Dr. Haydar Dümen Uzaklık aşkın düşmanı
HABERİ PAYLAŞ

Uzaklık aşkın düşmanı

Birbirini seven iki kişi evleniyor. Bazı nedenlerle eşlerden biri yurtdışına ya da başka şehre gidiyor, cinsellik sekteye uğruyor. Geçen zaman ikisinin de isteğini alıp götürüyor, çift ilişkiden soğuyor. Bu uzaklık başa bela ama endişelenmeyin, bir araya gelince her şey düzeliyor.

Zevk alamıyorum

23 yaşında kızım, 6-7 defa ilişkiye girdiğim bir çocuk vardı. Cinsellikten zevk alıyordum. O çocuk, 6 ay önce askere gittim. Aslında aşık değildim. Ama kiminle ilişkiye girsem zevk alamıyorum. Bu psikolojik bir şey mi?

CEVAP

Haberin Devamı

Sevgili okurum, onda olanlar başkalarında da vardı. Ama senin aklın ona takıldı. İlk olduğundan tadı da damağında kaldı. Şimdi sen hep o ilk heyecanı arıyorsun. Benim bilemediğim bu erkekleri nerede bulup kandırıyorsun? Burası bir akademi. Bu yanıtlar bilimin dili. İşin sırrı senin beyninde saklı. İlk heyecan tabii ki beynin haklı. Ama hızlı kızım, sonra için sızlar sızım sızım. Bu yollar taştandır, bu tür sorunlar da iki baştandır. Bir gün bir baş, olursa senin başına taş, ağlama. ‘Kendim ettim, kendim buldum’ türküsünden ayrılma.

Hamilelik ihtimali nedir?

24 yaşındayım ve bekarım. Bir ilişkim var, sevgilim askerden geldiğinde evlenmeyi düşünüyoruz. Üç ay önce ilişkiye girmiştik. Meni bacaklarıma sürülmüştü. Ben 2 ay adet gördüm ama 3’üncü ay adet olmadım. Bu ay yeniden ilişkiye girdik, kızlık zarım bozuldu. İki gün önce doktora gittim, bekar olduğum için benden hormon testi istedi. Acaba hamile olma ihtimalim nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, büyük bir ihtimalle yok. Ama bu ihtimal de sıfır değil. 15-20 gün kadar bekle. Doktora gitmene de gerek yok. Hormon testi değil, gebelik testi yapılır. O test çok kolay yapılıyor. Bir hastanede yaptırırsan kimse evli misin yoksa değil misin diye bakmaz.

Sıvı geliyor, neden?

20 yaşında, nişanlı kızım. Nişanlım 27 yaşında. Ben haftada 2 kez mastürbasyon yapıyorum. Daha sonra vajinamdan bir sıvı akıyor. Gün boyunca temiz kalamıyorum. Ne olabilir?

CEVAP

Sevgili yavrum, sözünü ettiğin, kötü kokulu akıntı değilse sorun yok. Bünyenin yaptığı bir şey. Ama iltihabi bir akıntı ise, o biraz kokulu ve rengi de leke bırakır türden olur. Onun tedavisi gerekir. Kuşkusuz bunun için uzmana gitmende yarar var.

Haberin Devamı

Doyumsuzum

28 yaşındayım ve evliyim. Sorunum doyumsuzluk. Karımla eve gelince 2 kez ilişkiye giriyorum. Akşam eşim uyuduktan sonra dışarı çıkıyor, başka kadınlar arıyorum Ben bu doyumsuzluktan nasıl kurtulacağım? Yalvarırım bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, niye bana yalvarıyorsun ki? Sana yardımcı olacağım ama sözümü dinler misin? Teşhisime alınabilirsin ama seksin mani hali yani bir tür seks manyağı durumundasın. Eğer güvenirsen tedavi olacaksın. Burada kendi kendine saygını, sorumluluğunu ve toplum içindeki rolünü de tehlikeye atmış olursun. Bazı yaralar çok zor kapanır ve çok pahalı ödenir. Bir profesyonel yardım almandan yanayım.

Çamaşırımda kan vardı

19 yaşında kızım. Üç gün önce sevgilimle ilişkiye girdik. Eve gittiğimde iç çamaşırımda kan gördüm. Kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili yavrum, sanırım zedelendi. Bozuldu demeye dilim varmıyor ama ‘Atı alan Üsküdar’ı geçmiş.’ Kızımız zarda ne var ne yok onu arıyor.

Haberin Devamı

Geç boşalıyorum

23 yaşındayım. Sevgilimle 2 yıldır birlikteyim. Penisimde aşırı sertlik var ve sevişirken geç boşalıyorum. Bu sorunları nasıl atlatırım?

CEVAP

Değerli okurum, alkışla yavrum, alkışla. Doğanın sana verdiği bir nimet. Yeme, içme, şükret. Alkış üstüne alkış bas, biraz da atın dizginini kas.

Riskim var mı?

19 yaşında kızım. Adet döneminden bir gün sonra sevgilimle sürtünme yolu ile ilişkiye girdik. Vajinamın üzerine sperm bulaştı. Sizce hamile kalma riskim var mı?

CEVAP

Yok yavrum.

Mahçup olur muyum?

18 yaşındayım, gücüm kuvvetim yerinde. Kız arkadaşımla telefonda fantezi yapıyoruz. O çok doyumsuz, gerçekten seks yapmak istiyor. Ben mahcup olmaktan ve ilişkiden soğumaktan korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, tabii ki suç sende. Kızı azdır, şehvet kuyusunu kazdır, kazdırabildiğin kadar. Sonra kuyunun başına geç nanik yap. Bu yolu sen yarattın. Merak ediyorum, bu maili bana neden attın? Aslanım, dur, frene bas. Öyle hissediyorum ki arkasından gelecek üzütü ve yas.

İsteğim kalmadı

26 yaşında, 3 yıllık evliyim. Altı ay eşimle beraber kaldık. İki yıldır da iş dolayısıyla eşimden ayrıyım. Benim cinsel isteğim kalmadı. Hiçbir kadınla cinsel ilişkiye giremiyorum. Psikolojik tedavi gördüm. Sonuç alamadım. Eskiye dönmek için ne yapmalıyım? Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, evlilik koşullarının normale dönmesi, düzenin kurulması ve bu düzenin içinde sorunlara çare aranması en doğrusu. Şimdilik öyle kalsın, merak etme. Ortam oluşunca biz çareyi buluruz. Çünkü cinsellik kendiliğinden yok olup erimez.

Afrodizyak işe yarar mı?

Seks shoplarda satılan afrodizyak ürünler (özellikle kadınlar için) işe yarıyor mu? ?

CEVAP

Benim görevim sizi tehlike ve sömürüden kurtarmak. Aklınıza, derslerinize, ailenize yön vermek ve yardımcı olmak. Genetik ve sorumluluk aileniz, anne, babanız. Bilgi ve aydınlanma ışığınız ben Hocanız. Bir terazinin kefesine ikisini koyduğumuz zaman bazen ben de ağır basabiliyorsam ne mutlu bana. Bu nedenle sakın yavrum, sözümü dinle. O tür şarlantanlıklara inanmayın. Hepsi birer tuzak. Yemeyin altından kalkılmaz bir kazık.

Böyle soru yok!

Orgazmı çözemedim

20 yaşında kızım. Sizin anlattığınız orgazm olayını çözmüş değilim. Hocam, orgazmı anlatır mısınız?

CEVAP

Kızım, varsayalım ki ağustos sıcağındasın ve susadın. Senin de canın bir bardak buzlu limonata istiyor. O limonatayı aldın, içtin, içtin ve limonata bitti. Sen de derinden bir oh çekip doydun. Hemen hemen orgazmın tarifi bu. Yani yudum yudum ya da adım adım zevk basamaklarını tırmanmak. Ancak orgazm herkeste değişik yol izliyor. O limonatanın ilk yudumda hiç tat almayan mı dersin, birkaç yudum aldıktan sonra elinden alınan mı ararsın? Orgazm sırasında ağlayanlar, haykıranlar, inleyenler, gülenler. Güzel kızım, sen şimdilik biraz daha oku, öğren. Evlenince soracağın bir şey olursa, biz de buradaysak yaz, cevaplarız.

Günün soruları

Karım niye isteksiz?

Eşimle 8 yıl önce severek evlendik. İlk günler seks çok iyiydi. Yıllar geçtikçe eşimde isteksizlik başladı. Ben istediğimde isteksiz davranıyor ancak onu hazırladığımda birlikte oluyor. Bu ayda 1 kez oluyor. Genelde “Korkuyorum ya da acıyor” deyip kaçıyor. Ne yapmalıyım?

Okurum, sanıyorum eşin sana açamadığı nedenlerden ya da orgazm olamadığı için kaçıyor. Acı çekmekten ya da sana sevgisine karşın ruhun ya da heyecanların azalmasından birçok evlilikte görülen bir durum. Eşine sevgiyle yaklaş. Kayınvalide, kayınpeder ya da iş yorgunluğu da bu sorunları yaratabilir. Psikiyatri uzmanına gidip yardım alın, evliliğinizin geri kalan 50 yılını kurtarın.

Zarım yırtıldı mı?

18 yaşında kızım. Kendimdem yaşça büyük biriyle ilişkiye girdim, kan geldi. Arkadaşım kızlığın bozulması için tam ilişki olması gerektiğini söyledi. Kızlık zarım yırtıldı mı?

Kızım, o tecrübeli, olgun arkadaşına selam söyle ve şöyle de: “Uzmanım zarımın gittiğini söylüyor. Ayrıca öyle bir gencecik bir kızla oyalanıp bilgelik taslamak delikanlığa yakışmazmış.” Güzel yavrum, aile ocağına sığın. Yaşadıklarını unut, kötü anılardı deyip unutmaya çalış. Bundan sonraki seçimlerini dikkatli yap.

Günün sözü

Akıl kana bulanırsa insanlık çarşafa dolanır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder