Dr. Haydar Dümen Treni kaçırıp üzülmeyin
HABERİ PAYLAŞ

Treni kaçırıp üzülmeyin

Aceleci davranmak, vaktinden önce bir şeyleri yaşamak uygun değil. Ama belli yaşa geldiyseniz, ayaklarınızı yere sağlam basıyorsa ve yıllar duygusuz akıp geçiyorsa kendinize yazık etmeyin. Aşkı, cinselliği erteleyip mutsuz olmayın. Elinizi biraz çabuk tutun ki treni kaçırıp üzülmeyin.

Uzun mu, kısa mı?

Yaşım 18 ve penisim de 18 santim. Bugüne kadar hiç ilişkiye girmedim. Sizce boyu uzun mu, kısa mı?

CEVAP

Oğlum, bu işin sencesi, bencesi değil; var yeterincesi. Bu yaşta takma bunları kafana Aslan pençesi. Hadi biraz dışarı çık. Televizyonun, bilgisayarın başında çok oturma. Ders çalış, kitap oku, boş durma.

Haberin Devamı

Bana yaklaşmıyorlar

26 yaşında kızım. Hiç erkek arkadaşım olmadı. Duygularımı hep bastırıyorum. Söylemenin zayıflık olduğunu düşünüyorum. Kimse bana yaklaşmıyor. Ben ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, herhalde kendini çok yükseklerde görüyorsun. Birilerini kendine layık göremiyorsun ya da tam tersi güvensizlik içinde kıvranıyorsun. İkisi de olmaz. Yaşın evlilik sınırını zorluyor. Ama ondan önce dost ve insan olarak flört ve arkadaşlık ettiğini ya da evleneceğin kişiyle 1-2 nişanlı kaldığın düşünülürse zamanını boşa harcama derim.

Sertleşmiyor

23 yaşındayım, ilişkiye girmedim. Son iki aydır sevgilim var ama ereksiyon olamıyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum.

CEVAP

Değerli okurum, böyle devam etsin. Bir süre daha geçsin bakalım. Bu gibi sorunların altından bu yaşta bir şey çıkmaz. Tabii ki psikolojik. Kafaya takarsan zorlanırsın. Kendi haline bırakırsan en iyi doktoru bulmuş olursun.

İlişkiye girmedim

38 yaşındayım, bekarım. Cinsel ilişkiye girmedim. Kadınlar benimle ilgilenmiyor. Bunun cinsel organımın kısalığından kaynaklandığını düşünüyorum kadınlar beğenmiyor. Yardım edin.

CEVAP

Okurum, bazen gerçekten anlamıyorum. Hem “Hiç deneyimim yok” diyorsun, hem de işi ilerletmişsin. Organlar çıkmış ortaya. Okurum, nasıl oldu? Kadınlar, artık erkekleri soyup baktıktan sonra mı karar veriyorlar? Ne tuhaf bir dünyada yaşıyoruz diyeceğim ama böyle olduğunu düşünmüyorum. Daha fazla geç kalma. Evlenecek misin, ilişki mi kuracaksın? Bu konuda en verimli yıllar geride kalmak üzere. Hadi koş biraz, tren kaçıyor.

Haberin Devamı

Kız zevk almıyor

23 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdikten 1 dakika sonra boşalıyorum. Sevgilim zevk almadığını söylüyor. Onu kaybetmek istemiyorum, ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşın tabii ki zevk almayacak. Yemeğe oturdunuz, kız arkadaşın çatalla bir lokma ağzına attı. Sen yemek tabağını önünden kaldırıverdin. Şimdi ben sana soruyorum, kız arkadaşın o yemekten zevk aldı mı? Ne gezer? Evlendiğinde erken boşalman tedavi edilir.

Kan geliyormuş

25 yaşındayım. 23 yaşındaki nişanlımla ilişkiye girdik. Nişanlımın kızlık zarı yırtıldı. Üç gün geçti ama kan geliyormuş. Bu normal mi yoksa bir doktora gidelim im?

CEVAP

Değerli okurum, gelen kanın miktarı önemli. Steril bir gazlı bezle oraya tampon yapın. Yarım saat kadar tutun. Kan çoksa mutlaka hekime gidin. Ama azsa bir süre sonra diner. Ancak 5-10 gün cinsel perhizde olun, birleşme yapmayın.

Korkumu nasıl yenerim?

18 yaşında kızım. Evlendiğimde ilk geceden çok korkuyorum. Bu korkumu nasıl yenebilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, önce bilgilenecek, öğrenecek sonra alışacaksın. Olay bu kadar basit. Doğaya güven, o sana yardımcı olacak. Her şey yoluna girecek. Ama burada en önemli engel yaşın. Biraz büyü. Evlilik ve onun getireceği sorumlulukları psikolojik olarak göğüslemeye hazırlıklı ol. Ayrıntıları biz çözeriz.

Haberin Devamı

Ya alışırsam?

18 yaşındayım. Günde 2-3 kez mastürbasyon yapıyor, rahatsızlık duyuyorum. Alışkanlık olmasından korkuyorum. Yol gösterir misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, durumun 1-2 yıl içinde düzelecek. Kısa vadede düzelmeyebilir. Mücadeleyi bırakma.

Hamile olabilir mi?

20 yaşındayım, 1 hafta önce kız arkadaşımla ilişkiye girdik, dışarı boşaldım. Aradan 5 dakika geçtikten sonra devam ettik. Acaba kız arkadaşım hamile kalır mı?

CEVAP

Okurum, belki. Belki evet belki hayır. Belki hiç. Keşke bilebilseydim.

Yanma oluyor

22 yaşında kızım. Sevgilimle her ilişkiye girdiğimde yanma, acı ve sızlama oluyor. Bu durumu sevgilime söyleyemiyorum. Benim ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili kızım, doğru bir jinekoloğa. Mantar ya da vajinit dediğimiz bir sorundan kaynaklanabilir. Bu tedavi olsun, kronikleşirse tedavi zorlaşır. Eğer bu söylediklerim yoksa bir-iki ay sonra yeniden yaz, çare bulalım.

Penisim sertleşiyor

Kız arkadaşımla öpüşürken cinsel organım hemen sertleşiyor. Onunla ilişkiye girmedim, bir süre daha girmeyi de düşünmüyorum. Kızın yanından ayrılınca her şey normale dönüyor. Ama sanki organım darbe almış gibi acıyor. Sizce sorun nedir? Bir de 10 santim yeter mi?

CEVAP

Temiz kalpli okurum, sebebi gençliğin. Gereğinden fazla geriliyor. İçerideki dokuları zorluyor. Bence bu olabilir. Ama böyle bir kapalı kutudan ne sonuç çıkar dersen? Bir idrar tahlili yaptırman ya da penise baktırman doğru olur diyeceğim. Asıl diyeceğim şey şu: 10 santim penis sana yeter. Fazla kilon varsa yağları erit.

Böyle soru yok!

Kuş neden kanatlanmadı?

22 yaşındayım. İlk defa arkadaş ile geneleve gittik ama benim kuş kanatlanmadı. Mastürbasyon yaparken ve sabah ereksiyonlarında sıkıntı yok. Sizce birkaç kez daha denemek lazım mı?

CEVAP

Yavrum, bunu okuyan kuş avcıları yollara düştü şimdi. Hepsi seninkinin peşindeler. Her biri “Ben avlayacağım” diye yarışıp köşe bucak seni arıyorlar. Senin bıldırcın ne kadar besili? Cılız mı yoksa semiz mi? Aman mermilerin menziline girme.

Çünkü kuşlar pek zeki hayvan değildirler. Olur ya, ürker uçuverir, şaşırır yuvasını, sen ve arkadaşında olduğu gibi bir deliğe giriverir. Senden gelen mail hemen yola çıkar, ‘Bir daha mı denesek?’ diye sorar. İpe sapa gelmez yollardan, kendine çare arar İlk denemelerde olur böyle şeyler. Zamanla düzelir.

Günün soruları

Neden titreme olmuyor?

Erkeğim, son 3 aydır mastürbasyon yaparken boşalırken zevk alamıyorum. Hani boşalırken titreme olur ya o artık olmuyor ve bir şey hissetmiyorum. Nedeni ne olabilir?

CEVAP

Değerli erkek okurum, kızgın güneşin altında bir süre güneşlendikten sonra yapılacak en güzel şey denize atlayıp ferahlamaktır değil mi? Ancak su o kadar soğuk gelir ki, güneş ışınları başına dik vururken bile titrersin. Kıyıdan, su dizlerine gelene kadar yavaş yavaş ilerlersin. Artık suyun derecesine alışır bedenin, titreme de ortadan kalkar. Kendini serin sulara bırakırsın. Anlayacağın değerli okurum, o tutkunu olduğun mastürbasyona biraz ara ver. Bırak bedenin biraz ısınsın, serinliğe hasret kalsın.

Kambur duruyor

Üstadım sevişme esnasında penisim dik duruyor. Prezervatif takıldıktan sonra kambur oluyor. Acaba sebebi nedir?

CEVAP

Aman üstadım, seninki kambura yatıp galiba kendine bir av arıyor. Sanıyorum bulanık denizlere olta atıyor. Değerli okurum, kamburluğun da dereceleri var. Yarım kambursa, o eğriliktir. Eğrisiyle doğrusuyla yapı senin. Organ kambur olsa da sen asla eğik olma. Eğik olmamak için de asla kıvırma.

Günün sözü

İhanetler patlamayan bombalar bile yüreklerde potansiyel bir kuşku olarak kalır. H. D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder