Güneşli, cıvıl cıvıl bir günde, el ele tutuştunuz parkta gittiniz. Aklının ihanetine uğradın; kız arkadaşını öpmek geldi içinden. Kızcağız yine alı al, moru mor oldu. Üstelik, “Burası aile yeri” diyen diğer ziyaretçiler vesaire, vesaire. Aman siz her şeye hazırlıklı olun. En önemlisi ruhunuzu tedavi edin. Aklınızı şimdilik öpüşmeye, sekse değil, derse, işe takın.

Günün soruları

Yaşlı amcalara döndüm

23 yaşındayım. Eskiden kötü alışkanlıklarım vardı, bıraktım. İlişki 1 dakika sürüyor. İkinci zaten çok zor. Çünkü sertleşmiyor. Yaşlı amcalara döndüm. Boyu 11 santim. Çözüm istiyorum. Yardım edin.

CEVAP

Genç okurum, hiç unutma, ufak tefek yaşlı bir amca bakarsın dağ gibi yapıyı devirir. Kimi kof devler ise ısınmayı bekler. Kimi ise her hamlede tekler. Ama her koşulda doğa insanları bırakmaz yoksunluğuna. Duymamış olayım evlat, iyi kullanmasını bilene 11 santim çok bile. Soluğu hemen bir uzmanın kapısında almalısın. Takma kafana bugünler geçer, çareler öyle kolay kolay tükenmez.

Artık böyle mi olacak?

Yaşım 21. Ön sevişmede libidom yüksek. Ama yarım kalıyorum. Penisim sönüyor. Artık böyle mi olacak? Eskiden mastürbasyonu arka arkaya yapardım. Şimdi sertleşmiyor, niye?

CEVAP

Okurum, seks ve mastürbasyon farklı iki aktivitedir. Bazı durumlarda, aşırı mastürbasyonun cinsel performans üzerindeki etkisi olumsuz olur. Bunu bu köşeden çok kez yazdım. Fındık, fıstık delisi sen, depoyu boşaltmışsın. Unutma, bir kuyudan ne kadar çok su çekersen kurur. Hiç su çekmezsen yine kurur. Sen kafandan da “Bundan sonra böyle” gibi kuruntuları at. İçin rahat olsun ama bir ara bir uzmana başvur.

Günün sözü

Korku kuruntuyu, kuruntu korkuyu besler. Birini yok edersen öteki erir gider. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder