Dr. Haydar Dümen Üzülmek neye yarar
HABERİ PAYLAŞ

Üzülmek neye yarar

Cinselliği yaşamak için acele eden gençler, ilişkinin üzerinden bir süre geçtikten sonra karın ağrıları çekmeye başlıyor. Bunlar aslında pişmanlığın ayak sesleri. Düşünmeden adım attıktan sonra bu kez de “Halim ne olacak?” diye korkuyorlar. En iyisi adımları sağlam atın ve sonuçlarına katlanın.

BÖYLE SORU YOK!

Doğru yolda mıyım?

19 yaşındayım. Penisim 14 santim. Daha önce 2 kez birlikteliğim oldu, 5 dakika kadar sürdü. Şimdi haftada 2 kere mastürbasyon yapıyorum, doğru yolda mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, nedir bu boy takıntısı, anlam veremiyorum. Öncelikle boyu gayet ideal. Ama diyelim ki değil, ne yapacaksın? Uzun olsa kestiremezsin, kısa olsa uzatamazsın. Boyu ne olursa olsun evlat önemli olan ne boyu ne de işlevi. Önemli olan taşı gediğine oturtmak. Sen eline taşı almışsın, gediğini de bulursun umarım. Daha denemen ikide kalmış. Sen olayları akışına bırak, o sana mutlu olduğunda sinyalleri verir. Şimdilik hoşçakal, gerisini de kafana takma, her şey yolunda.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Neden büyütemiyorlar?

23 yaşındayım. Penisim ereksiyon halinde 10 santim. Bu yaşıma geldim ama cinsel ilişkim olmadı. Tıp sürekli ilerliyor, acaba büyütülemez mi? Küçük de olsa gelişme yok mu?

Değerli okurum, diyelim ki penis hiç büyümeyecek ve öyle kalacak. Sen hayatını 10 santimlik organa mı adadın? Her şeyine, yüce insanlığına, kocaman beynine, iş yapma enerji ve gücüne orkestra şefinin elindeki çubuk gibi bu 10 santimlik organ mı yön ve yol verecek? Sana tapacak kadın zaten bulursun. Evlilik santimetrelerle ölçülmüyor bu bir. İkincisi, ameliyatla sadece 1-2 santim büyüyor. Epey büyük bedel ödeyeceksin. Sonunda çıkan boyuta baktığında çok fark etmeyeceksin. “Ya bunun neresi büyüdü?” diyeceksin.

Sertleşme bitiyor

40 yaşındayım, sertleşme sorunum oluyor. Sertleşiyor ama ilişkiye girmeden hemen bitiyor. Ne yapmalıyım?

Değerli okurum, ereksiyon güçlüğü mastürbasyon yapan insanlarda sıklıkla görülen bir sorundur. Profesyonelden yardım alıp düzene sokman gerekiyor. Aksi takdirde hayatının en güzel zamanlarını, kalitesiz bir cinsellikle geçirirsin. Bu da tüm hayatını etkiler. O yüzden şimdi harekete geç. Yoksa sorunları büyütürsün. Şimdilik hoşçakal.

Haberin Devamı

***

Neden acı çekiyorum?

Evlenmeyi düşündüğüm biri var. Haftada 2-3 kez ilişkiye giriyoruz. Ama benim canım yanıyor. Erkek arkadaşımı arzuluyorum da. Jinekoloğa başvuramıyorum. Kızlık zarım bozuldu. Acaba ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, yapacağın bir şey yok. Zamanla alışacaksın. Kendini kasmamayı öğreneceksin. Yani tecrübe kazanacaksın. Evlendikten sonra sorun olursa çözümü bana bırakacaksın.

Boşalamadım

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik, sabaha kadar seviştik ama ben bir türlü boşalamadım. Sonunda mastürbasyon yaptım. Acaba neden böyle?

CEVAP

Değerli okurum, alışamadın. Mastürbasyon alışkanlığını cinsel birleşmeye transfer edemedin. Sakin ol, takma kafana. Mastürbasyona pek yanaşma. Olayı akışına bırak. Sorun çıkmayacak.

Engelliyorum

18 yaşındayım. Mastürbasyon yaptıktan sonra tam boşalacağım sırada meninin çıkmasını engelliyorum. Sizce bu durum ileride sorun yaratır mı?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, yaratır. Neden engelliyorsun ki? O meni kesesinden çıktıktan sonra idrar yollarına daha da zorlarsan idrar kesesine kaçar. Zaten işe yaramayan, imalattan çıkmış bir malzemedir. İçeride tutmanın sana da bir yararı olmaz, zararı olur.

Çok pişmanım

19 yaşında kızım. 20 yaşında sevgilim vardı. Onunla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik ama tam anlamıyla beraber olmadık. Şimdi sevgilimden ayrıldım. Yaşadıklarımdan çok pişmanım. Kızlık zarım bozulmuş mudur?

CEVAP

Değerli okurum, zar bozulmadı. Pişman olmuşsun. Bu bir ders almış gibi kafanda kalsın. Onu unut, ruhunu incitme. Bu yaşlarda ruhsal yaralanmana ben razı değilim. Yaşamın içinde bunlar vardır. Daha büyük zararlardan kaçınman yeterlidir.

Belim ağrıyor

Karımla haftada 3 kez ilişkiye giriyoruz. İlk bir aydan sonra belimde ağrılar olmaya başladı. Acaba ilişkiye girmekle bir ilgisi olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, onunla bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Zorlayıcı birleşmeler yerine sen sırt üstü yatarak ya da yan yana birleşmeler yapabilirsin. Bel hareketleri ve jimnastik yap ki kaslar güçlensin. Olabilecek bel fıtığını önlesin. Bu durumlarda sert yatakta yatmak önerilir.

Büyür mü?

18 yaşında olmama rağmen penisim 10 santim. Hep böyle mi kalacak yoksa büyüyecek mi? Evlenince ne yaparım?

CEVAP

Değerli okurum, evlilikte kötü bir durum yaşamayacaksın. Sanırım penisin de artık büyümeyecek. Tek yapacağın enerjini iyi kullanmak. Kilo almaman ve olayı kafana takmaman.

Fanteziler kuruyorum

18 yaşındayım. Şimdiye kadar kız arkadaşlarım oldu. Ancak ben onlarla birlikte olmak istiyorum. Dekoltesi olan kadınlarla ilgili fanteziler kuruyorum. Sevgililerimle aram iyi ama onlara yaklaşamıyorum. Bir ağabeyim beni hayat kadınına götürmek istedi ama hastalık kapmaktan korkuyorum.

CEVAP

Değerli okurum, ne diyeyim sana. İnsan olmayı öneriyorum. Daha ne önerebilirim? En büyük rütbeyi sana vermeye çalıştım. Alırsan alırsın, almazsan insanlık mezarını kazarsın. Büyük bir ihtimalle cezaevinde gün sayarsın.

Erken boşalıyorum

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girince çok erken boşalıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli yavrum, ne yapacaksın? Ben ne dersem onu mu yapacaksın? Sözle peynir gemisi yürüse bu konuda bir makale yazarım. Bütün Türkiye’yi erken boşalmadan kurtarırım. Zaten açılım zamanı. Erken boşalmanın tedavisi var. Hocan da bu konuda evlilik şartı arar. Anladın mı?

Bozulmuş mudur?

27 yaşındayım. Sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Biraz ileri gittik ama kan gelmedi. Kızlık zarı yırtılsaydı peniste kan olmaz mıydı? Sevgilim ilk kez ilişkiye girdiğini söylüyor. Acaba kızlık zarı yırtılmış mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarı niye bozulsun? Kaygan bir ortamda girişe uygundu. Biraz da esneyiverdi. Kız doğru söylüyor. Oldu da bitti maşallah. İleride evlenirsiniz inşallah.

Aklıma gelirse

24 yaşındayım. Erken boşalıyorum, sadece 1-2 dakika sürüyor. Cinselliği düşününce çabuk boşalıyorum, aklıma getirmezsem biraz daha uzun sürüyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, psikolojik, heyecan, antrenmansızlık. Bu konu bir tedavi sürecine bağlı. Varsayalım ki yemek iştahın yok. Doktor da sana iştah şurubunu verdi. Onu deneyeceksin ama ortada yemek yok, aynı bunun gibi. İdare et, sürekli bir partner bulunca hangi uzman kafana yatıyorsa ona git.

Sertleşiyor

18 yaşındayım. Sevgilime ne zaman sarılsam ya da onu öpsem cinsel organımda sertleşme oluyor. Kız arkadaşım karşı cinsel isteğim yok ama neden sertleşme oluyor?

CEVAP

Değerli okurum, cinsel organın sertleşip sertleşmemesi insanın iradesine bağlı bir şey değildir. Bir tür içgüdüsel mekanizma diyebilirsin. Yani yavrum; sertleşmese daha mı iyiydi? Sertleşsin diye eczane eczane dolaşıp paraları döksen daha mı keyifliydi? Bari şu doğanın işine karışmayın. Bozmakta ustasınız. Onarmakta bilgi hastasısınız. Tekrar ediyorum doğallığına karışmayın.

GÜNÜN SÖZÜ

Dalında gül her zaman koparılmış güllerden daha güzel ve canlıdır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder