Dr. Haydar Dümen Yatak odası kabus olmasın
HABERİ PAYLAŞ

Yatak odası kabus olmasın

Eşinizi seviyorsunuz ama hiçbir özel günü, evlilik yıldönümünü hatırlamıyor, kırk yılda bir de olsa eve bir demet çiçek götürmüyorsanız bu durum kadını üzer, ruh sağlığını bozar. Kuru kuruya sevgi de cinsellik de olmaz. Biraz ilgi, incelik göstermezseniz yatak odanızda kabuslar görürsünüz.

Karşılık bulamıyorum

Evliyim. Karımla ilişkiye girdiğimde karşılık bulamıyorum. Ne yapabilirim? Yani bizimki tek taraflı oluyor. Yardım eder misiniz?

CEVAP

Okurum, senin bilmecen kafamda çözümsüz kaldı. Kaç yaşındasın? Kaç kilosun? Eğitimin ne? Kaç çocuğun var? Kaç yıllık evlisin? Karın kaç yaşında? Kaç kilo? Küfürbaz mısın, sinirli misin? Akşamları kafa çekiyor musun? Sigara içiyor musun? Sarımsaklı yiyeceklere düşkün müsün?

Haberin Devamı

Yatakta bencil misin, arkanı dönüp uyuyor musun? Erken boşalman var mı yani kadın her seferinde yarıda mı kalıyor? Kadının doğum gününü, evlilik yıl dönümünüzü anımsayıp gönlünü alıyor musun? Vallahi saymaktan bıktım. Hadi, harekete geç. Şu saydıklarımı bir düşün.

Panik yapıyorum

22 yaşındayım. Her şeyim var ama çok korkuyorum, kızlar davet edince panik oluyor, kaçıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Okurum, ne yapmak istediğini söylemedin ki? Yapmak istiyorsun da yapamıyor musun? Şöyle ya da böyle buna alışacaksın. Kuşkusuz biraz emek verip çalışacaksın. Adım adım gideceksin. Sonra bir kapı çıkacak karşına. İşte orada ne yapacağına sen karar vereceksin. Geri mi döneceksin, içeri mi gireceksin? Yavrum, bunları ben bilemem ki. Ama zamanındır. Arabayı da karizmayı da kızların aleyhinde kullanma. Ruhunun karizması oranında bu işlere dal.

Eşim benimle olmuyor

25 yaşındayım, yeni evli kadınım. Eşim biraz kilolu ve vücudunda kırmızı lekeler var. Ben bunu sorun yapmıyorum ama kocam yapıyor ve benimle ilişkiye girmiyor. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Sevgili okurum, sağlıklı yaşamının birinci koşulu kiloyu dengede tutmaktır. Estetik boyut bir yana, kolesterol, lipit, şeker yükselmeleri ve bunların getireceği riskler ileriki yaşamlarda aşılması zor sorunlar yaratabilir. Eşinin bunu sorun görüp senden uzaklaşması aklıma pek yatmadı. Örneğin; acıkan insan yemek yemek ister ve yer. Bunu el ele vererek aşabilirsiniz. Tabii ki kocanın doğrudan hekimle baş başa konuşarak sorunun nereden kaynaklandığını kendisi anlatması gerekir.

Haberin Devamı

Öpüşürken boşalıyorum

18 yaşındayım. Ben mastürbasyon yapmıyorum ama kızlarla daha öpüşürken bile boşalıyorum. Hem de 1-2 dakika içinde. Bu durum normal mi? İleride sorunlar yaşar mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bu konuda değil ama genel konularda sorunlar yaşayacaksın. Yani yaşamının ilk sırasına, ilk amacına cinselliği oturtursan önünde yapacağın bir yığın iş aksar. Senden ricam, kendini bir bütün olarak düşün. Bu bolluk nereden merak ettim. Tabii o heyecana da can dayanmadığından erken boşalma alışkanlık haline gelirse, ileride sorun yaşarsın. Ama biz doktor olarak ona çare buluruz. Yani kuşkulandığın sorunun sorun değil.

Pişman oluyorum

18 yaşındayım, 1 yıldır mastürbasyon yapıyorum. Bazen her gün yapıyorum. Zararı var mı? Bazen sık sık yaptığımda saçlarımın döküldüğünü fark ettim. Mastürbasyonla ilgisi var mı? Her gün yapsam bıkmam ama sonra pişman oluyorum.

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, şimdilik gün aşırı mastürbasyona devam et. Bir yıl sonra haftada 3’e, 3 yıl sonra da haftada 1’e indir. Keyfine bak yani ruh sağlığını bozma. Pişmanlığı unut.

Kilo alamıyorum

28 yaşındayım. Boyum 1.76, kilom ise 56. Ben hiç kilo alamıyorum. Evlenirsem cinsel yönden olumsuz etkileri olur mu?

CEVAP

Değerli yavrum, güzel boy, narin bir yapı. Yani türküdeki gibi ‘uzun, ince bir yoldasın’. Gelecekte bu yol seni çok güzel aşamalara getirecek. Tabii kilo alacaksın. 1.76 boya 70 kiloya çıktığın zaman estetik ve fiziksel dengelerini de kuracaksın. Bu senin uzun yıllar sağlıklı yaşayacağının da işareti. Ben her şeyin yolunda olduğunu düşünüyorum. Gerisini doğaya bırak, biraz da keyfine bak.

Zevk almıyorum

22 yaşındayım. Sevgilimle 2 yıldır cinsel hayatım var. İlk ilişkilerimde zevk alıyordum. Altı ay önceki ilişkiden sonra idrarımı yaparken yanma ve zorlanma oldu. Sonra yoğun akıntı, kaşıntı başladı. Şimdi ilişkiden zevk almıyor, orgazm olmuyorum. Bu hastalık mı? Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, hemen bir kadın-doğum uzmanına, hemen hemen. Erken tedavi olursan, büyük olasılıkla bu dertten kurtulacaksın. Kronikleşirse sorun uzar. Zevk alamamanın nedenine gelince; işte bak onunla çok karşılaştım. Orası fena halde kayganlaştı, duyarsızlaştı da ondan.

Kan geliyor

24 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla 2 ay önce ilişkiye girdik. Daha önce hiç kimseyle bir şey yaşamadım. Buna rağmen 1-2 damla kan geldi. Erkek arkadaşım sorun yapmadı. Daha sonraki ilişkilerimde yine kan geldi. Duyduğuma göre ilk ilişkide biraz daha fazla kan gelirmiş. Bunun nedeni nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, 2 damla kan yeterli. Sonradan gelen kanı kötüye yorumlamıyorum ama rahat etmek için bir kadın-doğum uzmanına gitmeni uygun buluyorum.

Neden sertleşmedi?

24 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdiğimde penisim uzun süre sertleşmedi. Kıza mahcup oldum. Sorun psikolojik mi?

CEVAP

Değerli okurum, her şey psikolojik ve heyecandan. Dertlenecek, sorun yapacak bir şey yok. Bunu kendine sorun yapmazsan daha çabuk çözülür. Ama sorun yaparsan alışkanlığa dönüşebilir. Heyecanda, sorgulamalarda ve tedirginliklerde böbrek üstü adrenalin salgılanır. Bunu nötürlemek yani sıfırlamak gerekir. Bu da zaten kendiliğinden ve alışkanlıklar oluşunca düzelir.

BÖYLE SORU YOK!

Çılgın fantezilerim var

Cinsellikle ilgili çok çılgın fantezilerim var. Ama partnerim yok. Partnerim olsa beni yadırgar mı diye düşünüyorum. Kendim gibi fantezilere açık bir partner mi bulmalıyım yoksa fantezilerden vaz mı geçmeliyim?

CEVAP

Yaşasın Cumhuriyet, zedelenmesin adalet. Okurum, sen bu yola devam et. Dostlar başına, tek kartla oyunda kazandın. Ülkede meslek bırakmadın. Çare diye bu kez bana uzandın. Aman tutmayın beni, Çekya’dan girelim, Çin’den çıkalım. Hintli kadınlara da şöyle bir bakalım.

Sri Lanka’yı sollayalım, Avusturalya’ya şöyle bir el sallayalım. Amerika’ya uğrayalım. Mutluluğu yine dönüp dolaşıp anavatanda arayalım. Dünya Kadınları ve Meslekleri Ansiklopedisi’ni de bir kıyak olarak sana yollayalım. Böylece hayır duanı alayım. Ne yapalım iş başa düştü. Yine karıncalar beynime üşüştü.

GÜNÜN SORULARI

Sesini duyunca aklıma seks geliyor

24 yaşındayım. Nişanlımla sürekli cinsel ilişkiye girmek istiyorum. Ona baktığımda ve hatta sesini duyduğumda libidom tavan yapıyor. Sürekli seks yaptığımız için nişanlım bundan çok şikayetçi. Kendimi nasıl dizginleyebilirim?

CEVAP

Değerli azgın okurum, senin kendini biçare sanan nişanlına benden selam söyle, olmaz bu işler böyle. Eh beni bu konulara karıştırdınız madem; benim asıl sözüm seninkine. Ne yani? Ne gibi? İstemiyorsa nişanlın, şikayet edeceğine “Hayır” deyiversin. Kapıları iyice kilitleyiversin. Sen de bir zahmet frene basmayı öğreniver. Önünüzde yıllar var.

Neden bakıyorum?

24 yaşındayım. Benim sorunum sokakta rastladığım kadınların ne kalçasına ne de fiziğine önem veriyorum. Yalnız nedense memeler beni aşırı tahrik ediyor. Bendeki hastalık mı yoksa normal mi, anlayamadım. Ne olur yardım edin. Kendimi çok suçlu buluyorum.

CEVAP

Değerli okurum, sen bir meme fetişistisin. Çocukluktan kalma bir şey. Anne sevgisi ve şefkati arama gibi psikolojik bir nedeni de vardır. Psikolojide bir geriye gidiştir. Meme tek başına kadın değildir. Zaman içinde öteki parçaları da sok. Saç, göz, dudak, ruh ne güne duruyor. Bütünleşme sürecini tamamladığın zaman evlenirsin.

GÜNÜN SÖZÜ

Sevgi oksijen gibidir. Seveni, sevileni yaşatır. Dozu aşmışsa her ikisini de oksijen zehirlenmesi gibi boğar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder