Dr. Haydar Dümen Tek taraflı ilişki yürümez
HABERİ PAYLAŞ

Tek taraflı ilişki yürümez

Cinsellik iki kişinin arasında yaşanan güzel bir duygu.

Her iki taraf ilişkiden zevk alıyor, tatmin oluyorsa yüzler güler, işler yolunda gider.

Ama istekler tek kişiden geliyorsa, diğeri durmadan kaçıyorsa, beklentiler farklıysa sorunlar içinden çıkılmaz olur.

Aşk iki kişiliktir, karşılıklı konuşun, sıkıntı bitsin.

BÖYLE SORU YOK!

Milli formayı giysem geçer mi?

18 yaşındayım, milli formayı henüz giymedim. Yüzüm sivilce dolu. Milli formayı giysem bu dertten kurtulur muyum? Yoksa hastalığım dermansız mı?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, forma için acele etme. Her çağrılan yere gitme ve kötü arkadaşlar seçme. Oranı buranı fazla elleme. Senin dersin ya da işin var. Önce onlara sarıl. O sivilcelerinin cinsel etkinlikle ilgisi yok. Ergenlik değişimin ve hormonların habercisi.

Fındık, fıstık, çikolatayı, abur cuburu fazla yeme, her gün kremsiz sabunla yüzünü 2 kere yıka. Onları sakın sıkma, ellerini sık sık yıka. 5-6 ay sonra milli olmadan önce kurtulacaksın bu sorundan, merak etme. Hâlâ sonuç olumsuzsa seni bir cilt doktoru bekliyor, unutma.

GÜNÜN SORULARI

Neden kanamadı?

Defalarca farklı zamanlarda ilişkiye girdik nedense kanama olmadı. Kız arkadaşım da şaşkın. Lütfen bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, bazı kızlarda kızlık zarı kanamaz. Çünkü esnektir. Tabii burada erkeğin penis boyu çok önemli, daha doğrusu çapı. Bunun en güzel ve sağlıklı cevabını bir hekimin kontrolünden sonra alırsın. Benim yazacaklarım olasılık olur. Yani görmeden söylediğim her şey yazı turadan farksız olur. İyisi mi, şansına güveniyorsan çıkart cebinden bir madeni para. At bir yazı tura. Ya da al kız arkadaşını doktora gidin.

Kız acı çekiyor

26 yaşındayım, boks şampiyonuyum. Penisim 24 santim ve kız arkadaşımla ilişkiye giriyorum. Ağlayacak gibi oluyor. O da istekli ama üzülüyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, erkeklerin çoğunun penis boyu 15 santim. Kadınların da yapısı buna uygun. Bundan büyük penislerde kadınların acı çekmesi gayet normal. Bir bardağa 2 bardak su koyamazsın. O yüzden kız arkadaşının kıymetini bil. Ee bir zahmet acısını dindirmeye çalış. Kızımızın da işi zor. Hem seni mutlu edecek hem acı çekecek hem de o acıyı unutup zevk almaya çalışacak. Hakkını ödeyemezsin, kimse kahrını bu kadar çekmez, demedi deme.

Haberin Devamı

Günde kaç kez yapılmalı?

Günde azami kaç kez mastürbasyon yapmak sağlığa zarar vermez?

CEVAP

Değerli okurum, haftada azami 4-5 defa. Günde değil, tamam mı?

Orgazm olamıyorum

27 yaşında kızım. Nişanlımla sevişirken kan geldi. Nişanlım “Bozulsa çok kan gelirdi” dedi. Ben şüpheleniyorum. Kanın çok mu gelmesi gerekiyor? Nişanlım 3 kez boşalırken, ben 1 kez bile orgazm olmuyorum. Benim bir rahatsızlığım mı var?

CEVAP

Sevgili okurum, bazen kan o kadar az gelir ki bir damla bile olmaz. Yani açık renkli, sulanmış bir renk görülür. Bu nedenle kan miktarı ile kızlık zarının bozulmasının ölçümü yapılmaz. En azından sende bir zedelenme olduğunu sanıyorum. Yırtılmış da olabilir. Bu saatten sonra bunları hesap etmek yerine zevk ve orgazm peşinde olman doğrudur.

O yolda bir şeyler yapılır ama bunun için evlilik koşullarının oluşması ya da senin cinselliğe alışman tedavinin birinci koşuludur. İkinci koşulu nişanlının ustalığı. Ve bütün bunlara doğanız uygun altyapı hazırlamıştır, her şey yoluna girer.

Haberin Devamı

Zevk alıyordum

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla hemen her gün ilişkiye giriyoruz. Başlarda çok zevk alıyordum ama son günlerde cinsel organım kızarmaya başladı. Acı çekiyorum. Acaba neden?

CEVAP

Sevgili okurum, ne olacak? Zavallı organın başına bu kadar bela olursan ve onu annesinden doğduğuna pişman edersen o da isyan eder. Sana halini bildirmiş. Vicdan senin, yol senin, akıl senin. Bunlara ben ne derim?

Eşim çok soğuk

5 yıllık evliyim ve 27 yaşındayım. Bir çocuğumuz var. Karım cinselliğe soğuk bakıyor. Evliliğimiz iyi ama iş yatağa gelince kılıçlar çekiliyor. Eşim “Bana dokunmanı istemiyorum. Dokununca seni boğmak istiyorum” diyor. İki yıldır psikolojik yardım alıyor ama etkisi olmadı. Bir yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, büyük olasılıkla eşin düzelmez diye düşünüyorum. 2 yıllık tedavi gerçekten her bakımdan yorucudur. Birkaç yıl daha tedavi olsa işler yine zor. Evliliğin sürmesi de kolay değil. İleriki yıllarda bazı sürtüşmeler, kırgınlıklar artabilir. Sonunda çocuk var. Aslında çok yönlü bir bilmece sizinkisi. Keşke evlenmeden cinsel huylarınızı öğrenseydiniz. Çünkü evlilik ciddi iştir.

Kız gebelikten korkuyor

20 yaşındayım. Kız arkadaşım da 19 yaşında. Sevgilim adet gördükten sonra onunla ilişkiye gireceğiz. Sevgilim hamile kalmaktan korkuyor. Sizce ilk seferde prezervatif kullansam yırtılır mı? Hap kullansa olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, delinin aklına taş getiremem. Kızın gebelikten korunma yöntemlerine anne, babası, kendisi karar versin. Bunun için de gereken önlemleri bir uzmana giderek alsın. Ben size alet olamam.

Çocuğumuz olmuyor?

22 yaşındayım. 3 ay önce evlendim. Eşim 20 yaşında. Evlendiğimiz günden beri korunmuyoruz ama çocuğumuz olmuyor. Eşimden şüphe dahi etmek istemiyorum. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, aceleniz ne? 90’lı yaşları yaşayacaksınız. 24 yaşından sonra bir çocuğunuz olsa, ikinciyi de 30’lu yaşlarda yapsanız hayatınızın olgunluğuna yeni bir pencere açsanız her şey çok güzel olur. İlk aylar gebelik doğanın kendini koruma mekanizmasına giriyor. Hiçbir şey yapmayın. Kendi haline bırakın.

Hep kan geliyor

23 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girmeye çalıştık, tam olmadı. Çünkü sevgilimin çok canı yandı. Sonra da epey kan aktı. Ayrıca kendini kastı. Dün yine denedik, yine kan geldi. Biz evleneceğiz. Acaba bu sorun hep karşımıza mı çıkacak?

CEVAP

Değerli okurum, evlenene kadar bu işlere biraz yüzeysel devam edin. Evlendikten sonra birkaç ay bu sorunu yaşarsınız. Büyük olasılıkla vajinismus. Onu da biz çözeriz.

Zevk suyu geliyor

18 yaşındayım. Zevk suyu hamile bırakır mı? Bir de benim yumurtalıklarımın olduğu bölgede 4-5 tane sivilce gibi beyaz noktalar var. Onlar nedir ve nasıl geçer?

CEVAP

Değerli okurum, o sıvıdan gebe kalınmaz. Bırak doğa bildiği gibi yapsın. Sen sadece frene basacaksın o kadar. Ama frene de nerede, ne kadar da basacağını öğren.

Korkuyorum

6 aydır evli kadınım. İlk gecem zor geçti ve kızlığım zor bozuldu. Şimdi korkudan ilişkiye giremiyorum. Tam ilişkiye gireceğimiz sırada ürküyorum. Eşimle ayrılmanın eşiğine geldik. Zor durumdayım.

CEVAP

Sevgili okurum, değerlendirmeni aynen öyle kabul ediyorum. Olayın tetiklenmiş vajinismustur. Bu çözülür hem de kesin. Ayrılmayacaksınız. Ve umarım 1-2 yıla varmadan da bebeğiniz olursa (ki bence olacak) elimi öptürmeye getirirsiniz.

İlaçlarla büyümedi

18 yaşındayım. Penisimin boyu küçük olduğu için ilaç kullandım ama hiçbir gelişme olmadı. Penisimde noktalar var, neden? Bir doktora gitmem gerekir mi?

CEVAP

Değerli okurum, bir doktora gitmene gerek yok. Ağızdan alınan ilaçlarla penis büyümez. Bilmediğin ilaçları almak da senin işine yaramaz. Penisinin boyunu vermediğin için de bak benden net bir cevap alamıyorsun. Beneklere ve penisinin küçüklüğüne kafayı takma. Kendi yolundan şaşma. İleriki yıllarda bir sorun çıkarsa çözüm bulunur.

GÜNÜN SÖZÜ

Gökyüzünün maviliğine bakın, orada kendinizi görmeye çalışın. Denemeye değer. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder