Dr. Haydar Dümen Tutkularınıza esir olmayın
HABERİ PAYLAŞ

Tutkularınıza esir olmayın

Cinsellik doğanın insanoğluna sunduğu nimetlerden. Ama bu konuyu hayatınızın merkezi yapmayın, takıntılı davranışlar sergilemeyin. Birini çok sevip tutkuyla bağlanabilirsiniz. Ona dokunmak, sarılmak isteyebilirsiniz ama dozu aşmayın. Çünkü erken atılan adımlar sizi uçurumun kenarına götürebilir.

Hiç ilişkiye girmedim

34 yaşımdayım, daha önce hiç ilişkim olmadı. Stres, maddi ve ailevi sorunlar cinselliği etkiler mi? Daha yaşı küçük olanlar bile bir şeyler yaşıyor. Ben ise duruyorum. Bana ne önerebilirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, yavaş yavaş hareketlen. Önce ısınma hareketleri, sonra grup koşuları. O sırada yan kulvarda koşanlarla arkadaşlık ve onlara yardım. Dikkat! Olay başlıyor. Yardım yapacağım derken kimseye çelme takma. İçgüdülerine uy, bir fırsat yarat. Bu senin elinde. Dilersen daha geç kalmadan evlenmenin yollarını ara.

Haberin Devamı

İlişkiye gireyim mi?

Uzun zamandır partnerimle birlikte olamıyoruz. Zordayım. Mastürbasyon artık zevk vermiyor. Sizce hayat kadınlarıyla ilişkiye girmem normal mi?

CEVAP

Oğlum, senin genel bir kadınla ilişkiye girip girmemen benim niye ilgilendirsin? Hayat senin, yol senin. İster girersin ister girmezsin. Beni ilgilendiren şu: Kız arkadaşınla ilişkiye girerken kandırma, kızı yarı yolda koyma. Gerisi senin sorunun.

Haplar işe yarar mı?

18 yaşındayım, penisim 7 santim. Sevgilimle ilişkiye girmeye korkuyorum. Boy uzatıcı haplar kullanmam gerekir mi?

CEVAP

Okurum vallahi ayıp ettin. Kız arkadaşınla ilişkiye girmeyi unut. Hap map çözüm değil. Kilolu olduğunu sanıyorum, ona dikkat et. Ölçümde 10 santimi yakalayabilirsen bir bakıma yırttın demektir. Gerçek tedavisi operasyonla 1-2 santim uzatmaktır. Beklemede kal, 20 yaşına gelince yeniden konuşalım, duruma göre çözüm arayalım.

Kız alay eder mi?

21 yaşındayım. Şimdiye kadar hiç ilişkiye girmedim. Sizce vakti geldi mi? Bir de penisim 13 santim. Kız küçüklüğünden dolayı benimle alay etmez mi?

CEVAP

Değerli okurum, niçin alay etsin? Penisin normal. Yeter ki, sen ona sevecen, iyi niyetli davran ve güven ver. Vakti zamanı geldi mi diye şöyle bir kitaba baktım, “Zamanı” diyor. Kitap söylüyor dediğimizde pek sorun olmuyor. Ama kitabı tercüme eden sözcüsü yani ben söylersem kimilerinin ağzı açık kalıyor. Nazik konu, ne yapalım?

Haberin Devamı

Bana kırılır mı?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşım da 18 yaşında. Onu çok seviyorum. Biz ileri gitmedik. İleride evlenmeyi düşünüyoruz. Birkaç kez evlenene kadar ilişkiye girmeme kararı aldık ama sözümüzü tutamadık. Ona karşı çıkamıyorum. Kırılır diye korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

İnce ruhlu, nazlı, duygulu, kırılmasın derken kırılan kızım. Kırmamak için kırılma, her fırsatta sıkı sıkı sarılma. Araya yastık koy ama ona bel bağlama. O yastık mastık dinlemez, beyin coştu mu, uçan kartal misali iplerini koparır. Çünkü tutkular kurşun bile tanımaz. Onun isteklerine bakma, yatağa karnıyarık gibi yatma. Sevgilin kırılmasın diye kendini ateşe atma. Bu yaşlarda evlenilmeyeceği için hayatını sakın karartma.

Gebe mi?

19 yaşındayım. Kız arkadaşım 18 yaşında. Bir ay kadar önce ilişkiye girdik. Bana 2 haftadır adet görmediğini söyledi. Vajinasının üzerine boşaldım. Sizce ondan mı adet görmedi? Gebe kalmış olabilir mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, her iki ihtimalin oranı yüzde 50. Bir hafta, 10 gün daha bekleyin. Adetini görmezse gebelik testi yaptırın. Gebe ise ne yönden yürüyecekseniz elinizi çabuk tutun.

İlk gece ne yapmalıyım?

24 yaşında kızım. Hiç ilişkim olmadı. İlk gece için herkesten bir şeyler duyuyorum. Ama kimseye bir şey soramıyorum. İlk gecenin ne olacağını çok merak ediyorum.

CEVAP

Okurum, ilk gece konusu uzun. Duyduklarınıza ne inanın ne kanın. Doğa sizin yardımcınız. Yeter ki telaşa kapılmayın, korkmayın, acele etmeyin.

Bakire mi, değil mi?

18 yaşındayım. Kız arkadaşım ilişkiye girmeye korkuyor. Ben ise onun bakire olup olmadığını öğrenmek istiyorum.

CEVAP

Okurum, ne yapacaksın bakire olup olmadığını? Bakirelik hakkında kitap mı yazacaksın? Yoksa yeni teoriler mi ortaya çıkaracaksın? Kızın namus bekçisi misin? Biraz ayıp olmuyor mu?

Penisim normal mi?

Penisim 12 santim, normal mi? İdeal olan ölçü nedir?

CEVAP

Okurum, normaldir. İleri yıllarda çok daha işine yaracağından ideal bile denilebilir. Keyfine bak, adam olmaya çalış.

Kız ısrarcı

18 yaşındayım. Birkaç önce bir kızla tanıştım. Kız ilişkiye girmek istiyor. Benim deneyimim yok. Kız da ısrarla üzerime düşüyor. Çok korkuyorum, ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bir atasözü vardır. ‘Acemi nalbant gavur eşeğinden öğrenirmiş sanatı.’ Öğreneceksen, bunun yolu ve yöntemi ayrı. O beni ilgilendirmez. Ama hocanız senin eline zavallı bir kızın hakkından gelecek malzemeleri de vermez.

Tatmin edemiyormuşum

22 yaşındayım. Eşimle ilişkide ben çok zevk alıyorum. Eşimi tatmin edemiyormuşum. Böyle giderse boşanırız. Yardım edin.

CEVAP

Okurum, kadınların yüzde 50’si böyle. Bu iş yapıları gereği. İlk önce gereken yardımlar için uzmana gidilir, çözüm aranır. Gebe kalmadan, işler sarpa sarmadan ve birbirinizi kırmadan ayrılık olacaksa olur. Ama bu karara da gözü kara atlanmaz.

Böyle soru yok!

Kız ilişkiye girmek istemiyor

İki yıldır ilişkimiz var. Ben ilişkiye girmek istiyorum ama kız girmek istemiyor. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, seninle baş başa konuşalım. İki yıl ne yaptınız? Gölde balık mı avladınız yoksa hava cıva konuşmalar mı yaptınız? Aslında sen pusudasın. Kızı kıvamına getirip gözünün önüne mutlu aşk perdesini çekip gizli amacına kilitlenmiş durumdasın. Kız deniz diplerinin sırrını çözmeye çalışıyor.

Sen gökyüzünden yeryüzünün resmini yapıyorsun. Aranızda uçurum engeller var. Kürek mi çekeceksiniz, günün batışını mı seyredeceksiniz yoksa ufak bir sarsıntı ile denize mi düşeceksiniz bilemem. Geriye ne kaldı? Sizin aklınız ve geleceğiniz. İster banarsınız ister kaşıklarsınız. Zor koşullarda bu formülü uygularsınız.

Günün soruları

Nasıl kurtulurum?

Bir yıl önce size yazdım,”Haftada 1 kere mastürbasyon yap” dediniz. Dediğinizi uyguladım ama bazen başarısız oluyorum. Mastürbasyon bağımlılığından nasıl kurtulurum bana yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Okurum, kutlarım. Her türlü bağımlılıkta olduğu gibi önce karar vermen şart. Yoksa başarısız olunduğunda, “Ne yapsam da kurtulamayacağım” düşüncesi kavileşir. Dayanamayıp mastürbasyon yaptığında kendini suçlama. Güven duygunu yitirirsin. İraden ve mücadelen ne kadar uzun sürerse o kadar başarılı olursun. Mastürbasyon bağımlılığında ipler senin elinde, sana kendinden başkası yardım edemez okurum.

Nasıl uzatırım?

Cinsel organım 13 santim. Kısa olduğunu düşünüyorum uzaması için ne yapmalıyım? Bir de her gün mastürbasyon yapıyorum, erken boşalıyorum. Ne önerirsiniz? RUMUZ: E.K.

CEVAP

Değerli E.K, sen küçük olduğunu düşünüyorsun ama bakalım her gün randevulaştığın, sana güzeller güzeli gelen elin böyle mi düşünüyor? Şehir şehir, ülke ülke gezsen de elinde olana katlanmak zorundasın. Eh yani, herkesin de boyu uzun olacak diye bir kural yok. Yazdığın mailde erken boşaldığından dert yanıyorsun. Bak işte burası önemli. Bırak santim hesabını, öğren ustaca kullanmasını.

Günün sözü

Aşkın da kuralları matematikseldir. Ne var ki tartımlarımız yanlıştır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder