Dr. Haydar Dümen Vakit kaybetmeyin
HABERİ PAYLAŞ

Vakit kaybetmeyin

Haberin Devamı

Belli yaşa gelip cinselliği yaşamayan, evlenmeyen beyler sevgiyi, aşkı, cinselliği yaşamayı erteleyip kendinizi hayatın tadını çıkarmaktan alıkoymayın. Elinizi çabuk tutun ki treni kaçırıp üzülmeyin... Aile kurmanın ve baba olmanın keyfini yaşayın...

Gebe kalınır mı?
18 yaşında kızım. Sevgilim vajinama boşalmadan hamile kalma ihtimalim var mı? Erkek arkadaşım zarı bozulmadan hamile kalınmayacağını söylüyor ama endişeliyim.

CEVAP Sevgili yavrum, zar bozulmadan da hamile kalınabilir. Zarla gebeliğin ilgisi yok. Ayrıca zar, orada kale kapısı değil. Hangi türden zar olursa olsun, ortasında deliği var ki içerideki adet kanı dışarıya akıyor. Bu spermler için çok büyük bir yoldur.

Hayat kadınlarından zevk almıyorum

30 yaşındayım, bekarım. Cinsel hayatım yok gibi. Çünkü hayat kadınlarından zevk almıyorum. Ne önerirsiniz?

CEVAP Değerli okurum, hayat kadınlarıyla ilişkiye girme. Seni kim zorluyor? Uygun fırsatların olursa denemeler yapabilirsin. Ama artık evlen diyorum, zamanıdır. Alışır ve mutlu olursun.

Eşim bana karşı çok soğuk davranıyor

8 aydır evliyim. Eşim cinsellik konusunda bana çok soğuk davranıyor. En son 2 ay önce birlikte olduk. Penisim vajinamdayken birden söndü. Tekrar aynı şeyleri yaşayacak diye benimle ilişkiye girmiyor. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP Sevgili okurum, eşine ilaç takviyesi gerekebilir. O sorun çözülebilir. Evlilikte zaman zaman uzayan alışkanlık dönemleri yaşanıyor. Yalnız eşinizin bu olaya eğilmesi gerekir. Yani çareyi onun araması daha doğru olur.

İlk defa ilişkiye girdim

21 yaşında kızım. 1 yıldır sevgilim var. İlişkiye girdik ama kan gelmedi. İlişki sırasında çok acı hissetmedim. Acı hissetmemem normal mi?

CEVAP Sevgili okurum, doğalı zaten acı çekmemen. Kızlık zarın esnek. Kanamadıysa daha önce de biriyle birlikte olmadıysan, kan görmediysen kızlık zarı esnektir. Ufak tefek dış kazalardan yine az miktarda gelen kanın kızlık zarıyla ilgisi yoktur. Bunu böylece bilinsin.

Yırtılmış olabilir mi?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla iç çamaşırlarımız üzerimizdeyken ileri gittik. Kız arkadaşımın canı yanınca bıraktık. Sevgilim eve gittiğinde çamaşırında biraz kan görmüş ve korkmuş. Acaba kızlık zarı yırtılmış olabilir mi?

CEVAP Zedelenmiş olabilir değerli okurum. Beynini yorma. Ama dikkatli ol!

Neden boşalamadım?

2 gün önce kız arkadaşımla gece ilişkiye girdik. Sabaha kadar sevişmemize rağmen ben bir türlü boşalamadım. Ondan sonra mastürbasyon yaptığımda boşaldım. Ne olmuş olabilir. Sorunum nedir?

CEVAP Değerli okurum, sebebi mastürbasyon. Yani beynin mastürbasyona programlı. Kendini sıkma, zorlama. Evlilik koşulları gibi uzun süreli birliktelik oluştuğunda cinsel birleşmeyle orgazma alışırsın.

İkisinden de korkuyorum

26 yaşındayım, hiç seks yapmadım. Mastürbasyon deneyimim de olmadı. Çok garip gelebilir ama korkuyorum. Mastürbasyon ve seksin bir zararı var mı? Ne olur bana bir çare bulun.

CEVAP Değerli okurum, bir mastürbasyona başla. Bir-iki ay dene. Araplar’ın bir atasözü vardır. ‘Bir kuyudan ne kadar çok su çekersen kurur. Hiç çekmezsen yine kurur.’ Sen hiç su çekmediğine göre kuyuyu kurutmamaya bak.

İstiyorum ama...

22 yaşında kızım. 1 ay önce erkek arkadaşım vardı. Beni öpmek isteyince ondan ayrıldım. Cinsel konulardan çok tiksiniyorum. Ama şimdi isteğim çok fazla, ilişkiye girmeki stiyorum. Mastürbasyon yapmamın sakıncası var mı?

CEVAP Sevgili okurum, tiksine tiksine yemek de yenmez. Tiksiniyorsan şimdilik yemeyiver yavrum. Sonra midene oturur, altından kalkamazsın. Ayrıca da suçluluk duygularından da arınman gerekir. Yani evlenmen. Mastürbasyona gelince; haftada 1-2 kez sakıncalı değil.

Neden kan geldi?

25 yaşındayım. Haftada 4-5 kez mastürbasyon yapıyorum. Son yaptığımda idrar yolundan kan geldi. Endişe ediyorum, ne yapmalıyım

CEVAP Sevgili okurum, zorladın. Zorlarsa olur. Bunun ne gereği ve anlamı vardı. Onu çözmek lazım. Yani bir ruhsal açlık mı iradesizlik mi? Hadi biraz kendini topla. Sağlam kimliğini oluşturmaya bak. Arada da mastürbasyonunu yap.

Cinsel isteğim neden birden azalıyor?

30 yaşındayım ve 4 ay sonra evleneceğim. Cinselliğe karşı aşırı bir düşkünlüğüm var. İlişkiye girmeden hazır oluyorum ama girer girmez boşalıyorum ve isteğim azalıyor. Acaba bu durum eşime bir rahatsızlık verir mi?

CEVAP Değerli okurum, evlendiğinde her şeye alışacaksın. Umuyorum, istediğin mutluluğa ulaşacaksın. Olabilir, erken boşalman devam eder, evlilikten birkaç ay sonra buna bir çare ararız, kesinlikle de buluruz. Şimdilik keyfine bak, o yangın ilk günler öyle yanar. Ama zamanla yavaş yavaş söner. En güzeli orta tempodur. Orta tempoda kuracağın bir yolda en az 50 yıl seni yarı yolda koymaz.

Böyle soru yok

Kız esnek olduğunu söylüyor

Sevgilim bakire olduğunu söyledi. İlişkide kan gelmedi. 2 gün sonra kan gelmiş. “Esnek olduğu için geç geldi” dedi. Sizce mümkün mü?

Cevap
Değerli okurum, esnek zar kanamaz. İlla ki kanayacaksa gün saymaz. 2 gün beklemez, kanar, olayı anında bitirir. Yani elinize iğne batsa kan 2 gün sonra gelmez. Akan kan damarda durmaz (Eskilerin sözüdür). Kimsede hatır gönül tanımaz, “Sahibim çok iyiydi, çok şekerdi” diye taraf tutmaz. Peki olan ne? Büyük bir ihtimalle esnekti, kanamadı ama 2 gün sonraki olay ya yalandı ya da stresten ve de başka nedenlerden gelen kan kız için cankurtarandı. Öyle gördü ve inandı. İlişkiye girmediği için de aklına yattı. Sana gelince değerli okurum, kan pazarında mısın yoksa can pazarında mı? Önce ona karar ver sonra olaya biz el atalım.

Günün soruları

19 yaşındayım. Eşimle ilişkiye girdiğimizde zevk alamıyorum. Bu durumun önceden yaptığım mastürbasyonla ilgisi var mı? Yoksa eşim çok çabuk boşalıyor. Bununla ilgisi olabilir mi? Ne yapmalıyız?

CEVAP Sevgili okurum, senin şansın da kara kara yazılmış, sıra sıra dizilmiş. Bu iki sıradan her biri de orgazm güçlüğü çekmende rol almış. Önce klitoris orgazmına şartlanmışsın, o duyarlı bölge ve ufak görünen ama fonksiyonu büyük olan odak doku üzerinde çalışmışsın, orgazma alışmışsın. Gelelim ikinci kara diziye; eşinde erken boşalma var. Bu tedavi edilmediği sürece vajinal orgazmdan sorun yaşayacaksın. Çözüm: İkiniz el ele tutuşarak önce erken boşalma tedavisi gideceksiniz. Sonra kapkaçtan kurtulmak için tedaviyi sürdüreceksiniz.


34 yaşında 1,74 boyunda 74 kiloyum. Bir kez ilişkiye giriyorum. Aradan birkaç saat geçse de ikincide başarılı olamıyorum. Sabah ereksiyonu yaşamıyorum. 3-4 ay önce ilişkim bitti. Bunun etkisi mi? RUMUZ: SABAHÇI

CEVAP Değerli okurum, sabah sertleşmeleri oluyordur, sen fark etmiyorsundur. Sabah sertleşmeleri cinsel performansın, ikinci ilişkinin saat ayarı da cinsel gücün referansı değildir. Ortalama 17 yıl mastürbasyonla yaşadın. Sonra onu bir başka meraya saldın. Atın ona göre şartlandı, bana göre doğru ve olması gerekeni yaptı. Her alışkanlıktan, tutkudan, yaşamın dallarından kopuş ve ayrılıklarda kişisel ve cinsel değişimler performans kaybında rol oynar. Bunlar geçicidir. Belki yeni bir rastlantı, yeni hayat, eskisini aratmayacak da olabilir. Kısaca sorun yok. Üst tarafı hikaye yazmak gibidir.

Günün sözü
Hayal karın doyurmaz ama iştah açar H.D

Sıradaki haber yükleniyor...
holder