Dr. Haydar Dümen Tek olsun, mutlu etsin
HABERİ PAYLAŞ

Tek olsun, mutlu etsin

Erkeğin skor peşinde koşması makul değil. Gecede 3-5 sefer ilişkiye girmek erkekliğinizi kanıtlamaz. Beyler, önemli olan her iki tarafın da ilişkiden keyif alması ve pastayı eşit bölüşmesi. Duyduklarınıza kanıp olmadık denemelere kalkışmayın. Tek olsun, mutlu etsin, yeter!

BÖYLE SORU YOK!

Çok ilişki zararlıymış

43 yaşında kadınım. Partnerim 57 yaşında. Hemen her gün ilişkiye giriyoruz, sayı 1 ila 5 arası değişiyor. Arkadaşlar “Zararlı” diyor. Siz ne dersiniz?

CEVAP

Hanım ustam için kolayından başlayalım. Bir ilişki ne kadar sürüyor? 1 dakika ise sen alacaklısın. 4-5 derken bol keseden atıp bu konuda zenginlik numarası mı yapıyorsun? Ya da adam irade kelepçesini sıkmış, seni zevk tsunamisine kaptırmış. Biraz irade, biraz fren gerekir. Hanım hanımcık okurum, menopoz yaklaştı, ne koparırsam kâr diyerek aceleci mi davranıyorsun? Doğrusunu istersen bu durumu hiçbir kalıba sığdıramadım. Hiçbir önlem almasan da biraz kendini korumaya çalış, sana şans dilerim.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

3 yılda 5 ilişki

3 yıllık evliyiz. Eşim önce mastürbasyon yapıp sertleşmeyi sağlıyor. Zor ilişkiye giriyoruz. 3 yılda 5-6 kez birlikte olduk. Ne yapayım?

Sevgili okurum, ne ararken ne bulduk! İkinizin de işi zor. Biriniz mastürbasyon okyanusunda yüzmüş, diğeriniz banyoya bile hasret kalmışsınız. Ben devreye giriyor, sizlere yardım elimi uzatıyorum. Çünkü bu işler ciddidir, boş lafa gelmez. Bebeğiniz olmalı. Siz cinsellik keyif için diyorsanız bu gece rüyanızda bebeğinizi görebilir, sonra da el ele yardım için bir hekime gidebilirsiniz.

Kızlardan çekiniyor

22 yaşındayım. Yakın arkadaşım 20 yaşında. Kızlardan çekiniyor. Dediğine göre hep mastürbasyon yapmaktan penisi uzamış. Arkadaş için ne yapabiliriz? RUMUZ: AFO

AFO, arkadaşının avukatlığını mı üstlendin? Sana ait olmayan özel işlere burnunu sokmak neden? Götür uzmanın önüne. Onu bekleyen 2 uçurumu uzman anlatsın. Arkadaşının aklı nerede? Muhallebi tutkunu mu, tulumba tatlısına mı takılmış? Bunlar gizemli sorular. Arkadaşının elinden biri tutsun, biri de “Hadi aslanım” desin onu uzmana bırakın. En azından siz sorumluluktan kurtulun.

Haberin Devamı

Acı çekiyor

22 yaşındayım, yeni evliyim. Eşimle 2 gün önce ilişkiye girdim. İlk gün zar bozulduğunda 1 gün ara ara pembe kan geldi. Yeniden ilişkide acı çekti, yine kan geldi. Korkuyoruz, bize yardım eder misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, 3-4 gün cinsel ilişkiye ara verin. Bir yapılanma ve dinlenme süresi geçsin. Yavaş tempo ve kayganlaştırıcı yardımıyla kanamalar olmayacaktır.

Başıma ağrı giriyor

19 yaşındayım. Mastürbasyon sırasında çok şiddetli baş ağrısı hissettim. Birkaç gün sonra yeniden denedim, aynı şey oldu. Acaba sebebi nedir, tehlikeli olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, sanmıyorum. Çok sakin bir ortamda, uzanarak ve duraklayarak 1-2 kere daha mastürbasyon yap. Baş ağrın olursa yeniden mail at, duruma bakalım.

Tek seferde kalıyorum

33 yaşındayım. 14 yıllık evliyim. Seksi sevmeme rağmen sadece 1 kez ilişkiye girebiliyorum. Eşime karşı kendimi devamlı mahçup hissediyorum. 2 veya daha fazla ilişkiye girebilmem için ne yapmam lazım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, bir kez birleşme idealdir. Atalarımız bunun için ‘Öp de başına koy’ derler. Erken boşalman yoksa, en azından 10 birleşmenin 5’inde kadının orgazm oluyorsa uyumlu çiftsiniz. Ama erken boşalman varsa, sorun giderilmeli. Yanlış kanı sayısal değerlere çok önem vermek. O sayılar aldatıcı olabilir. Düzenli, sağlıklı ve iki taraf için başarılı seks sizi uzun yıllara taşıyacaktır.

Yaşıtlarım çok yapıyor

19 yaşındayım. Yaşıtlarım günde 3-4 kez mastürbasyon yaparken ben haftada 2 defa yapıyorum. Bu ileride sorun yaratır mı?

CEVAP

Değerli okurum, o sorunu yaratmış zaten. Senin ifadene göre seni sağlıklı bir genç yapmış. Ne yani sağlığının bozulmasını mı istiyorsun?

Çok ilgim var

18 yaşındayım. Cinselliğe ilgi duyuyorum. Günde en az 3-4 defa mastürbasyon yapıyorum, normal mi? Penisim 16 santim. Yaşıma göre iyi mi yoksa çok mu küçük?

CEVAP

Değerli okurum, her şey iyinin iyisi. Mastürbasyonu haftada 3-4’e indir. Okuluna yoğunlaş, her şey yolunda gitsin.

Fantezilerim bitmiyor

20 yaşındayım. Kendimden yaşça büyük kadınlara karşı fanteziler kuruyorum. Bu kadınlar genelde 35-53 yaşları arasında. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, eskiler ‘Davul bile denge dengine’ demişler. Bu kulağına küpe olsun.

Prostat olabilir mi?

34 yaşındayım. Sık sık ve az olarak idrara çıkıyorum. Prostat olabilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, bu alışkanlık ve şartlanma olayıdır. Aklında kuşkuyla yaşayacağına bir üroloji uzmanına gidip sonucu öğrensen. Çünkü buradan sözlü bir öneriyle sorumluluk altına girmek istemeyiz. Genel düşüncem bir sorununun olmadığıdır.

Karım kaçıyor

Yeni evli çiftiz. Eşim cinsel ilişkiye girmek istediğim zaman kaçıyor ve korktuğunu söylüyor. Eşimle nasıl ilişkiye girebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, eşin vajinismus. Bu konuda Türkiye kaynıyor. Bunun nasıl çözeleceğini anlattım, sağır sultan duydu.

Tatmin olmuyorum

26 yaşındayım, erkek arkadaşımla ilişkiye girdiğimizde tatmin olamıyorum. Orgazm olmuş gibi numara yapıyorum. Sevgilimin performansını artırmak için ne yapabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, pek çok kadın gibi orgazm güçlüğü yaşıyorsun. Önce klitoris orgazmı dene. Erkek arkadaşına daha söyleme. Kendilerini sorguluyor ya da kadının onu yeterince beğenmediğini düşünüyorlar. Orgazm olmak için fantezilerin devreye girmesi ya da erkeğin senin ruhsal yapını keşfetmesi gerekir. Suçu kendine yükleme.

Sertleşmiyor

62 yaşındayım. Artık yeteri kadar sertleşme olmuyor. Geçen yıl prostat şüphesiyle bir doktora gittim ama böyle bir sorunum olmadığını söylediler ve ilaç verdiler. Acaba kullandığım ilaç mı buna sebep oldu?

CEVAP

Değerli okurum, öncelikle şekerine baktır. Acaba şeker hastalığı var mı? Teşhis bakımından penise yeterince kan gelmiyor ve gelen kanı da sifon tutmuyor. Bunun için hastane ya da laboratuvarlarda renkli penil dopleri çektir. Sonucu bana bildir.

Geç orgazm oluyorum

22 yaşında, 1 yıllık evli kadınım. Ben çok geç orgazm oluyorum. Bu durum eşimi zorluyor. İlişkimiz etkileniyor. Acaba ne yapabiliriz?

CEVAP

Sevgili okurum, kadınlarda orgazm sorunu çok yaygın. Çözümü de zor. Sanırım fantezilerin devreye girmesi gerekiyor. Olayı da tek boyuttan çıkarıp romantik, duygusal ortamlarda yaşayın.

Aklıma bile gelmiyor

39 yaşında kadınım. 2 çocuğum var ama 3 yıldır cinsel olarak isteksizim. Eşimin elimi tutmasına bile tahammülüm yok. Kocam yaklaşmazsa aklıma gelmiyor. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, haklısın, zor bir durum. Kolay çözüleceğe benzemiyor. Ama olayın bir yerinden tutmak gerekir. Bir uzmanın sistemli muayenesinden geçmen, ayrıca bir psikiyatristle konuşman iyi olur. Önünde uzun yıllar var. Kendini kaptırıp teslim olursan sorun büyür.

GÜNÜN SÖZÜ

Nankörlüğün yarası o kadar derindir ki acısı ölünceye kadar yaşanır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder