Dr. Haydar Dümen Yatak odanızı karartmayın
HABERİ PAYLAŞ

Yatak odanızı karartmayın

Kadınlar cinsellik konusunda çekingen. Cinsel ilişkide kimi loş ışığı kimi de zifiri karanlığı seçiyor. Hanımlar, kendinize güvenin. Karanlıkta cinselliği yaşamak her iki taraf için de tatsız olabilir, eşinizi düşünün ve yatak odanızı karartmayın.

İlişkiyle düzelir mi?

18 yaşındayım. Hafta 2-3 kez mastürbasyon yapıyor, doymuyorum. Cinsel ilişkiye girsem düzelir mi?

CEVAP

Değerli okurum, o zaman da 3-5 kere cinsel ilişki isteyecek. Bunun sonu ve sınırı yok. Tabii bu yaşta da bu kadar fazla cinsellik hayır değil, zarar getirir. Bildiğin yolda devam et. Henüz cinsel birleşmeye hazır durumda değilsin.

Haberin Devamı

Doktora gitmiyor

26 yaşında, evli kadınım. Eşim 39 yaşında. Eşimin cinsel organı küçük ve sertleşmiyor ya da 1-2 saniye içinde sertleşme sona eriyor. “Doktora gidelim” diyorum, gitmiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, eşin kesinlikle doktora gidecek. Daha evliliğin ve cinselliğin baharındasınız. Bunun yazı var, sonbaharı var, kışı var. İnsanlar böyle işte. Midesi ağrır, karnı ağrır, dişi ağrır, doktora gider. Ama bu tür sorunlarda doktordan kaçar. Eşinin sana bir parça sevgisi ve saygısı varsa, evliliğe ve kendisine karşı sorumlulukları için hemen bir uzmana gitmesi gerekir.

Baba olamazmışım

22 yaşındayım. Haftada 1, en fazla 2 kere mastürbasyon yapıyorum. Ama meni katı ve şeffaf. Bir arkadaşım “Baba olamazsın” dedi. Doktora gitmeye çekiniyorum. Şimdiye kadar hiç ilişkiye girmedim. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, o arkadaşın ürolog mu? Her neyse, her şeyin olacak. Sakın ha, çok çocuk yapma, 2-3’te kal ama karşı cinsle ilişki zamanın gelmiş, onun da koşullarına uyarak kimsenin de vicdanını oymayarak biraz antrenman yapabilirsin.

Hep karanlıktayız

47 yaşındayım ama kendimi 20 yaşında gibi hissediyorum. Çok kadınla birlikte oldum. 3 yıllık evliyim, karımdan çok şikayetçiyim. Çünkü hep karanlıkta birlikte olmak istiyor. Benim de onu görmeye ihtiyacım var. Bu yüzden bazen sertleşme olmuyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, cinsellik karanlıkta yaşanmaz. Çünkü cinsellik sadece cinsel organ düzeyinde yaşanan bir olay değildir. Cinsellik beyinde de ceryan eder. Göz görecek ve bu yolla beyin tarafından algılanacak ki erkek veya kadın tahrik olsun. Loş ışık altında çiftlerin birbirini görerek, seksi kıyafetler giyerek yapılan seks, karanlık odada ve yorganın altında yapılan seksten daha başarılı geçer. Karınla her şeyi konuş, onun da biraz loş bir ortamda cinsel açıdan fazla tatmin olabileceğini söyle. İyi haberler bekliyorum.

Haberin Devamı

Ya uzamazsa?

18 yaşındayım, penisimin boyu 9 santim. Penisim uzamazsa diye çok korkuyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Uzayacak yavrum, ama sen baskı yapma. Özgür bırak, karışma, mutlaka spor yap. Kesinlikle kilo alma, gerisini doğaya bırak, safsatalara inanma.

Zar zedelendi mi?

25 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Penisi vajinama çarptı. Onu hemen ittim ama sonra kan geldi. Acaba kızlığım bozulmuş olabilir mi yoksa zedelendi mi? Kızlık zarı bozulmadan da kan gelir mi? Doktora gidip durumumu öğrenmek istiyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, önce üzülme diyorum. Kızlık zarı bozulmadan da kan gelebilir, zedelenmiş de olabilir. Ama bunu korkuyla pekiştirmek senin ruhunu zedelerse bundan göreceğin zarar daha fazla olur.

Haberin Devamı

Boşalamıyorum

27 yaşındayım. Mastürbasyonda boşalıyorum ama seks yaparken olmuyor. Bu mastürbasyon alışkanlığından kaynaklanıyorsa nasıl çözüm bulabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonu azaltacaksın. En az 6 ay ya da 1 yıl boyunca kendi kendine telkinde bulanacaksın. Asla “İradesizim, güçsüzüm” diye aşağılık kompleksine girmeyeceksin. Zamanla, normal ilişkiye geçtiğinde bir alışkanlık süresini de göze alacaksın. Gerisini önce doğaya sonra uzmana bırakacaksın.

Kaç dakika sürmeli?

19 yaşındayım. Erken boşalıyorum. Çok sevdiğim bir kız arkadaşımı kaybetmekten korkuyorum. Bunalıma girmek üzereyim. Acaba ilişki kaç dakika sürer? Bir kadın kaç dakikada orgazm olur?

CEVAP

Değerli okurum, kadın var, 1 dakikada orgazm olur, kadın var, yarım saatte olamaz. Bu kadının psikolojik yapısıyla, erkeğin de becerikliliğiyle orantılıdır. Gençlik yıllarında özellikle sevgililik koşullarında erken boşalmaya sıklıkla rastlanır. Ama zamanla alışkanlıklar olur ve heyecan yaşatır, süre uzar. Bunun da ortamı genellikle evliliktir. Buna rağmen erken boşalma varsa, tedavi edilmelidir. Çünkü erken boşalma ailenin mutluluğunu bozar. Şimdiden paçaları sıvama.

Bütün isteğim kaçtı

20 yaşındayım, sevgilim de 19 yaşında. Sevgilimle hep ilişkiye girmek istemişimdir. Elini tuttuğumda boşalan ben geçen hafta ilişkide boşalamadım. Kız arkadaşım benimle dalga geçti. Bütün isteğim kaçtı.

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir sorunun yok. Zamanı gelince, iyi ortamlar oluşunca ve sen alışınca makine tıkır tıkır işleyecek. Ayrıca da biraz geç boşalman ileride hem senin hem eşinin imdadına yetişecek.

Korkuyorum

23 yaşındayım. Yakında evleneceğim ama penisimin büyüklüğü beni korkutuyor. Bu durum bana sorun yaratır mı? Yaratırsa nasıl bir çözüm bulabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, sorun yaratacak bir boyut değil. Ama eşin biraz zorlanabilir. Bazı teknikleri de kullanarak alışacaktır. Bir sorun çıkarsa bana bir mail atarsın.

BÖYLE SORU YOK!

Aklım fikrim sekste

26 yaşındayım. Sürekli ilişkiye girmek istiyorum. Aklım fikrim seks yapmakta ve güzel kadınlarda. Acaba bunun sebebi nedir?

CEVAP

Çapkın okurumun yaylası bu, karşı cinsi önemseme tarlası bu. Ne diyelim delikanlı, ateşlisin ve kadınlara endekslisin. Yaşın gereği de doğru yolu seçmişsin. Ancak birden tökezledin, başka bir tarlaya düştün. Şimdiki tarla, hiperseksüalite. Bak dinle, ne diyor? ‘Sen bu yaylalarda yaylanmamalısın’ korosunu duyuyorsun değil mi? İçlerinde annen var, içi eriyor. Ok yaydan fırlamış geri dönemiyor. Baban, ‘nasıl olsa öleceğiz’ diye önüne konulanı da konulmayanı da yiyor. Laf aramızda seninle pek ilgilenmiyor. Sense sevgili okurum, hayatın gerçeklerine eğilmiyorsun. Keşke aşık olup, mutluluğu tatsan.

GÜNÜN SORULARI

Hemen boşalıyorum

19 yaşındayım. Derslerde, evde, tuvalette, odada her yerde penisim ereksiyon halinde. Seks yapmak istiyorum ama korkuyorum. Bunalıma girdim. Mastürbasyon işe yaramıyor. erken boşalıyorum. Ne olur bir çözüm bulun.

CEVAP

Okurum, bu yaşlarda ve gençlerde böyle şeyler görülür. Ama bu duygu disipline edilir. Bir erkek düşün, çarşıda dolaşıyor. Baklavacıyı görüyor, açlıktan kıvranıyor. Vitrindeki iştah açıcı yiyeceklere içi geçerek bakıyor. Yavrum, gözüne bant mı çekelim yoksa aklına insanlık ve irade tohumu mu ekelim? Hadi genelden özele dönelim; bir yanda coşku bir yanda erken boşalma. Belki bir hekim yardımı alınabilir. Ama geri kalan senin elinde ve irandende. Yiğidim teslim olmazsan her şeyi başaracaksın.

Sevgilim hep ilişki istiyor

30 yaşında kızım ve nişanlanmak üzereyim. Nişanlım 35 yaşında ve cinsel hayatımız çok güzeldi. Son bir aydır, nişanlımla çok istekli başlıyoruz ama onun penisi bir süre sonra iniyor. Nişanlımın psikolojisi bozuldu. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, ortada ne yapılması gerektiği ile ilgili dönen bir sır yok. Korkmayın, kimse sizden bir şey saklamıyor. Evde oturup, sorun üzerinde düşünüp psikolojinizi daha da bozmak size kalmış tabii ki. Ancak bilinçli bireyler, böyle durumlarda bir uzmandan yardım alıyorlarmış diye duydum ben. Üstelik sorunun çözümü de varmış. İsterseniz siz de bir deneyin.

GÜNÜN SÖZÜ

Duygusallık aklın maskesidir. Fazla kullanıldığında akıl maskenin altında kaybolur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder