Dr. Haydar Dümen Tek taraflı düşünmeyin
HABERİ PAYLAŞ

Tek taraflı düşünmeyin

Kadın ve erkek ortak kararlar almalı, birbirinin hakkına saygı duymalı. Kadın olsun, erkek olsun tek taraflı düşünmeye başlar, sorunları yüklenirseniz o ilişki kabusa döner. Bu yüzden dertleri paylaşın, problemleri birlikte çözün.

Günde 2 defa yapıyorum

18 yaşındayım. Günde 2 defa mastürbasyon yapıyorum, zararı var mı?

CEVAP

Okurum, var tabii olmaz mı? Beynini mastürbasyona monte edersen bu defa bütün hayatını o küçük beyin idare eder, esiri olursun. Yukarıda büyük beyin, aşağıda küçük beyin hangisini kullanacağın, hangisiyle hayata atılacağın senin işin. Yavaş yavaş sayıları azaltıver. Çakı gibi bir delikanlı ol.

Haberin Devamı

Kızlar kaçıyor

20 yaşındayım. Penisim çok büyük. Kız arkadaşlarım benimle ilişkiye girmek istemiyor, ürküyorlar. Kendimi çok kötü hissediyorum. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Okurum, büyük penis ameliyatla küçültülmediğine göre iş sana ve tekniğe kaldı. Senin davranışlarında ve kızlarla ilişkinde de idareli bir irade şart. Benim de senden bir ricam var. Korkutup ürkütme.

Penisim çok küçük

21 yaşındayım. Penisimin boyu 9 santim. Kilom 83. Evlendiğim zaman eşimle sorun yaşar mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, hele bir 10 kilo ver. Penis biraz daha ortaya çıksın. Tam boyunu öğrenelim. Gereken yardım yapılacaktır. Ancak evliliğine engel değil.

Kanama oldu

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşım artık benimle ilişkiye girmek istiyor. Ben kızlık zarıma zarar gelmesini istemiyorum. Bir gün sevişirken ileri gittik ama kan gelmedi. Sonra hafif kanama oldu. Acaba kızlık zarım bir zarar görmüş müdür? Sizce ilişkiye girmek doğru mu?

CEVAP

Sevgili kızım, sakın ha, ilişki de nereden çıktı? Bana sorarsan bitir bu işi. Bu ilişki devam ederse zarın kesinlikle bozulacak. Altından kalkamayacağın sorunlar yaşayacaksın. Bu yaşta ne evlenmesi? Evlenseniz de 3-5 yıla kalmaz boşanırsınız. Hele bir de gebelik olursa çocuk olan senin kucağında bir çocuk. İşte bu da senin gerçek hayatın yani cehennemin. Kesinlikle ilişkiyi aklından geçirme.

Orgazm olamıyorum

20 yaşındayım ve 3 haftalık evliyim. İlişkiden hiç zevk almıyorum. Bu durum eşimi ve beni üzüyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, sabırlı ol, önünüzde en az 50 yılınız var. Zaman içinde pek çok şeyi öğreneceksin. Fantezileri ve alternatifleri kullanarak, tekniğinizi geliştirerek ve duygularınızı romantikleştirerek elbette bir aşama kaydedeceksiniz. Şimdilik kendini yormadan ve yargılamadan yola devam.

Haberin Devamı

Cinsel ilişkiyi yasakladılar

26 yaşındayım. Eşim 2.5 aylık hamile. Biraz sorunlu geçiyor. Doktorumuz cinsel ilişkiyi yasakladı. Bazen uykumda boşalıyorum. Eşim görecek diye de korkuyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Okurum, işin doğasına dokunma. Gece kalkıp bir şey yapmak istiyorsan yap. Tabii eşine de anlatabilirsin. Ne var bunda? İçin susuzluktan yandı. Açtın dolabını bir bardak su içtin. Rahatladın. Bundan eşine ne? Aklı başında biri ise bundan memnun olur. Böylece kuş yuvada kalır.

Doğuştan mı?

19 yaşında kızım. Bir yıldır ilişkim var. Her fırsatta yüzeysel ilişkiye giriyoruz. Penisini vajinama doğru ittirince canım yanıyor. Bu sorun düzelir mi? Bir de kızlık zarı doğuştan mıdır?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı doğuştan var. Sorunlar evlilikte çözümlenecek. Acı sorununu da yok edeceğiz. Ayrılmak ya da evlenmek konusunda karar ver.

Haberin Devamı

Kız çok ısrarcı

23 yaşındayım, kız arkadaşım da 20. Hiç ilişkiye girmedim. Kız arkadaşım sürekli birlikte olmak istiyor. Çok ısrarcı. Başka birini bulur diye korkuyorum. Sizce onun isteğine cevap vermeli miyim?

CEVAP

Okurum, o kız takmış kafayı sana, bakmaz sağa sola. Sizin pusulalar birbirini tutmuyor. Sen saklarken enerjini eriteceksin, öteki koşarken tüketecek. Ortasını bulsanız, kız biraz yumuşasa. Sen biraz sertleşsen. El ele verseniz hayatın zorluklarını yenseniz ve Hocanıza dua etseniz. Ancak bu şartlarda kız bir yenisini bulmaz, eğer seni bırakıp kaçarsa o da seni bağlamaz.

Bozuldu mu?

19 yaşında kızım. Bir hafta önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdik, kan geldi. Acaba kızlık zarım bozuldu mu?

CEVAP

Bozuldu yavrum, bozuldu. O zaten kendi diliyle sana konuşmuş ve sana anlatmış.

Boşanacak mıyız?

Yeni evleyiz. Ama penisimin boyu yüzünden eşimin canı çok yanıyor. Bu iş canımı sıkıyor, mastürbasyon yapıyorum. Geçenlerde eşim bunu gördü. Boşanmamız gerektiğini söylüyor. Evliliğimiz kötüye gidiyor. Ne yapacağım? Onu seviyorum.

CEVAP

Değerli okurum, bu ağrıyı, acıyı gideririz. Erkek mastürbasyon yapıyor diye evlilik bozulmaz. Eşine de bu konuda söylenecek birkaç söz var. Ama böyle ağrıyla, tedirginlikle evlilik yürümez. Profesyonel yardıma ihtiyacınız var.

Penisim yara oluyor

18 yaşındayım. Ben çok mastürbasyon yapmak istiyorum ama her seferinde penisim yara oluyor. Bunun çaresi yok mu?

CEVAP

Yavrum, penisini yaralarken ruhunu da yaralama. Korkum o. Bu ne hız ula? Ne kaçıyor ki? Önünde dağlar gibi yıllar. Dağlar gibi kaşıklanacak pilavlar var. Sen şimdiden kaşığı kırmaya yönelmişsin. İrade, denge, akıl, iş, okul ve aile köşeleri arasında mekik doku. Arada bir de mastürbasyona selam ver.

BÖYLE SORU YOK!

Evlenmeden önce istemiyorum

22 yaşındayım. Evlenmeden önce ilişkiye girmek istemiyorum. Sizce bunu denemeli miyim? Arkadaşlarım çok ısrar ediyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bu işlerde zamanlama çok önemli. Organı da küstürmemek gerekli. Antrenman yapmalı, gönlünü almalı. Ancak antrenmanın sahası nerede, karnını doyurmak için önüne konulan nimetin malzemesi ne? Bunları da düşünmek zorundayız.

Burada iradeye bağlı olmayan, bu ufak fakat fonksiyonu büyük organı da sefere yani evliliğe her yönüyle donanımlı hazırlamak gerekir. Kısacası, sen de, ailen de, ben de ve yaratılışın kendi dinamikleri de haklı. Tümünden yüzdeler alarak bir gemi yarat. Geç dümenin başına. Gemisini kurtaran kaptan ol. Otur, mutlu sofranın başına.

GÜNÜN SORULARI

Orgazm olamıyorum

26 yaşında, çalışan kadınım. Yedi yıllık ilişki sonrası evlendim, 2 yıldır da evliyim. Erken yaşta erkek arkadaşımla oldum ama hiç orgazmı yaşamadım. Eşimin ilgisizliğinden ve romantik olmayışından şikayetçiyim. Eşimin umarsız tavırları beni üzüyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Okurum, kızlarımız kuvvetli olmalı. Ders, iş, aile yani bir yuvayı yürütecek özellikleri kazandıktan sonra evliliklerin olması iyi olur. Batı toplumlarında erkek kadını, kadın erkeği tanıyor, çok yönlü karardan sonra evleniyorlar. Ama bunlar olsa da eşinle benzeri sorunları yaşayabilirdin. Çünkü evlenmeden önce erkek olsun, kadın olsun gerçek yüzünü göstermiyor. Kızım, kendini ağır yargılıyorsun. Olaya biraz da eşinin penceresinden bak. Yanlışlar düzelmeyecek gibiyse evliliğini gözden geçirmeye çalış.

Sürekli ilişki istiyorum

25 yaşındayım. Sürekli ilişkiye girmek istiyorum. Acaba bunun sebebi nedir?

CEVAP

Okurum, cinsel isteklerin, eylemlerin ve gücün en yoğun olduğu dönem, gençlik yıllarıdır. Doğa kendi düzeninde bu sorunu çözümler. Ne var ki, bizler onu sosyal yasaklar ve kısıtlamalarla bozmayalım. Sekste, biyolojik, sosyal ve psikolojik ilkelerin üçünün de tam olması idealdir. Ancak bu üç öğeden biri eksikse çağımızın insanı daha geniş açıdan konuya bakmalı. Pek tabii bu yaşlarda cinsel isteğin ve arzun yüksek olabilir. Fakat bu arzularını yaşamın diğer yönleriyle dengelemeyi öğren.

GÜNÜN SÖZÜ

Sonsuz aşk bir hayaldir ancak ömrünü uzatabilirsiniz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder