Dr. Haydar Dümen Yanlış yola sapmayın
HABERİ PAYLAŞ

Yanlış yola sapmayın

Cinsellik doğanın insanlara sunduğu güzelliklerden biri. Ancak doğru kişiyle, doğru zamanda yaşandığında mutlu eder.

Yanlış ilişkilere girip kendinizi ve çevrenizi üzmeyin. Bu tip ilişkiler sizi bunalıma sürükler, zarar verir. Ayaklarınız yere sağlam bassın, aklınızı kullanın.

BÖYLE SORU YOK!

Bırakmak istiyorum 20 yaşındayım, her gün mastürbasyon yapıyorum. Bağımlı gibiyim ve bırakmak istiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Gibi değil, bağımlısın okurum. Her gün ne demek? Nasıl ve nerede? Akşam 5 çayı gibi dakika mı sayıyorsun? Bir gün unutuver diyeceğim ama “Hiç aklımdan çıkmıyor” dediğini duyar gibiyim. Otobüstesin. Şu ayakta duran kız da güzel ve alımlı.

Haberin Devamı

Yerini ona verince karşılığını akşam hayaline mi bırakıyorsun? Anacığın seni hiç yakalamadı, derslerde hiç aklına dolanmadı mı? Kaç dakika sürüyor? Tavşan kapmış tazı gibi mi yoksa duraklaya duraklaya giden otobüs gibi mi? Ben anlayamadım. Bu iş vallahi senin kuyunu kazar. Hadi oğlum, bırak şunu.

GÜNÜN SORULARI

Hareket etmiyor

19 yaşındayım. Hiç ilişki yaşamadım. Bir kız arkadaşım teklif etti, çok heyecanlıyım. 2 gündür organım ölü gibi hareket etmiyor. Ne yapayım?

CEVAP

Organ isyanları oynuyor. Çünkü korkuyor. Ya sahip “Beni karanlık bir yere koyacaksın. Kulak kabarttım, arkadaşınla konuşurken duydum. Çıkmaz sokak gibiymiş. Ya orada kalırsam ya boğulursam? Korkudan yaşama sevincim tükendi. Ya beni ham ederse?” İşte senin ufaklığın haykırışları. Organdan yana üzülme. Birkaç kere daha naz eder. Sonra “Nerede o hedef?” der.

Elim boş kalıyor

23 yaşındayım. Mastürbasyon yapınca sorun yok. Bazen günde 2 kez yapıyorum. Cinsel ilişkiye girdiğimde elim boş dönüyorum. Yarım saatte boşalamıyorum. Kendimden şüphe eder oldum. İleride sorun olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, şüphe etme. Çünkü sorun olmuş. Bu mastürbasyonun yarattığı bir sonuç. Ona alışmışsın. Öteki nimete geçemiyorsun. Mastürbasyonu azaltacaksın. O ki elinde fırsat var, mastürbasyonu da kesip atacaksın.

Yapabilirsen ne âlâ. Cinsel ilişkiye girerken ön yargılı olma. Yine “Geç boşalacağım” diye kendine telkiden bulunma. Bir parça fantezilerini gıdıkla.

Haberin Devamı

Kızlık zarım yırtıldı mı?

18 yaşında kızım. Mastürbasyon yaparken elim içeri girdi, bir ağrı hissettim, 5-6 damla kan geldi. Kızlık zarının yırtılmasından korkuyorum. Yırtılmış olabilir mi?

CEVAP

Sevgili yavrum, sanki bir zedelenmeden söz ediyorsun. Evlendiğinde kanayabilir.

Bir saat gerekiyor

20 yaşındayım. Yaşıtlarıma göre penisim ufak ve ince. Kızlar alay ediyorlar. Bir kez boşalınca, ikinci kez ilişkiye girmek için 1 saat gerekiyor. Ne olur derdime çare bulun.

CEVAP

Değerli okurum, artık bu konunun doktorları kızlar ise bizler elimizi, ayağımızı çekelim. Bu bilir kişilere nerede, nasıl gösterdin? Ortaklaşa mı rapor verdiler, yoksa bireysel kanıları mı? Hadi bunları da yazıver bana çocuğum.

Beklemek mi lazım?

22 yaşında, nişanlı kızım. Zar yırtıldıktan sonra ikinci ilişki için 2 gün beklenmesi gerekiyor mu? Zar yırtıldıktan 1-2 saat sonra tekrar ilişkiye girmemin zararı olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı yırtılacak, ortam, coşkular, duygular sizi nereye götürecek bilinmez. Kendinizi frenleyemez ikinciyi, üçüncüyü yaparsanız. Dünya tersine mi dönecek? Elbette zararı olmayacak. Ama ilk birleşmeden sonra dürtüler çok zorlamazsa 1 günlük bekleme süresi yararlı olur. Ama senin canın yanıyor, kocan ısrar ediyorsa, orada da sen haklısın. Kocan da 1-2 gün sabretsin.

Haberin Devamı

Evlilik için endişeliyim

26 yaşında, iyi eğitimli, çalışan, sağlıklı erkeğim. 2 ay önce şişme kadın aldım ve ona bağlandım. Kadınlar bana cazip gelmiyor. Geçenlerde denemek istedim, sertleşmedi. Ailem evlenmemi istiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, geçmiş olsun. Allah kimsenin başına böyle aşk vermesin. Büyük bir tutku. Masrafsızdır. Kadın dırdırı da yok. Yok kuaför, kozmetikler, marka giysiler yok. Sen turnayı gözünden vurmuşsun da haberin yok.

Buraya kadar iyi. Okurum, şaka bir yana, böyle şeyler tutkuya dönüşünce yandık. Bunlar literatüre girecek sapmalardır. Derhal bu eğilim ve tutkundan kurtul. Genelevleri unut, şişme bebeği at. Evlen, kadına alış.

Hamile mi?

Kız arkadaşımla birlikte olduk, kan geldi. Ve 1 haftadır vajinasının kenarında yaralar oluştu. Bir de adet kanamaları kesildi. Acaba hamile kalmış mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, hamile kalmamıştır diye düşünüyorum. Yaralar tahrişten olur. Antibiyotikli pomatlar işe yarayabilir.

Hangi sıklıkta olmalı?

20-25 yaşlarındaki bir erkek haftada kaç defa ilişkiye girmeli veya mastürbasyon yapmalı?

CEVAP

Değerli okurum, cinsel birleşme süren 5-10 dakikanın üzerinde ise senin yaşındakiler için evliliğin ilk yıllarında haftada 3-4 ilişki idealdir. İlerleyen yıllarda haftada 2-3 kez olması kitaplara girmiştir.

Bunu zaman, ruhsal yapı, eşlerin iletişimi, duygusal yoğunluk ve cinsel kimlikleri belirler. Bu konuda önceden belirlenmiş şablonlar işe yaramıyor. Ama genel kural ortası karar, çoğu zarardır.

Bozuldu mu?

19 yaşında kızım. İlişkiye girmediğim halde benden kan geldi. Acaba hızlı ve sert bir şekilde oturduğum için mi oldu? Kızlık zarımın bozulmuş olma ihtimali var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, belki zedelendi. Kendini korur ve kollarsan ileride sorun yaşamazsın. Kesin sonucu jinekolojik muayene belli eder.

Çok istekliyiz

2 yıldır birlikteliğim var. Birbirimizi seviyor, evlenmek istiyoruz. Sürtünme yoluyla bir şeyler yaşıyoruz. Erkek arkadaşım ilişkiye girmek istiyor ama izin vermiyorum. Çünkü hazır hissetmiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, zor ortam. Bir labirentin içinde durmadan dönmek gibi. Sosyal ve ekonomik koşullar uygunsa evlenin. Ama hep böyle giderseniz bunun cinselliğinize, ruhunuza dahası ilişkinize büyük zararı olacak. Onu da hesaba katman gerekir.

Karım kıvranıyor

2 aydır evliyim. İlk geceden beri haftada en az 5 gün eşimin vajinasında yanma oluyor. Bazen o kadar şiddetli oluyor ki acı içinde kıvranıyor. Bunun nedeni nedir?

CEVAP

Değerli okurum ,vajinitis dediğimiz iltihap veya mantardan kaynaklanan bir olaydan söz ediyorsun. Bir hastanede kadın-doğum uzmanı bunu çözer. O yola başvurun. Çünkü organik sorun. Doğru yol budur.

Ufak mı?

25 yaşındayım. Penisim 13 santim. Yaşıma göre ufak mı? Büyütmek için ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, penisin normal. Zaten büyümez. Bir şey de tavsiye edemem. Normal bir penis için de hem kendini hem organını zorlamanı istemem.

İlk geceden korkuyorum

Ben 2 ay sonra evleniyorum. İlk geceden çok korkuyorum. İlişkiye girip kan geldikten kaç gün sonra yeniden ilişkiye girilebilir?

CEVAP

Sevgili okurum, 1-2 gün ara iyidir. Ama girerseniz ne olur? Hiçbir şey olmaz. Hijyenik koşullarda aynı gece tekrar ilişkiye girebilirsiniz. 2 günlük perhize evet diyorum.

Ya gebeyse?

19 yaşındayım. Kendimden büyük bir kadınla korunmasız ilişkiye girdik. “Çocuğum olmuyor” dedi. Ya ileride çocuğu kucağıma verirse?

CEVAP

Değerli okurum, böyle şey olmaz. Senden çok onun korkması gerekir. Ayrıca senden ne çıkarı olacak? Zaten sen çocuksun.

GÜNÜN SÖZÜ

Herkesin evreni kendi beyni kadar büyüktür. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder