Dr. Haydar Dümen Uzayınca sonu hüsran oluyor
HABERİ PAYLAŞ

Uzayınca sonu hüsran oluyor

Gençler yıllarca flört ediyor, yüzeysel şeyler yaşıyorlar ancak cinselliği ilk geceye erteliyorlar. Ama hayal ettiklerini bir türlü bulamıyorlar. Düş kırıklıklarının ardı arkası kesilmiyor, erkekler filmlere, mastürbasyona yöneliyor, kadın da üzülüyor.

Orgazm olamıyorum

25 yaşında kadınım. Eşimle birlikte olurken tatmin olamıyorum, aklıma başka şeyler geliyor. Bir de evlenmeden önce kendi kendimi tatmin ederdim. O zaman zevk alıyordum. Şimdi niye olmuyor?

CEVAP

Sevgili okurum, vajinal orgazm tekniklerini mutlaka öğrenmen gerekecek. Biraz da eşinin ustalığı rol oynayacak. Biraz sabır, bilgi, fantezi ve bunların bileşkesinde ayrıca zaman içinde bir amaca ve sonuca ulaşacaksın.

Haberin Devamı

Zararı olur mu?

26 yaşındayım, evliyim. Erken boşalmadan dolayı eşimi mutlu edemediğimi düşünüyorum. Bunun için geciktirici sprey kullanmanın sakıncası var mı?

CEVAP

Değerli okurum, yan etkisi olmaz. Biraz zevkini engeller. Ancak bu konuda kesin sonuç alamayacağını düşünüyorum. Bu konunun tedavisi var. Spreyden sonra hâlâ erken boşalman sürerse mutlaka bir uzmana başvur.

Kanama kesildi

Adet dönemindeyken mastürbasyon yapmak sakıncalı mıdır? Ben mastürbasyon yaptım ve kanama kesildi. Daha sonra yani 3-4 saat geçince ancak kan geldi. Bunun bana bir zararı olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, bilinen ve belirli bir sakıncası yok ama o birkaç günü perhizle geçirsen daha iyi olur.

Zevk almıyorum

18 yaşındayım. Mastürbasyon yapınca zevk almıyorum. Doktora gitmeye de utanıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli yavrum, bu bir bünye sorunu. Altında bazı psikolojik nedenler yatıyor olabilir. Ama bu sorunun başına dert açacağını sanmıyorum. Ayrıca olayların üzerine gidip kendini zorlaman da bir yarar sağlanmaz. Bence kız arkadaşlarına olan ilgini duygusal ve dostluk yönünde geliştir. Okulunu da ihmal etme. Belki de psikolojik yaşın mastürbasyon sınırına gelmedi. Biraz bekleyelim, ama dert etmeyelim.

Kocam isteksizleşti

26 yaşında kadınım. Eşimle 4 yıldır birlikteyiz. Evlenene kadar beraber olmadık. Eşim evlenmeden önce istekliydi. Şimdi o istek azalmış durumda. Geceleri erotik kanalları izliyor. Bu durum beni çok mutsuz ediyor. Bana ne önerirsiniz?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, sevgililer uzun süren flört dönemlerinde sevişiyor, yüzeysel ilişkilere giriyorlar. Cinsel birlikteliği ise sürekli erteleyerek ilk geceye saklıyorlar. İnsan beyni neye alışırsa onu ister. Çok güzel bir yemek koklanacak, seyredilecek, tadına bakılacak ama yenmeyecek kuralı ile o yemek masada birkaç ay bile dursa onu tüketmek insanların içinden gelmiyor. Eşin kendini o tür zevklere koşullandırmış. Bir tedavi denebilir ama sonucundan emin değilim.

Bir kere yeter mi?

18 yaşındayım. Hiç mastürbasyon yapmadım yani gerek duymadım. İleride evlenmek istediğim bir kız arkadaşım var. Bu durum beni tedirgin ediyor. Günde 1 kere yapsam yeter mi? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, hem mastürbasyon yapmıyorsun hem de günde bir kere yapmanın sayısal sonuçlarını soruyorsun. Hangisi anlayamadım? Bir de bütün bunların tuzu, biberi evlenmekten söz ediyorsun. Önce şu mastürbasyona başla. Haftada 2-3 kez yap. Sistemler çalışsın, kanallar tıkanmasın. Senin de kendine güvenin gelsin. Ayrıca işine gücüne bak. Biraz büyü daha da büyü. 25 yaşına kadar büyü. Bu arada flörtlerin, arkadaşların olabilir. Kadınların ve kızların ruhunu öğren. Gerisi kolay.

Haberin Devamı

Neden geç boşalıyor?

Erkek arkadaşımla birlikte olduk. Kendisi geç boşaldığını söylüyor ama hiç boşalmadı. Acaba zevk mi almadı diye kendimde problem aradım. Kendisi uzun zamandır hep mastürbasyon yaptığı için alışmış olabilir mi? Evlenmeyi düşünüyoruz. İlerde problem yaratır mı?

CEVAP

Sevgili okurum, geç boşalma biraz zor düzeliyor. Ama evlendiğinizde çözülebilir bir sorundur. Şimdilik bu kadar ayrıntıya girerseniz bu ipin ucu bulunmaz. Evlilikte daha temel yapılar aranmalıdır. Şimdilik derin düşünceleri bırakın. Kendinizi yapılandırmaya bırakın. İş, güç sahibi olun. Hayata programlanın. Flört ya da sevgili olmak bunun bir parçasıdır. Ama bu yaşlarda seks tam tersine yapılanmanın yarasıdır.

Kemiklerim erir mi?

18 yaşındayım. Mastürbasyon yapmak kemik erimesine yol açar mı ve vücudun gelişimini engeller mi?

CEVAP

Oğlum, arada bir yap. Sayı haftada 1-2 olabilir. Karşı cinsi düşün. Fantezileri sınırlı kullan. Her genç gibi hem uykuna, hem işine, okuluna her neyse cinsel isteklerine de ayıracağın zamanı iyi ayarla ki, ileride bunun sıkıntısını çekme.

Yırtıldı mı?

Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte oldum. Üstümüzde elbiselerimiz vardı. 1-2 saat seviştik. Ayrıldıktan birkaç saat sonra, kasıklarımda ağrı başladı. Sabah kalktığımda kanamam vardı. Adet görmeme 9-10 vardı. Gün boyunca kasıklarımda ağrı hissettim. Sizce kızlık zarım yırtılmış mıdır? Bir zedelenme söz konusu mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, kesin sonuçlar kadın doğum uzmanı tarafından söylenebilir. Ama ben yüzde 99 oranında kızlık zarının bozulmadığını düşünüyorum. Karın ve kasık ağrıların cinsel dürtülere bağlı düz kasların kasılmalarından kaynaklanıyordur. Erken regl görmen de psikolojik nedenlerle ilgili olabilir. Şu anda yapılacak hiçbir şey yok. Zaten ortada bir olay yok.

BÖYLE SORU YOK!

Eşimle cinsel hayatımız yok

30 yaşındayım. Eşimle düzgün bir cinsel hayatımız yok, zevk almıyorum. Kendimden yaşça küçük bir kızla tanıştım. O çok cıvıl cıvıl ama bakire. Ne yapabiliriz?

CEVAP

Okurum, kaç yıllık evlisin, eşin kaç yaşında? Gözün ne çabuk dışarı taştı? Zorla mı evlendirildin? Yapmayın Allah aşkına, kıymayın kadınlarımıza. Ne hayallerle evleniyorlar. Siz erkekler anlaşmaya, sevmeye hayatı birlikte kucaklamaya gönlünüz yoksa niye evlenirsiniz? Bu yaz boz tahtası değil ki, bu olmadı, elektrik alamadım, bunu içim istemiyor.

Be aç gözlü okurum, önce iyice düşünüp evlenmen gerekirdi. Sen seni bilmeden can yakma hakkını nereden buluyorsun? O küçük kızında kanına girip canını yakacaksın. Bunlar delikanlılığa sığmaz. Evdekini aldatıp dışarıdakine koşarsan bunun acısını çok çekersin. Demedi deme.

GÜNÜN SORULARI

Vajinismus muyum?

Dört aylık evliyim. Bir kez ilişkiye girdim. Sonraki ilişkilerde aynı acıyı yaşadığım için bir daha birlikte olamadık. Acı çekiyorum ve cinselliği istemiyorum. Sizce vajinismus muyum?

CEVAP

Sevgili okurum, doğal olan ilişkide acı çekmemek ve hazza ulaşmak. Eğer acı varsa ve ilişki yaşayamıyorsan vajinismusu düşünebiliriz. Kasların kasılmasıyla oluşan bu acı girişi engeller. Artık bu sorun çok kolay ve basit çözülüyor. Spontane düzelme bekleme. Bunun birçok sebebi var. Duyduğunuz cinsellik hakkındaki mitler sizi bir hayli zorluyor. Bu yüzden çocukların cinsellik eğitimi almaları şart. Bu ülkenin geleceği ve yeni nesiller siz genç kadınların elinde.

Kız arkadaşım neden bayıldı?

20 yaşındayım. Sevgilimle ilişkiye girdik. Zevk alıyor gibi görünüyordu ama 1 saat sonra sevişirken bayıldı. Acaba neden?

CEVAP

Bu işler karmaşık işlerdir okurum. Ayılıp bayıla başlar, ayrılık zamanında da ayıla ayıla biter. Lafla başlar da lafla yürümez. Sonra “Hadi gel sevişelim” demekle olmaz. Katıksız ekmek bile yenmez. Yanına çerez gerekir. Üstelik çerez bedavadır. “Seviyorum, dünyanın en güzelisin bence. Sensiz ne yaparım” gibi konuşmalar yapılır. Bayılma dönemidir bunlar. Bayılmalar biter ayıla ayıla yol alırsın. Gelelim kıza; onun neden bayıldığını ben biliyorum oğlum. Açlıktan bayılır, açlıktan. Önce bir iki lokma bir şeyler yedir. Gözünü hemen onun pastasına dikme.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk evliliğin değil, önce ruhun gizeminin kapısını açmalıdır. H.D

Sıradaki haber yükleniyor...
holder