Dr. Haydar Dümen Uğraşmayın büyümüyor
HABERİ PAYLAŞ

Uğraşmayın büyümüyor

Erkeklerin penis boyu konusundaki takıntıları biliniyor. Ölçümler yapılıyor, arkadaşlar arasında başka bir şey konuşulmuyor. Yeterli olmadığını düşünen internette ilaç aramaya koyuluyor. Beyler, cinsel organın boyunun öyle ilaçla ya da masajla büyüyeceği yok.

Zara bir şey olur mu?

19 yaşında kızım. Sevgilimle 3 aydır sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Üzerimizde pantolonlarımız oluyor. Acaba darbelerden dolayı zarım bozulur mu? Sevgilim “Bir şey olmaz” diyor ama yine de endişeleniyorum.

CEVAP

Kızım, kızlık zarı yerinde duruyor. Böyle devam eder, sınırı aşmazsanız duracak.

Haberin Devamı

3 dakika sürüyor

Şu aralar çok mastürbasyon yapıyorum. Dakika tuttum, 3 dakikada boşaldığımı tespit ettim. Sizce bu normal mi?

CEVAP

Şimdilik normal, evlendiğinde uzatırız.

Büyütücü işe yarar mı?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla birçok kez ilişkiye girdik ama o hiç zevk almadığını söylüyor. Penisim 14 santim. Ufak olduğu için zevk almadığını düşünüyorum. Penis büyütücü ilaçlar işe yarar mı?

CEVAP

Değerli okurum, penisini büyütmeye ihtiyacın yok. Kız arkadaşının zevk almaması 2 nedene bağlı. 1) Kendi doğası ya da psikolojisinden. 2) Senin bu konudaki acemiliğinden ya da aceleciliğinden.

Sonuç negatif

Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Boşalma olmadı ama zevk suyunun gelmiş olmasından şüpheleniyorum. Şüpheden kurtulmak için ilişkiden 12 gün sonra kan testi ve 25 gün sonra da idrar testi yaptım. Adet gördüm. Sonuçlar negatif çıktı. Endişeye gerek var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, bu gece çok rahat uyu, mutlu uyan. Bir de bana ‘İyi ki varsın Haydar Hocam’ diye gönderme yap ki mutlu olayım. Çünkü hiçbir şeyin yok, kale gibisin.

Kanama normal mi?

21 yaşındayım. Nişanlımla ilk kez ilişkiye girdik ve kanama oldu. Nişanlımın ilişkiye girdiğimiz gün ve sonrasında ağrısı oldu. Bana iç çamaşırında pembemsi, birkaç damla kan gördüğünü söyledi. Nişanlıma bir şey olmasından korkuyorum. Doktora gideceğiz ama bu kanama normal mi?

CEVAP

Değerli yavrum, nişanlına hiçbir şey olmayacak. Kızlığa veda edilmiş. Bu olay böyle yaşanır. Umarım sevgin evlendikten sonra yıllarca devam eder. Benim bu dileğim de sanırım geçerli olur.

Haberin Devamı

Hapa devam edeyim mi?

18 yaşındayım, uzun yıllardır penis uzatıcı hap kullanıyor ve mastürbasyon yapıyorum. Fakat hiçbir etkisi olmuyor. Neden penisimin boyu uzamıyor?

CEVAP

Şaşkın yavrum, hap map kullanma, karaciğerini boşuna yorma. Yapacağın şeyler onun uzamasına yardımcı olmaz. Kendi haline bırak, psikolojini bozma, derslerine iyi çalış, ailenin yüzünü karartma. Olgunluk yaşına geldiğin zaman yine yetersiz görürsen ona bir çözüm yolu aranır.

Çok istekliyim

18 yaşındayım. Mastürbasyon yapıyorum. Çok istekliyim. Yaptıkça tekrarlıyorum. Bu isteği gidermek için ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli yavrum, bol hareket et, bedeni geliştirir. Koş, kalp damarların açılsın ki ileride kalp hastalıkları riskine girme. Hem de kilo almazsın. Geriye bir de aklına egemen olman kalır. Yani arabanın frenine bas biraz, bas.

Yeterli olur mu?

25 yaşındayım. Cinsel organım ereksiyon halinde 10 santim. Yeterli mi, yoksa bir doktora gitmeli miyim?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, kilo alma, zayıf kal yeterli.

Hamile kalır mı?

18 yaşındayım. Kız arkadaşım da benimle aynı yaştı. Biz prezervatif kullanmadan ilişkiye girdik. İlişkimiz 4 saat sürdü ve sevgilim bayıldı. Acaba hamile kalır mı?

CEVAP

Değerli okurum, kızın hamile kalmasını bir tarafa bırak, yaptığın işi hayat boyu unutamayacaksın ve bu sorumluluğun altından kalkamayacaksın. Çünkü bir gün “Ben ne yaptım?” diye utanacaksın. Hayat yolunun ışığının birini söndürdün yani yanlış yola girdin. Okulun, ailen, kitabın bilgin her neyse, önce adam olmasını öğren, sonra bana mail at.

Kan geliyor

19 yaşındayım. Penisimden 2-3 gündür kan geliyor. Önceleri haftada 2-3 kez mastürbasyon yapıyordum. Şimdi yapmıyorum. Acaba ondan mı?

CEVAP

Okurum, hemen bir idrar tahlili yaptır. İdrar yollarında taş, kum, iltihap, polip var mı? Ya da mastürbasyon yaparken zorladın, penisi sıktıysan idrar yolu ya da meni kesesinde ufak zedelenmelerden kaynaklanan kanama olabilir. Ama olabilir demek yerine adını koymak şart. Yani bir idrar tahlili.

İlacı kullanayım mı?

Altı yıllık evliyim. Evlenmeden önce sorunum yoktu. Evlendikten sonra erken boşalma ile karşı karşıya kaldım. Dert etmiyordum ama son zamanlarda ilişkiden zevk almıyorum. Üroloğa gittim, bana depresyon ilacı verdi, acaba kullansan mı?

CEVAP

Okurum, uzaktan telefonla, maille bu sorunlar çözülmez. Bu aile mutluluğunu da ilgilendirdiğinden önemli bir sorundur. Bu konunun tedavisi var.

Koruyamıyorum

24 yaşındayım. İlişki sırasında penisimin yeterli oranda sertleşmedi. Sertleşse bile bitiyor. İki seferdir böyle oluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bütün gençlerin yaşadığı olayı yaşamışsın. Heyecan, korku ereksiyonu söndürür. Doğaldır. Hiçbir tedaviye ihtiyacın yok. Alışınca kendiliğinden düzelecek.

BÖYLE SORU YOK!

Erken boşalıyorum

30 yaşındayım, cinsel deneyimim olmadı. Haftada 2-3 kere mastürbasyon yapıyor, erken boşalıyorum. Psikolojik tedavi görüyorum. Antidepresan kullanıyorum. Geciktirici ürünlerin yararı olur mu? Benim nasıl bir yol izlemem gerekiyor? RUMUZ:DÇ

CEVAP

Değerli okurum, hayatı oluruna bırakacak bir yol izlemen iyi olur. Buradan öğrenmiş olman lazım ki mastürbasyonla gemi yürütülmüyor. Üstelik o alıştığın mastürbasyon, seni cinsel birleşmenin gerçekliğinden uzaklaştırıyor. Erken boşalma sorununun çözümü var. Ancak sürekli bir partnerin olduğu sürece etkili. Hadi benim aslanım, okurum, dışarıda mis gibi hayat seni beklerken, evin karanlık odalarında mastürbasyonla randevulaşma. Dikkat et, hayat akıp gidiyor, ellerinden kaçmasın.

GÜNÜN SORULARI

Silah patlamaya hazır

19 yaşındayım, benim silah her an patlamaya hazır. Spor yapıyorum ve enerjimi harcamaya çalışıyorum ama olmuyor. Aklım fikrim sekste, ne olur yardım edin.

Hop oğlum, bu ne iştah yahu. Ne büyük mantıksızlık, düşünsene senin gibi 10 adam çıksa işler karışır, düzen yolunu şaşırır. Okurum, söyle bana bakayım sen neyin peşindesin? Aman silahçı, atarken dikkatli ol. Ne şaşırıp hedefte dur, ne de menzile gireni vur. En iyisi, sen elinden silahı bırak, gidip soğuk bir duş al. Sonrasında arkadaşlarınla kahve iç, sohbet et. Kafanı dağıtmaya bak.

Geciktirici kullansam mı?

24 yaşındayım. Nişanlıyım, yakında evleneceğim. Biz yüzeysel bir şeyler yaşadık. Ona dokunmama rağmen hiç zevk almadığını söyledi. İlişkide rahattı, konuşup hareket ediyordu. Ben zevk aldım ama benim de erken boşalmam var. İlk gece geciktirici kullansam olur mu?

Değerli okurum, örneğin ava çıkıyorsun bütün kuşları, tavşanları, keklikleri vurup çantana doldurmayı düşünüyorsun. Evlendiğin zaman erken boşalmanı düzeltiriz, öğrendiniz artık tedavi ediliyor. İlk gece için erken boşalma ilacı almak yerine ereksiyonu koruman gerekirse, onu güçlendirmek için ilaç alman daha doğru olur. Hayat uzun bir yol, hepsini bir geceye sığdırmak pusulanızın manyetik etkisini bozar.

GÜNÜN SÖZÜ

Sık sık her şeyi bildiğini söyleyen kişi aşure gibidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder