Dr. Haydar Dümen Vücudunuzu zorlamayın
HABERİ PAYLAŞ

Vücudunuzu zorlamayın

Her insanın gerek psikolojik gerekse fiziksel özellikleri farklı. Bu konuda eşitlik söz konusu değil. Cinsellikte de bu böyledir. Kıyaslama yapmak yerine kendimizle barışmalıyız. Vücudumuzu zorlamak ya da çıkar amaçlı satılan ilaçlara kanmak sadece hayal kırıklığı yaratır.

SORU: Sebebi varikosel ameliyatı mı?

Arkadaşlarıma ilişkide ilk boşalmadan sonra ikinciye aralıksız devam edip edemediklerini sordum. Bazıları çok kısa bir süre sonra, bazıları da hemen ilişkiye girdiklerini söyledi. Hatta üçüncü kez ilişkiye girenler bile varmış. Benim ikinci kez ilişkiye girmek için dinlenmem şart. Bunlar normal mi? Arkadaşla aynı performansı göstermememin nedeni geçirdiğim varikosel ameliyatı mı? Bir insan ara vermeden, yardımcı madde almadan ilişkiye devam edebilir mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Sorunuzun içinde vereceğim cevap da mevcut zaten. Bunu biraz açalım. Tüm insanlar fiziksel ve psikolojik yapıları ile belirgin farklılık gösterir. Eşitlik diye bir konu doğal yaşamda mevcut değildir. Boy uzunluğu, ağırlık, çeviklik, dayanıklılık, zeka gibi birçok genetik yapıdan kaynaklanan özellikler gibi cinsellik de bu konunun ayrılmaz bir parçasıdır. Cinsel istek, cinsel performans, cinsel organ boyutları gibi özellikler tamamen kişisel yapımıza bağlıdır. Bu konularda ortalamaya yakın ya da makul kabul edilebilir durumda olduğumuz taktirde durumumuzu kabullenerek kendimizle barışık yaşamamız yapılacak en uygun tercih olacaktır.

Sağlığınıza zarar vermeyin

Vücudumuzu çeşitli maddeler kullanarak zorlamak veya bize duymak istediklerimizi vaat ederek maddi çıkar için çeşitli hiçbir yarar içermeyen ilaç, benzeri madde veya cihazları pazarlayanlara inanmak bünyemize zarar verebileceği gibi hayal kırıklığına da yol açarak daha da mutsuz olmamıza neden olabilecektir. Geçirmiş olduğunuz varikosel ameliyatının bu konu ile ilgisi olamaz, varikosel bizim yazılarımızda sıkılıkla mikrocerrahi teknik ile ve sadece uygun kişilerde yapılmasını önerdiğimiz; çok faydalı olabileceği gibi kalıcı komplikasyonlara da yol açabilecek önemde bir damar ameliyatıdır.

Haberin Devamı

SORU: Haftada 1 kez ilişki normal mi?

49 yaşındayım. Askerlik döneminde göğüs çevrem büyüdü. Şimdi kilo da aldım, yazın denize giremiyorum. Bunun çözümü yok mu? Eşimle haftada bir kez birlikte oluyorum. Başka bir denemede gece boyunca 5 kez ilişkiye girdim. Anormallik var mı yoksa normal mi?

CEVAP

Tamamen normal ve sağlıklı bir erkeksiniz, organik bir hastalığınız olmadığı anlaşılıyor, endişe etmenize gerek yok. Eşiniz ile olan ilişkinizdeki sorunlarda kısmi de olsa iyileşme sağlamak için psikiyatrik destek almanız faydalı olabilir. Bir üroloji uzmanına gitmenize gerek yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder