Dr. Haydar Dümen Uzak kalmak ilişkileri zorluyor
HABERİ PAYLAŞ

Uzak kalmak ilişkileri zorluyor

Birbirini seven iki kişi evleniyor. Bazı nedenlerle eşlerden biri başka bir şehirde yaşıyor, cinsellik darbe alıyor. Zaman kadının ve erkeğin isteğini götürüyor, çift ilişkiden soğuyor. Uzak kalmak zor ama endişelenmeyin, bağlar güçlüyse her şey düzelir.

İlacın yararı olur mu?

18 yaşındayım. Cinsel organım 11 santim. Bana yeterli gelmiyor. Bir de erken boşalma sorunum var. Mastürbasyonla boşalmam 1 dakika sürmüyor. İlaç kullansam faydası olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonda ilaç kullanımının bir faydası olmaz. Penisinin boyu yeterlidir. Evlendiğin zaman erken boşalmanı düzeltiriz.

Haberin Devamı

Daha milli olmadım

19 yaşındayım. Bugüne kadar milli olmadım. Kendi yaşımdaki kızlardan hoşlanmıyorum. Ama 25-30 yaş arasında kadınları gördükçe isteğim artıyor. Kendime hakim olamıyorum. Onlarla ilişki yaşamak istiyorum. Penisim bir türlü inmiyor, ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, Türkiye’de sizlerin deyimiyle milli olmak genelevlerde gerçekleşiyor. Oradaki kadınların yaşları dediğin gibi. Eğer o yolu izleyeceksen sorun yok. Ama dışarıdan bir kadın bulup “Onunla bir birleşme yapacağım” dersen sorun büyür. Evlenme umudu olmayan bir gencin hayal ettiği yaşlardaki kız seni ne yapsın? Aklını kullan, oyunu kuralına göre oyna. Hangi yolu izlersen izle, başını derde sokma.

Bozulmuş mudur?

25 yaşında kızım. Bu yaz düğünüm olacak. Birkaç yıl önce vajinamda kaşıntı olmuştu. Kaşırken kanadı. Kızlık zarım bozulmuş olabilir mi? Doktora gitmeye korkuyorum

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın esnek değilse kanama olur. O kanama kızlık zarıyla ilgili değildi. Sanırım mantar gibi bir enfeksiyon vardı, kaşındın. Kılcal damarlarındaki incinme sonucu kan geldi.

Bu uzunluk yeter mi?

18 yaşındayım. Penisimin boyu 12 santim. Kız arkadaşım ilişkiye girmek istiyor. Ama ben kızı tatmin edememekten korkuyorum. Acaba bu uzunluk yeter mi?

CEVAP

Değerli okurum, uzunluğu yetmesine yeter de, sen 2 yıl daha korksan iyi olur. Bu işten gerçekten karlı çıkarsın. Bu da sana vicdanına, geleceğine, ailene faydalı olur.

Bisikletten düştüm

19 yaşında kızım, 12 yaşında bisikletten düştüm, kanama başladı. Acaba kızlık zarım yırtılmış olabilir mi? Ya da üreme sisteminde bir sorun oluşturur mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, hiçbir şey olmadı. Her şey yerinde, sapasağlam duruyor.

Zevk almıyorum

İki yıldır evliyim ve cinsel ilişkiye girdiğimizde, karım beni tatmin etmiyor. Ben ise onun tatmin olması için elimden geleni yapıyorum. Ama ben bir türlü zevk alamıyorum. Bu konuda ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım mastürbasyona şartlanmışsın. Toplumda çok gördüğümüz olaylar olduğu için böyle uzaktan bir teşhis koydum. Eşinle fanteziler keşfedin. Aranızda ortak bir çözüm bulabilirsiniz.

Hemen ayrılıyorum

22 yaşındayım, 2 yıl önce bir kızı sevdim ve ilk cinsel deneyimimi onunla yaşadım. Ama kız beni aldattı. Şimdi kızlarla sadece ilişkiye giriyorum ve sonra çekip gidiyorum. Bu durumum ne olacak?

CEVAP

Okurum, intikamın çok acı olmuş. Dalından armut toplar gibi bir sırıkla vur vur, düşür. Düşenin işi bitti, gözün daldaki armutlarda kaldı. İki yıl önce sevgilin bir seçim yapmış. Daha ilkinde senin bencil ve bu konularda baskıcı olduğunu sezmiş, “Tutmayın beni” deyip kafesi girmemiş. Bence de iyi yapmış. Topla kendini, intikamla bu işler yürümez. Giden gitti, delikanlı ol, seveceğin birini elbette bulacaksın.

Haberin Devamı

İsteğim kalmadı

29 yaşında, 3 yıllık evliyim. İki yıldır iş dolayısıyla eşimden ayrıyım. Fark ettim ki cinsel isteğim kalmadı. Hiçbir kadınla cinsel ilişkiye giremiyorum. Cinsel gücümün eski düzeye gelmesi için ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, evlilik koşullarının normale dönmesi, bir düzenin kurulması ve bu düzenin içinde sorunlara çare aranması en doğrusudur. Şimdilik öyle kalsın, merak etme. Ortam oluşunca biz çareyi buluruz. Çünkü cinsellik yok olup erimez.

Orgazm olamıyorum

30 yaşında kadınım, 7 yıllık evliyim ama orgazm olamıyorum. Mastürbasyon yaparken orgazma ulaşıyorum. Bana bir yol gösterir misiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, bu bir teknik sorunu. Fanteziler yanında uygulanabilecek bazı teknikler de orgazmı tetikleyebilir. Ama takdir edersin ki ben bu teknikleri sayfalarda anlatamam. Dert etme, kadınların çoğu senin gibi. Klitoris orgazmdan vajinal orgazma geçiş yöntemi aranacak. Ya da ikisi birden kullanılacak.

Kıza yaklaşamıyorum

22 yaşındayım. Kız arkadaşımla 1 yıldır birlikteyiz. Onu çok seviyorum ve aklımdan cinselliği geçirmiyorum. Ama o bana kızıyor, beni terk edecek diye korkuyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, duygularına göre hareket et. Yiğitliğini, delikanlılığını kendi geminin pusulasına göre bir rotada götür. Ama kız arkadaşın seni bırakıp gidecekse, seni seks objesi olarak görüyorsa, zaten bırakıp gidecek. Gidenin yolu açık olsun. Çünkü sonunda kendinle baş başa kalacaksın.

Zarar verir mi?

Genital bölgeme ağda yapıyordum. Geçen hafta tüy dökücü krem kullandım. Fark ettim ki krem genital bölge için önerilmiyor. Bir rahatsızlık yaratır mı? Cinsel yaşamı olumsuz etkiler mi?

CEVAP

Sevgili kızım, cinselliğini etkilemez, sorun da yaratmaz. Yaratırsa gel, köşemize misafir ol. Çözeriz evladım. Yeter ki üzülme.

BÖYLE SORU YOK!

Bir kızın elini bile tutamadım

23 yaşındayım. Bugüne kadar hiç sevgilim olmadı hatta bir kızın elini bile tutmadım. Reddedilmekten korkuyorum. Kadınlarla nasıl iletişim kurarım?

CEVAP

Acemi yavrum, ah benim garibim, basamakları tek tek çıkmakla başlayacaksın işe. El tutma sonrasında geliyor. Önce insan gibi karşı cinsle iletişim kurmayı öğreneceksin. Yumuşak huylu, sevecen, hoşgörülü ve arkadaş canlısı bir adam olacaksın. Gördüğün gibi işe önce kişiliğinden başladık.

Tabii ki acemilikte elin ayağına dolaşacak, yüzün kızaracak, korkuların olacak. Ancak bu heyecanlara sen de zamanla alışacaksın. Senin başın kel mi? Reddedilmeyi sen de her hemcinsin gibi tadacaksın. Korkularına yenik düşme, haydi aslanım zaman tik tak diyerek kayıyor ellerinden.

GÜNÜN SORULARI

Kocam neden isteksiz?

24 yaşında kadınım. İki yıldır evliyiz. Cinsel ilişkimiz çok kötü. Çünkü kocam çok isteksiz. Ben istersem ilişkiye giriyoruz. Bu nedenle aradan aylar geçiyor ama onda istek olmuyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, ne yapacaksın? “Böyle gelmiş, böyle gider” mi diyeceksin? İnsanoğlu tıp bilimini yaratmış, yetmemiş psikoloji dalını geliştirmiş. Ya bunlar olmasaydı ne yapardık? Ya ilkel çağlarda dünyaya gelmiş olsaydın? Kolun kırılsa, en basitinden iş görmez diye ölüme terk edilseydin? Güzel ülkemizin, başarılı doktorları emrinde. Oturduğun yerden, çabasız yakınacağına tüm çözüm kapılarını zorla. Ama önce kocanı bu tedaviye ikna et ki mutluluğunuz daha kalıcı ve iki taraflı olsun.

Kız arkadaşım beni reddetti

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girmek istedim ama beni reddetti. Çünkü cinsel organım kısaymış. Benim en kısa zamanda penisimi uzatmam gerekiyor? Acaba ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli oğlum, organın küçük olsun ancak aklın kısa olmasın. Aklı kısa olmamak için de asla basit düşünme. Kız arkadaşın sana dersini vermiş. “Cinsel organın kısa” diyerek bir bahane uydurmuş, seni kapı dışına koymuş. Altında yatan neden, ay gibi parlamakta. Ancak bizim okur anlamamakta. Yakışıklı oğlum, gel istersen birkaç yıl daha sen bu cinsellik işine karışma. Vücudun ve aklın gelişsin, şimdilik bu kaygılarını bitir. Okuluna ve hayatına odaklan.

GÜNÜN SÖZÜ

Kendi resim tablosunu çizen en usta ressam doğadır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder