Dr. Haydar Dümen Vazgeçmek kolay olmuyor
HABERİ PAYLAŞ

Vazgeçmek kolay olmuyor

Mastürbasyon yaparken aşırıya kaçmayın. Çünkü fazlası hem ruh hem de bedeni yorar. Evlenince bu bağımlılığınız yüzünden eşinizle aranız açılır. Sizi yatak odasında bekleyen eşinizi unutursunuz. Vazgeçmek zor oluyor ama imkansız değil.

Bağımlı mıyım?

Günde 2-3 kez mastürbasyon yapıyorum. Ben bağımlı mıyım? Ne olur yardım edin.

CEVAP

Okurum, evde yalnız kalma. Banyodan, tuvaletten çabuk çık. Kendini yor. Bazı olaylara ve işlere kafanı tak. Yahu senin hiç üzüntün yok mu? Hadi, bu öncelik isteyen konuların her birine yüzde 10 zaman ayır. Bir de bakacaksın ki mastürbasyona zaman ya kalmamış ya da çok az pay düşmüş. İşte sorunun çözümü bu.

Haberin Devamı

Vazgeçemiyorum

25 yaşındayım. Mastürbasyondan vazgeçemiyorum. Evlenince bu sorun devam eder mi?

CEVAP

Değerli okurum, evlendikten sonra devam edebilir. Mastürbasyondan vazgeçebilmen için artık ilişkiye başlaman gerekir. Hiç üzülme. Vazgeçmeyi öğreneceksin.

Zevk almıyorum

Üç yıllık evli kadınım. İlk başlarda eşimle ilişkiden zevk alıyordum ama şimdi alamıyorum, orgazm olamıyorum. Hayat çok boş geliyor. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, en önemli cinsel organ beyindir. Beyin uyarır ya da duyguları kilitler. Nefret, sevgi, aşk orada yaşar, orada ölür. Yardım için önce psikiyatri uzmanlarının kapısı çal bakalım. Ama umduğun sonucu kolay alamayacaksın. Belki de hiç alamayacaksın. Çünkü köprünün öteki ayağı yok. Yani partner. Bu gibi durumlarda eşler değil, evlilik tedavi edilir. Gücün yeterse eşinle el ele gidin.

Ayrılacağız

22 yaşındayım, 3 yıldır ilişkim var. Normalde ereksiyon oluyorum ama sevgilimin yanında olmuyor. Biz ayrılma noktasına geldik. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Okurum, ayrılın. Bu kadar zorlamaya ne gerek var? Penisin kendine göre bir dünyası, bir bildiği olmalı. Tombaladan çektiğin o numara uymadı. Bir başka çektiğin numarada da yine sorun yaşarsan biz devreye gireriz. Hadi kolay gelsin.

Bozulur mu?

Bir kız, mastürbasyon yaparak kızlığını bozabilir mi? Kız arkadaşım “Telefonda mastürbasyon yaparken kızlığım bozuldu” dedi. Böyle bir şey olabilir mi? Yalan söylediğini düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

CEVAP

Haberin Devamı

Okurum, kızlık zarının esnekliğinden, çapı daha büyük bir cisim vajinaya girmediği sürece (1-2 santim bile olsa bozulabilir) kızlık zarı bozulmaz. Ancak zarın yapısı ve özelliğine göre de bazen bir parmağın girmesiyle bile bozuluverir.

Ama esnek bir kızlık zarıysa cinsel birleşmeler yapılsa bile bozulmaz. Hepsi bu kadar. Kız sana ne yalan söylüyor ne de doğru. Sen kendini uzaktan kontrol denetleme memuru gibi görme. Aklın var, mantığın var, ona göre davran. Ama aşkta duygular çok önemlidir. Duygularına ihanet etme.

Çok zayıfladım

20 yaşındayım. Gün aşırı mastürbasyon yapıyor, sürekli zayıflıyorum. Bırakmayı deniyorum ama en fazla 2 gün dayanabiliyorum. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Okurum, zayıflamanın mastürbasyonla alakası yok. Kendine yaptığın olumsuz telkinlerden strese girdin, psikolojik bir etkiyle sindirim sisteminin, iştahının, aldığın besinlerin bedene dağılmasını ve kullanımını önledin. Önce gıdana dikkat et, normal gıda al. Mastürbasyona azaltamıyorsan devam edersin ama bunu doğal kabul edersen kilo alırsın. Zaman içinde de azaltabilirsin.

Haberin Devamı

Kadınlar beğeniyor

32 yaşındayım, kadınlar beni beğeniyor. Ama benim cesaretim yok. Çünkü cinsel organım ereksiyon halindeyken 8 santim. Bunun çözümü nedir?

CEVAP

Değerli okurum, organla barışık olup görevini yapmaya çalışacaksın. Operasyonla 1-2 santim uzayabilir. Ona da uzman karar verir. Bence deneme yapmalısın. Bana da sonucu yazmayı ihmal etme.

Nişanlı çıktı

Sevdiğim kız nişanlı çıktı. Onun için mastürbasyondan bile vazgeçmiştim. Ne yapacağım?

CEVAP

Okurum, gençlik heyecanları bunlar. Kız nişanlıyken sana umut vermişse bu onun sorunu. Sen evliliği düşünüyor olmalısın ki içine sindirememişsin. Zaten böyle başlayan ilişki evliliğe gitmez. Giderse sonu gelmez. Kendi yolunda yürü. Artık o kıza takılma.

Düzelir mi?

18 yaşındayım. Penisim eğri ve büyük. Küçültmek ve düzleştirmek istiyorum. Acaba bana yardımcı olabilir misiniz?

CEVAP

Değerli yavrum, acele etme. Hele onu bir kullanma zamanın gelsin. Eğrilik operasyonla düzelir. Ama büyüklüğü küçülmez. Şu anda sana da bir zararı yok.

Kontrol edemiyorum

Gece rüya görmediğim halde penisim sertleşiyor, iyi bir durum mu? Kadın görünce ereksiyon oluyor. Ne yapayım?

CEVAP

Yavrum, gece olan iyi, gündüz olan kötü. Sen uyurken o antrenman yapıyor, bu iyi. Ama gündüz olan yanlış yorumlanır. Sen kendini suçlarsın, güven duygun zarar görür. Bu nedenle biraz kendine hakimiyet biraz da iyi niyet sonu güzel olacak. Gençsin, yıllar bu aykırılıkları törpüleyecek.

Çok istekliyim?

18 yaşındayım. Mastürbasyon yapıyorum. Çok istekliyim. Yaptıkça tekrarlıyorum. Bu isteği gidermek için ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli yavrum, hareket et. Koş, damarların açılsın ki ileride kalp hastalıkları riskine girmeyesin. Hem de kilo almazsın. Geriye bir de aklına egemen olman kalır. Yani arabanın frenine bas biraz, bas.

BÖYLE SORU YOK!

Mastürbasyon bana daha ilginç geliyor

Haftada en az 2 ya da 3 defa farklı kadınlarla birlikte oluyorum. Birlikte olmadığım zamanlarda ise mastürbasyon yapmak daha ilginç geliyor. İleride veya zaman içerisinde bu bir sorun teşkil eder mi?

CEVAP

Bu alemin seks düşkünü ağaları, ne haber ya? Cep dolu, kafa boş ve akıl da hep aynı ok. Eline takmışsın kafayı. Sanırım dünya güzeli bir hatun, aklındaki coşkular dur durak bilmiyor. Bak yavrum, sana senden başka yardım edecek kimse yok. Organını yorarsan ileride gözyaşın dinmez.

Kendini mastürbasyona programlayıp koşullarsan kadınlar zevk vermez. İlginç geliyor dediğin mastürbasyon eziyet gelir. Geriye ne kalır? Akılsızlığının cezası çünkü doğa yanlışları es geçmez. Aman mastürbatörcü dikkatli ol. Şaşırma, aklına estiğinde de yapma.

GÜNÜN SORULARI

Benimki 8 santim yeterli olur mu?

Hocam, 19 yaşındayım ve 72 kiloyum. 1.71 boyundayım. Diri hali 8 santim. Sizin yorumunuz nedir?

CEVAP

Yakışıklı yavrum, onunla olma bu kadar haşır neşir. Büyükmüş, küçükmüş, diriymiş, ölüymüş. Bana göre, doğa her zamanki gibi yettiği kadarını vermiş. Gerisini sizlerin becerisine bırakmış. Aman dikkat et zamanı gelince taktiksel davranmaya. Bu konularda yıllar içinde deneyim kazanmak yani usta olmak semeresini verecek. Yok bunda bir şey dert edecek.

Evleneceğim kadını mutlu edemezsem?

26 yaşında, 1.80 boyunda, 80 kiloyum. Sorunum penisimle ilgili; 22 santim. Uzun olduğunu biliyorum. Ne kadar dikkat etsem de kız arkadaşlarım rahatsız oluyor. Evleneceğim kişiyi mutlu edememekten korkuyorum. Sizce bu konuda ne yapabilirim?

CEVAP

Yavrum, hemen seninkine maşallah diyelim. Organı şartlayalım. Bol bol alkışlayalım. “Maşallah” dersek, işler değişir. Organı onu soktuğun kompleksten çıkar, huyu biraz olsun yumuşar. Yapacaklarının ilk kısmı bu. İkincisi ise, evlenmeden önce eşini bu koşullara hazırlamak. O da ne yapacağını bilsin. Akacak gözyaşları da akmadan dinsin değil mi benim okurum?

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk ekmeğinin mayası sevgi, hamuru özveridir. Ancak bu ekmek yürek fırınında pişerse kutsallığını kazanır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder