Dr. Haydar Dümen Varsa yoksa sayı
HABERİ PAYLAŞ

Varsa yoksa sayı

Haberin Devamı

Erkekler ikinci kez birleşme yapmayı büyük bir şeymiş gibi görüyor. Halbuki bir kez yapılan ve her iki tarafı da mutlu ve tatmin eden cinsellikten daha keyiflisi olamaz. Beyler, sayı peşine düşmeyin. Önemli olan kaliteli ilişki yaşamak ve yeterince zevk almak. Tabii eşinizin de mutluluğunu göz ardı etmeyin, santimlerle ve sayılarla uğraşmayın

GÜNÜN SORULARI

Eski günlere nasıl dönerim?


22 yaşındayım. Şu ana kadar 30’ün üstünde kız arkadaşım oldu. Hemen hemen 80-90 kez ilişkiye girdim. İlişkiye girdiğim kızlar mutlu oluyor ama ben bir süredir sertleşme sorunu yaşıyorum. Eski günlere nasıl dönerim?

CEVAP Çocuğum, ‘Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste’ demiş atalarımız. Çapkın erkekler “Ah almıyoruz, üstelik sevaba giriyoruz. Çünkü kadınları mutlu ediyoruz” derler. El hak bu da doğrudur. İki yanlı alışverişte alan memnun, satan memnunsa biz ne diyelim? Ama bir şeyi de unutmayalım. Bu ilişkilerde dönen yalan dolan, alavare dalaverelerde vicdan devreye girer. Kişin yediği hurmalar, bir zaman sonra malum yeri tırmalar. Sende de olan bu.! Perhize gireceksin, organa da 6 ay ceza vereceksin.

[[HAFTAYA]]

Bakire mi kalacağım?

8 ay sonra evlenceğim. Ama ben kocamla gireceğim cinsel ilişkiden korkuyorum. Sanırım ömür boyunca bakire kalacağım. Öneriniz nedir?

CEVAP Sevgili okurum, eskilerin bir sözü vardır. ‘Derdini veren Allah dermanı da verir’ derler. Yani Tanrısal adalete güvenirler. Hastalık konusunda yeryüzündeki adaletin temsilcileri de doktorlardır. O da branşlara ayrılır. Ben de derim ki 8 ay sonra kocanın koynuna korkmadan gireceksin. Ve zamanı gelince anne olacaksın. Uzmanınız sizlere kucak açmış da hangi evlilikte gözü yaşlı kalmış? Korkma, evlen diyorum. Uzman olarak güvenceni ben veriyor, kesinlikle bakire kalmayacağını söylüyorum.

* * * * * * * * * * * *

Karımla cinselliği yaşamak istiyorum


18 yaşındayım. Çok çabuk boşalıyorum. Sizce bu normal mi? Bir de nerede kız görsem ilgim artıyor. Aslında sadece evlendiğim kişiyle ilişkiye girmek istiyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP Değerli okurum, kararın seni ilgilendirir. Bu bir hayat görüşüdür. Ama çok acemilik de bazen oyunu bozuyor. Erken boşalman mastürbasyonlarla ilgili ve bunu gençlik heyecanları tetikliyor. Erken boşalmanın tedavisi var. Bunun için evlilik koşulların olması gerekir. Şimdilik mastürbasyon yaparken kendini tutmayı öğren. Zamanı iyi kullan. Kısa aralıklar vererek uzatmaya bak.

Sürekli seks düşünüyorum

Her saat başı gözümün önüne pornografik görüntüler geliyor. Artık kadınlara sadece bu gözle bakıyorum. Yeni bir kızla tanışıp konuştuğumda çok heyecanlanıyorum. Çünkü sadece seks düşünüyorum. Sizce ben hasta olabilir miyim? Her iki saatte bir mastürbasyon yapıyorum ve bu yüzden başım çok ağrıyor.

CEVAP Sevgili okurum, tabii ki hastasın. Ruh hastalığı adım adım gelir. İnsanı sonra delirtir. Sen delirmeyeceksin. Ama bu saplantıyla ruhunun dengelerini, kuracağın işi ve derslerindeki başarıyı yitireceksin. Öyle olmasını dilemiyorum ama ortalıkta çöp gibi kalacaksın. Ne var bu kadar peşine düştüğün şeyde. Kız, kadın dediğin cinsin içinde senin annen ve kız kardeşlerin de var. Kendi kendine ayıp ediyorsun.

Boyunu nasıl uzatırım?

17 yaşındayım. 1.78 boyunda, 87 kiloyum. Penisim 10 santim. Penisimin boyunu uzatmak için ne yapmam gerekir?

CEVAP Değerli okurum, biraz daha bekle. Biraz kilo ver. Hâlâ dertlerin sürerse evlendiğinde eşine sor. O da “Evet” derse 1-2 santim uzatılır. Ama 10 santim penis yeterli ve normal sınırdadır.

Sertleşmeyi koruyamıyorum


26 yaşındayım. 1 hafta önce tanıştığım biriyle birlikte olmaya karar verdik. Tam ilişki sırasında penisim yeteri kadar sertleşmedi. Ereksiyonu kaybediyor ve terliyorum. 2 defadır bu durumla karşılıyorum. Partnerimi kaybetmemek için hasta olduğumu söylüyorum. Neden böyle?

CEVAP Değerli okurum, bütün gençlerin yaşadığı olayı yaşamışsın. Heyecan, korku ereksiyonu söndürür. Doğaldır. Hiçbir tedaviye ihtiyacın yok. Alışınca kendiliğinden düzelecek.

Hastalık kapmış olabilir miyim?

18 yaşındayım. Geçenlerde bir hayat kadınıyla ilişkiye girdim. Ama prezervatif kullanmadım. Acaba hastalık kapmış olabilir miyim?

CEVAP Değerli okurum, ortaya çıksaydı şimdiye kadar çıkardı. Geç ortaya çıkan mikrop almışsan ona da yapılacak bir şey yok. Bir şeyle karşılaştığında uzmana gider, tedavi olursun.

Karım zevk almıyor

25 yaşındayım. Hiç sorunum yoktu, birden erken boşalma çıktı. Eşimle 2 yıldır beraberiz ama o hiç zevk almıyor. Sorunuma çözüm bulabilir misiniz?

CEVAP Değerli okurum, sorununun çözümü var. İlaç alacağın için bu da bünyeye göre olduğundan uzaktan da şu ilacı al demem tıbba ve etik değerlere uygun değil. Bu konuyla ilgili bir uzmana başvurman gerekir.

Nişanlım çok korkuyor

7 aydır nişanlıyım. Nişanlımın ilk gece korkusu var. Öpülmekten hoşlanmıyor. Şimdiye kadar sadece elini tutabildim. Ben onunla zaten evlenmeden ilişkiye girmek istemiyorum. Onu da korkularından kurtarmak istiyorum. Bana yol gösterir misiniz?

CEVAP Değerli okurum, birçok kadın, kız nişanlın gibi. Aşılacak tüm bunlar. Ne var ki biraz zor aşılacak. Sen sabırlı olacaksın. Ama hep onun dediğine bırakmayacaksın. Bütün bunlar evlilik koşullarında daha kolay olur. Belki bir süre ilk gece sorunu yaşayacaksın. Kadının vajinismus problemi çıkarsa onu çözeceğiz. Şimdilik yumuşak ve sabırlı bir geçiş süreci dilerim. Beklemede kalın derim.

İkinciyi niye olmuyor?

26 yaşındayım. Sevgilimle ilişkiye girdik. İlk boşalmadan sonra ikinciyi yapamadım. Sorun nedir, anlayamadım. Bana yardım edin.

CEVAP Değerli okurum, sorun yok ki. Doğal olan bu. Sen onu içine sindiremiyorsun. Bu nedenle de kendi kendine sorun yaratıyorsun. Tedirgin ve kuşkuyla üzerine düşersen alışkanlık haline dönüşebilir. Kendi haline bırak ve takma.

Cinsel organımdan utanıyorum

Penisim 3 santim. 26 yaşındayım. Çok küçük diye moralim bozuluyor. Evlenince ne olacak? Bana yol gösterir misiniz?

CEVAP Değerli okurum, bir üroloji uzmanına giderek muayenesinden geç. Ve teknik olarak ne yapılabileceğini ondan öğren. Kilon varsa, yağları erit. Başka bilgilere ihtiyacımız var. Örneğin spermler ne kadar falan gibi. Bunlar önemli konular. Mektupla çözülmez.

Geceleri boşalıyorum

33 yaşındayım, geceleri boşalıyorum. Bir keresinde gece yatmadan önce banyo yaptım ama gece boşaldım. Ne yapmalıyım?

CEVAP Değerli okurum, evli misin, bekar mısın? Sorunun doğal. Önleyici ilaçları var ama bunun için bir doktora gitmen gerekir mi bilemem? Uzaktan ilaç tavsiye etmem tıbba uygun değil. Karar senin.

GÜNÜN SÖZÜ

Ruhun menajeri akıldır. H.D.

13

Sıradaki haber yükleniyor...
holder