Dr. Haydar Dümen Tren kaçmadan yakala
HABERİ PAYLAŞ

Tren kaçmadan yakala

Cinsellik, yemek, içmek, uyumak kadar doğal ve zamanı gelince yaşanmalı. Vaktinden önce yaşarsanız ruh ve beden yara alır ama zamanı geldiği halde harekete geçmezseniz geleceğiniz kararır. Fırsatları elinizin tersiyle itmeden, belli bir yaşta cinsellikle tanışın ki mutlu olun.

İlişkiden vazgeçiyor

18 yaşındayım. Kız arkadaşım da 18 yaşında. Penisim 17 santim. Kız arkadaşım ilişkiye girer girmez “Ağrıyor” deyip vazgeçiyor. Sizce sorunu ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, kız arkadaşının hiçbir sorunu yok. Sorun senin sorumsuzluğun. Hem bu yaşta kızlara yöneliyorsun, onların dünyalarını karartacaksın hem de benden bir olur kararı bekliyorsun. Hemen ilişkini kessen iyi edersin.

Haberin Devamı

İlaç işe yarar mı?

İnternette karışım bir haptan bahsediliyor. Penis büyüten, performansı artıran haplar varmış. Bir hafta kadar etkisi olduğunu söylüyorlar. Kullansam işe yarar mı?

CEVAP

Değerli okurum, bu tip hapların hemen tümüne kuşkuyla yaklaşmalı. Alınacak ilaçlar ise mutlaka doktorun önerisiyle olmalı. Ödenen paralar genellikle büyük oluyor. Umut ve güvensizlik sonra sizleri üzüyor.

Kanıtlanabilir mi?

20 yaşındayım. 10 gün sonra askere gideceğim. Bundan 1.5 ay önce eski sevgilimle birlikte olduk. Bir sorun olursa benimle ilişkiye girdiği kanıtlanabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, olan olmuş, geçmişe korkular üretmek ruh sağlığını bozar. Oysa senin askere mutlu, güven içinde ve sağlıklı gitmen gerekiyor. Sen bize lazımsın. Güle güle askerliğini yap, teskereni al.

İleride sorun olur mu?

26 yaşındayım. Bu yaşıma kadar hiç kimseyle birlikteliğim olmadı. Ayrıca hiç mastürbasyon yapmadım. Sizce ilerde enim için sorun olur mu, yoksa normal bir durum mu?

CEVAP

Değerli okurum, ileride cinsel sorunlar yaşayacağını sanıyorum. Tren hareket etmiş. Biraz hızlan ve yakalamaya çalış. Ayakların yerden kesilsin artık. Evlilik için şartların uygunsa evlenmeye bak. Değilse artık birkaç deneme yapmaya bak. Bana da durumunu yaz ki, buradan adım adım sana yön verelim.

Nasıl uzatırım?

32 yaşındayım ve 5 yıllık evliyim. Penisim 13.5-14 santim. Eşim dert ediyor, şakayla karışık da olsa bunu dile getiriyor. Tavsiye edeceğiniz bir penis uzatma yöntemi var mı? Ya da piyasada satılan ilaçlardan alsam olur mu? Cerrahi tedavi önerir misiniz?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, tek çözüm cerrahi tedavi. Onu da asla önermiyorum. Çünkü penisinin boyu tıbba göre normaldir. Nedenini sorarsan; kadının vajinası 8 santimdir ve girişteki ilk 2 santimi duyarlıdır. Eşin orgazm olma güçlüğü varsa bunu sana yüklemesin. Erken boşalman varsa, onun için tedavi ol.

Aklımdan çıkmıyor

Penisim hep ereksiyon halinde hiç sönmüyor. Aklımı başka şeylere vermeye çalışıyorum ama kadınlar, kızlar aklımdan çıkmıyor. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, irade, insanlık, kendi işlerine daha çok yoğunlaşmak ve yorulmak ve de bu konuyu kafana takmamak.

Boyu çok kısa

29 yaşında 1.80 boyunda ve 80 kiloyum. Cinsel organım 13 santim. Arkadaşlarımla denize gitmiyorum, onların yanında üzerimi değiştiremiyorum. Çünkü benimle alay ediyorlar. Penisim yokmuş gibi görünüyor. Acaba ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, cinsel organın kasık yağları içinde kayboluyor. O yağları aldırır ya da zayıflarsan penisin normal boyutlarda görünecek. Üstelik zaten normal boyutta. Daha kilo alma. Hayatını da normal yaşa.

Haberin Devamı

Hamile kalır mı?

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte olduk. Boşalma olmadı ama zevk suyu damlamış olabilir. Sevgilim adetini gördü ama hamile kalma olasılığı nedir?

CEVAP

Okurum, kız arkadaşının hamile kalmadığı kesin. Üzülme ama çok daha dikkatli ol.

Kan nereden?

23 yaşında kızım. Adetimin düzenli olması için doğum kontrol hapı kullanıyorum. Adetime 2-3 gün varken erkek arkadaşımla seviştik. Benden kan geldi, acı çektim. Kan gelmeye devam ediyor. Kızlığım mı bozuldu yoksa adetim erken mi geldi? Doktora gideyim mi?

CEVAP

Sevgili okurum, her ikisi de olabilir. Kızlık zarının bozulmuş olacağı sanki akla daha yakın. Bu seni panikletmesin. Şu kan olayı dursun. Çok kuşkuluysan doktora gidersin. Erkek arkadaşınla ilişkine devam edeceksen doktora ne gerek var? Zar kanamış mı, kanamamış mı sorusu da saçma olur.

Çok kısa sürüyor

Üç yıldır evliyim. Eşimle ilişkim kısa sürüyor. O benden önce orgazm oluyor ve devamını istemiyor. Bu durum beni çok rahatsız ediyor.

CEVAP

Sevgili okurum, eşinin uzmana gitmesi ve tedavi olması gerekiyor. Aksi taktirde bu hayat boyu sürer. İkinizi de tedirgin eder.

Saçlarım dökülür mü?

20 yaşındayım, sekse çok düşkünüm. Günde en az 4-5 defa mastürbasyon yapıyorum. Haftada 7-8 kez ilişkiye giriyorum. Bundan rahatsız değilim ama sivilce çıkıyor. Bir doktor “Bu kadar ilişkiye girersen saçların dökülebilir” dedi. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, cinsel yönden hiperaktif bir gençsin. Sivilcelerin bu konuyla fazla ilgisi yok. Ama kanında hormonlar cirit atıyor. İleride saçların dökülmesi tahmini doğrudur. Erkeklik hormonu çokluğu saçları döker. Kadınların saçları neden dökülmez? Çünkü hem testetoron seviyeleri çok düşük hem de kadınlık hormonları saç dökmüyor. Yalnız hem iradeni kullanarak hem de ilgini başka yerlere yönelterek bunu önlemeye çalışırsan bir süre sonra sorunun normale dönebilir.

Böyle soru yok: Kocamla çok mutsuzum

38 yaşında, 4 yıllık evli kadınım. Eşim daha bana dokunurken boşalıyor. Doktora gitmeyi reddediyor. Acaba bunun tedavisi var mı? Çok mutsuzum.

CEVAP

Sevgili okurum, tıbbın böylesine gelişip güçlendiği zamanda “Bu işin tedavisi var mı?” ne demek? Bizim ülkemizde erken boşalmanın görülme oranı yüzde 40 dolaylarında. Gençler mastürbasyona öyle alışıyorlar, evlilik yerine oturmuyor. Erkek kendine toz kondurmuyor, çaresiz kalırsa diye endişeleniyor, doktora gitmiyor. Bu duruma kaderdir, şanstır diyemiyoruz. Kadının alacakları birikiyor. Erkek hep borçlu çalışıyor. En büyük yıkım kadına oluyor, iflas ediyor. Çünkü doymuyor. Kızım, yine de el ele, kol kola aklınıza yatan bir uzmana gidin, umudunuzu kesmeyin.

Günün soruları

Karımı istemiyorum

27 yaşında, 2 yıllık evliyim. Eşimle ilişkiye girmek istemiyorum. O da istekli bir kadın. Adet görsün diye bekliyorum. Sürekli kavga ediyoruz. Mastürbasyonu tercih ediyorum. Bir de ben başka kadınları arzuluyorum.

CEVAP

Değerli okurum, mektubunu tüm gençler okumalı. Olay mastürbasyonda düğümleniyor. O arzuladığın başka kadınlarla cinselliği yaşamak istesen ne olurdu, bilemem. Belki biraz motive olurdun. Belki de “Mastürbasyon hepsinden iyi” der yine kendine dönerdin. Profesyonel yardım al. Eşinle açık konuş. Mastürbasyondan kadına transferi ve tekniği öğren. Bu konu ilaçla düzelmiyor. İleride çocukların olacak, toparlan.

Bayılacak gibiyim

29 yaşındayım, 1.5 yıllık evli kadınım. İlişkiden zevk alıyorum. Bir anda gözlerim kararıyor, adeta bayılıyorum. Bu hastalık belirtisi mi?

CEVAP

Sevgili kızım, ne mutlu sana ve eşine. Neden şikayet ediyorsun ki? Birini sevdiğimizde “Bayılıyorum sana” demez miyiz? Sen ki duyguları kendi türünün en üst katmanlarında yakalamış birisin. Biraz daha bayılmalara devam et. Titreme bir tür heyecan ve tutku ifadesidir. Kızım, bırak kendi haline. Bu hastalık değil. Kocana bunları okut ki ne kadar şanslı olduğunu öğrensin, senin de kıymetini bilsin.

Günün sözü

Aşkın yolunu şaşıranlar yüreğinize biraz ışık tutun. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder