Dr. Haydar Dümen Tek olsun ama mutlu etsin
HABERİ PAYLAŞ

Tek olsun ama mutlu etsin

Erkeklerin üst üste birkaç kere ilişkiye girmek istemelerinin anlamı yok. Beyler, önemli olan iki tarafın da ilişkiden keyif alması. Çevreden duyduklarınıza kanıp olmadık denemelere kalkışmayın. Tek olsun, mutlu etsin, yeter.

Yeniden istiyorum

24 yaşındayım. Her gün ilişkiye girmeme rağmen yeniden istiyorum. Bu cinsel istek bir türlü gitmiyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Okurum, her gün nasıl cinsel ilişki bu? Yoksa sen mastürbasyon ile cinsel ilişkiyi karıştırıyor musun? Çünkü ikisi birbirinden çok farklı. Cinsel ilişkin gerçekse yani bir kadınla yaşanıyorsa şaşkınım. Yoksa sen evlisin de onu mu saklamaya çalışıyorsun?

Haberin Devamı

Çok pişmanım

24 yaşında kızım. Sevgilimle cinsel ilişkiye girdik ve kızlığım bozuldu. Ancak kısa bir süre sonra ayrıldık. Bundan dolayı çok pişmanım. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, yapacağın hiçbir şey yok. Bütün yaralarının kabuk bağlaması zamanla ilgili. Ne olursa olsun, ruh sağlığını bozmamaya, dik durmaya çalış.

Mahçup hissediyorum

36 yaşındayım, 11 yıllık evliyim. Seksi sevmeme rağmen ancak bir kez cinsel ilişkiye girebiliyorum. Eşime karşı kendimi mahçup hissediyorum. İki veya daha fazla ilişkiye girebilmem için ne yapmam lazım?

CEVAP

Okurum, bir defa birleşme normaldir, doğaldır, idealdir. Erken boşalman yoksa, 10 birleşmenin 5’inde kadının orgazm olabiliyorsa ne mutlu size. Ama erken boşalman varsa, kadın ilişkiden bir şey anlamıyorsa bu sorun mutlaka tedavi edilmeli. Sayısal değerleri unut. Çünkü o sayılar aldatıcı olabilir.

Midem bulandı

22 yaşında kızım. Sevdiğim erkekle nişanlandım. Öpüşmeye çalıştık ama benim çok kötü midem bulandı. Ona hissettirmemeye çalışım. Ne yapacağım? Evlilikten endişe etmeye başladım.

CEVAP

Sevgili kızım, nişanlınla evleneceksin, ona alışınca midenin bulantısı da geçecek. Ancak şu şartlar önemli: Nişanlın dişlerini günde 2 defa, düzenli şekilde fırçalasın. Sigara içiyorsa bıraksın. Ağzında çürük varsa tedavi ettirsin. Asla sarımsaklı şeyler yemesin. En azından seninle öpüşeceği zaman ya da evlendikten sonra bunlara dikkat etsin. Öpüşürken aç bir kurdun ceylana saldırdığı gibi davranmasın.

Haberin Devamı

Eşim anlar mı?

Daha önce nişanlımla ilişkiye girmiştim ama ayrıldık. İlişkide benden kan gelmemişti. Doktor kızlık zarımın esnek olduğunu söyledi. Acaba ben evlenmeye kalksam eşim başka biriyle ilişkiye girdiğimi anlar mı? Bir de ben her gördüğüm erkekle yatmak istiyorum. Sizce neden böyle?

CEVAP

Sevgili okurum, evlendiğinde eşin daha önce ilişkiye girip girmediğini anlayamaz. Fazla coşkulu bir kadınsın. Bir an önce evlen, riske girme. Yuvanın değerini bil. Çoluk çocuk büyütürken durulursun.

Bozuldu mu?

21 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girmedik. Ama sevişirken kıyafetlerimin üzerinde eliyle cinsel organıma dokundu. Yaklaşık 5 saat sonra kan geldi. Yarım saat sonra da midem kasılmaya başladı. Kızlık zarım yırtıldı mı?

CEVAP

Sevgili okurum, hem zar yırtılmadı hem de gebe değilsin. Psikolojik dengeni zorlamışsın. Midende de bir şey yok. Hadi bakalım güzel ve iyi yolculuklar.

Canım yanıyor

32 yaşında, 8 yıldır evli kadınım. Eşimle birbirimiz severek evlendik ama gerdeğe giremedik. Ön sevişme yapıyoruz ama birleşme yaşayamıyorum. Her yere başvurdum. Bundan nasıl kurtulurum?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, vajinismus yaşıyorsun. Türkiye’de adeta salgın hastalık gibi. Çözeriz yavrum, birbirinizi kırmayın.

Zararlı mı?

18 yaşındayım. Benimki hep ayakta. Mastürbasyon yapmadan duramıyorum. Günde 4-5 kere mastürbasyon yapıyorum. Fazla mastürbasyon zararlı mı?

CEVAP

Değerli okurum, böyle devam edersen elbette zararını görürsün. Seninle anlaşalım, mastürbasyonu haftada 3’e indir. Enerjini de ileriki yıllar için biriktir.

Çabuk bitiyor

Üç aydır evli kadınım. Eşimle ilişkiye başlar başlamaz orgazm oluyorum. Çok heyecanlı başlıyorum ama çabuk bitiyor. Evliliğimin bitmemesi için ne yapmam gerekir?

CEVAP

Sevgili hem sen hem de eşin çok şanslısınız. Doğanın bol keseden size lütfettiği bu büyük ikramiyeye isyan mı ediyorsun? Ol be kızım. Bundan şikayet edilir mi?

Acıdan başka bir şey yok

26 yaşında, nişanlı kadınım. Nişanlım 28 yaşında. Bir yıldır düzenli ilişkiye giriyoruz. Her seferinde ikimiz de çok istekli oluyoruz. Yeterli ön sevişme yaşamamıza rağmen ilişkide acıdan başka bir şey hissetmiyorum. Zevk almadığım için doyuma ulaşamıyorum. Nişanlım geç boşalıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, acıdan şikayet ediyorsun. Önce kadın doğum uzmanına, sonra da psikiyatırlara uzanan bir yoldasın. Bu evlenmenize engel değil. İyi ki bizler varız, yardımınıza koşuyoruz.

Alay ederler mi?

27 yaşındayım. Bu zaman kadar hiçbir kadınla ilişkiye girmedim. Çünkü çekiniyorum. Cinsel organımın boyu 11 santim. Kadınların benimle alay etmelerinden korkuyorum. Arkadaşlarım sprey öneriyor. Acaba tıbbi bir tedavi yöntemi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, normalin tedavisi diye bir şey olmaz. Çünkü penisin normal. Kadın niye alay etsin ki? Hadi bakalım, sen beni dinle, bir kız arkadaş edin. Yaşın da gelmiş, sevdiğin biri varsa evliliği bile düşünebilirsin.

BÖYLE SORU YOK!

Erkek arkadaşım içlik giyiyor

42 yaşında kadınım, 8 aylık ilişkim var. Cinsel hayatımız güzel gidiyordu. Son buluşmamızda erkek arkadaşım soyununca içlik giydiğini gördüm. Kışları hep giyermiş. Bu beni çok soğuttu. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Aklı tasalı, pek bir dertli okurum. Ne var bunda dert edecek? Kendisi tam bir Anadolu erkeği. Bu partnerinle evlenirsen sağlığını dış görünüşünden fazla önemsediği için uzun yaşayacak. Bu bir. İkincisi: Soğuk kış günlerinde onu gönül rahatlığıyla bekletebilir ve hazırlanmayı sürdürebilirsin. İçlik giymeyen erkek öyle mi? Sürekli arayıp, “nerede kaldın” diyebilir. Üçüncüsü: Vücut ısısı hep yüksek olduğundan seni sarmalayıp soğuktan korur. Ellerin üşüdüğünde, onun sıcacık ellerinin arasında ısınır. Aşık olan kadın olaya böyle bakar. Sevgili okurum, daha ne istiyorsun? Sevdi mi tam sever içlik giyen adam!

GÜNÜN SORULARI

İkinci kez sertleşmiyor

22 yaşındayım. İlk ilişki gayet iyi, 10- 15 dakika arası sürüyor. Ama ikinci kez denediğimde sertleşme olmuyor. Sizin yorumlarınızı okudum ama insanın ister istemez modu düşüyor. Bu konuyla ilgili nasıl gelişme sağlarım?

Şaşkın oğlum, evet gelişme sağlayabilirsin. Bunun da püf noktası dikişi ilk seferde tutturmak ve çift dikişe hiç kalkışmamaktır. Hiç bozulma, sordun da söylüyorum. Belli ki, senin makine çift dikiş atabilecek kadar gelişmiş değil. Yeteri kadar motor gücü ve teknik alt yapısı bulunmamakta. Makine bu, adı üstünde. Can sıkacak bir şey yok, çareler çok. İlk dikişe odaklanacaksın. Ne kadar sağlam ve uzun olursa bu işte o kadar ustalaşırsın. Aman dikkatli ol! Öncelikle iğneyi düzgün yerleştirdiğinden emin ol. Ne şaşırıp iğneyi körelt, ne de kumaşı büzüştür.

Nasıl küçültebilirim?

24 yaşındayım, penisim 26 santim. Kadınlar ilişki için can atıyor. Artık sıkıldım. Penisimi nasıl küçültebilirim?

Sahi mi söylüyorsun oğlum? Neler olmuş neler, ilk aklıma gelen gözler. Senin gözler şeşi beş görmüş. Milimetrelerle santimler birbirine karıştı. Bence cetveli denk tutamadın. Ancak yavrum yemezler. Hangi kızlar gördü de seninkini can attılar? Yoksa alnında mı yazıyor santimler? Bu büyüklük komplekslerini bir yana at. Kendini doğru ölçümlerin ellerine bırak. O zaman gel konuşalım. Küçültmek mi, büyültmek mi istiyorsun, işin doğrusunu anlayalım.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk sopasını gösterince nefret kılıcını çekermiş. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder