Dr. Haydar Dümen Tren kaçmadan harekete geçin
HABERİ PAYLAŞ

Tren kaçmadan harekete geçin

Cinsellik, yemek, içmek, uyumak kadar doğal. Zamanından önce yaşarsanız ruh ve beden yara alır ama vakti gelince harekete geçmezseniz olmaz. Tren kaçmadan, fırsatları itmeden belli yaşta cinsellikle tanışın ki mutlu olun.

Esnek mi?

20 yaşında nişanlı kızım. Nişanlımla bir ay önce ilişkiye girdik. Benden kan gelmedi. Esnek mi, değil mi diye doktora gidemedim. Daha önce sürtünme yoluyla beraber oluyorduk. Penisi vajinama 1-2 santim girdi. Aynı günün akşamı adet gördüm. Sizce kızlığım bozulmuş mudur?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın esnekti. “Neden?” diyorsan çünkü bunu koruyan sensin. Daha önce ilişkin olmadığına göre bunu cinler, periler gelip bozmayacağından bu arkadaşınla da denemede kan gelmediği verilerinden hareketle bu teşhisi koydum. Doktora gitmene de gerek yok.

Heyecanlanıyorum

18 yaşındayım. Geçen yıl otelde çalışırken bir kız geldi. Onu çok beğendim. İnternette konuşuyoruz. Onunla konuştuğumda çok heyecanlanıyorum. Ona olan sevgimi nasıl açıklayacağım?

CEVAP

Değerli okurum, heyecanını yenmek için havadan, sudan ama güzel şeylerden söz et. Güzellik, insanlık, şiir, roman, estetik, doğa yine doğa. Belirli bir zaman içinde bu ilişkilerin yaratacağı sıcaklıkta bir gün onun çok güzel olduğunu söyleyivermen kapının kilidini açar. Ne var ki arkasında sürgü olmasın.

Hamile kalır mı?

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişki yaşadık. Acaba hamile kalır mı?

CEVAP

Okurum, zayıf da olsa kalabilir. Ama spermlerin nereye boşaldığı da önemli. Üzerine boşalmamışsa bu risk azalır.

Boyum uzamazsa?

18 yaşındayım. Günde 4 kez mastürbasyon yapıyorum. Zararlarını bilmiyorum. Sivilce yapar mı, boyumun uzamasını engeller mi?

CEVAP

Değerli okurum, bu sayı fazla. Mastürbasyon sivilce yapmaz. Boyunu da kısaltmaz ama her şeyin fazlası bir yerlerde düzeni bozar. Erken boşalmaya koşullar. Evlendiğinde de eşinden zevk alamama gibi bir durum yaratır.

Kadınlara bayılıyorum

20 yaşındayım, cinsel ilişkiye girmedim, kızlara bayılıyorum. Güzel kadın görünce hemen ereksiyon oluyorum. Bu durumdan rahatsızım. Bir kez ilişkiye girmeyi denedik ama kız arkadaşım penisime dokununca boşaldım. Ne yapmam gerekiyor?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, yapılacak bir şey yok. Her şey zaman içindeki şartlanmalarına bağlı. Heyecanın azalacak. Boşalmalar doğru sürelerde olacak. Ama bu hedefe varmanın geçiş yolu kızlarla arkadaşlık ilişkilerini kullanmayı öğrenmen. Onlarla birlikte cinsellik olmadan konuşman, dostluk kurman, flört etmen geleceğin için çok önemli. Önünde uzun yılların var, dert etme.

Gören kaçıyor

21 yaşındayım. Penisimin başı çok büyük. Gören kızlar kaçıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, yapılacak bir şey yok. Kaçmayanı bul yavrum.

Yara olur diye korkuyor

25 yaşındayım, ekim ayında evleneceğim. Nişanlım ilk geceden sonra vajinasının yara olacağını düşünüyor ve birkaç gün sonrasına ertelememezi istiyor. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Okurum, önüne baklava tepsisi konulmuş, hepsini bitireceksin. Onun öbür günü ve öbür haftası var. Genelde ilk birleşmeden sonra kadını kendi haline bırakman hem duygularını hem de dokularını rahatlatmak gerekir. İlk geceden sonra, bir gece ara verip sonra devam etmek daha doğru. Bunlar eşlere kalmış. Kimi zaman ise ilk geceyi konuşarak, sevgi sıcaklığında geçirerek birleşmeyi ertelemek yararlı oluyor. Siz kendinize böyle bir yol seçin.

Haberin Devamı

Partnerim zevk almıyor

Penisim olur olmadık zamanda sertleşiyor ve ilişkide en az 5 kez boşalabiliyorum. Ama partnerimi memnun edemiyorum. Partnerim zevk almıyor. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, galiba erken boşalıyorsun. Süre yetmiyor. Ereksiyonun gerçekleşmesi beyinden kaynaklanıyor. Yani delinin aklına taş getirme. Hani insanlar zor durumda olunca ereksiyon olur mu? Olmaz. Aklını işe, kendine, ailene çevir.

Eğrilik sorun yaratır mı?

18 yaşındayım. Penisim 16 santim. Ama sağa doğru yamuk. İleride sorun olur mu?

CEVAP

Okurum, karşılaşmazsın. Ama okurlarım bilsin ki boyu biraz uzun olan penisler genellikle bir yöne doğru yamuk oluyor. Boy özentisine umut bağlarken böyle bir sorunla da karşılaşabileceği unutulmasın.

Ya sertleşmezse?

23 yaşında, 4 senelik evliyim. 6 ay içinde 4-5 kez sertleşme sorunu yaşadım. İlişkiye girmek istediğimde korkuyorum. Yine sertleşme olmazsa ne yaparım?

CEVAP

Okurum, son 6 ayda mı böyle oldun? Takma kafana. Çünkü psikolojik kaynaklı.

Kötü hissediyorum

23 yaşındayım. Günde en az 2-3 kez mastürbasyon yapıyorum. Yaptıktan sonra kendimi kötü hissediyorum. Sorun nedir?

CEVAP

Okurum, işarettir işaret. Öncü deprem dalgaları gibi şimdilik. Ama o büyük deprem gelecek, bazı şeyleri yıkıp geçecek. Seni erken boşalmaya koşullandıracak. Evlendikten sonra eşinden zevk almayacak, mastürbasyona döneceksin. Cinsel dengelerin bozulacak.

Kilom yüzünden mi?

18 yaşındayım ve 90 kiloyum. Penisim ereksiyon halindeyken 11-12 santim. Sizce boyu iyi mi? Kısalığı kilom yüzünden mi?

CEVAP

Değerli okurum, kesin kilo ile ilgili. Göbek ve kasık yağlarını erit. Kilonu da 60’lara doğru indir. Sonucu bana bildir.

BÖYLE SORU YOK!

İki sevgilim var, biri isteksiz

19 yaşındayım, 2 sevgilim var. İlişkiye girmek istediğim kabul etmiyor ama istemediğim kız beni zorluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Ben çareyi söyleyeyim yavrum. Öncelikle seni zorlayan sevgiline, romantik bir anınızda, diğer sevgilinin adıyla hitap edeceksin. “Ne alaka, ilişkiye girmek istediğim sevgilim fikrini mi değiştirecek yani” diye sorduğunu duyar gibiyim şu anda. Hayır, hayır yanlış ismi söylediğin sevgilin, diğer kıza ilişkinizi itiraf edecek. O sevgilin de seni bırakıp gidecek, bir daha yüzünü görmeyeceksin. Bunu duyan çevrendeki kızlar da sana bundan sonra o gözle bakmayacak. Ne mi olacak? Benim okur, uzun yıllar bakir kalacak. Sözünü ettiğin o kızlar, senden kurtulacak. Sen sağ, ben selamet oğlum.

GÜNÜN SORULARI

Evlenmek istiyorum

30 yaşındayım. Bu zamana kadar hiç cinsel deneyimim olmadı. Evlenmek istiyorum ama sonuç alamadım. Ne yapmalıyım?

Endişelenecek bir şey yok okurum. İlk deneyim hep zor olanıdır. Çoğu erkek, başarılı olup olmayacağını düşünür. Arkadaşlarından duyduğu bazı anılar iç açıcı değildir. Bazen abartılarak anlatılır. Eh, bir de buna kendi korku ve endişelerin eklenir. İçine utanılacak duruma düşmenin korkusunu da yerleştirir. İlk gece böylece büyür gözlerde. İşte böylece ilk geceyi kadın ve erkek böyle korkulara geçirirler. Doğal ve normal olması gereken kadın ve erkek, gereksiz olumsuzluklara itilirler. Aslında ortada korkulacak bir şey yoktur. Her şey kendiliğinden olup bitecektir. Ecel terleri dökmeyeceksin, acemi okurum. Tatlı bir heyecan ve zevklerin mutluluğu içerisinde geçirdiğin bir an olacak.

Cinsellikten korkuyorum

26 yaşındayım, 1 yıldır kız arkadaşım var. Artık cinselliği yaşasak diye konuştuk ama korkuyorum. Ne yapmalıyım?

Değerli okurum, kız zaten bunu bekliyor. Bir gün sabrının tükeneceğini biliyor. Zamanın uzaması işine geliyor. Çünkü zaman onun lehine işliyor. Sana gelince; ilişki için biraz geç kaldın. Umarım kızı deneme tahtası yapmaz, işin bitince de bir köşeye atmazsın. Genelde deneyim koşulları da aramakla pek bulunmaz. Görünüş odur ki kıza mahkum olmuş gibisin, gerisini sen bilirsin.

GÜNÜN SÖZÜ

Sevginin olmadığı yürekte aşk çiçek açmaz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder