Dr. Haydar Dümen Uyum varsa işler kolay
HABERİ PAYLAŞ

Uyum varsa işler kolay

Kadın orgazmı çok büyütüyor. Cinsellikle yeni tanışan kadının bu konuda zamana ihtiyacı var. Aradan geçen süre kadına tecrübe kazandırır. Kadın hem bedenini hem de eşini tanır. Tabii orgazmı yaşamak için arada bir fanteziler de devreye sokulabilir. Eşlerin uyumlu olması işleri kolaylaştırır.

Bağımlı mıyım?

Günde 2-3 kez mastürbasyon yapıyorum. bağımlı mıyım? Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, evde yalnız kalma. Banyo kapısını kilitleme. Banyodan da, tuvaletten de çabuk çık. Kendini yor. Bazı olaylara ve işlere kafanı tak. Yahu senin hiç üzüntün yok mu? Her şey dört dörtlük mü, tuzun kuru mu, cebin dolu mu? Hadi bakalım, bu öncelik isteyen konuların her birine yüzde 10 zaman ayır.

Haberin Devamı

Bir de bakacaksın ki mastürbasyona zaman ya kalmamış ya da çok az pay düşmüş. İşte sorunun çözümü bu. Yoksa senin elinde tüfek ava çıkmışsın. Hiç durmadan kuşlara ateş edip onları deviriyorsun. Sonra “Hocam bana yardım et” diyorsun. O zaman tetiğe basmayıver.

Evlenmek istemiyorum

18 yaşında bir kızım. Nişanlımla 2 yıl sonra evlenmeyi düşünüyorum. Bende ilk gece korkusu var. İlk gece korkusu yüzünden evlilikten bile kaçacak durumdayım. Bana bu konuda yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Güzel kızım, iki yıl daha büyüyeceksin, her şeyi yavaş yavaş öğreneceksin. Eksik kalan bir şey varsa bana mail göndereceksin. İşte o zaman ben sana yardım elimi uzatacağım. Şimdilik kaygılanacak bir durum yok.

Acı çekiyorum

20 yaşında kızım. Sevgilimle ilişkiye girdik, ilk seferinde çok canım yandı. Bir hafta kadar rahat oturamadım. Sevgilim şimdi her gün ilişkiye girmek istiyor. Ben de onu çok arzuluyorum. Her seferinde canım çok yanıyor. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Sevgili okurum, 3-5 ilişkiden sonra acı devam ediyorsa bir jinekologdan yardım istemeniz gerekir. O yardıma rağmen acı sürerse onu da biz çözeriz.

Bozulmuş mudur?

20 yaşında, nişanlı kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla birbirimizi tatmin ettik. Bir ara canım çok acıdı ve geri çekildim. Bir-iki saat sonra duş aldım. Sabah uyandığımda iç çamaşırımda kahverengi lekeler vardı. Adetim yeni bitmişti. Kızlık zarım bozulmuş olabilir mi? Doktora gitmeli miyim?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, adet kanı kırıntıları. Çünkü rengi onu gösteriyor. Kızlık zarın esnek de olabilir. Ancak doktora gidip ne yapacaksın? Neyi öğrenmek istiyorsun? Öğrendiklerin neyi değiştirir?

Örneğin kızsın, kızlık zarın esnektir dediğimde ne yapacaksın? Hangi doktora gideceksin? Kadın doğum uzmanlarına. Telaşın tuhaf. Kızlık zarını korumak isteyen biraz daha dikkatli hareket eder.

Orgazm olamıyorum

28 yaşında, 7 aylık evli bir kadınım. Orgazm olamıyorum. Niye herkesin yaşadıklarını yaşayamıyorum? Bana yardımcı olun.

CEVAP

Sevgili okurum, eşinle işler yolunda mı? Seni duygusal olarak tatmin ediyor, seviyor, koruyor, kolluyor mu? Her şey mükemmelse senin önce zamana bir süre sonra da fantezilere ihtiyacın var. Ama ön yargıyla hareket etme. ‘Bu kez olacak mıyım, olmayacak mıyım?’ diye denetim altına alma ki işler biraz kolaylaşsın.

Beni terk etti

33 yaşındayım. 2 ay önce evlendiğim eşim beni terk etti. Penisim sertleşmiyor, bir de eğik. Acaba bu yüzden olabilir mi? Sizce nedeni ne olabilir?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, evliliğin ilk aylarında böyle şeyler oluyor. Erkeklerde özellikle de gençlerde ereksiyon bozukluğu görülüyor. Bu konuda oranı çok yüksek düzeyde sorun psikolojik kaynaklıdır. Eğriliği ameliyatla düzeltilir. Birleşmelere engel olmayan eğriliklere dokunulmaz. Zor boşalmana gelince; yeniden bir evlilik oluşsun. Evlenmeden önce tam bir tetkikten geç ki hem sen hem biz aydınlanalım.

Yırtılmış mıdır?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla birlikte oldum. Bir anda oldu. Ben kızlık zarımın yırtılmış olmasından çok korkuyorum. Bende kanama olmadı. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili yavrum, niye korkuyorsun? Kızlık zarın esnek. Kanamadı ve kanamayacak. Bunu bilesin. Günün birinde kanarsa şaşırman.

Hep boşalmak istiyorum

25 yaşında, 1.72 boyunda, 80 kiloyum. Her gün 3-4 kez boşalıyorum. Boşalmadan uyuyamıyorum, bu yüzden uykularım altüst oldu, baş ağrıları çekiyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, yavaş yavaş evliliğe doğru yol al. Tabii ki bu böyle sürmez. Erken boşalman tedavi edilecektir. Ancak mastürbasyon konusunda akşamları soğuk duş al. Biraz irade, belki biraz sakinleştirici ilaçlar.

Bir parça fiziksel yorgunluk, biraz yaşamın acılarını da düşünerek beyninin frenlerine basmak. İşte sana oldu bir aşure. Bu saydıklarımın dozunu sen ayarla. 6 ay içinde de normal ritimlerle mastürbasyonu haftada 2-3’e indir. Dışardan yapılacak fazla bir şey yok.

Hamile kalır mı?

20 yaşındayım. Adet döneminde kız arkadaşımla ilişkiye girdim. Acaba hamile kalır mı?

CEVAP

Kalmaz yavrum. Ama binde bir de olsa, hani belli de olmaz.

Zar kalınmış

Kız arkadaşımla cinsel ilişkiye gireceğiz. Sevgilim jinekoloğa gitti. Doktor, kızlık zarının kalın olduğunu söylemiş. İlişki sırasında bir sorun yaşar mıyız?

CEVAP

Değerli okurum, kalın mı, ince mi o kesin değil. Merak ettiğim şu: Durup dururken kız arkadaşın niye jinekologa gider? Doktorun da ne amaçla kalındır ya incedir diye yorum yaptığını anlayamadım. Ne yapacaksın? İnce olsa ne yapacaksın, kalın olsa ne yapacaksın?

Yani onunla birleşme yapacaksın da kalınsa zahmet çekeceksin. Ya da biraz kanama fazla olur diye korkuyorsun da işin garantisini benden mi belgelemek istiyorsun? Hadi canım sende.

BÖYLE SORU YOK: Mastürbasyonla mutlu oluyorum

21 yaşındayım. Penisim 10 santim, normal mi? Hep mastürbasyon yapıyorum. Canım sıkkınken bile yapınca mutlu oluyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, kaygan bir pistte dans eder gibisin. Yani yavaştan pistin kenarına kayıyorsun. Penis boyun normal. Vajina esnek olmakla birlikte 8 santimdir. Canını sıkacak bir şey yok. Ama mastürbasyon konusunda canımı sıktın. Hiç mi bizim köşeyi okumadın?

Bir yetişkinin her an aklında mastürbasyon olması, mutluyken, üzgünken bile bunu istemesi bağımlılığa işaret eder. Demedi deme, ileride erken boşalma, ereksiyon güçlüğü, kadına adapte olamama gibi birçok sorunun kaynağı olabilir. Tek başına üstesinden gelemiyorsan bir psikiyatri uzmanına git.

GÜNÜN SORULARI

Benimki sertleşmiyor

18 yaşındayım, cinsel organım sertleşmiyor. Neden acaba, bir hastalık var mıdır?

CEVAP

Nereden bileceğim değerli delikanlım! Ne falcıyım ne de hayali dünyalara sempatik bakanlardanım. Ortada şimdilik görünen bir şey yok. Diyelim ki karnın aç ve bir şeyler yemek istiyorsun. Yemeden önce ne yapacaksın?

Niye sesin çıkmıyor? Bilmiyor musun yoksa? Önce kaynatacaksın, öyle çiğ çiğ yutulmaz. Hadi güzel oğlum biraz akıllan, büyü. Psikolojik saplantının ağına düşmek üzeresin. Sonra işimizi çok zorlaştrırsın. Hele bu yaşta. Yazık olur okuruma.

Çocuğum olur mu?

24 yaşındayım, 90 kiloyum. Kadınları hayal ettiğimde sertleşme olmuyor. Onlarla yazıştığımda ya da porno izlediğimde sertleşiyor. Cinsel organım 10 santim, yeterli mi? Evlendiğimde çocuğum olur mu?

CEVAP

Cinsel organının boyu yeterli tonton genç okurum. Evlendiğin zaman birkaç çocuğun olur. Gel biz hesap yapalım seninle. Kilon 90. 28-30’lu yaşlarında evlendin diyelim, kilon 100’e ulaştı. Çocuğun doğdu, ekle üzerine 5-10 kilo, etti 110. Çocuklarının sana en az 30 yıl ihtiyacı olacak. Sen sen ol, fazla kilonu ver. Kolay gelsin.

GÜNÜN SÖZÜ

İhanet aşkın kumarıdır. Çünkü kazacından çok kayıpları büyüktür. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder