Dr. Haydar Dümen Uzun yolda el ele
HABERİ PAYLAŞ

Uzun yolda el ele

Evlenecek iki kişiyi bir araya getiren sevgi, güven ve anlayıştır. Böyle bir kararı verirken iyi günleri olduğu kadar kötü günleri, umutsuzlukları ve sorunları da göz önüne almak gerekiyor. Hayatı paylaşmak çok önemli. Evliliğin de esas kuralı uzun yolları yılmadan ele ele yürüyebilmek

[[HAFTAYA]]

Eşimle ilişkiye giremiyorum

26 yaşındayım, 3 hafta önce evlendim. eşimle ilişkiye giremedik. İlk gece sertleşme sorunu yaşadım. Sonra biraz düzeldim ama tam değil. Doktora gittim, ilaç verdi. Etkisi oluyor ama başarı elde edemiyorum. Ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir sorunun yok. Kafaya takıyorsun. Bu işi gözünde büyütüyor, heyecanlanıyorsun. Sorun bunlardan kaynaklanıyor. Evliliğe alışman için zamana ihtiyacın var. 3 hafta nedir ki? Sanıyorum eşinin bazı kuşkuları var. Ama merak etmeyin, bu konu geleceğiniz için sorun oluşturmayacak. Biraz daha sabredin, aşamazsanız ondan sonra çare düşünürüz. Unutma, her şeyin çözümü var.

Kocam bana çok kötü davranıyor

10 yıllık evli kadınım. Eşimle severek evlendik. Evliliğimin ilk 5 yılından sonra hamile olduğumu öğrendim. Ama o zaman beraber olamıyorduk. Doğum yaptıktan sonra birlikte olmaya başladık. Şimdi bana çok kötü davranıyor. Ne yapacağımı bilemiyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, belki kocanın cinsel birleşmeden büyük zevk beklentileri vardı. Onu bulamayınca morali bozulmuş olabilir. Ya da doğumdan sonra onun cinsel organa karşı içinde psikolojik bir baskı mekanizması oluşmuştur, bilemiyorum. Mastürbasyon yapıyordur diye düşünüyorum. Eğer öyleyse, sen ona yardımcı ol. En azından senin tenine alışsın. Oradan cinselliğe geçiş sağlanabilir. Şimdilik bu kadar. Ama kesinlikle profesyonel yardım almanız gerekiyor.

Cinsel ilişkiye girmek istiyorum

15 yaşındayım. Cinsel ilişkiye girmek istiyorum ama korkuyorum. Ne yapmam gerek?

CEVAP

Değerli okurum, annene bu soruyu soracaksın. Kendini güvenceye al, başına terlik yeme. Saçını, başını da yoldurma. Sinirden bayılacak gibi olursa, nane limonu da hazır tut, annene koklatırsın. Ondan izin çıkar, sıra bize gelirse, icabına bakarız.

Haberin Devamı

Zararı var mı?

18 yaşındayım ve her gün mastürbasyon yapmak istiyorum. Acaba bunun zararı olurmu?

CEVAP

Değerli okurum, zararı olmaz ama kârı hiç olmaz. Kârsız emeğe de gönül razı olmaz. Hadi gün aşırıya inelim, birbirimizin hatırını sayalım. Doğru yolda ilerleyelim.

Boşalamıyorum

15 yaşındayım. Penisim 7 santim. Mastürbasyon yaptığımda boşalamıyorum. Kız arkadaşım da yok. Kendimden utanıyorum.

CEVAP

Değerli okurum, ne yaptın ki utanacaksın? Nerede bir bozukluk varsa, modern tıbbın sayesinde çözümler aranır ve çoğu zaman da bulunur. Ama bunun için uzmanına, yani endokrinoloji ve üroloji uzmanlarına başvur. Aileni de yanına alarak harekete geç. Zaman kaybetme, asla psikolojini de bozma. Gerisini bize bırak.

Ufaklık hemen ötüyor

Benim ufaklık sevişme sırasında erkenden ötüyor neden?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalma demişler adına. Bu yüzden erkekler varamıyor tadına. Kimisi kendine kızıyor, kimisi organın kalıbına. Evlendiğin zaman tedavi ile uyacak kendi şanına.

Sevgilim hamile kalmış olabilir mi?

Haberin Devamı

23 yaşındayım. Sevgilim 19 yaşında. Biz 10 gün önce ilişkiye girdik. Sevgilimin içine boşaldım. Acaba hamile kalır mı? Hamile olduğunu nasıl öğrenebiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşın hamile kalabilir, öğrenmenin tek çaresi beklemek. Kız zaten sana haber verecek. Biraz adeti gecikmiş gibi olursa o zaman test yaptırırsınız. Her şey ortaya çıkar, bana göre hamile değil.

Penisim 10 santim

20 yaşındayım. Benim penisimle ilgili bir sorunum var. Ereksiyon hali 10 santim. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, şimdilik yardıma ihtiyacın yok. Bunun tek çaresi: Ameliyatla birkaç santim büyütmek. Ama bunun beklendiği kadar da yararı olmuyor. Hayatını yaşa, evlen. Eşinle birlikte çok gerekli olduğuna karar verirseniz, ameliyat şartları aranır ve sorgulanır.

Kız arkadaşım bakire mi yoksa değil mi?

21 yaşındayım. Kız arkadaşımın daha önce ilişkileri yüzünden bakire olduğundan emin değilim. Ona güveniyorum ama yine de içimde bir kuşku var. O bakire olduğunu söylüyor ama tatmin olmuyorum. Eğer sevgilim bakire değilse her şey biter. Çünkü ben bakireliğe çok önem veriyorum. Ne olur bana bir yol gösterin.

CEVAP

Sevgili okurum, hayat ve tercihler senin. Ama burada hayat tecrübelerinden kaynaklanan bilgilerimizi ve bilimsel verilerimizi yan yana getirdiğimizde önce karşımıza uzun bir yol haritası çıkıyor. Bu uzun yolda da karşımıza çiftlerin eşlerinde arayacakları özellikler, huylar, davranış, kültürel birikim, sosyal, ekonomik yapıda el ele vermek, yaşamı bölüşmek gibi kavramlar çıkıyor. Bütün bunları zar belirlemiyor. Uzun yolda ne kadar süre el ele, güvenle birlikte olabileceğinizin verilerine bak. Tamamsa yola devam.

BÖYLE SORU YOK!

Avantaj elde eder miyim?

18 yaşındayım, bugüne kadar çok kız arkadaşım oldu. Onlarla pek çok şey yaşadım. Erken tecrübeler bana ileride avantaj olarak döner mi?

CEVAP

Değerli okurum, olur mu olmaz mı bilemem. Ancak ‘Alışmış kudurmuştan beter’ sözü burada da geçerli olup seni maceradan maceraya sürükler diyebilirim. Merak ettiğim kızların hali? Önce onlara bir çift laf edeyim, sonra sana döneyim: Kızlar bu maceraları yaşamadan önce bana sormadığınıza göre, sonra ‘Kızlık zarı ne oldu?’ diye beni sıkıntıya sokmayın. Gelelim delikanlım sana; kesinlikle bu olayların olumsuz yan etkilerini bugünden başlayarak ileride göreceksin. Dersler, işler, ailen, zamanın, vicdanın, deli fişekliğin gibi... Çok şeye göz yumayım da bu ne bencillik böyle? Hem yumurtayı yutuyorsun hem de kabuğu bağırsağımı deler mi diye soruyorsun?

GÜNÜN SORULARI

Sevgilim cinselliği saçma buluyor

20 yaşındayım, kız arkadaşım cinsel ilişkiyi saçma buluyor ve istemiyor. Onu nasıl ikna edebilirim?

CEVAP

Oluyor böyle durumlar değerli okurum. 5 yıllık evli bir kadın, “5 yıllık ilişkide ben altta yatmam, nedir öyle ben ezileceğim, o sefa sürecek, eşit koşullarda olursa razı oluyorum” demişti. Bir başkası ise, “Eşim üstteyken bir telaş, bir nefes öyle komiğime gidiyor ki o sırada basıyorum kahkahayı” diye anlatmıştı. Bu tür ilişkiyi komik bulan başkalarını da gördüm. Demek istedim ki tek değilsin. Acemi atı öğretir gibi mi olacak? Komik dediği an, acılı olaylar anlatıp komikliğini nötrleştirip ağır ağır sabırla eşeleyip hazineye mi ulaşacaksın? Ben bilemem, sen bilirsin. Diyeceğim: Böyle derin konularla uğraşacağına yol ver deline, gitsin evine.

Eşimle birlikte olamıyorum

2 senelik evliyim. Eşimle bir kez ilişkiye girdik, çok canım yandı. Ondan sonra birlikte olamadık. Eşim beni anlayışla karşılıyor ama nereye kadar böyle sürecek?

CEVAP

Sevgil okurum, aynen senin gibi sorun yaşayan bir başka okurumuz vardı. “Hocam hiçbir sorunum yoktu. İlk ilişkide kocam öyle hoyrattı ki hançer yemiş gibi oldum. Ondan sonra bende kapı kapandı. İlişkiye giremiyorum, acıdan çok korkuyorum” demişti. Oysa bu sorun artık çok kolay bir yöntemle çözülüyor. Süreyi artık uzatmayın, evlilik gereği çocuk yapma zamanıdır. Yabancı ülkelerde böyle sorunlar pek yaşanmıyor. Yaşananlar da bizdeki gibi aylar, yıllar sürmüyor. Ama artık bizim kadınlarımızın da yüzleri gülüyor. Bu da mesleğimizin sizlere armağanıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder